Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta: Mellow Man Ace: The Brother with Two Tongues . Nincs semmi baj azzal, ha valaki tud angol mellett teszem azt spanyolul is, és rappelni is, de egy lemezen belül váltogatni, sőt adott esetben számon belül is ez egyszerűen nem az én világom. A lemez egyébként kellemes, Julio G egész tisztességes producer (ő felel a lemez feléért), nincs telepakolva közreműködőkkel, Ace simán elviszi a hátán. Kicsit spanyolos, pontosabban kubais a zenéje is nem csak a szövegekben van benne a hatás. Nem is tudtam, hogy Julio G producer is. Én azt hittem, ő egy rádiós DJ és műsorvezető.
|
2022.11.09. 22:18 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Daz Dillinger: R.A.W. . Két évvel vagyunk a debütálásától, a Death Row Records széjjelszaladt a világ minden tája felé kb, egy évvel vagyunk a legjobb DPG kiadványtól ever (Kurupt: Tha Streetz Iz a Mutha, don't @ me), szóval látatlanba is sokat vártam, vártunk Daz második lemezétől. Az első lemeze bármennyire is compilationnek hangzik, tűnik annyi rajta a közreműködő mégis működött, igazi DR, WC, DPG kiadvány volt. Ez a lemez azonban mintha annak a b oldala lenne maximum. Olyan kevés pénzből készülhetett, hogy se a zenék, se a rendes stúdió, se közreműködők nem tudtak rákerülni. Pedig Daz kedvelt figura, sokan sokfelé hívták (bay area mc-kk sok lemezén featelt ekkortájt). Van rajta 5 Dogg Pound szám is biztos ami biztos, de azok se túl erősek, és hiába a full dpgc featlist, valahogy csapatlemeznek is gyenge a végeredmény. A következő this is the life i lead két év múlva ismét nem túl combos szerintem, de az azutáni dpgc u know what i throwin up már betyáros!
|
2022.11.15. 11:08 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: ...a legjobb DPG kiadványtól ever (Kurupt: Tha Streetz Iz a Mutha, don't @ me) Ezt úgy írod, hogy a Dogg Food-ot is beleértve?
|
2022.11.15. 21:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
pontosan úgy.
|
2022.11.15. 23:33 |
|
 |
doggfather
|
Snoop Dogg and Wiz Khalifa: Mac & Devin Go to High School . A "Young, Wild & Free" akkora sláger, hogy a fal adja a másikat. Sajnos nem sikerült mellépakolni másik 10-11 számot ami hangulatban, életérzésben, stílusban is tudja hozni a hasonlót, a szintet, így a lemez csak egy elszalasztott lehetőség. Wiz nekem nincs meg, de Snoopot ismerem azért kicsit, és így még jobban fáj ez a lemez. Tud ő jó duó lemezeket csinálni, a 7 Days of Funk, vagy a két Eastsidaz lemez, vagy a 213 lemez megmutatta, hogy csapatban is tud nagyon jó lenni, de itt valahogy nem sikerült. Ahogy OST-nak se erős, hiszen Snoop abból is csinált nagyon jót, a murder was the case akkora klasszikus, hogy na, a bones egy bitang erős doggystyle records kiadvány, ez azonban max Wash szintet hoz ami nem túl combos na.
|
2022.11.16. 11:13 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: pontosan úgy. Oké, az igen!  Kisebbségi vélemény, de elfogadom. A Snoop - Wiz Khalifa lemez viszont szerintem tök jó, én alulértékeltnek érzem. A Young, Wild & Free tényleg kimagaslik, de azon kívül is vannak rajta nagyon jó számok. Az I Get Lifted nagyon kellemes Warren G alap. A French Inhale-t is nagyon szeretem. Wiz Khalifát nem bírom, de a kellemes westcoast alapok miatt én semmiképp nem sorolnám Snoop diszkográfiájának gyengébb darabjai közé ezt a lemezt. Snoop átlagát minimum hozza nálam.
