Zoli, MP írta:
dub7 írta:
Klasszik pakk!!!
Emlékszem mekkora öröm volt a DITC album cd-n. Azelőtt csak vinilen voltak elérhetők tőlük maxik, gyakorlatilag ezek alkotják az albumot. Nekem akkor még nem volt lemezjátszóm (meg hát az internetkorszak előtt voltunk), 1-2 haveromnál tudtam élvezni csak a DITC-t. Ez az album nálam nagyon sokat pörgött. A Player's Clubba rendeltem meg annó + a második BIG L lemezt is.
Első Big L CD-t Cegléden lehetett kapni a vasboltban, néztem a borítót, biztos fasza meg minden, de nem ismertem és biztosra mentem - megvettem az első Cypress Hillt. Ez '95-ben volt. Amikor megtudtam, hogy mit hagytam ott az érzés olyan fel nem adott lottóötös szelvény érzés volt. Természetesen az internetes rendelések fénykorában ez is az elsők között lett pótolva.
Annak idejen a nyugatinal a posta mellett a sarkon volt egy cd bolt.a 2.big l a kirakatban...hetekig agyaltam rajta...de nem tudtam milysen cuc .kb 2-3 trekket ismertem tole es nem tudtah h melyik lemezrol, de mondom rawkus , biztos jo...draga is volt a tobbi cdhez merten...
Megvettem es iszonyat csalodas volt....asztem a leggyengebb rawkus kiadvany .ez katyvasz, jo producerekkel.pedig vannak rajta iszonyat jo trekkek de vhogy..es kritikakban is ezt irtak pont.pedig a producerek is toppok rajta.
Szerintem nem olyan vészes. Annak idején sokat hallgattam, rá voltam kattanva nagyon a DITC-re. De így utólag látom a hibáit az albumnak. Nem is hívnám albumnak, tényleg egy katyvasz hatást kelt, annak ellenére, hogy tele van jó trekkel.
Nagyjából:
-The Big Picture (Intro) - újrahasznosított akapella, előtte a Lyricist Lounge 2-n hallottuk ezt a verzét (meg még máshol is, de az nem ugrik be)
-A kezdés az Ebonics / Size 'Em Up egy pár évvel korábbi maxi A/B oldal. (Meg ugye, hogy a
Once Again volt elöbb vagy a Size Em Up?)
-Deadly Combination - haláluk után felhasznált akapellákkal összehozott kombó. Jó a zene, jó a szöveg, de a bajom ezekkel az, hogy ez a dal nem így született, nem érzek értéket az ilyesmiben.
-'98 Freestyle - egy klasszik Stretch & Bobbito freestyle, nem albumra készült.
-Holdin' It Down - Ez a verze a Nigga Please feat. McGruff, Stan Spit trekkből, azt hiszem szintén freestyle és így szintén egy újrahasznosítás, de az eredeti talán
ez.
-The Heist - szintén egy korábbi maxin megjelent trekk.
-The Enemy - Klasszik D.I.T.C., maxin korábban + a D.I.T.C. albumon.
-The Triboro - Big L verzéje egy korábbi trekkjéből lett kivágva (We Got This), újrahasznosítás.
A többi talán az albumra készült, de ez elég homályos. Készültek felvételek, készült az új albumra, közben a Rocafellával is megegyeztek, szóval az, hogy milyen lett volna Big L második albuma, azt sohasem tudhatjuk meg.
De ahogy kezdtem, én szeretem ezt a lemezt, van ebben elfogultság is meg nosztalgiafaktor. A teljes képet (érted

), akkor még nem ismertem a trekkek keletkezéséről, így nem is zavart akkor ami ma már igen.