Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:19

Hozzászólás a témához  [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 34  Következő
 Könyvek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Könyvek
Zoli, MP írta:
When the Game Was Ours by Larry Bird

Magic es Bird "kozos" konyve.
Nem vagyok nagy nba koponya.Tudtam h giga jok voltak de nem tudtam idoben elhelyezni oket (es masokat is mint pat riley, jordan)es uj volt h kb a nba neki k koszonheti h felemelkedett.
A konyv reszletes , pont annyira h olvasmanyos meg.szepen vegigmegy az eletukon,de kozben targyal fontos pillanatokat is mint pl stern elott milyen volt az nba es nem volt rest h tanuljon mashonnan.
Az utolso 3 fejezet tetszett a legjobban ahol magic hiv betegsege a dream team es a visszavonulasuk utan tortenteket reszletezi.
Mint mindig a youtube nagy segitseg volt h lassak bizonyos esesmenyeket mint pl bird's steal a pistons ellen.
Ket ilyen zseni, parharc egy idoben nagyon ritka.ellenfelek/ellensegek voltak de kulonos oka nem volt csak jobbak akartak lenni a masiknal megis a palyafutasuk feletol nagyon joban lettek.

Sztem remek konyv.aki szereti az nba-t olvassa el.

Frankó könyv lehet! Én most nézem ezt a They Call Me Magic sorozatot, 2 részt nyomtam le eddig a 4-ből, csak ajánlani tudom. A felénél vagyok, de már ott tart a sorozat, hogy jön a 91-es döntő Jordan ellen, szóval Magic karrierjének az érdemi része már le is ment. Biztos sok szó lesz a HIV-ről, Dream Team-ről, stb.-ről. Bird is megszólal, meg kb. mindenki, aki számít.

Ami negatívum, hogy kevésbé jelentős éveket simán átugranak Magic pályájáról, így pl. szóba se kerül, hogy voltak évek a '80-es években, amikor döntőbe se jutott a Lakers. Meg amúgy oké, hogy volt 3 Lakers-Celtics döntő, de arról már kevés szó esik, hogy előtte volt 3 Lakers-Sixers döntő is (2-1 arányban nyerte őket a Lakers), utána meg 2 Lakers-Pistons döntő (1-1). Illetve arról se esik sok szó, hogy a Boston csak 1 gyűrűt nyert a Lakers ellen, a másik 2-t a Houston ellen nyerte olyan években, amikor a Lakers döntőbe se jutott.
Szóval a Magic vs. Bird hype-ban ezek a részletek sajnos el szoktak sikkadni: a sorozatban se esik róluk szó, nem tudom, hogy a könyv kivétel-e.

2022.08.03. 17:44

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
When the Game Was Ours by Larry Bird

Magic es Bird "kozos" konyve.
Nem vagyok nagy nba koponya.Tudtam h giga jok voltak de nem tudtam idoben elhelyezni oket (es masokat is mint pat riley, jordan)es uj volt h kb a nba neki k koszonheti h felemelkedett.
A konyv reszletes , pont annyira h olvasmanyos meg.szepen vegigmegy az eletukon,de kozben targyal fontos pillanatokat is mint pl stern elott milyen volt az nba es nem volt rest h tanuljon mashonnan.
Az utolso 3 fejezet tetszett a legjobban ahol magic hiv betegsege a dream team es a visszavonulasuk utan tortenteket reszletezi.
Mint mindig a youtube nagy segitseg volt h lassak bizonyos esesmenyeket mint pl bird's steal a pistons ellen.
Ket ilyen zseni, parharc egy idoben nagyon ritka.ellenfelek/ellensegek voltak de kulonos oka nem volt csak jobbak akartak lenni a masiknal megis a palyafutasuk feletol nagyon joban lettek.

Sztem remek konyv.aki szereti az nba-t olvassa el.

Frankó könyv lehet! Én most nézem ezt a They Call Me Magic sorozatot, 2 részt nyomtam le eddig a 4-ből, csak ajánlani tudom. A felénél vagyok, de már ott tart a sorozat, hogy jön a 91-es döntő Jordan ellen, szóval Magic karrierjének az érdemi része már le is ment. Biztos sok szó lesz a HIV-ről, Dream Team-ről, stb.-ről. Bird is megszólal, meg kb. mindenki, aki számít.

