Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta: Azé timbaland, neptunes csinált lemezeket justinnak is. Slágereket is. Sikeresek voltak ez tény utána nézés nélkül is. igy mar ertem , hogy miert irtad ezt. koszi.szoval ha igy nezzuk guru 2000-ben adta ki ezt a lemezt szoval mar 99 korul dolgozgatott veluk....es igen kesobb robbant be a mainstreambe a neptunes es timbo is bar mar addig is voltak kiadvanyaik mint kelis elso albuma. mashogy ertettem.
|
2022.10.13. 10:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
igen, az idézés vihetett félre, bocsi. írtad, hogy honnan, miket mintáztak, arra reagáltam, hogy simán lehet, hogy egyszerű technikával dolgoztak, de sikeresek voltak azzal. gurutól függetlenül, csak annak kapcsán írtad te is, én meg már rád reagáltam. 
|
2022.10.13. 11:00 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Eminem: Encore . Az MMLP után elengedtem Eminemet. Az a lemez akkora masterpiece volt, hogy nem is tudom miért nem foglalkoztam vele. Aztán gyorsan egymásután kijött a 3 függönyös lemeze (eminem show, encore, curtain call), és már a borítók miatt se foglalkoztam velük. Ami nagyon tetszett ebben a a lemezben azok a single-k. De csak a sokadikak, a like toys soldiers, meg a mockingbird, szóval sokáig nem is vettem elő (se meg ugye), mert valahogy nem fogott meg a többi. Hiába 20 éves lassan a zenéi simán modernek, maiak, nem egy számnak monoton alapja van, és arra hasonló szövegelések. Nincs sok közreműködő, azok is saját istállósok. (50Cent rögtön 2 zámban is, kezdődik a futtatása) A skitek a korábbi lemezekről folytatódnak, ez nagyon tetszik Em-nél, hogy így egységesebb az egész diszkográfiája. A lemez felének gyakorlatilag ő a producere. Érdekes tény, nem sokat melegetjük, hogy Eminem nagyon sikeres producer (és kiadó is egyébként) az MC-zés mellett!
Így van, Eminemet ritkán emlegetjük producerként, pedig annak is egész jó. Persze nem annyira, mint MC-nek, de akinek a produkcióiból össze lehet állítani egy ilyen top 25-ös listát, annál olyan nagy baj nem lehet: https://www.youtube.com/watch?v=Kc8dQf25HnwA 2009-es visszatérése óta úgy tudom, hogy szinte csak magának csinált számokat (egy-két kivétel van Yelawolf Love Story albumán, talán a második Slaughterhouse lemezen is), de előtte csinált pl. Jay-Z-nek, Nas-nak, Xzibit-nek is producerként számokat. Az Encore-ral kapcsolatban is egyetértek. Bár Eminem leggyengébb albumának tartom, de így se rossz. Főként az elborult reppelési technikája rontja le, ami a gyógyszerek következménye, illetve a produceri munkája se az igazi az olyan számokban, mint pl. a My 1st Single. Dr. Dre viszont odatette magát ezen a lemezen is. Ott van pl. a Rain Man című szám, amit Eminem egyik leggyengébbjeként szoktak emlegetni a rap miatt, pedig Dre produceri munkájára abban se lehet panasz. (Egyedül azt nem értem, miért nem szólt rá Eminemre, hogy reppeljen már rendesen.) És igen, van néhány olyan színvonalú szám is rajta, amik a legjobb Eminem albumokon is megállnák a helyüket. Én is elsősorban a Like Toy Soldierst és a Mockingbird-öt emelném ki. Épp maga Eminem írta nemrég a XXL évfordulójára írt írásában, hogy ezekre a számokra ő is büszke még akkor is, ha az Encore album egészére nem.
|
2022.10.13. 17:24 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
erre se büszke? a relapse-re se, nem?
|
2022.10.13. 19:07 |
|
 |
rapguruz88
|
Dogg az Eminem Showrol írsz majd egy kis kritikát? 
|
2022.10.14. 07:13 |
|
 |
doggfather
|
persze. sorra fog kerülni az is. 
|
2022.10.14. 09:31 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: erre se büszke? a relapse-re se, nem? Nem. Az Encore-ról úgy érzi, hogy tudása alatt reppelt, mert a gyógyszerek miatt nem volt elég éles. A Relapse-re pedig azt mondja, hogy jó szövegeket írt ugyan rá, de az akcentusos reppeléssel elrontotta az egészet. (Szerintem ez erős túlzás, de ez Eminem véleménye.) Az Encore-ról itt írt részletesebben Eminem a közelmúltban: https://www.xxlmag.com/eminem-interview ... addiction/A Relapse-ről pedig Paul Rosenberg podcastjában beszélt szintén nemrég, miközben végigelemezték a Curtain Call 2 által lefedett időszakot: https://www.youtube.com/watch?v=ceuFiIxx6TQ
|
2022.10.14. 21:05 |
|
 |
doggfather
|
na, köszi. nem voltak meg ezek a háttérinfók. Közben készül, gondolkodok egy íráson, ha meglesz lehet lesz vita. (ez olyan teaser trailer volt, mint a filmeknél, soriknál.  )
|
2022.10.16. 18:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Közben készül, gondolkodok egy íráson, ha meglesz lehet lesz vita. (ez olyan teaser trailer volt, mint a filmeknél, soriknál.  ) Az Eminem Show-ról, vagy miről lesz? 
