Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.02. 14:44

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Yodaragorn írta:
A DJ Nice-os Podkaskot még nem hallgattam, de jó, hogy emlékeztetsz rá!

Most már hallgattam majdnem végig. Jó kis beszélgetés volt ez is. Meglep, hogy azt mondja Nice, hogy mindig rossz volt a suliban, mert egy kimondottan intelligens ember benyomását kelti.
Egyszer egyébként láttam őt egy DTK Elviszlek magammal adásban, ahogy a Krisztáékat követő autóban ült, szóval onnan már sejtettem, hogy részt vesz a műsor munkálataiban, de azt nem gondoltam, hogy ő csinálja gyakorlatilag a teljes technikai megvalósítást, durva. :)

A 2006-os Defari fellépésről komoly a sztori, azt hittem Defari-ról, hogy normálisabb arc, mint amit itt előad Nice.

Vhol ertheto h eljon fellepni es nem mukodik semmi.bosszanto lehetett.
Odairtam kommentben h ugy emlekszem h szoltak defari djnek h ne tekergessen semmit erre az elso dolga az volt h eltekergette a potikat.

Ez oké, de a Nice csak segíteni próbált, erre neki is nekimentek...

@dub: Nem a "vidám nyári sláger" az első kifejezés, ami eszembe jutott volna erről a nótáról. :lol: De hozza a szokásos szintet! A scratchet nyúltad valahonnan, saját, vagy valami felkért DJ húzza?

2022.07.05. 15:56

Ezt nem tudom, melyik topikba linkeljem, jobb híján ide, mert hazai. :)

Egy zseniális trapparódia Janklovics Pétertől és Elek Pétertől, szakadtam rajta. :lol:
https://www.facebook.com/ComedyCentralM ... 9627949495

2022.07.05. 16:10
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
@dub: Nem a "vidám nyári sláger" az első kifejezés, ami eszembe jutott volna erről a nótáról. :lol: De hozza a szokásos szintet! A scratchet nyúltad valahonnan, saját, vagy valami felkért DJ húzza?

Én karcolgatom fel. Nem vagyok a világ legjobbja, de szeretem ezt is. Pár dolgot tudok csak, azt viszont jó sokáig :D

2022.07.05. 17:40

https://www.youtube.com/watch?v=vhMShfzj2N8
After Sajó Dáviddal: #90 Feltörekvők: Pogány Induló

hozza a szokasost ;)

2022.07.05. 22:08

Yodaragorn írta:
Ezt nem tudom, melyik topikba linkeljem, jobb híján ide, mert hazai. :)

Egy zseniális trapparódia Janklovics Pétertől és Elek Pétertől, szakadtam rajta. :lol:
https://www.facebook.com/ComedyCentralM ... 9627949495

Hatalmas. :lol: :lol: :lol: :lol:

simán jó a cucc! 8-) 8-)

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2022.07.05. 22:23
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:

hozza a szokasost ;)

doggfather írta:

simán jó a cucc! 8-) 8-)

Köszönöm!

2022.07.06. 05:42

dub7 írta:
Yodaragorn írta:

Én karcolgatom fel. Nem vagyok a világ legjobbja, de szeretem ezt is. Pár dolgot tudok csak, azt viszont jó sokáig :D

Az igen, így viszont különösen nagy respekt! Igazi "összművészeti" produkció: rap, zene és scratch is saját. Nem is tudom, csinált-e bárki más olyat, hogy egy számon belül övé a szöveg, a zene és a scratch is. Talán Busa Pista. (Esetleg Györemix? Bár neki nem nagyon vannak saját számai, inkább csak freestyle-ozott.)