Ami negatívum, hogy kevésbé jelentős éveket simán átugranak Magic pályájáról, így pl. szóba se kerül, hogy voltak évek a '80-es években, amikor döntőbe se jutott a Lakers. Meg amúgy oké, hogy volt 3 Lakers-Celtics döntő, de arról már kevés szó esik, hogy előtte volt 3 Lakers-Sixers döntő is (2-1 arányban nyerte őket a Lakers), utána meg 2 Lakers-Pistons döntő (1-1). Illetve arról se esik sok szó, hogy a Boston csak 1 gyűrűt nyert a Lakers ellen, a másik 2-t a Houston ellen nyerte olyan években, amikor a Lakers döntőbe se jutott.
Szóval a Magic vs. Bird hype-ban ezek a részletek sajnos el szoktak sikkadni: a sorozatban se esik róluk szó, nem tudom, hogy a könyv kivétel-e.

Ezzel nem tudok vitatkozni.de az is teny h 79 es 89 kozott vagy a lakers vagy a celtics vagy mindketto dontoben volt.amugy ha az eredmenyeket nezzuk boven a lakers viszi a primet a 80-as evekben, de itt inkabb arrol lehetett szo h magic es bird olyan szinten kiemelkedo volt az akkori nba-en es ncaa-ben elotte h hoztak magukkal a hypeot .-nezz roluk videokat.iszonyat.-es a csapatot is huztak magukkal h magic vs bird akkor lakers - celtics es jott 3 donto....igazabol utana bird mar serult hattal jatszott.es egyik evben sem volt blown out eredmeny.kb mindig konferancia dontoig jutottak.

A konyv nem hallgatja el a nem sikeres eveket..
Illetve
Szepen megismerjuk h milyen szemelyisegek
Pl
Bird visszahuzodo es az elso gyuru utanai buli reggelen ment edzeni h akkor start a kovetkezore.
Es mindenidok legnagyobb trashtalkere .keress ra.beszarsz
Pl Magic meg miszter mindenki szeret.
Es neki mondta egyik edzoje h ha azt hiszed h mindent megtettel az edzesen akkor maradj meg gyakorolj mert biztos van olyan jatekos meg aki ugyanezt csinalja.

Nem akartam hosszu leirast a konyvrol.a sorozat is jo lehet.

2022.08.03. 23:18

Zoli, MP írta:
Es neki mondta egyik edzoje h ha azt hiszed h mindent megtettel az edzesen akkor maradj meg gyakorolj mert biztos van olyan jatekos meg aki ugyanezt csinalja.

Ezt meséli a sorozatban is Magic hozzátéve természetesen, hogy az a másik játékos Bird. :)

Természetesen azt megértem, hogy a média szereti a nagy rivalizálásokat, ezért lett ilyen nagy Magic vs. Bird hype. És számos szempontból adták magukat az ellentétek: fekete-fehér, eastcoast-westcoast, sztáralkat-visszahúzódó alkat, Lakers-Celtics (ami már Magic és Bird előtt is nagy rivalizálás volt, hiszen a '60-es években csomó Lakers-Celtics döntő volt).
Ettől függetlenül nekem kicsit fura, hogy mindenkinek úgy él a fejében a '80-es évek, hogy Magic vs. Bird, ehhez képest csak 3 döntőt játszottak egymás ellen, ráadásul Magic a döntői többségét nem Bird ellen játszotta, Bird pedig a bajnoki címei többségét nem Magic ellen nyerte. Az persze igaz, hogy azokban az években is meghatározó játékosok voltak, amikor nem volt LA-Boston döntő, és alapszakasz meccseket nyilván akkor is játszottak egymás ellen.

Bird egyébként jó nagy hülye volt, hogy magának vágta a fát az indianai otthonában: úgy tudom, abban ment tönkre a dereka, hogy valami ház körüli munkákat csinált otthon...

2022.08.04. 14:17

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Ezt meséli a sorozatban is Magic hozzátéve természetesen, hogy az a másik játékos Bird. :)

Természetesen azt megértem, hogy a média szereti a nagy rivalizálásokat, ezért lett ilyen nagy Magic vs. Bird hype. És számos szempontból adták magukat az ellentétek: fekete-fehér, eastcoast-westcoast, sztáralkat-visszahúzódó alkat, Lakers-Celtics (ami már Magic és Bird előtt is nagy rivalizálás volt, hiszen a '60-es években csomó Lakers-Celtics döntő volt).
Ettől függetlenül nekem kicsit fura, hogy mindenkinek úgy él a fejében a '80-es évek, hogy Magic vs. Bird, ehhez képest csak 3 döntőt játszottak egymás ellen, ráadásul Magic a döntői többségét nem Bird ellen játszotta, Bird pedig a bajnoki címei többségét nem Magic ellen nyerte. Az persze igaz, hogy azokban az években is meghatározó játékosok voltak, amikor nem volt LA-Boston döntő, és alapszakasz meccseket nyilván akkor is játszottak egymás ellen.

