Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://youtu.be/AqjnDGt9WqA
Uj fanka.sztem ezt eltalalta Ez valóban jó szám. Nekem az a fő bajom a 2009 utáni Fankával, hogy a jobb számaiban is önmagát ismétli. Annyira brutál sok számot csinált a pályafutása során, hogy én úgy érzem, 2008-9 környékére elmondott nagyjából mindent, azóta csak magát ismétli. Ez a szövege is ugyan teljesen jó, de úgy érzem, már sokszor hallottam tőle más formában. Persze nem ő az egyetlen előadó, aki így van ezzel, de másokon tud segíteni, ha a zenével újítanak, még ha a szöveggel nem is tudnak már. Fankának viszont a legjobb magyar producerekhez sajnos nincs hozzáférése, ezért nem fognak már meg annyira zeneileg sem a számai, mint akkor, amikor még Wherdee és Artoscsaba dolgoztak alá. ez igy van. uj dolgot nem mond csak 2022-es kontosben van. de ez a baj ha vki 20+ eve tolja.... pl az utolso gang starr lemez sem hozott uj dolgot, olyat amit ne mondott volna mar el szegeny guru. igaz akkor preemo hozott uj dolgot.
|
2022.08.11. 14:10 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://youtu.be/AqjnDGt9WqA
Uj fanka.sztem ezt eltalalta Ez valóban jó szám. Nekem az a fő bajom a 2009 utáni Fankával, hogy a jobb számaiban is önmagát ismétli. Annyira brutál sok számot csinált a pályafutása során, hogy én úgy érzem, 2008-9 környékére elmondott nagyjából mindent, azóta csak magát ismétli. Ez a szövege is ugyan teljesen jó, de úgy érzem, már sokszor hallottam tőle más formában. Persze nem ő az egyetlen előadó, aki így van ezzel, de másokon tud segíteni, ha a zenével újítanak, még ha a szöveggel nem is tudnak már. Fankának viszont a legjobb magyar producerekhez sajnos nincs hozzáférése, ezért nem fognak már meg annyira zeneileg sem a számai, mint akkor, amikor még Wherdee és Artoscsaba dolgoztak alá. ez igy van. uj dolgot nem mond csak 2022-es kontosben van. de ez a baj ha vki 20+ eve tolja.... pl az utolso gang starr lemez sem hozott uj dolgot, olyat amit ne mondott volna mar el szegeny guru. igaz akkor preemo hozott uj dolgot. Igen, erre utaltam én is, hogy régi előadóknál törvényszerű, hogy elfogy a mondandó, de az meg tudja menteni őket, ha zeneileg mutatnak újat. És Preemo még mindig tud zeneileg újat mutatni. De pl. Eminem is régóta önmagát ismételni, csak mindig meg tud újulni zeneileg, ezért nem lesz unalmas. Fankának ez nem megy megfelelő producerek híján.
|
2022.08.11. 16:38 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Épp nemrég gondoltam rá, hogy milyen rég volt új Day nóta. Itt van, és jó is lett. Day - Bent (2022)https://www.youtube.com/watch?v=yJhzVs8 ... ntal%26Day
|
2022.08.23. 14:46 |
|
 |
YoungLife
|
Pogány Induló - Gyönyör (Official Music Video)https://youtu.be/u23TS9iRjbw
|
2022.09.02. 14:40 |
|
 |
Zoli, MP
|
magyar pop rap hirek: bsw utolso 4 klippjenek 3 cime: bebasztam baz+ egyedul (megbasztam ezt a kis .. ) 
|
2022.09.02. 19:57 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: magyar pop rap hirek: bsw utolso 4 klippjenek 3 cime: bebasztam baz+ egyedul (megbasztam ezt a kis .. )  Pfff... Még az "Egyedül" című dalnak is kellett egy ilyen alcímet adni? 
