Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:18

Hozzászólás a témához  [ 2373 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 159  Következő
 D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips) 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
még egy friss videó róla: https://www.youtube.com/watch?v=qIPOmWk ... el=CMob765

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2022.12.23. 20:01

na leporgott a ket snoop amit betaraztam.

a last meal nem rossz, megtartotm aztan honapok evek mulva talan letorolom mikor takaritast vegzek es rajovok, hogy nem nagyon porgettem ujra.
tul hosszu, van rajta par toltelek nota, foleg a vegen vannak nalam nagy kerdojelek illetve sztem erzodik mar snoopon on 5-6 lemeze es mar probal mas iranyba kacsingatni.

viszont snoop elso lemeze betalalt.
en egy 13 trackest talaltam, de ahogy lattam van vmi 20 notas is?. vagy interlude-ok minusz?
ezt hallgattam meg:
01. Bathtub
02. G Funk Intro
03. Gin And Juice
04. Tha Shiznit
05. Lodi Dodi
06. Murder Was The Case
07. Serial Killa
08. Who Am I (What's My Name)?
09. For All My Niggaz And Bitches
10. Ain't No Fun
11. Doggy Dogg World
12. Gz And Hustlas
13. Pump Pump
tomor. talan a lodi nem jon at nekem a tobbit mar erzem. ez biztos nem fog lekerulni a gepemrol.
abszolut ertem hogy miert klasszik es jelenleg nem is ertem miert nem tetszett eddig nekem, pedig probalkoztam vele.
orulok h nincs dre rap rajta ha jol hallottam. az o flowja ezzel a kemenykedo hangjaval nem a kedvencem

2022.12.24. 11:47

Ez a verzió van, 19 szám interludeokkal: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Doggystyle

A 20 számos egy legenda, a 20. Szám a next episode og version.

Elvileg kapni is lehet, első kiadás, ilyen szent Grál a cucc ma is.

Van olyan verzió ahol a tracklist írja, de nincs a lemezen ott se.

Kép

2022.12.24. 13:52

doggfather írta:
Ez a verzió van, 19 szám interludeokkal: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Doggystyle

Koszi.ma este meglesem vhol hatha le tudon kapni a hosszabb valtozatot

2022.12.24. 14:05

doggfather írta:

Köszi! Ez olyan semmilyen, az előző jobb volt, de az azelőtti meg rosszabb.

@Zoli: na, örülök, hogy átestél ezen a két lemezen, és annak is, hogy bejöttek! :) Azt nem állítottam én se, hogy a Last Meal jobb lemez, mint a Doggystyle, meg lettem volna lepve, ha nem az utóbbi tetszik jobban. Viszont a Last Meal-en vannak bőven 2001 stílusú számok, persze összességében nem az a szint a lemez. Egyetértek, hogy vannak rajta töltelékek, főleg a végefelé. De ha csak olyan számok lennének rajta, mint pl. a Hennessey n Buddah, True Lies, Go Away, Wrong Idea, Issues, Lay Low, Ready 2 Ryde, Y'all Gone Miss Me, akkor nálam klasszikus album lenne. Azt nem állítom, hogy a Doggystyle elé helyezném, de kb. egy polcon lennének.

A Doggystyle-on viszont nincs töltelék, az úgy van egyben, ahogy van. Ha egy gyenge pontot kéne mondanom róla, akkor valószínűleg én is a Lodi Dodi-t mondanám, de több nincs is.

2022.12.24. 18:56

Yodaragorn írta:
doggfather írta:

Köszi! Ez olyan semmilyen, az előző jobb volt, de az azelőtti meg rosszabb.

@Zoli: na, örülök, hogy átestél ezen a két lemezen, és annak is, hogy bejöttek! :) Azt nem állítottam én se, hogy a Last Meal jobb lemez, mint a Doggystyle, meg lettem volna lepve, ha nem az utóbbi tetszik jobban. Viszont a Last Meal-en vannak bőven 2001 stílusú számok, persze összességében nem az a szint a lemez. Egyetértek, hogy vannak rajta töltelékek, főleg a végefelé. De ha csak olyan számok lennének rajta, mint pl. a Hennessey n Buddah, True Lies, Go Away, Wrong Idea, Issues, Lay Low, Ready 2 Ryde, Y'all Gone Miss Me, akkor nálam klasszikus album lenne. Azt nem állítom, hogy a Doggystyle elé helyezném, de kb. egy polcon lennének.

A Doggystyle-on viszont nincs töltelék, az úgy van egyben, ahogy van. Ha egy gyenge pontot kéne mondanom róla, akkor valószínűleg én is a Lodi Dodi-t mondanám, de több nincs is.

Koszi.
Tudom h nem allitottad .
Megnezem h az en verziom miert 13 trackes de amiket lelek info mindenhol 19.az original coveren is 19 van.

2022.12.25. 12:43

Zoli, MP írta:
doggfather írta:

Most latom h a wikin emlitenek sample clearence issuet meg eus valtozatot de nem vagyok a sajat gepemnel igy nem tudok kutatast vegezni

2022.12.25. 12:47

Zoli, MP írta:
Zoli, MP írta:
doggfather írta:

Most latom h a wikin emlitenek sample clearence issuet meg eus valtozatot de nem vagyok a sajat gepemnel igy nem tudok kutatast vegezni

Néhány tipp az album Wikipedia oldala alapján:
- "Gz Up, Hoes Down" is only included on the very first pressings of the album. It was later omitted due to sample clearance issues.
- Original pressings in Europe features track names for all interludes - the interlude track names listed above are taken from the said European release.