|
2022.11.16. 21:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
tegnap dub7 hatasara megy az online kutatas https://www.youtube.com/watch?v=R4Nbe-ccJ_YJungle Brothers - Brain (Da Beatminerz Remix)
|
2022.11.20. 20:11 |
|
 |
doggfather
|
8 Mile: Music from and Inspired by the Motion Picture . Minden idők legsikeresebb, és legjobb rapfilmje, és kb az egyik legtöbb példányban eladott soundtrackje idén 20 éves, de van olyan jó, mint mondják? Minekutána van rajta egy oscar díjas betétdal is, illetve egy 50 cent sláger is nehéz azt mondani, hogy szar lenne a lemez, de nem méltó a filmhez az biztos. Kezdjük azzal, hogy inkább inspired by, semmint music from. a music from (vagyis az igazi OST) az a More Music from 8 Mile kiadvány, abban vannak azok a zenék amik a filmben is benne vannak, amiktől a film erős jelenetei tényleg erősek. És még a more se igazi, teljes OST onnan is maradt le rendesen. Vagyis kellett volna egy 2 lemezes more music, mint igazi soundtrack, ez pedig lehetett volna egy felvállaltan "shady records inspired by the film 8 mile"... Mert a lemez első fele egy az egyben egy aktuális shady records roster, és még annak se túl erős. Megúszós, biztonsági számok eminemtől, obie tricetól, a d12től, sőt még xzibittől is. A második fele pedig más előadók mit gondolnak a filmről, detroitról, eminem felemelkedéséről kb. ki ki hozzáteszi a magáét, de nem erölteti meg magát, mert minek? Eminem mellett nehéz is, fölös is. A lemez 2 igazán erős száma (a loose yourself és a wanksta mellett) a rakim, illetve a gang starr nóták, de azok is messze vannak rakim és gang starr legjobbjaitól. Összességében vagy én öregedtem rosszul, vagy a lemez, de közel sem olyan jó, mint kellene, hogy legyen.
Get Rich or Die Tryin' (soundtrack) . Ezt a filmet sosem láttam, és hiába több alkotást is amiben 50 szerepel, még olyanok is amik tetszenek, valahogy sosem érdekelt, hogy megnézzem. Ez az OST nem akar több lenni, mint amit az első száma ígér. 50 Centnek van egy nagyon erős Hustler's Ambition-je. Ezzel ment neki az egész rapnek, hogy márpedig ő kisajtol belőle mindent, mint egy igazi játékos, ügyeskedő. Az első nagyon sikeres lemezének a címét kapta meg a félönéletrajzi filmje, sőt kiadott egy lemezt, egy válogatást is ugyanazzal a címmel. Érted, kijött egy címmel amit rögtön 3 terméknek a megjelölésére használt 3 éven belül! Mi ez ha nem okos marketingfogás? Mert mi a termék? Ő. Egyedül ő, és az ő története. Ahogy maga a g unit records is ő. Persze vannak tagok, de csak alibinek. Az OST főszereplője is ő, majdnem minden számban benne van, de ha nincs akkor is az ő gyereke minden zene. Az egész lemez egy monstre g unit roster, szemben a 8 mérfölddel aminek csak a fele lett az. Simán lemásolta eminemet, de négyzetre is emelte rögtön a receptet. Filmzenének nem tudom megítélni, hiszen a filmet nem láttam, de g unit compilation-nek bitang erős a lemez, simán lekörözi az eminem present re-up válogatást, de lehet még a shady xv-t is.
A hétvégén ugye ez a 2 ost pörgött, számomra egyértelmű, hogy össze lehet és kell hasonlítani őket, de a végére mégsem mondanám, hogy bármelyik is jobb, mint a másik. Egyik sem tökéletes, mindkettőnek vannak erősségei, de gyenge részei is.
|
2022.11.21. 09:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na, köszi az összevetést, érdekes volt!  A konklúziódon meglepődtem, ugyanis te is arra jutottál, mint én, hogy nem állítanál fel a rangsort. Amit előtte írtál, az alapján ez meglepett, azt hittem, a Get Rich-et fogod jobbnak kihozni, mert azt jobban dicsérted. Persze az is igaz, hogy azon szerinted sincsenek olyan szintű slágerek, mint a Lose Yourself és a Wanksta. És én is ezért rangsorolok nehezen: a Get Rich-en nincs ilyen szintű két világsláger, viszont cserébe kiegyensúlyozottabb. De azért ez nem jelenti azt szerintem, hogy az 8 Mile OST gyenge lenne. Persze igazad van, hogy nem nyújt csúcsteljesítményt se 50 Cent, se Obie Trice, se a D12, se Xzibit, se Jay-Z az OST-n, de azért nem rosszak szerintem az ő számaik se. Az Eminem, Obie Trice, 50 Cent trió Love Me című nótája pl. egyenesen kitűnő szerintem. Macy Gray - Time of Life különleges. A végéről pedig én is Rakimet és a Gangstarrt emelném ki, de Eminem zárószáma, a Rabbit Run is ütős. Hozzá kell tenni, hogy biztos elfogult vagyok: az 8 Mile OST volt talán a második raplemez az Eminem Show után, amit teljes egészében hallottam, és nagy szerepet játszott abban, hogy beszippantson a rapműfaj, illetve ezen a lemezen keresztül ismertem meg először nagy számban más rappereket is Eminemen kívül, emiatt különleges jelentősége van számomra. A Get Rich or Die Tryin' filmet nem is ajánlom bepótlásra, nem volt egy nagy eresztés. Az OST sokkal jobb. És az is hasonló OST, mint az 8 Mile-é: nem sok szám csendül fel róla magában a filmben. Talán kicsit több, mint az 8 Mile-ban (pl. az I'll Whip Ya Head Boy-al indul a film), de nem sokkal. Az nem kérdés számomra sem, hogy a Re-Upot és a Shady XV-t simán veri a Get Rich OST.