|
2022.09.03. 15:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
A videoklip egyértelmű szintlépés, és nem csak Saiid és Beton.Hofi miatt: minőségibb munka, mint amiket eddig láttunk tőle. A dal viszont nekem nem jön be. Az alap nem fogott meg, és Pogány Induló flowja pedig amennyire ütős egy boombap alapon, annyira nem passzol a traphez szerintem. Visszatérve Saiid-ra és Beton.Hofi-ra: őket is túlzásnak érzem, meg úgy általában az egész hype-ot Pogány Induló körül. Nem kérdés, hogy nagyon tehetséges a srác, és minden potenciál megvan benne, hogy a magyar hip-hop legmagasabb polcain legyen egyszer. De még nincs ott! Azzal, hogy a hazai hip-hop közeg megelőlegezi neki ezt a helyet, komoly önértékelési problémákat alakíthat ki egy tinédzserben, akinél egyébként is láthatóan vannak gondok fejben. Szóval én félek, hogy ez nem fog jót tenni neki. Nyilván az tök jó, hogy támogatják, de nem kéne magasabb polcra helyezni, mint ahol ténylegesen van, hanem meg kéne várni, míg feljut oda.
|
2022.09.06. 13:23 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Szerintem elég gyenge lett most ez: Fiatal Veterán - Fogadj örökbe https://youtu.be/Qo1qkJp3fkAÖltöny, Bor, Szivar, Csajok és valami elegáns hely.. Mintha mindig ugyanazt a klipet néznéd csak a szöveg más 
|
2022.09.08. 20:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: Szerintem elég gyenge lett most ez: Fiatal Veterán - Fogadj örökbe https://youtu.be/Qo1qkJp3fkAÖltöny, Bor, Szivar, Csajok és valami elegáns hely.. Mintha mindig ugyanazt a klipet néznéd csak a szöveg más  Én gyengének nem nevezném, de teljesen igazad van, hogy ugyanaz a séma. Én nagyon sokáig nem untam meg ezt a sémát, de most már tényleg jöhetne valami más. Én Fiatal Veterán helyében most kiadnék egy albumot, ami összefogja ezeket a "maffiózó rap" stílusban készült számait: szerintem az még tudna egy pluszt adni, ha ezeket egyben, egy albummá szervezve hallaná az ember. Természetesen érdemes lenne kiegészíteni egy-két új nótával is. Utána pedig lehetne egy kicsit mást csinálni.
|
2022.09.08. 22:08 |
|
 |
Yodaragorn
|
Beton.Hofi - PlaybániaBiztos emlékeztek, hogy mennyire dicsértem tavaly Beton.Hofi bemutatkozó albumát, a comic sinst. Továbbra is azt gondolom, hogy korszakos klasszikusa a magyar hip-hopnak, ezért nem véletlen, hogy nagy várakozásokkal álltam a folytatás elé. A Playbánia pedig nem titkoltan egy trilógia második része, tehát kimondottan is a comic sans folytatása. Csakhogy sajnos gyengébb nála. Nem azt vártam, hogy megismételje Beton.Hofi a comic sins színvonalát, mert olyan minőségű albumot a legtöbb előadó egyszer sem csinál a pályafutása során, és aki csinál, az is jellemzően csak egyszer. És félreértés ne essék, a Playbánia egy jó lemez, de azt hittem, közelebb lesz a comic sins-hez. Mi vele a gond? Két fő problémát látok: 1. Beton.Hofi nem csak a hip-hop, hanem a komplett könnyűzenei műfaj egyik legnagyobb sztárja lett az elmúlt egy évben a comic sins után, és ez nyilván komoly elvárásokat támasztott a második albumával szemben. Azt érzem, hogy mindenáron valami nagyon különlegeset akart csinálni, ami felülmúlja a comic sinst is. Ahogy a comic sins valami teljesen újat mutatott, úgy a Playbániával is teljesen újat akart mutatni, ezért jónéhány számban már annyira formabontó és polgárpukkasztó akar lenni, ami nekem sok. A kevesebb több lett volna: egy lazább, nem annyira túlgondolt lemezzel többre ment volna, mint ezzel a nagy innoválni akarással. Csak a comic sinst kellett volna megismételni: nyilván másodjára már nem lett volna akkora klasszikus, de még bőven lett volna benne muníció. 