|
2022.10.16. 19:56 |
|
 |
doggfather
|
nem, hát sokmindneről egy lemez, illetve egy sorozat kapcsán.
|
2022.10.16. 21:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: nem, hát sokmindneről egy lemez, illetve egy sorozat kapcsán. Ja oké, csak előtte egy esetleges Eminem Show kritika merült fel rapguruz-al, azt hittem, arra utalsz.
|
2022.10.16. 22:43 |
|
 |
doggfather
|
Joe Budden: Mood Muzik 1-4.5 . Szimplán a legjobb, legfontosabb mixtape széria ami valaha kijött. Ami ma ér valamit a rapban az innen indult. 2000-es évek eleje. Dr Dre megcsinálta Eminemet, túl van az up in the smoke turnén aminél klasszikusabbat nem lehetett csinálni a rapben előtte se utána se, még ma is emlegetei mindneki aki ottvolt, és bánja aki nem. Érzi, hogy jó dolog ez a white trash dolog, mégis gangsta rap volt amit ő talált ki, abban érzi igazán otthon magát. Nosza, csináljunk olyat is, a d12 halvány, félig bohóckodnak, nézzük meg 50Centet... És akkorát húz, olyan másodvirágzása lesz a gansgata rapnek amimlyen nem volt a 90es évek közepétől, nemhogy megismétli, de túl is szárnyalja Snoop debütálását. A Zucca, a Ni99ák ismét a fehérszemét után, mindenki boldog. Azaz nem mindenki. A defjam nagyon gondolkozik, hogy is kéne a valaha volt nagy kiadót fennatartani, kiadják Joe Budden-t, tolják, hogy pump it up. Sajnos azonban a Toretto család akkor még inkább UG kult, semmint 10 részes saga, kevés az OST is a boldogsághoz, így a defjam félreteszi Joet, és inkább Kanye West féle buzi, picsogós, ribirapbe tolja amit lehet. Akkora divat lett, hogy a trap, a soundcoud szarok jó része tőle eredeztethető, a sértett, tini fiúk akiknek semmi gondjuk, de fáj a világ divat lesznek. Kanye a mai napig ebben a szerepben ragadt, el tudom képzelni, hogy mentálisan is itt tart. Annyira, hogy mikor 50 felveszi a kesztyűt Kanye el is temeti de rögtön 2007-ben, mikor egy napon jelenik meg a curtis és a graduation és kanye eladásban úgy elpicsázza 50-t, mint előútte senki. A Zutca halott. A gangsta rap másodvirágzásának vége. 2022-re úgy néz ki halott is marad, igaz eladások sincsenek, de bármennyire is Griselda hype van, hiába segített nekike Eminem maga is, azé UG cuccok ők rendesen ma is. Eközben (2003-) Joe csak ül és vár... A Def Jam nem ad zöld utat a második lemezének, ezt indokolni sem tudják igazán (ez a kanye döntés az én elméletem, lehet cáfolni, vitázni vele) és minden frusztrációját, dühét, magánéleti problémáját zenébe önti, és kijön a mood muzik. Aztán a 2, 3, 4 és 4.5. És ezzel a szériával megszületik a FELNŐTT rap. Az a rap ahol felnőtt férfiak simán szövegelnek a mentális bajaikról, függőségükről, arról, hogy vazze, adjatok egy cigit, mert széjjelbaszok valamit. Igen, volt korábban is komoly rap, politikai, meg gondolkodós is, de olyan tisztán lemezen, sőt sorozaton túlmenő vallomás, mint amit Joe elkövet tudomásom szerint nem volt korábban. Amit ma szeretek, szeretünk az mind ide, 20 évvel ezelőttre vezethető vissza. és ugyanezzel a mozdulattal kb vége is lett a "mixtape érának". Persze vannak azóta is, ahogy voltak előtte is, de ilyen nemhogy lemeznyi, de több lemeznyi komolyságú, rendesen megcsinált mixtape se előtte se utána nem készült már. (annyira, hogy az első 3 részt az amalgam records kiadta rendesen, az utolsót meg alapból a koch/e1 adta ki rendes albumként) Na ezen filózok pár napja, hete, mikor hétvégenként újra elővettem a mood muzikot. Yodaragorn írta: doggfather írta: nem, hát sokmindneről egy lemez, illetve egy sorozat kapcsán. Ja oké, csak előtte egy esetleges Eminem Show kritika merült fel rapguruz-al, azt hittem, arra utalsz. Nem, erre utaltam, mint esetleg indulatokat kiváltó írásra amit feljebb elkövettem ma reggel. 