Tehát ez alapján meglehet a megfejtés. A 19-es számos tracklisten van 5 interlude + rajta van a Gz Up, Hoes Down. Ha ezt a 6 tracket levonod a 19-ből, meg is van a 13 trackes verzió, amit te hallottál. Lehet, hogy azon is rajta vannak az interlude-ok, csak a rendes dalok részeként, nem tudom.

2022.12.25. 13:26

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Zoli, MP írta:
doggfather írta:

Néhány tipp az album Wikipedia oldala alapján:
- "Gz Up, Hoes Down" is only included on the very first pressings of the album. It was later omitted due to sample clearance issues.
- Original pressings in Europe features track names for all interludes - the interlude track names listed above are taken from the said European release.

Tehát ez alapján meglehet a megfejtés. A 19-es számos tracklisten van 5 interlude + rajta van a Gz Up, Hoes Down. Ha ezt a 6 tracket levonod a 19-ből, meg is van a 13 trackes verzió, amit te hallottál. Lehet, hogy azon is rajta vannak az interlude-ok, csak a rendes dalok részeként, nem tudom.

jaja most megneztem , minden stimmel.
de kozben leltem egy 19 szamosat is.
hozzacsapom a gz up-ot oszt csa :D

2022.12.26. 23:50

Zoli, MP írta:

Fain, akkor megvan a megfejtés. :)

2022.12.27. 16:37

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Amugy leszedtem meg a murderes ost-t atporgetve nem maradt meg.ez a west coast fliw h nyujtjak a hangjukat mint 2pac is kiraz a hideg.
A "hangkeszlettol is".
Pedig zeneileg erosebb volt sztem a 90es evek eleji west coast az easthez kepest de egyszeruen bassza a fulem.

A 213 is athallgatom majd az erdekesnek tunik es par nitat ismerek rola.

Amugy soha nem felejtem h 2006ban a tobbiekkel bowlingozni mentunk pont a szulinapom korul.
Egyszercsak a dj leall es boldog szulinapot kivan hozzak a tortat gyertyaval es bekeveri a whats my namet.a tobbiek doltek a nevetestol.
Nem az h utalom de tudjak milyen kocka eastes vagyok.

2022.12.28. 11:03

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Amugy leszedtem meg a murderes ost-t atporgetve nem maradt meg.ez a west coast fliw h nyujtjak a hangjukat mint 2pac is kiraz a hideg.
A "hangkeszlettol is".
Pedig zeneileg erosebb volt sztem a 90es evek eleji west coast az easthez kepest de egyszeruen bassza a fulem.

A 213 is athallgatom majd az erdekesnek tunik es par nitat ismerek rola.

Amugy soha nem felejtem h 2006ban a tobbiekkel bowlingozni mentunk pont a szulinapom korul.
Egyszercsak a dj leall es boldog szulinapot kivan hozzak a tortat gyertyaval es bekeveri a whats my namet.a tobbiek doltek a nevetestol.
Nem az h utalom de tudjak milyen kocka eastes vagyok.

Nem jön be a '90-es évek eleji westcoast hangzás, de a Doggystyle tetszett? Ez nem teljesen áll össze nekem. :) Persze a Doggystyle előrébb járt a többi akkori westcoast cucchoz képest is, de a flow és a hangzásvilág azért már hasonló volt.
A Murder Was the Case OST tipikus OST: van rajta néhány kimagaslóan nagy sláger, mint pl. Murder Was the Case (Remix) (bár nekem a Doggystyle-on hallható eredetije jobban tetszik), Natural Born Killaz, What Would You Do, U Better Recognize, esetleg még a DJ Quik-féle Dollaz + Sense is ide sorolható, de a többi mind filler ezekhez viszonyítva.

A 213 albumot viszont nagyon ajánlom, az jó eséllyel tetszeni fog! Persze nem Doggystyle szint az se, én a Last Meal elé se sorolnám, de utóbbi már szubjektív: aki a klasszikusabb G-Funkot preferálja az ezredforduló környéki 2001 hangzáshoz képest, annak lehet, hogy jobban tetszik a 213 album. Nagyon erős album három legendás nyugati előadótól, akik ráadásul ebben a trióban kezdték valamikor régen, mégse jelent meg 213-ként albumuk egészen 2004-ig.

2022.12.28. 13:02

Akihez közel áll Warren G munkássága és stílusa, annak melegen tudom ajánlani The Twinz - Conversation (1995) albumát. Az összes dal producere Warren G. Nagyon meleg pite az egész korong és nem utolsó sorban baromi alulértékelt hanganyag.

+ ajánlom még Domino - Domino (1993) albumát szintén.

Egyébként sok jó cucc van a 90es évekből.

2022.12.28. 13:10

YoungLife írta:
Akihez közel áll Warren G munkássága és stílusa, annak melegen tudom ajánlani The Twinz - Conversation (1995) albumát. Az összes dal producere Warren G. Nagyon meleg pite az egész korong és nem utolsó sorban baromi alulértékelt hanganyag.

+ ajánlom még Domino - Domino (1993) albumát szintén.

Egyébként sok jó cucc van a 90es évekből.

Köszi, a '90-es évekből rá lehet lelni ilyen kevésbé ismert G-Funk finomságokra a mai napig is.

2022.12.28. 13:24

nekem rengeteg lemez van minden korból az elmúlt 50 év hiphopjából amit valamiért nem ismertem eddig, vagy nem rendesen.
valamiért elkerültük egymást, vagy én nem voltam elég nyitott még sokra amiket mostanában simán bevállalok.

Kép

2022.12.28. 13:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2373 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 159  Következő