Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Sixfeet írta: Zoli, MP írta: Tehat ha jol ertem meg a dobokert is lehetne perelni?mondjuk hulye kerdes azis nyulas Es ha pl minden hangot, snare, kick, hihat mashonnan van?akkor 3 helyrol johet a felszolitas  Talán egyenkénti hangok mintázásáért nem, a terjedelem jobban hatással van ezekre, hosszabb esetében már jobban felmerül - bár ott is azért nagykiadónál történhet meg hogy azt érdemesebb clearelni. De olyanról hallottam már hogy ismertebb major label kiadványnál ahol egyértelműen kihallható volt a loop, a Whosampled valószínű pont azért nem hagyta jóvá mert belsős megegyezés alapján nem akarták publikussá tenni hogy a labelnek ne kelljen a clearing miatt aggódnia, technikailag a kiadó ami a maszter felvétel jogaival rendelkezik, előfordulhat hogy perel miatta. Nagyobb produkciónál manapság mondjuk viszont amióta a J-Zone meg az A.J. Hall meg egyéb olyan előadók is feltűntek akiknek külön lehet bemintázni a dobjaikat azért hogy ne kelljen egy régi kiadónak a publishingje miatt aggódni, kvázi jóval könnyebben kiküszöbölhetővé válik egy ilyen produkción kicserélni a dobokat mintsem pl. egy teljes mintát újrajátszani ahol az pl. a dalnak gyakrabban adja a központi részét. koszi a valaszt ujra sok hasznos infot kaptam 
|
2023.03.03. 14:49 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: ... Érdekes, hogy azt tartom magamról, hogy érdeklődő vagyok, és igyekszem mindent kipróbálni mégis bele tudok futni 25 év hiphophallgatás, és elég masszív hiphopheadeskedés (gondolom én magamról) után is olyan régi el se feledett gyöngyszemekbe amiket sose hallottam, hiába illett volna. Nekem is vannak ilyenek. Legutób a Jungle Brothers - Raw Deluxe lemeznél voltam így. Jó érzés, hogy még nem hallottunk mindent 
|
2023.03.03. 22:57 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yodaragorn írta: Mi zavaróbb? A chigidi-check vagy a a Griselda-féle brrrrr-tututu?   Első szavazat: brrrrr-tututu Én is inkább arra szavaznék.  De amellett, hogy nagy mennyiségben tényleg tud idegesítő lenni mindkettő, én bírom is őket, mert adnak egy egyedi ízt, védjegyet az adott előadó számainak. A brrrrr-tututu pl. Westside Gunn-nál tényleg szörnyen sok, de pl. Conway-nál szolidabb mennyiségben fordul elő, úgyhogy az ő számait szerintem inkább feldobja. A chigidi-check is egy-egy számban különleges szerintem, egy album hosszúságban viszont tud sok lenni, valóban.
|
2023.03.03. 23:05 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
dub7 írta: doggfather írta: ... Érdekes, hogy azt tartom magamról, hogy érdeklődő vagyok, és igyekszem mindent kipróbálni mégis bele tudok futni 25 év hiphophallgatás, és elég masszív hiphopheadeskedés (gondolom én magamról) után is olyan régi el se feledett gyöngyszemekbe amiket sose hallottam, hiába illett volna. Nekem is vannak ilyenek. Legutób a Jungle Brothers - Raw Deluxe lemeznél voltam így. Jó érzés, hogy még nem hallottunk mindent  Na igen, ez is egy fontos szempont!
|
2023.03.04. 07:40 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
UDék nekem is bejönnek, Zoli cuccait szedtem mindig 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2023.03.04. 16:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: dub7 írta: doggfather írta: ... Érdekes, hogy azt tartom magamról, hogy érdeklődő vagyok, és igyekszem mindent kipróbálni mégis bele tudok futni 25 év hiphophallgatás, és elég masszív hiphopheadeskedés (gondolom én magamról) után is olyan régi el se feledett gyöngyszemekbe amiket sose hallottam, hiába illett volna. Nekem is vannak ilyenek. Legutób a Jungle Brothers - Raw Deluxe lemeznél voltam így. Jó érzés, hogy még nem hallottunk mindent  Na igen, ez is egy fontos szempont! en is nezem masok linkjeit es ha nem ismerem ralesek. pl dub jungle brothers ajanlasa top volt!