2. A comic sins attól volt annyira különleges, hogy Magyarországon elsőként tudta egyedi módon megvalósítani az újvonalas, trapes hip-hopot. Ehhez pedig az volt a kulcs, hogy megjelenítse benne a budapesti underground feelingjét, csibészességét, vicces dumáit, technikás rímeit, stb. És kellett egy egyedi, jó kiállású, nagy dumás karakter. A Playbánia számainak jelentős részéből viszont elveszett a budapesti hip-hop tradíció. Így viszont maradt a trap, ami ugyan a lehető legigényesebben kerül megvalósításra Beton.Hofi-nál, de a BP underground feeling nélkül kiveszik belőle az egyediség. Az utcai rímek és a határozott kiállás helyett lelkizést, belső bizonytalanságot kapunk, ami jónéhány számban erőtlen, motyogós, már-már mumble reppeléssel párosul, amit néha érteni is nehéz. Nem mondom, hogy nincsenek nagy dumák, ötletes rímek és határozott kiállás, de jóval kisebb arányban, mint a comic sins-en. Az önmagában egyébként tetszene, hogy a zenei világ nem foglalkozik a műfaji korlátokkal: hip-hop, pop, elektronika szabadon vegyül az albumon, de ebben is inkább a "görcsösen nagyot dobni akarást" érzem, és mint írtam, a budapesti utca háttérbe szorulásával nincs igazán "íze". Azért szerencsére így is akad néhány olyan szám, ami megállná a helyét a comic sins-en is, ezeket érdemes külön kiemelni. - Albán Tyga Interlude: nagy kár, hogy ez csak egy 1:50 hosszú interlude, mert ebben megvan minden, ami a comic sinst klasszikussá tette. Újvonalas, de mégis bólogatós beat, a budapesti éjszaka világát idéző kemény rap, hatalmas dumák és rímek, hibátlan. - Fáradt: nagyon érdekes, hogy Bítprojekt az alap, ugye a Bítprojekt zenéket Essemm bólogatósabb számaiból ismerhetjük. Itt most a Bítprojekt is kicsit megújult, de így is nagyon jó. A szöveg sajnos itt is kicsit depis, de itt azért normálisan reppel Beton.Hofi, rendben van a flow, és Goulasch feat-je is tökéletes választás volt. Érdemes kiemelni még három számot: ezeket már nem érzem comic sins szintűnek, de el kell ismerni, hogy nagyon profi alkotások. - Bagira - Playbánia - Day 1000 - Backseat Bois Az első kettőnek a Hundred Sins eszméletlen zenét pakolt, és a Day 1000 is ebbe a vonalba illeszkedik. Ezek jó számok, de nehezen hallgathatók. Egy zaklatott, problémákkal küszködő lelki világot tár elénk Beton.Hofi, és a zenei világ is ehhez illeszkedik. Hiába tökéletesek, nincs mindig olyan lelkiállapotban az ember, hogy szívesen meghallgassa őket. Kicsit Kendrick Lamar idei lemeze jut róluk eszembe: az is top színvonal, de annyira nehéz hallgatnivaló, hogy az ront az élvezhetőségén. A Backseat Bois pedig zeneileg kilóg a sorból: egy nagyon jó jazzes alapot csinált neki a Jazzbois, csak sajnos motyogósan reppel rá Beton.Hofi... Kár érte, sokkal jobb szám is lehetett volna belőle, de még így se rossz. 6 számot tehát ki tudtam emelni a 14-ből, ami nem olyan kevés, de ebből a 6-ból is 4 nem azt a comic sins szintet hozta, amit vártam. A maradék 8 pedig pláne nem. Kicsit hülyén érzem magam, hogy ilyen negatív kritikát írtam, mert egyébként nagyon jó lemez, és ha más előadó csinálta volna, valószínűleg dicsérném is. Csak Beton.Hofi olyan magasra tette a lécet a debütáló albumával, hogy nála máshol van a mérce. Csütörtökön lesz a lemezbemutató a Budapest Parkban: valószínűleg megyek, kíváncsi vagyok, milyen showt tud összerakni élőben. 