@Zoli: Én is épp ma akadtam rá, hogy volt a Pogány Induló a Sajó Dávidnál, meg is lepődtem. :) Eléggé felkapták a srácot, és az elmondottak szerint már a hazai reppes közeg is kezdi befogadni, ha már ott voltak a fellépésén, és Beton.Hofi-val freestyle-ozott.
Kb. a harmadánál tartok a beszélgetésnek, és ugyanolyan vegyes érzelmeim vannak, mint amikor a számait hallgatom. Egyfelől eszméletlen tehetséges, flow és technika csillagos ötös, némelyik rímétől eldobom az agyam, de ha tényleg igaz, amit reppel, és amit a klipekben képvisel, az még idősebb korban se lenne szimpatikus, 16-17 évesen viszont kimondottan baj.
A podcastból se áll össze nekem a személyiségének a kétoldala: ha valaki ennyire érezhetően kötődik a szüleihez, jóban van velük, ráadásul művészetekből ki van művelve, színházban, komolyzenei koncerteken mozog, az hogy tud ugyanakkor egy ennyire tróger, füves díler srác lenni? Főleg 17 évesen. Ez nekem nem áll össze, ezért él bennem egy olyan gyanú, hogy a srác csak dumál, arcoskodik, és el kell osztani kettővel, amit mond. Csak azt nem tudom, melyik énje van eltúlozva: a kulturált vagy az utcagyerek énje? :)
Viszont ha nincs egyik se, és tényleg igaz minden, amit mond, akkor 2Pac jut róla eszembe: az ő személyiségében volt meg ez a kettősség a művészeti sulis végzettségével, a széleskörű műveltségével, a filmes szerepeivel az egyik oldalon, a gangsta rappel és annak külsőségeivel pedig a másik oldalon. Őt fel is emésztette néhány év alatt ez a kettősség. Viszont nála hihetőbb volt, mert olyan családi háttérrel, olyan környezetben nőtt fel, ami magyarázza, hogy jött össze a thug life a kultúrával. Ennél a Pogány Induló srácnál viszont nem látom ezt a problémás hátteret.

Esetleg az lehet még, hogy olyan lesz, mint az Újonc, hogy fiatalon lázad a kifinomult művészvilággal szemben, amiből érkezik, aztán ahogy benő a feje lágya, szépen lassan konszolidálódik majd a reppes énje, és visszafordul a művészetek felé.

2022.07.06. 14:43
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
dub7 írta:
Yodaragorn írta:

Az igen, így viszont különösen nagy respekt! Igazi "összművészeti" produkció: rap, zene és scratch is saját. Nem is tudom, csinált-e bárki más olyat, hogy egy számon belül övé a szöveg, a zene és a scratch is. Talán Busa Pista. (Esetleg Györemix? Bár neki nem nagyon vannak saját számai, inkább csak freestyle-ozott.)

Funk ha jól emlékszem. Egyszer valami interjúban arról beszélt, hogy megtanul scratchelgetni, hogy a zenéihez ő rakja hozzá azt.

2022.07.06. 16:48
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
@Zoli: Én is épp ma akadtam rá, hogy volt a Pogány Induló a Sajó Dávidnál, meg is lepődtem. :) Eléggé felkapták a srácot, és az elmondottak szerint már a hazai reppes közeg is kezdi befogadni, ha már ott voltak a fellépésén, és Beton.Hofi-val freestyle-ozott.
Kb. a harmadánál tartok a beszélgetésnek, és ugyanolyan vegyes érzelmeim vannak, mint amikor a számait hallgatom. Egyfelől eszméletlen tehetséges, flow és technika csillagos ötös, némelyik rímétől eldobom az agyam, de ha tényleg igaz, amit reppel, és amit a klipekben képvisel, az még idősebb korban se lenne szimpatikus, 16-17 évesen viszont kimondottan baj.
A podcastból se áll össze nekem a személyiségének a kétoldala: ha valaki ennyire érezhetően kötődik a szüleihez, jóban van velük, ráadásul művészetekből ki van művelve, színházban, komolyzenei koncerteken mozog, az hogy tud ugyanakkor egy ennyire tróger, füves díler srác lenni? Főleg 17 évesen. Ez nekem nem áll össze, ezért él bennem egy olyan gyanú, hogy a srác csak dumál, arcoskodik, és el kell osztani kettővel, amit mond. Csak azt nem tudom, melyik énje van eltúlozva: a kulturált vagy az utcagyerek énje? :)
Viszont ha nincs egyik se, és tényleg igaz minden, amit mond, akkor 2Pac jut róla eszembe: az ő személyiségében volt meg ez a kettősség a művészeti sulis végzettségével, a széleskörű műveltségével, a filmes szerepeivel az egyik oldalon, a gangsta rappel és annak külsőségeivel pedig a másik oldalon. Őt fel is emésztette néhány év alatt ez a kettősség. Viszont nála hihetőbb volt, mert olyan családi háttérrel, olyan környezetben nőtt fel, ami magyarázza, hogy jött össze a thug life a kultúrával. Ennél a Pogány Induló srácnál viszont nem látom ezt a problémás hátteret.