|
2023.03.04. 20:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
amugy itt lehet csemegezni. igaz nem full ug cuccok vannak itt .a 80% biztos ismeros pl 1990-es lista https://hiphopgoldenage.com/list/best-h ... bums-1990/de idei anyagokrol is vannak infok
|
2023.03.04. 20:31 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
jó kis lista ez! És boo-yaa is van rajta! 
|
2023.03.04. 22:46 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: jó kis lista ez! És boo-yaa is van rajta!  a keresot nem probaltam az oldalon, de ha a google beirod h best hip hop albums of 1991 altalaban ez az oldalt jon ki. jo, mert velemenyt is irtnak, sot meg a pont lemaradtak a listarol neveket is osszegyujtenek. amugy tegnap doggal egy twitter bejegyzesnel racsodalkoztunk, hogy 2000 milyen eros volt. talan a legerosebb, szamomra: pl https://hiphopgoldenage.com/list/top-40 ... bums-2000/
|
2023.03.04. 23:19 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: doggfather írta: jó kis lista ez! És boo-yaa is van rajta!  a keresot nem probaltam az oldalon, de ha a google beirod h best hip hop albums of 1991 altalaban ez az oldalt jon ki. jo, mert velemenyt is irtnak, sot meg a pont lemaradtak a listarol neveket is osszegyujtenek. amugy tegnap doggal egy twitter bejegyzesnel racsodalkoztunk, hogy 2000 milyen eros volt. talan a legerosebb, szamomra: pl https://hiphopgoldenage.com/list/top-40 ... bums-2000/Én már nagyon régóta mondom, hogy 2000 volt a hip-hop történetének legerősebb éve - legalábbis számomra.  Kellemes meglepetés, hogy számodra is, Zoli, bár valószínűleg nem ugyanazt a top 10-et raknánk össze a 2000-es évre.  Komolyabb átgondolás nélkül egy nagyjábóli szubjektív sorrend: Eminem - The Marshall Mathers LP Xzibit - Restless Ice Cube - War & Peace, Vol. 2.: The Peace Disc Snoop Dogg - Tha Last Meal Outkast - Stankonia 2Pac - Until the End of Time Reflection Eternal - Train of Thought (nemrég pótoltam csak, de beraktam a listára  ) Jay-Z - The Dynasty: Roc La Familia Ez így 8, de már ebből is látszik, hogy bivalyerős évről beszélünk... Még a lista 4-5. helyezettje is simán első lenne nálam egy átlagos évben is. Egy gyengében meg aztán pláne...
|
2023.03.04. 23:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: jó kis lista ez! És boo-yaa is van rajta!  a keresot nem probaltam az oldalon, de ha a google beirod h best hip hop albums of 1991 altalaban ez az oldalt jon ki. jo, mert velemenyt is irtnak, sot meg a pont lemaradtak a listarol neveket is osszegyujtenek. amugy tegnap doggal egy twitter bejegyzesnel racsodalkoztunk, hogy 2000 milyen eros volt. talan a legerosebb, szamomra: pl https://hiphopgoldenage.com/list/top-40 ... bums-2000/Én már nagyon régóta mondom, hogy 2000 volt a hip-hop történetének legerősebb éve - legalábbis számomra.  Kellemes meglepetés, hogy számodra is, Zoli, bár valószínűleg nem ugyanazt a top 10-et raknánk össze a 2000-es évre.  Komolyabb átgondolás nélkül egy nagyjábóli szubjektív sorrend: Eminem - The Marshall Mathers LP Xzibit - Restless Ice Cube - War & Peace, Vol. 2.: The Peace Disc Snoop Dogg - Tha Last Meal Outkast - Stankonia 2Pac - Until the End of Time Reflection Eternal - Train of Thought (nemrég pótoltam csak, de beraktam a listára  ) Jay-Z - The Dynasty: Roc La Familia Ez így 8, de már ebből is látszik, hogy bivalyerős évről beszélünk... Még a lista 4-5. helyezettje is simán első lenne nálam egy átlagos évben is. Egy gyengében meg aztán pláne... Igy soha nem raktam ossze fejben.akkor itt az en random 10esem. A fokeprol a tetejen mar van Ghostface,common, dead prez, slum village, j5, reflection eternal. Majd jedi mind tricks, qusimoto,puts,cali agents...