|
2022.09.10. 22:29 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Beton.Hofi - PlaybániaBiztos emlékeztek, hogy mennyire dicsértem tavaly Beton.Hofi bemutatkozó albumát, a comic sinst. Továbbra is azt gondolom, hogy korszakos klasszikusa a magyar hip-hopnak, ezért nem véletlen, hogy nagy várakozásokkal álltam a folytatás elé. A Playbánia pedig nem titkoltan egy trilógia második része, tehát kimondottan is a comic sans folytatása. Csakhogy sajnos gyengébb nála. Nem azt vártam, hogy megismételje Beton.Hofi a comic sins színvonalát, mert olyan minőségű albumot a legtöbb előadó egyszer sem csinál a pályafutása során, és aki csinál, az is jellemzően csak egyszer. És félreértés ne essék, a Playbánia egy jó lemez, de azt hittem, közelebb lesz a comic sins-hez. Mi vele a gond? Két fő problémát látok: 1. Beton.Hofi nem csak a hip-hop, hanem a komplett könnyűzenei műfaj egyik legnagyobb sztárja lett az elmúlt egy évben a comic sins után, és ez nyilván komoly elvárásokat támasztott a második albumával szemben. Azt érzem, hogy mindenáron valami nagyon különlegeset akart csinálni, ami felülmúlja a comic sinst is. Ahogy a comic sins valami teljesen újat mutatott, úgy a Playbániával is teljesen újat akart mutatni, ezért jónéhány számban már annyira formabontó és polgárpukkasztó akar lenni, ami nekem sok. A kevesebb több lett volna: egy lazább, nem annyira túlgondolt lemezzel többre ment volna, mint ezzel a nagy innoválni akarással. Csak a comic sinst kellett volna megismételni: nyilván másodjára már nem lett volna akkora klasszikus, de még bőven lett volna benne muníció. 2. A comic sins attól volt annyira különleges, hogy Magyarországon elsőként tudta egyedi módon megvalósítani az újvonalas, trapes hip-hopot. Ehhez pedig az volt a kulcs, hogy megjelenítse benne a budapesti underground feelingjét, csibészességét, vicces dumáit, technikás rímeit, stb. És kellett egy egyedi, jó kiállású, nagy dumás karakter. A Playbánia számainak jelentős részéből viszont elveszett a budapesti hip-hop tradíció. Így viszont maradt a trap, ami ugyan a lehető legigényesebben kerül megvalósításra Beton.Hofi-nál, de a BP underground feeling nélkül kiveszik belőle az egyediség. Az utcai rímek és a határozott kiállás helyett lelkizést, belső bizonytalanságot kapunk, ami jónéhány számban erőtlen, motyogós, már-már mumble reppeléssel párosul, amit néha érteni is nehéz. Nem mondom, hogy nincsenek nagy dumák, ötletes rímek és határozott kiállás, de jóval kisebb arányban, mint a comic sins-en. Az önmagában egyébként tetszene, hogy a zenei világ nem foglalkozik a műfaji korlátokkal: hip-hop, pop, elektronika szabadon vegyül az albumon, de ebben is inkább a "görcsösen nagyot dobni akarást" érzem, és mint írtam, a budapesti utca háttérbe szorulásával nincs igazán "íze". Azért szerencsére így is akad néhány olyan szám, ami megállná a helyét a comic sins-en is, ezeket érdemes külön kiemelni. - Albán Tyga Interlude: nagy kár, hogy ez csak egy 1:50 hosszú interlude, mert ebben megvan minden, ami a comic sinst klasszikussá tette. Újvonalas, de mégis bólogatós beat, a budapesti éjszaka világát idéző kemény rap, hatalmas dumák és rímek, hibátlan. - Fáradt: nagyon érdekes, hogy Bítprojekt az alap, ugye a Bítprojekt zenéket Essemm bólogatósabb számaiból ismerhetjük. Itt most a Bítprojekt is kicsit megújult, de így is nagyon jó. A szöveg sajnos itt is kicsit depis, de itt azért normálisan reppel Beton.Hofi, rendben van a flow, és Goulasch feat-je is tökéletes választás volt. Érdemes kiemelni még három számot: ezeket már nem érzem comic sins szintűnek, de el kell ismerni, hogy nagyon profi alkotások. - Bagira - Playbánia - Day 1000 - Backseat Bois Az első kettőnek a Hundred Sins eszméletlen zenét pakolt, és a Day 1000 is ebbe a vonalba illeszkedik. Ezek jó számok, de nehezen hallgathatók. Egy zaklatott, problémákkal küszködő lelki világot tár elénk Beton.Hofi, és a zenei világ is ehhez illeszkedik. Hiába tökéletesek, nincs mindig olyan lelkiállapotban az ember, hogy szívesen meghallgassa őket. Kicsit Kendrick Lamar idei lemeze jut róluk eszembe: az is top színvonal, de annyira nehéz hallgatnivaló, hogy az ront az élvezhetőségén. A Backseat Bois pedig zeneileg kilóg a sorból: egy nagyon jó jazzes alapot csinált neki a Jazzbois, csak sajnos motyogósan reppel rá Beton.Hofi... Kár érte, sokkal jobb szám is lehetett volna belőle, de még így se rossz. 6 számot tehát ki tudtam emelni a 14-ből, ami nem olyan kevés, de ebből a 6-ból is 4 nem azt a comic sins szintet hozta, amit vártam. A maradék 8 pedig pláne nem. Kicsit hülyén érzem magam, hogy ilyen negatív kritikát írtam, mert egyébként nagyon jó lemez, és ha más előadó csinálta volna, valószínűleg dicsérném is. Csak Beton.Hofi olyan magasra tette a lécet a debütáló albumával, hogy nála máshol van a mérce. Csütörtökön lesz a lemezbemutató a Budapest Parkban: valószínűleg megyek, kíváncsi vagyok, milyen showt tud összerakni élőben.  van uj aftersajoval beszelgetes vele amugy nagyot megy.. mert itt-ott twitteren latom, hogy ot hallgatjak olyan szemelyek akikrol ne mhittem volna. pl bazska a sport1 nba kommentatora.