|
2022.11.21. 15:27 |
|
 |
doggfather
|
azé akartam összehasonlítani, mert a shady eddig 3 ost-ot adott ki, ezt a kettőt, meg a southpaw-t. Na, ahogy hallgattam ezeket, meg olvastam róla kiderült számomra, hogy a get rich g unit kiadvány volt csak, semmi köze shadynek hozzá. innentől viszont nincs mire hasonlítani, rangsorolni. innentől olyan, mintha vennénk BÁRMELYIK két ost-ot... szóval az eredeti gondolatom volt hibás még szombaton.
|
2022.11.21. 16:21 |
|
 |
doggfather
|
Eminem: Recovery . 2010-re mintha Eminem megunta volna a rappet és ráfordult volna a popra teljesen. Mert ez a lemez egy színtiszta poplemez amire eminem rappel, slammel, énekel. Még az alibi shady records featek sincsenek rajta, sehol d12 tag, vagy igazi közreműködés, van helyette Pink, meg Rihanna. Ennek a lemeznek kellett volna felvezetnie a shady 2.0-át (korábban írtam már a kedvenc rosterem a kiadónál), de csak egy szem slaughterhouse közreműködést kapunk, azt is csak a digital version bónuszaként! Persze, ottvan Lil Wayne mondhatnátok, de egyrészt egy feat összesen, másrészt pedig eddigre ő is jóval túl nőtt a rappen, és unikális szövegelő zseninek lett elkönyvelve a popzene történetében, harmadrészt a közös nótájuk egy német popdal remake-e remixe egy elvileg raplemezen, két top rappertől... Azt vélelmezem, hogy szimplán megunta, hogy eladott mindent, a tv csak őt játssza, megnyert mindent, mégis csak a raprádiók hajlandók játszani a vasárnapi ebéd alatt, de az igazi néprádiók nem. Ezért csinált olyan számokat amit azok is játszanak. A lényeg pedig. Poplemeznek, rádióbarát válogatásnak, albumnak viszont bitang erős. Az alapok eltaláltak, gitárosak, pop-rockosak, a refrének énekelhetők, a szövegek megjegyezhetők. Ha ennyire unatkozik E csinálhatna minden lemezt más stílusban is, egy rendes rocklemezt tuti meghallgatnék vele.
|
2022.11.22. 13:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
szamotokra melyik a legjobb ost?
nekem soul in the hole ost.
|
2022.11.22. 22:00 |
|
 |
doggfather
|
judgment night.
magasan, és kérdés nélkül.
|
2022.11.22. 23:03 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Eminem: Recovery . 2010-re mintha Eminem megunta volna a rappet és ráfordult volna a popra teljesen. Mert ez a lemez egy színtiszta poplemez amire eminem rappel, slammel, énekel. Még az alibi shady records featek sincsenek rajta, sehol d12 tag, vagy igazi közreműködés, van helyette Pink, meg Rihanna. Ennek a lemeznek kellett volna felvezetnie a shady 2.0-át (korábban írtam már a kedvenc rosterem a kiadónál), de csak egy szem slaughterhouse közreműködést kapunk, azt is csak a digital version bónuszaként! Persze, ottvan Lil Wayne mondhatnátok, de egyrészt egy feat összesen, másrészt pedig eddigre ő is jóval túl nőtt a rappen, és unikális szövegelő zseninek lett elkönyvelve a popzene történetében, harmadrészt a közös nótájuk egy német popdal remake-e remixe egy elvileg raplemezen, két top rappertől... Azt vélelmezem, hogy szimplán megunta, hogy eladott mindent, a tv csak őt játssza, megnyert mindent, mégis csak a raprádiók hajlandók játszani a vasárnapi ebéd alatt, de az igazi néprádiók nem. Ezért csinált olyan számokat amit azok is játszanak. A lényeg pedig. Poplemeznek, rádióbarát válogatásnak, albumnak viszont bitang erős. Az alapok eltaláltak, gitárosak, pop-rockosak, a refrének énekelhetők, a szövegek megjegyezhetők. Ha ennyire unatkozik E csinálhatna minden lemezt más stílusban is, egy rendes rocklemezt tuti meghallgatnék vele. 2010-ben, amikor megjelent az album, akkor még nem volt se a Slaughterhouse, se Yelawolf Shady Records tag, ezért érthető, hogy nincsenek a lemezen. Sokáig egyébként én is max. középtájra helyeztem a Recoveryt Eminem diszkográfiájában, vagy inkább az alsó középmezőnybe, viszont kb. 5 éve, amikor életem legnehezebb időszakát éltem lelkileg, rengeteg erőt adott ez az album. És nem csak Not Afraid, más számok is: az egész albumból árad a tisztaság, az a felszabadultság és az az energia, amit akkor érez az ember, amikor sikerül megszabadulnia a démonaitól, mint ahogy Eminem ekkor sikerült. Úgyhogy ebben az időszakban én olyan értékeket fedeztem fel az albumon, amik lényegesen magasabb polcra helyezték, mint ahová addig tettem. De megértem, ha ezeket az értékeket nem mindenki veszi észre, mert nekem is egy nagyon speciális lelkiállapotra volt hozzá szükségem. És annak ellenére, hogy valóban ez Eminem legpoposabb lemeze, azért ezen is találni olyan számokat, mint az On Fire vagy a Cold Wind Blows, amikben kőkemény rapek vannak. Kedvenc OST: az emlegetett 8 Mile OST és Get Rich or Die Tryin' OST kb. holtversenyben.  Persze hozzá kell tenni, hogy az általatok emlegetett OST-ket nem hallottam. A Judgement Night-ot régóta illene bepótolnom, de én kevésbé vagyok oda a rock-rap fúziókért, ezért nem került még rá sor.