|
2023.03.05. 00:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Igy soha nem raktam ossze fejben.akkor itt az en random 10esem. A fokeprol a tetejen mar van Ghostface,common, dead prez, slum village, j5, reflection eternal. Majd jedi mind tricks, qusimoto,puts,cali agents... Az a durva, hogy én a mainstreamből raktam össze egy listát, te az "undergroundból" (vagy legalábbis egy fokkal kevésbé mainstreamből), és úgy tűnik, hogy a hip-hop mindkét szcénája kimagasló volt abban az évben. Mondjuk 1999-2002 között szerintem minden év nagyon erős volt (te még lehet, hogy '98-at is hozzátennéd). Ezeken kívül 2006 volt még bitang erős nekem, és minden más év ezek után jön. 2006-ból egy random lista: Busta Rhymes - The Big Bang, Ice Cube - Laugh Now, Cry Later, Snoop Dogg - Tha Blue Carpet Treatment, The Game - Doctor's Advocate, Get Rich or Die Tryin' OST, Tha Dogg Pound - Cali Iz Active, Jay-Z - Kingdom Come, Nas - Hip-Hop Is Dead (akkor még hallgattam Nast...), Obie Trice - Second Round's On Me, 2Pac - Pac's Life, Xzibit - Full Circle, Lloyd Banks - The Rotten Apple Ez rögtön 12, nem is 10!  És nem kizárt, hogy van még, ez most csak így komolyabb átgondolás nélkül jött... Egyik felsorolt előadónak se a pályafutása csúcsa a 2006-os albuma, de mindegyikük egy nagyon erős lemezt tett le az asztalra. (Kivétel talán az általam első helyre sorolt Busta Rhymes: tőle a Big Bang a kedvencem, de ezzel valószínűleg kisebbségben vagyok.) Más: végre meghallgattam. Black Star - Mos Def & Talib Kweil Are Black StarIsmét nagy köszönet Zolinak, ez is egy baromi jó album! Annyira nem, mint a Reflection Eternal 2000-es albuma, hiszen 2 év alatt érezhetően fejlődtek a '98-as Black Star album óta, de azért nem nagy a lemaradás. Mos Def rapje mellett a másik lényeges különbség a Reflection Eternal albumhoz képest az, hogy itt nem Hi-Tek csinálta az összes zenét. Ez érződik is: Hi-Tek alapjai egyértelműen jobbak, mint a többi, amiket számomra ismeretlen producerek követtek el, de lehet, hogy ez csak az én műveletlenségem. Egyébként nem rossz a többi zene se, nincs gyenge szám az albumom, de Hi-Tek munkái azért kiemelkednek. Hi-Teknek ez még egyértelműen az a korszaka, amikor nagyon színvonalas eastcoast "iparosmunkákat" csinált. Értem ezalatt azt, hogy a legmagasabb szinten hozta az akkor tipikus new yorki hangzást, de a saját hangja szerintem még nem alakult ki. A 2 évvel későbbi Reflection Eternal albumon is jobban éreztem Hi-Tek hangját, mint ezekben a zenékben, és mint az köztudott, számomra 2004-5 környékétől indul az ő signature soundja. De nem akarom, hogy úgy tűnjön, kritizálom, mert így is nagyon élveztem ezeket a zenéket, tényleg topszínvonal. És több zenénél is hasonló érzés fogott el, mint a 2000-es évek elejének magyar underground rapjeit hallgatva. Nem tudnám megmondani, hogy konkrétan melyik magyar előadó melyik számaira emlékeztettek, de határozottan úgy érzem, hogy ez a hangzás inspirálta a 2000-es évek elejének magyar rappereit - nem csak a francia stílus.  A legjobb számok között nem meglepő módon Hi-Tek zenéket fogok kiemelni. A csúcspont számomra egyértelműen a Definition és az azt követő Re: Definition. Utóbbinak a kicsit ilyen raggázós refrénjétől kész vagyok, teljesen magával ragadott.  Ezután a K.O.S. (Determination) (feat. Vinia Mojica) tetszett a legjobban: topigényes jazz-R&B-rap fúzió. Harmadikként pedig a Comonnal közös Respirationt emelném ki. Úgyhogy ez megint kiváló volt, nagyon meghallgatnám a tavalyi lemezüket is: kíváncsi lennék, hogy 24 évvel később, 2022-ben mit tudtak összehozni Black Star-ként. Nincs meg valakinek esetleg?  1998 a szűkebben vett mainstreamben szerintem gyengébb év volt, de ahogy elkezdem tágítani a látókörömet, egyre inkább kezdek rájönni, hogy talán mégse volt olyan rossz év '98. 