|
2022.09.10. 22:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: van uj aftersajoval beszelgetes vele
amugy nagyot megy.. mert itt-ott twitteren latom, hogy ot hallgatjak olyan szemelyek akikrol ne mhittem volna. pl bazska a sport1 nba kommentatora. Igen, láttam az Afterben, szimpatikus benne. Bazska pedig már júliusban postolt vele közös képet a Hanga Ádám közönségtalálkozóról.  Dzsúdlóval csinált már interjút Bazska a YouTube csatornájára: lehet, hogy Beton.Hofi lesz a következő zenei kitekintése.  Még egyszer hangsúlyozom, hogy azért ez egy elég jó lemez, tehát nem lep meg, hogy nagyot megy. Nyilván ennek egy része a hype, de az album minősége alapján is megérdemli, hogy nagyot menjen. Csak azt a nagyon magas lécet nem ugrotta meg nálam, amit az előző album alapján szabtam ki. És persze az is lehet, hogy valójában ugyanolyan jó ez, mint az előző album, csak az én ízlésemnek nem fekszik annyira. 
|
2022.09.11. 19:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Tha Patkányz - Shitháziakhttps://www.youtube.com/watch?v=r57wnyZ ... nel=3%2C14Szokásos Patkányz nóta és klip, de még mindig jó.
|
2022.09.13. 21:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
jo, de nekem ez a zene tul zajos es bavallom nem nagyon tudom megkulonboztetni a notakat. kb ugyanolyan az osszes  hat ez nem lett tul jo https://www.youtube.com/watch?v=u9nv5icXS5ULotfi Begi x Hősök - Bajnok a Fradi (Official Music Video) csak, hogy erezzuk a kulonbseget, a marseillet foci csapat par hete adta ki ezt https://www.youtube.com/watch?v=XHy-CsOkgm8 
|
2022.09.14. 21:18 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: jo, de nekem ez a zene tul zajos es bavallom nem nagyon tudom megkulonboztetni a notakat. kb ugyanolyan az osszes  Erre írtam, hogy szokásos.  Azzal együtt, hogy nekem tetszik, azzal egyetértek, hogy rájuk is ráférne most már egy kis változás, mint ahogy Fiatal Veterán kapcsán is ezt emlegettem nemrég. Lotfi Begi x Hősök - Bajnok a Fradi: hú, ez tényleg nagyon kellemetlen... Pedig amúgy Lotfi Begi és Szakos Krisztián is top producerek, egyszerűen felfogni nem tudom, hogy ilyen tehetséges emberek, hogy tudnak ilyen gyenge produkciót kiadni a kezükből... Ez az ollézós refrén totálisan fantáziátlan, a zene semmilyen, és a Hősök rapje is gyenge. Sose tartottam őket élvonalbeli rappereknek, de ez magukhoz képest is gyenge. Btw a Hősök miért nem a veszprémi kézilabdacsapatnak csinál indulót...? Mi közük van nekik a Fradihoz? És igen, a marseille-i verzió valóban minőségibb, eredetibb. 
|
2022.09.15. 17:42 |
|
 |
|