|
2022.10.17. 08:42 |
|
 |
doggfather
|
Tone Lōc: Lōc-ed After Dark . 89-ben jött ki, Ice-T harmadik lemeze megjelent, NWA is kijött Comptonból, King Tee is szólózik... Ezeket azért írom, mert nem egészen értem hogy lett ez a lemez 2xplatina?! Igen, nyugati parti, kevés volt onnan még ekkor, de akkor is. Nem rossz lemez, sőt, aki kedveli azt az időszakot, mint én, az még szeretni is tudja, de azt az eladást nem indokolja semmi amit produkált. Tipikus 1 hit wonda, a második lemeze után abba is hagyta egyébként.
|
2022.10.17. 11:18 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Joe Budden: Mood Muzik 1-4.5 . Szimplán a legjobb, legfontosabb mixtape széria ami valaha kijött. Ami ma ér valamit a rapban az innen indult. 2000-es évek eleje. Dr Dre megcsinálta Eminemet, túl van az up in the smoke turnén aminél klasszikusabbat nem lehetett csinálni a rapben előtte se utána se, még ma is emlegetei mindneki aki ottvolt, és bánja aki nem. Érzi, hogy jó dolog ez a white trash dolog, mégis gangsta rap volt amit ő talált ki, abban érzi igazán otthon magát. Nosza, csináljunk olyat is, a d12 halvány, félig bohóckodnak, nézzük meg 50Centet... És akkorát húz, olyan másodvirágzása lesz a gansgata rapnek amimlyen nem volt a 90es évek közepétől, nemhogy megismétli, de túl is szárnyalja Snoop debütálását. A Zucca, a Ni99ák ismét a fehérszemét után, mindenki boldog. Azaz nem mindenki. A defjam nagyon gondolkozik, hogy is kéne a valaha volt nagy kiadót fennatartani, kiadják Joe Budden-t, tolják, hogy pump it up. Sajnos azonban a Toretto család akkor még inkább UG kult, semmint 10 részes saga, kevés az OST is a boldogsághoz, így a defjam félreteszi Joet, és inkább Kanye West féle buzi, picsogós, ribirapbe tolja amit lehet. Akkora divat lett, hogy a trap, a soundcoud szarok jó része tőle eredeztethető, a sértett, tini fiúk akiknek semmi gondjuk, de fáj a világ divat lesznek. Kanye a mai napig ebben a szerepben ragadt, el tudom képzelni, hogy mentálisan is itt tart. Annyira, hogy mikor 50 felveszi a kesztyűt Kanye el is temeti de rögtön 2007-ben, mikor egy napon jelenik meg a curtis és a graduation és kanye eladásban úgy elpicsázza 50-t, mint előútte senki. A Zutca halott. A gangsta rap másodvirágzásának vége. 2022-re úgy néz ki halott is marad, igaz eladások sincsenek, de bármennyire is Griselda hype van, hiába segített nekike Eminem maga is, azé UG cuccok ők rendesen ma is. Eközben (2003-) Joe csak ül és vár... A Def Jam nem ad zöld utat a második lemezének, ezt indokolni sem tudják igazán (ez a kanye döntés az én elméletem, lehet cáfolni, vitázni vele) és minden frusztrációját, dühét, magánéleti problémáját zenébe önti, és kijön a mood muzik. Aztán a 2, 3, 4 és 4.5. És ezzel a szériával megszületik a FELNŐTT rap. Az a rap ahol felnőtt férfiak simán szövegelnek a mentális bajaikról, függőségükről, arról, hogy vazze, adjatok egy cigit, mert széjjelbaszok valamit. Igen, volt korábban is komoly rap, politikai, meg gondolkodós is, de olyan tisztán lemezen, sőt sorozaton túlmenő vallomás, mint amit Joe elkövet tudomásom szerint nem volt korábban. Amit ma szeretek, szeretünk az mind ide, 20 évvel ezelőttre vezethető vissza. és ugyanezzel a mozdulattal kb vége is lett a "mixtape érának". Persze vannak azóta is, ahogy voltak előtte is, de ilyen nemhogy lemeznyi, de több lemeznyi komolyságú, rendesen megcsinált mixtape se előtte se utána nem készült már. (annyira, hogy az első 3 részt az amalgam records kiadta rendesen, az utolsót meg alapból a koch/e1 adta ki rendes albumként) Na ezen filózok pár napja, hete, mikor hétvégenként újra elővettem a mood muzikot. Yodaragorn írta: doggfather írta: nem, hát sokmindneről egy lemez, illetve egy sorozat kapcsán. Ja oké, csak előtte egy esetleges Eminem Show kritika merült fel rapguruz-al, azt hittem, arra utalsz. Nem, erre utaltam, mint esetleg indulatokat kiváltó írásra amit feljebb elkövettem ma reggel.  az irasod meghozta a kedvem joe lemezere...
|
2022.10.17. 16:06 |
|
 |
doggfather
|
Akkor már volt értelme, haszna!
|
2022.10.17. 18:45 |
|
 |
|