|
2023.03.05. 21:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Igy soha nem raktam ossze fejben.akkor itt az en random 10esem. A fokeprol a tetejen mar van Ghostface,common, dead prez, slum village, j5, reflection eternal. Majd jedi mind tricks, qusimoto,puts,cali agents... Az a durva, hogy én a mainstreamből raktam össze egy listát, te az "undergroundból" (vagy legalábbis egy fokkal kevésbé mainstreamből), és úgy tűnik, hogy a hip-hop mindkét szcénája kimagasló volt abban az évben. Mondjuk 1999-2002 között szerintem minden év nagyon erős volt (te még lehet, hogy '98-at is hozzátennéd). Ezeken kívül 2006 volt még bitang erős nekem, és minden más év ezek után jön. 2006-ból egy random lista: Busta Rhymes - The Big Bang, Ice Cube - Laugh Now, Cry Later, Snoop Dogg - Tha Blue Carpet Treatment, The Game - Doctor's Advocate, Get Rich or Die Tryin' OST, Tha Dogg Pound - Cali Iz Active, Jay-Z - Kingdom Come, Nas - Hip-Hop Is Dead (akkor még hallgattam Nast...), Obie Trice - Second Round's On Me, 2Pac - Pac's Life, Xzibit - Full Circle, Lloyd Banks - The Rotten Apple Ez rögtön 12, nem is 10!  És nem kizárt, hogy van még, ez most csak így komolyabb átgondolás nélkül jött... Egyik felsorolt előadónak se a pályafutása csúcsa a 2006-os albuma, de mindegyikük egy nagyon erős lemezt tett le az asztalra. (Kivétel talán az általam első helyre sorolt Busta Rhymes: tőle a Big Bang a kedvencem, de ezzel valószínűleg kisebbségben vagyok.) Más: végre meghallgattam. Black Star - Mos Def & Talib Kweil Are Black StarIsmét nagy köszönet Zolinak, ez is egy baromi jó album! Annyira nem, mint a Reflection Eternal 2000-es albuma, hiszen 2 év alatt érezhetően fejlődtek a '98-as Black Star album óta, de azért nem nagy a lemaradás. Mos Def rapje mellett a másik lényeges különbség a Reflection Eternal albumhoz képest az, hogy itt nem Hi-Tek csinálta az összes zenét. Ez érződik is: Hi-Tek alapjai egyértelműen jobbak, mint a többi, amiket számomra ismeretlen producerek követtek el, de lehet, hogy ez csak az én műveletlenségem. Egyébként nem rossz a többi zene se, nincs gyenge szám az albumom, de Hi-Tek munkái azért kiemelkednek. Hi-Teknek ez még egyértelműen az a korszaka, amikor nagyon színvonalas eastcoast "iparosmunkákat" csinált. Értem ezalatt azt, hogy a legmagasabb szinten hozta az akkor tipikus new yorki hangzást, de a saját hangja szerintem még nem alakult ki. A 2 évvel későbbi Reflection Eternal albumon is jobban éreztem Hi-Tek hangját, mint ezekben a zenékben, és mint az köztudott, számomra 2004-5 környékétől indul az ő signature soundja. De nem akarom, hogy úgy tűnjön, kritizálom, mert így is nagyon élveztem ezeket a zenéket, tényleg topszínvonal. És több zenénél is hasonló érzés fogott el, mint a 2000-es évek elejének magyar underground rapjeit hallgatva. Nem tudnám megmondani, hogy konkrétan melyik magyar előadó melyik számaira emlékeztettek, de határozottan úgy érzem, hogy ez a hangzás inspirálta a 2000-es évek elejének magyar rappereit - nem csak a francia stílus.  A legjobb számok között nem meglepő módon Hi-Tek zenéket fogok kiemelni. A csúcspont számomra egyértelműen a Definition és az azt követő Re: Definition. Utóbbinak a kicsit ilyen raggázós refrénjétől kész vagyok, teljesen magával ragadott.  Ezután a K.O.S. (Determination) (feat. Vinia Mojica) tetszett a legjobban: topigényes jazz-R&B-rap fúzió. Harmadikként pedig a Comonnal közös Respirationt emelném ki. Úgyhogy ez megint kiváló volt, nagyon meghallgatnám a tavalyi lemezüket is: kíváncsi lennék, hogy 24 évvel később, 2022-ben mit tudtak összehozni Black Star-ként. Nincs meg valakinek esetleg?  1998 a szűkebben vett mainstreamben szerintem gyengébb év volt, de ahogy elkezdem tágítani a látókörömet, egyre inkább kezdek rájönni, hogy talán mégse volt olyan rossz év '98.  