Ugyanezt éreztem én is. Egy színész. Annak is készül, most épp ezt a szerepet gyakorolgatja.
Amikor rappel a dílerkedésről, meg hogy elveszem a pénzedet, meg hogy szétcsaptam magam stb... az kurvára nem illik össze azzal a képpel, hogy az anyjával jár komolyzenei koncertekre meg ilyenek. Lehet tehetséges, meg lehet jó hangja van a raphez, egy valami nem lesz soha: hiteles ehhez az utcaraphez.

szerk: ezt az első negyedóra után írtam. Utána pont ezt a hitelesség dolgot feszegetik. Kamu ez a gyerek.

2022.07.06. 17:17

dub7 írta:
Yodaragorn írta:

Ugyanezt éreztem én is. Egy színész. Annak is készül, most épp ezt a szerepet gyakorolgatja.
Amikor rappel a dílerkedésről, meg hogy elveszem a pénzedet, meg hogy szétcsaptam magam stb... az kurvára nem illik össze azzal a képpel, hogy az anyjával jár komolyzenei koncertekre meg ilyenek. Lehet tehetséges, meg lehet jó hangja van a raphez, egy valami nem lesz soha: hiteles ehhez az utcaraphez.

szerk: ezt az első negyedóra után írtam. Utána pont ezt a hitelesség dolgot feszegetik. Kamu ez a gyerek.

ez biznisz.
meg method man is mondta, hogy a repperek a legnagyobb szineszek. meg fiatal veteran is mond hasonlot a rap.hu interjuban sajat magarol.
igen, jok a zenek, de ha vkit kell mondani h kedvenc akkor vhoy en az egeszet nezem. amennyire tudom.es lehet nem tokeletes cucc amit tol, de hiteles. persze nehez megitelni dolgokat.

hozok par peldat, foleg magyart ez nem fika csak eszrevetel
lmen prala - interjukban tok normalis a zenei meg orultek. teny ez jon ki belole de nekem a ketto vhogy nem jon ossze.
bsw - szinten, interjuk tok normalis arcok, a zenek tok mast mutatnak
benski - interjuban pont olyan , mint a zeneiben
de az nks is ugyanazt hozza mint szemelyesen mint a lemezeken
ezzen nem azt mondom h kamu az elso kettő de vhogy nekem nem passzol.

de ott van pl rza aki vmi csajozos notat tolt azan visszajott a hip hop tortenelem legnagyobb uzletevel tok mas sztiloban
rick ross?

remelem vhogy atjon, hogy mit akarok mondani ezzel.
neha el kell engedni ezeket
"

2022.07.06. 22:28

Valamiért george michael ugrott be.

A slágerei szerelmes nóták, nők álma volt, meg eye candy, és eltelt vagy 20 év mire elmondtam, hogy hapsizik.

Ettől a szerelmes nótái nem lesznek rosszabbak, vagy hazugok.

Ő, mint ember nem volt őszinte, de a zenéje az volt.

A másik aki beugrik az ras Kass. Egy interjúban mondta, hogy ő ganggel lógott. Simán rappelt bármiről, de a gang vezetője mondta neki, hogy ő nem csibészkedhet, neki zenélni kell, mert tehetséges.

Vagy ice t. Legutóbb mondta crooked i interjúban, hogy két gang uralta suliban nőtt fel. Nem volt tag, de jóban volt mindenkivel.