|
2022.11.23. 23:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: doggfather írta: Eminem: Recovery . 2010-re mintha Eminem megunta volna a rappet és ráfordult volna a popra teljesen. Mert ez a lemez egy színtiszta poplemez amire eminem rappel, slammel, énekel. Még az alibi shady records featek sincsenek rajta, sehol d12 tag, vagy igazi közreműködés, van helyette Pink, meg Rihanna. Ennek a lemeznek kellett volna felvezetnie a shady 2.0-át (korábban írtam már a kedvenc rosterem a kiadónál), de csak egy szem slaughterhouse közreműködést kapunk, azt is csak a digital version bónuszaként! Persze, ottvan Lil Wayne mondhatnátok, de egyrészt egy feat összesen, másrészt pedig eddigre ő is jóval túl nőtt a rappen, és unikális szövegelő zseninek lett elkönyvelve a popzene történetében, harmadrészt a közös nótájuk egy német popdal remake-e remixe egy elvileg raplemezen, két top rappertől... Azt vélelmezem, hogy szimplán megunta, hogy eladott mindent, a tv csak őt játssza, megnyert mindent, mégis csak a raprádiók hajlandók játszani a vasárnapi ebéd alatt, de az igazi néprádiók nem. Ezért csinált olyan számokat amit azok is játszanak. A lényeg pedig. Poplemeznek, rádióbarát válogatásnak, albumnak viszont bitang erős. Az alapok eltaláltak, gitárosak, pop-rockosak, a refrének énekelhetők, a szövegek megjegyezhetők. Ha ennyire unatkozik E csinálhatna minden lemezt más stílusban is, egy rendes rocklemezt tuti meghallgatnék vele. 2010-ben, amikor megjelent az album, akkor még nem volt se a Slaughterhouse, se Yelawolf Shady Records tag, ezért érthető, hogy nincsenek a lemezen. Sokáig egyébként én is max. középtájra helyeztem a Recoveryt Eminem diszkográfiájában, vagy inkább az alsó középmezőnybe, viszont kb. 5 éve, amikor életem legnehezebb időszakát éltem lelkileg, rengeteg erőt adott ez az album. És nem csak Not Afraid, más számok is: az egész albumból árad a tisztaság, az a felszabadultság és az az energia, amit akkor érez az ember, amikor sikerül megszabadulnia a démonaitól, mint ahogy Eminem ekkor sikerült. Úgyhogy ebben az időszakban én olyan értékeket fedeztem fel az albumon, amik lényegesen magasabb polcra helyezték, mint ahová addig tettem. De megértem, ha ezeket az értékeket nem mindenki veszi észre, mert nekem is egy nagyon speciális lelkiállapotra volt hozzá szükségem. És annak ellenére, hogy valóban ez Eminem legpoposabb lemeze, azért ezen is találni olyan számokat, mint az On Fire vagy a Cold Wind Blows, amikben kőkemény rapek vannak. Kedvenc OST: az emlegetett 8 Mile OST és Get Rich or Die Tryin' OST kb. holtversenyben.  Persze hozzá kell tenni, hogy az általatok emlegetett OST-ket nem hallottam. A Judgement Night-ot régóta illene bepótolnom, de én kevésbé vagyok oda a rock-rap fúziókért, ezért nem került még rá sor. altalam emlitett ost sem jonne be, full rap. wu tang, mobb deep, dead prez, mop, big pun , oc , common, xzibit , mobb deep es 97-rol beszlunk a rock-rap nekem sem jon be igy a dogg altal emlitett lemez teljesen kimaradt nekem, pedig legendasan jo
|
2022.11.23. 23:46 |
|
 |
|