Bird egyébként jó nagy hülye volt, hogy magának vágta a fát az indianai otthonában: úgy tudom, abban ment tönkre a dereka, hogy valami ház körüli munkákat csinált otthon...

Adom amit irsz.de ha megnezed a legtobbet a lakers es a celtics nyerte illetve dontozott ebben az idoszakban
.amugy ja kb evi 2 alapszakasz meccsuk volt.
Igy van.fat vagott ha jol emlekszem.
Amugy van konyv a showtime-rol is es magarol birdrol is.idovel eljutok oda is h elolvassam oket.

Amugy tok sokat lehetne irni errol a korrol.isiah thomas kb megmarta birdot h azert sztaroljak mert fehet.
Bird meg az egyik philly meccs kozben azt ordibalta h milyen dissrespect ez..kerdezik te mirol beszelsz.erre a valasz h mert feher ember fog engem :D

2022.08.04. 18:31

Zoli, MP írta:
Amugy tok sokat lehetne irni errol a korrol.isiah thomas kb megmarta birdot h azert sztaroljak mert fehet.
Bird meg az egyik philly meccs kozben azt ordibalta h milyen dissrespect ez..kerdezik te mirol beszelsz.erre a valasz h mert feher ember fog engem :D

Nem véletlen, hogy erről a korszakról készül annyi könyv és film: kimeríthetetlen a sztorik tárháza, a mai NBA-ben nincs ennyi nagy történet. :) Amivel nem azt akarom mondani, hogy a mai NBA nem olyan jó, csak más miatt jó.

2022.08.05. 14:58

Ittzés István: Dániel Könyve
.
Evangelizátor mondja a hátsó borító, és tényleg. A kötet rádióban elhangzott igemagyarázati műsorból lett összeszedve, szerkesztve, kiegészítve. Az igemagyarázati részek nagyon jók, olvasni, érezni, hogy nagy tudású, felkészült igét hírdetni szerető, és tudó ember írta, illetve mondta el.
Ami visszás volt az az evangelizátor része, az igemagyarázó mellett. Olyan vehemensen akar téríteni, és csak a saját igazát elfogadva húzni magához, hogy az már több, mint erőszakos számomra.
A másik ami nem tetszett, visszás, vicces volt, hogy kihallani a műből, hogy a keleti pogány dolgok (asztrológia, jóslás, jóga), varázslatok a fő ellenségei. Érthető döntés, egy jógázó háziasszonnyal könnyebb vitatkozni, mint a biznyicszekta Németh Sándorral (csak egy példa, de lehetett volna bármelyik magát kereszténynek beállító azt kihasználó társaság, személy is).
De ezt megbeszéltem azzal aki ajánlotta, és azt mondta neki fel se tűnt, nekem tuti azért mert ott van az amin dolgoznom kell. Ez pedig egy érdekes gondolat ettől a könyvtől függetlenül, hogy kinek mi ami hangos lesz, ammi megmarad 1-1 könyvben, filmben?!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2022.08.22. 09:46

doggfather írta:
Ittzés István: Dániel Könyve
.
Evangelizátor mondja a hátsó borító, és tényleg. A kötet rádióban elhangzott igemagyarázati műsorból lett összeszedve, szerkesztve, kiegészítve. Az igemagyarázati részek nagyon jók, olvasni, érezni, hogy nagy tudású, felkészült igét hírdetni szerető, és tudó ember írta, illetve mondta el.
Ami visszás volt az az evangelizátor része, az igemagyarázó mellett. Olyan vehemensen akar téríteni, és csak a saját igazát elfogadva húzni magához, hogy az már több, mint erőszakos számomra.
A másik ami nem tetszett, visszás, vicces volt, hogy kihallani a műből, hogy a keleti pogány dolgok (asztrológia, jóslás, jóga), varázslatok a fő ellenségei. Érthető döntés, egy jógázó háziasszonnyal könnyebb vitatkozni, mint a biznyicszekta Németh Sándorral (csak egy példa, de lehetett volna bármelyik magát kereszténynek beállító azt kihasználó társaság, személy is).
De ezt megbeszéltem azzal aki ajánlotta, és azt mondta neki fel se tűnt, nekem tuti azért mert ott van az amin dolgoznom kell. Ez pedig egy érdekes gondolat ettől a könyvtől függetlenül, hogy kinek mi ami hangos lesz, ammi megmarad 1-1 könyvben, filmben?!

Ha valaki szerint a jóga a kereszténység ellensége, annál vannak bajok... (Mondom ezt jógázó keresztényként. :) )
A mi plébánosunk (római katolikus) egyébként kifejezetten pártolja a jógát, szóval szerencsére nem általános ez a vélekedés keresztény körökben.