Elment katonának, majd későn 27 évesen létrehozta a gengszter rappet.

Megkérdőjelezi bárki a hitelesseget?

Igen, bmeg, ma is megkapja, hogy nem ril, meg vamzer, mert a tv-ben rendőrt játszik. Elfelejti honnan jött, nincs benne betyár becsület. Szokott jókat válaszolni a hülyéknek Twitteren...

(Az interjút amiről szó van nem.láttam, a csávót nem ismerem, csak a beszélgetésre reagáltam)

Kép

2022.07.07. 08:17

doggfather írta:
Valamiért george michael ugrott be.

A slágerei szerelmes nóták, nők álma volt, meg eye candy, és eltelt vagy 20 év mire elmondtam, hogy hapsizik.

Ettől a szerelmes nótái nem lesznek rosszabbak, vagy hazugok.

Ő, mint ember nem volt őszinte, de a zenéje az volt.

A másik aki beugrik az ras Kass. Egy interjúban mondta, hogy ő ganggel lógott. Simán rappelt bármiről, de a gang vezetője mondta neki, hogy ő nem csibészkedhet, neki zenélni kell, mert tehetséges.

Vagy ice t. Legutóbb mondta crooked i interjúban, hogy két gang uralta suliban nőtt fel. Nem volt tag, de jóban volt mindenkivel.

Elment katonának, majd későn 27 évesen létrehozta a gengszter rappet.

Megkérdőjelezi bárki a hitelesseget?

Igen, bmeg, ma is megkapja, hogy nem ril, meg vamzer, mert a tv-ben rendőrt játszik. Elfelejti honnan jött, nincs benne betyár becsület. Szokott jókat válaszolni a hülyéknek Twitteren...

(Az interjút amiről szó van nem.láttam, a csávót nem ismerem, csak a beszélgetésre reagáltam)

GM nem volt reppes es ez a ki a real inkabb a rappben relevans.

2022.07.07. 08:42

A real az a hiteles megfelelője nálam.

A dilated peoples, will smith full realek, hitelesek, onazonasak.

Kép

2022.07.07. 11:52

dub7 írta:
Yodaragorn írta:
dub7 írta:
Yodaragorn írta:

Funk ha jól emlékszem. Egyszer valami interjúban arról beszélt, hogy megtanul scratchelgetni, hogy a zenéihez ő rakja hozzá azt.

Tényleg, köszi! Én is emlékszem egy ilyen interjúra tőle, csak nem ugrott be.

Pogány Induló kapcsán pedig tök színvonalas beszélgetés alakult itt ki. :)
Én Krúbit dobnám még be, akinek az interjúiból egyáltalán nem olyan személyiség bontakozik ki előttem, mint a számaiból.

De felmerültek olyan nevek is, akikkel nekem nincs gondom, mint pl. Ice-T, vagy említhetnénk Ice Cube-ot is, aki szintén egy diplomás kultúrember, mégis a gangsta rap szülőatyái között tartjuk számon. Viszont az ő szövegeikből nekem sose jött át az, hogy saját magukról reppelnének. Még ha E/1-ben reppeltek is gengszterkedős tartalmakat, akkor is valahogy átjött, hogy a lírai én nem azonos az ő tényleges énjükkel. Persze ehhez biztos, hozzájárult az is, hogy Cube-ék elmondták a nyilatkozataikban, hogy ők arról reppelnek, amit maguk körül látnak Compton-ban, és "tudósítanak" róla, tehát nem feltétlenül a saját történetüket mesélik. 2Pac-nak is volt egy interjúja, amiben elmondta, hogy amiről reppel, az nagyrészt nem vele történt, de hatásosabb, ha E/1-ben reppeli, mint ahogy a versekben sem mindig azonos a lírai én a költővel.
Itthon a Fiatal Veterán ugyanez: egyértelmű, hogy felépített maga számára egy szerepet, ami jól áll neki, de én soha nem gondoltam, hogy az ő lenne 100%-ban, és szerintem ő se próbálja ezt sugallni. Nekem is rémlik a Zoli által említett Rap.hu interjúja, amiben ő maga is utal minderre.

