20:30...
Hoppá, máris az akváriumban. Györemix már teker is! Remélem pontosak lesznek!
Első sor, bicsiz!

20 évvel ezelőtt, mikor elkezdtem rapkoncertekre járni akkor nadir és zefil (RIP) arra kondicionált mindenkit, hogy egy rapbuli éjjel 2-3 körül kezdődik, előtte sosem. Ez olyan szinten traumatizálta a magyar közönség egészét, hogy mikor a koncert után beszélgettünk másokkal mesélték, hogy a haver 22:00ig dolgozott, úgy írtak rá, hogy el ne induljon, mert lassan vége a bulinak már, pedig a terv az volt, hogy csatlakozik. úgyis ráér.
És én magam is félve indulok el minden alkalommal ma is, mikor már a pontos kezdés nem egy eufemizmus, hanem tényleg minimális csúszást jelent, mikor éjfélre simán otthon vagyok Irsán, és másnap mehet a bánya ezerrel.
Még egy nadiros komment. A 2000-es évek elején idehozták a sztárokat valamivel a fénykoruk után, mára ugyanők simán retro és retro bulit is tartanak.
Hogy ez hogy jutott eszembe?
Györemix warm upja is a 90-es évek eleje amire a közönség vevő volt, illetve az első sor mellettem is olyan OG-kel volt telte, hogy na. Az én halántékom is deresedik már, de nem egy sorban álló társamhoz képest még én is csikónak számítottam na.
Ennyit a benyomásokról, a kezdésről, a közönségről.
Egyébként szomorú ismét, és Ganxstának ma is igaza van, hogy nincs itt hiphopnemzet, mikor az akvárium kishallja elvileg 700 főt tud befogadni, és NEM volt teltház. Háromnyegyednél több valamivel, de mikor mentem be simán volt aki vásárolta a jegyét.
(közben a magát rappernek tartó majka csinál 2 nap alatt 2 millás megtekintést...)
LOTUG:
Érdekes koncertkezdés, nem gondolnám, hogy láttam ilyet korábban, mikor 21:10kor egy erős intróvel Lord Jazz felvezeti Mr Funkee-t és DoIttAll-t azok rögtön egy tribute megemlékezéssel kezdenek, és csöndesítik le a bulit rögtön. Koronás RIP is van, nem csak szokásos rapperek, illetve egyáltalán nem a szokásos biggi és pac, hanem hozzájuk közeli csapatok elveszett tagjait említik meg, mint a gang starr, ATQC, Artifacts...
De ezután az 5 perc után olyat odavernek, hogy leszakad a tető.
Profi, összeszokott csapat, a két mc egymást húzza fel, hypeolnak egymásnak, kiegészítik egymást, a dj tudja a dolgát, nem kell fölös hold up, hold up kiabálás és megállítás, hanem magától tudja mi után mi jön. Tolnak 30 perc pusztulatot, majd levonulnak, és csak nézünk. 5 perc tekerés és visszajönnek a második félórára, 60 perc után végeznek, akkor 10 perc szünet és még visszajöttek 10 perc ráadásra (1 nóta+ 3 magyar felhívása, rappeltetése).
Nem tudom mi a fasz van a közönséggel, ugye a Delinquentset is megszakította valami hülye, de most is. Egy marha a telefonját hozzávágta a színpadon szövegelő DoItAllhoz, aki azonnal stage divingolt, és ment leverte, kizavartatta a csávót, a telefonja közben a stage előtt a lábamnál maradt, később kiadták valakinek az meg elvitte.
Nem értem, hogy mi a fenének iszik aki nem bírja, minek megy buliba aki ilyen szinten antiszociális fasz?
Még a stage-ről elmondták, hogy ha vége a bulinak lejönnek, és van merch, lesz fotó, közös buli.
(ezt később szintén beszélgetés közben a többi hip hop headdel igen kheci dolognak tartottuk, hiszen volt direkt találkozójegy 20ezerért amit így fölöslegesen vett meg aki megvette...)
És tényleg kijöttek, aláírtak bármit, fényképezkedtek akárkivel, többször is, többen is, hoztak baseball sapkát, pulcsit, felvarrót mercsnek.
Nagyon jó buli volt, shame on me, de nem emlékszem, hogy milyen volt, mikor voltak 10+ éve, pedig az is ittvolt csak még gödör volt a neve a helynek ha jól emlékszem, és ott is ottvoltam.
Ha holnap lenne új buli mennék ismét, szóval most jó volt!