2022.08.22. 13:54

nem is állítottam ilyet. ;)

jógáztam én már református lelkésznővel is. :lol:

Kép

2022.08.22. 14:15

doggfather írta:
nem is állítottam ilyet. ;)

jógáztam én már református lelkésznővel is. :lol:

Szép. :D
És bocs, ha félreérthető voltam: nem téged kritizáltalak, hanem a szerzőt, akinek a könyvéről írtál!

2022.08.23. 14:22

Aranyossi Magda: én régi,elsüllyedt világom
.
Egy zsidó aktivista, kommunista, munkás és nőjogi úttörő élete a tanácsköztársaság bukása utáni emigrációban,majd a második világháború végén hazatért története. Nagyon érdekes szemüvegen keresztül mutatja be a két világháború közti világot,az akkori politikát, hogy mit jelentett akkor politizálni, jogokért küzdeni.
És az emberek gondolkodása is szépen benne van, hogy mennyiben más volt ez 100 évvel korábban.

Kép

2022.08.30. 18:01

Professor griff - The Psychological Covert War on Hip Hop
Az iro a legendas public enemy tagja volt.

bevallom nagyon erdekelt a konyv, de nem feltetlenul a hip hop all a kozeppontban, igy csalodas nekem meg akkor is ha par korabban olvasott konyvekhez is kapcsolodik

vegigmegy kb mindenen: naci kiserletek, cia kinzasok/kiserletek, ogorog tradiciok, fed, hollywood, tv-k., biblia, shakespeare... a sok tema vhogy megsem all ossze egy nagy dologga es az sem segit rajta, hogy a konyv szerkesztese kritikan aluli. vhol bold betuk vhol dolt betuk, mi merre hogyan es miert nem tudni. van , hogy egy reszt par oldall kesobb megjelenik.

ez igy kaki sajna

u.i. elegge fekete centrikus az egesz konyv es nekem mint europainak fura volt olvasni, hogy a feketek a kivalasztott "nemzet". utalva par biologiai kutatasra.
a nezopont mas es nem szokvanyos.

2022.09.17. 22:06

Rejtő Jenő: tévedésből jelentik - egyfelvonásosok, kabarejelenetek
.
Az alcím le is írta mik vannak benne. A tipikus hacsek és Sajó, egymás mellett elbeszélő kabaréfigurák ugyanolyan történeteivel van tele amik kicsit mégis mások, de nagyon rejtőiek. Ezt a stílust is jól írta.

Kép

2022.09.22. 22:33

Fabiny Tamás: A Kötényes Isten - Igehírdetések az irgalomról és a vígasztalásról.
.
Ahogy az alcíme is írja, nem új, önálló írás ez, hanem a 2016-os kiadását megelőzően elhangzott, írt prédikációk, beszédek tematikus, gyűjteményes kötete. Szeretetszolgálatról szólnak, érdekes volt így egyben olvasni nekem két okból is, az egyik ugye a munka miatt. A szolgálatnak, a szociális munkának ahogy manapság nevezik, nagyon komoly hagyományai vannak, és elég erős Igei alapjai is. Ezt tudjuk, tudom, de egyben, így koncenrtálva olvasni majd 300 oldalon keresztül még erősebb.
A másik, hogy tisztán olvasni miért nem kaptunk lófaszt se 2016-2020 között Orbántól, sőt meglepő, hogy nem jutottunk Iványi sorsára. Annyira az Igére, a Bibliára, a kereszténységre hivatkozik a menekültek, migránsok kapcsán, és ezzel azonnal szembekerül a fideszféle valamivel, hogy ezt csak büntetni lehetett.
(A szerző evangélikus püspök, ha valaki nem ismerné, tudná esetleg)

Kép

2022.09.26. 11:44

T. O. Teas: gorillák
.
Szarok az Oroszlánkirályra, akkor is a #1 kedvenc ponyvaíróm marad. Nem kell gondolkodni, izgalmas, fordulatos, kellően hétköznapi, és különleges egyben. Úgy nemzetközi, hogy full magyar. És finoman épít univerzumot egy oldallal,hogy fel se tűnik (demura).

Kép

2022.10.02. 21:25

nem nagyon szoktunk az életünkről írni, de most nézzétek el nekem.

Ma bemutatásra került a könyvem! Nem egy világmegváltó, csak intézménytörténeti/helytörténeti gyűjtemény, de én büszke vagyok rá.

A bemutatón volt 250-300 ember, de nem izgultam annyira, mint három napja, mikor az első példányt édesapám kezébe adtam.

Öcsém a könyvet látván: Ez ilyen vastag?! Nem fogom elolvasni. Ha csinálsz belőle hangoskönyvet azt meghallgatom...

Kép

Kép

2022.10.09. 18:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 34  Következő