Ezzel nekem nincs is semmi bajom, bőven belefér a művészi szabadságba, hogy egy előadó szerepet játsszon, egészen addig, amíg 1. ez egy önazonos szerep, 2. nem próbálja úgy beállítani, hogy ez nem egy szerep. Ahogy dogg kiválóan megfogalmazta George Michael kapcsán: "Ettől a nótái nem lesznek rosszabbak, vagy hazugok."
A gondot ott érzem Pogány Induló kapcsán, hogy a fenti példákkal ellentétben ő nem ismeri be, hogy szerepet játszik, sőt azt bizonygatja a Sajó Dávidnak, hogy minden szava igaz a dalszövegeinek, és vele vagy körülette történtek azok a dolgok, amikről reppel. Márpedig úgy látom, ezt egyikünk se hiszi el neki. :)
Annyit kéne csak mondania, hogy a rapper énje nem ugyanaz, mint a privát énje, és valamivel meg kéne indokolnia, hogy miért tartja fontosnak, hogy szétválassza ezt a kettőt. Ha ennyit megtenne, máris szimpatikusabb lenne. Persze akkor se tartanék értékesnek egy 16 éves srácot jointtal a szájában keménykedni, de valamivel jobb lenne a helyzet.

2022.07.07. 15:09
Adminisztrátor

Nem feltétlen kell a legnagyobb gengszternek lenni, hogy te hitelesen add az utcarapet. Itt a sok példa: Ice-T, Ice Cube, Snoop, Wu tagok stb... akik ma már jó körülmények között élő, boldog családapák, nagypapák (!), színészek, üzletemberek...
Ha valaha megtapasztaltál valamit, amitől ez a rap dolog olyan, amilyennek szeretjük - utcaszagú, akkor az végigkísér, benned marad egész sokáig, adott esetben egy életen keresztül.
Akkor, amikor már nem élsz abban a közegben még tudsz erről hitelesen beszélni, valósak maradnak a megtapasztalásaid, a kialakult világképed, érzéseid, szóval egy hiteles szócső maradsz.
Ha egy jómódú, biztos családi háttérrel rendelkezel, szüleid fizetik az albérletet, hogy jó suliban járhass oda, ahova éppen kedved tartja és csak tinédzserkori lázadásból mész bele ebbe a keménykedős dologba az gecire nem ugyanaz, mint amikor bele vagy betonozva egy szar élethelyzetbe. Ha csak izgalmas kalandnak tűnik a lepukkant helyeken klippeket forgatni az nem ugyanaz, mint amikor ilyen helyen élsz.
Nekem elképzelhetetlen szituációnak tűnt volna, hogy komolyzenei koncerten üljek az anyámmal tizenévesen. Utána meg arról beszél, hogy 3 hétig nem tudják hogy hol van :lol:
Nekem annó szükség volt arra, hogy bizniszeljek mindennel, mert a szüleim nem tömtek pénzzel. (annak ellenére, hogy nagyon sok mindent megtettek értem és ezért örök hála meg minden...). A felnőtt életem eddig heppiendnek tűnik, ma már gyakorlatilag semmi szükségem nem lenne, hogy bizniszelgessek, de ez megmaradt, mert így nőttem fel, éltem le az eddigi életem, ez már így marad. Persze semmi olyasmi nincs már, amiért komoly éveket lehetne kapni, csak pitiben :D
Nem tudtam elkerülni a konfliktusokat skinheadekkel, cigányokkal stb..., mert nem elszeparált életünk volt. Nem tudtam megtenni, hogy elkerüljem azt a közeget. Ezzel nyilván nem vagyok egyedül, ez itt a Balkán, itt a többségnek megvannak ugyanezek a megtapasztalásai, kinek milyen mértékben, de ez a gyerek nagyon nem az, akinek elhinném ezt a sztorit. Igazából itt az interjúban is lejön sokminden.

2022.07.07. 18:04
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 181  Következő