2006 nincs meg fejben, 97-98 azt tudom, hogy eros ev volt. Black Star - orulok, hogy tetszett. a redefinition oltari nota. mos def hangja enekeskent nem tul kivalo, de van egy hangulata, olyan mint sade nekem eddig 3/3 rawkus kiadvany a producerek hi tek mellett a da beatminzerz, 88keys, shawn j period, j rawls es talan geology. ok azert nem rossz nevek, foleg a da beatminerz nagy nev, sajat signature sounddal rawkus altal kiadott lemezzel. olyan nevekkel dolgoztak egyutt mint: eminem! nas, duck down records (buckshot, heltah, smif and wessun etc.. )afu-ra, naughty by nature, rah digga, fat joe, mop, de la soul stb.. shawn j is nagy nev, de rola semmi nincs a neten  , jellegzetes billentyus zenek. na akkor adok meg1 linket. 4. rawkus kiadvany Mos Def - Black on Both Sides (1999) producerek: dj premier, Psycho Les, q tip, hi tek, ayatollah, diamond d. csak 4 feat a lemezen: busta rhymes, talib kweli, q tip, vinia mojica https://www.mediafire.com/file/0cq2gby9 ... s.rar/file
|
2023.03.05. 23:09 |
|
 |
doggfather
|
Big Gipp: Mutant Mindframe . Ha figyelembe vesszük, hogy már majdnem 10 éve aktív csapattag, és mostanra (2003) jött ki szólóval akkor nem olyan jó az összkép. Amolyan alibi lemeznek tűnik, amibe mintha nem tette volna bele szívét lelkét, nem akarta volna kifordítani a világot, csak hozta a kötelezőt. A 2000-es évek független kis(sebb) kiadók aranykora, berobbanása volt, ezt a lemezt is a koch (vicces, hogy kiskiadósnak hívom, hívjuk, tartjuk, főleg mára mikorra eone entertainment lettek) adta ki, lehet ők inkább akarták az egész lemezt, mint Gipp maga! Ha a Goodie Mob, vagy pláne a Dongeon Family diszkográfiájába helyezzük el azonban már nem lehet okunk a panaszra. A közreműködők is főleg onnan vannak, a legjobb szám is a lets fight (majdnem goodie mob szám), illetve a hangzása, a flowja rendesen st louisos, a lemez kiválóan megágyaz a következő st lunatics-os kinfolknak. Összességében egy csapatrapper szóló próbálkozásának nem rossz a végeredmény, kiválóan megmutatja, hogy nem feltétlenül kell mindenkinek szólókarrier.
|
2023.03.06. 12:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Black Star - orulok, hogy tetszett. a redefinition oltari nota. mos def hangja enekeskent nem tul kivalo, de van egy hangulata, olyan mint sade nekem eddig 3/3 rawkus kiadvany a producerek hi tek mellett a da beatminzerz, 88keys, shawn j period, j rawls es talan geology. ok azert nem rossz nevek, foleg a da beatminerz nagy nev, sajat signature sounddal rawkus altal kiadott lemezzel. olyan nevekkel dolgoztak egyutt mint: eminem! nas, duck down records (buckshot, heltah, smif and wessun etc.. )afu-ra, naughty by nature, rah digga, fat joe, mop, de la soul stb.. shawn j is nagy nev, de rola semmi nincs a neten  , jellegzetes billentyus zenek. na akkor adok meg1 linket. 4. rawkus kiadvany Mos Def - Black on Both Sides (1999) producerek: dj premier, Psycho Les, q tip, hi tek, ayatollah, diamond d. csak 4 feat a lemezen: busta rhymes, talib kweli, q tip, vinia mojica https://www.mediafire.com/file/0cq2gby9 ... s.rar/fileÉn nem is voltam biztos benne, hogy a Redefinition refrénjét Mos Def nyomja, annyira más a flowja, mint amikor reppel.  Felmerült bennem, hogy valami uncredited közreműködő. A producereket láttam, hogy ők, de nem ismertem egyet se közülük: ezek szerint ez valóban az én műveletlenségem...  A Beatminerz alap egyébként tényleg kiemelkedik még a Hi-Tek zenéi után. Eminemnek melyik számot csinálták?  Ezt nem vágtam. A Mos Def lemezt pedig köszi! Amikor már kezdtem reménykedni, hogy lassan elfogynak a betárazott régi lemezek, mindig van utánpótlás.  Ott van még ugye a második Reflection Eternal lemez + van egy Jazzy Jeff lemez is, amit még jó régen küldtél, de még mindig nem hallgattam meg...
|
2023.03.06. 22:07 |
|
 |
|