Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta: Geto Boys: The Resurrection . Volt egy beszélgetésünk az eredeti cdk topikban, ahol írtam, hogy a geto boys south, mire, nem emlékszem ki, vitatta ezt. Akkor nem akartam vele egyetérteni, mondván, hogy nem (elsősorban) az számít, milyen a zenéje, hanem, hogy mit is képvisel szövegeiben. Na ezt kell most felülbíráljam, mert ez a lemez tényleg west, de annyira, hogy közben töbször oda kellet figyeljem, hogy nem egy Ice Cube-ot hallok, flowban, zenében, szövegben is. Brutális, hogy nekem ez nem tűnt fel ennyire durván, mint most, hogy majdnem kiesik a lejátszóból az anyag. Egyébként hibátlan lemez, nem csoda hogy a a legjobb lemezüknek tartják a rajongók, mert egyben van, a tagok szövegei jók a zenék patentek, csak annyi, hogy erősen west beütésű.  Én voltam az, aki vitatkozott veled, és örülök, hogy most már egyetértünk.  Bár be kell valljam, teljes Geto Boys lemezt sose hallottam, csak az ismertebb számaikat vágom, de azokat én zeneileg mindig is westcoastnak tartottam még akkor is, ha földrajzilag déliek. Be kéne pótolnom nekem is ezt az albumot.
|
2022.04.27. 21:59 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
jaj, én simán el tudom fogadni, ismerni ha nincs igazam.
|
2022.04.28. 12:51 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: jaj, én simán el tudom fogadni, ismerni ha nincs igazam. Becsülendő, ritka tulajdonság. 
|
2022.04.29. 20:42 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15405 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
De La Soul: 3 Feet High and Rising . Ahhoz képest, hogy mennyire isteníti mindneki ezt az albumot én nem tudtam élvezni. Valahogy nagyon szétesik, és a skitek amik később szerves részei, a lemezeik előrevivői most inkább csak időhúzások, hangulatmegtörők nekem. A de la soul is dead, illetve a Stakes is high sokkal inkább nekem készültek, azokat sokkal jobban élveztem, élvezem. Lehet itt még nagyon útkerestek, kísérleteztek nekem.
|
2022.05.05. 10:14 |
|
 |
doggfather
|
Geto Boys: The Foundation . A második reunion lemezük, és az utolsó a sorban. A ressurection kapcsán írtam, hogy szimpla west lemez, de ezt inkább southnak mondanám. A szövegek maradtak a szokásosak (sok város, állam, és south emlegetéssel), de a zenében sok a dirtys prüttyögés, meg szólamok, futamok.
|
2022.05.18. 10:51 |
|
 |
doggfather
|
The Game: Jesus Piece . Zeneileg full jó a lemez, egységes a több producer ellenére, de olyan sok a közreműködő (minden számban van legalább egyvalaki), hogy nehezen tudom Game lemeznek tekinteni, inkább amolyan Game and friends cucc lett ez. Jó hallani, hogy Game számomra kedves előadókkal (Pusha T, Common, Rick Ross) is csinált zenét, illetve nem lett kevéssé westcoast a máshonnan jövő mc-k hatására, kárára. Azonban égsem az a pure westcoast lemez, mint a kedvencem tőle a doctors advocate annál azért "parttalanabb".
|
2022.05.19. 11:25 |
|
 |
doggfather
|
Coolio: The Return of the Gangsta . Ez még nem "alibi"/megúszós album, mint a következő 2 (amiken vannak számok innen, majd utána az ezt követőről is), vagy az el cool magnifico volt (ami egyébként full jó, csak ugye egy részét a coolio.comon korábban kiadta) hanem igazi lemez. És jól sikerült azt kell mondjam, van rajta feat, de főleg refrének, az alapok kellemesek, a szövegek jók. Szövegeiben a régi témákban is, szóval akikedvelte Cooliot azt ezt megelőző lemezeken annak ez is fog tetszeni.
|
2022.05.23. 09:41 |
|
 |
doggfather
|
Delinquent Habits – The Common Man . Nagyon egyben lévő, nagyon megcsinált, nagyon kürtös (mi más lehetne) kvázi szólólemez, mert eddigre, erre a lemezre majdnem egyedül maradt a lead mc, Ives. Vendég is csak egy szál Sick Jacken van aki korábban is vendégeskedett már.
|
2022.05.25. 10:57 |
|
 |
doggfather
|
Jay-Z: In My Lifetime, Vol. 1 . Bitang erősen indul a lemez, csak sajnos 3 szám után kifullad, és átmegy monotonba, unalmasba nekem. Tényleg olyan, mintha az utcán megállna és mesélni, szövegelni kezdene kb magnós alapokra, vagy valami félamatőr beatboxra. Nem rossz a zene, csak nem elég markáns, figyelemfelkeltő. Kb. nincs útban a történetekhez a szövegekhez és ez azé kevés, hogy szórakoztasson. A vendégek közül Too short aki meglepő, hogy szerepel, és hogy működik is. Nem kerül fel az 5 jay-z lemez amit hallanod kell listámra semmiképpen...
|
2022.05.26. 10:00 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Jay-Z: In My Lifetime, Vol. 1 . Bitang erősen indul a lemez, csak sajnos 3 szám után kifullad, és átmegy monotonba, unalmasba nekem. Tényleg olyan, mintha az utcán megállna és mesélni, szövegelni kezdene kb magnós alapokra, vagy valami félamatőr beatboxra. Nem rossz a zene, csak nem elég markáns, figyelemfelkeltő. Kb. nincs útban a történetekhez a szövegekhez és ez azé kevés, hogy szórakoztasson. A vendégek közül Too short aki meglepő, hogy szerepel, és hogy működik is. Nem kerül fel az 5 jay-z lemez amit hallanod kell listámra semmiképpen... Jó rég hallottam a lemezt, de hasonló emlékeim vannak róla. Az Intro zseniális, ott van a legjobb Jay-Z számok között, és DJ Premier-től is kiemelkedő a beat. Aztán az első néhány szám után leül. Jay-Z életművében egyébként az In My Lifetime trilógia mindhárom része a gyengébb lemezek között van szerintem. Előtte a Reasonable Doubt volt nagyon jó, utána pedig a Blueprint 1-től kezd megint frankó lenni, sőt a Blueprint 1 a kedvenc lemezem tőle (de a 2 sincs sokkal lemaradva).
|
2022.05.26. 20:02 |
|
 |
doggfather
|
nekem a black album, meg az american gangster a két kedvencem!
|
2022.05.26. 23:09 |
|
 |
rapguruz88
|
Sztem a legjobb albuma messze a Black Album
|
2022.05.27. 13:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: nekem a black album, meg az american gangster a két kedvencem! A Black Album szerintem is ott van a legjobbak közt (nálam az első két Blueprint mindenképp előtte van, de harmadik helyre lehet, hogy a Black Albumot tenném), viszont az American Gangstert én megint csak a gyengébb Jay-Z lemezek közé sorolnám. A film nagyon tetszett, de egy teljes általa inspirált album nekem kicsit sok volt, és produceri oldalról szerintem van sok erősebb Jay-Z lemez.
|
2022.05.27. 20:36 |
|
 |
doggfather
|
én nagyon szeretem a koncept lemezeket, illetve a filmmel együt nagyot ütött. Aztán meg van hozzá remixlemez is több is, lehet az is dobott a megítélésén nálam.
|
2022.05.27. 21:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2022.05.28. 18:57 |
|
 |
|