Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
az inkább erre az új trapre hajaz, a drillre szerintem...
Larry June & The Alchemist – The Great Escape . ALC is amolyan sokadvirágázását éli, mint Muggs, rengeteg friss előadóval és sokat dolgozik, de vele ellentétben ALC-ot a nép, illetve a lapok is simán elfogadják, sőt díjazzák is (alfredo, haram albumok). Én nem igazán figyeltem rá, legalábbis nem annyira, mint Muggs minden megjelenésére, volt olyan cucca amit kihagytam korábban, de ez a friss Larry Jone-os lemeze olannyira jól volt marketingelve, videózva, hogy felkeltette a figyelmemet. A lemez tipikusan mai hangzás, minimális, vagy semmilyen dob, arra széjjelfüvezet flow és szövegek amik folynak ki az mc-k szájából néha ütemre, néha mellé, néha rímbe, néha nem. A közreműködők klasszikus ALC vendégművészek, az album több lesz velük, kerekebb az egész. Érdemes meghallgatni, első idei lemez amire azt mondom, hogy év végére is figyelembe kell vegyem majd!
|
2023.04.05. 15:20 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: az inkább erre az új trapre hajaz, a drillre szerintem...
Ja persze, biztos tök más a stílus, csak az is egy olyan albumcím, ami az Illmatic márkanevéből próbál reklámot csinálni magának.
|
2023.04.06. 15:25 |
|
 |
rapguruz88
|
NF Legujabb albuma kinnt! NF Hope Tracklist 1. HOPE 2. MOTTO 3. CAREFUL 4. MAMA 5. HAPPY 6. PANDEMONIUM 7. SUFFICE 8. GONE 9. BULLET 10. TURN MY BACK 11. MISTAKE 12. LET EM PRAY 13. RUNNING https://www.file-upload.com/bddyy3tt1xvn
|
2023.04.07. 08:43 |
|
 |
Zoli, MP
|
drumless temahoz ha mar feljott larry june-nal es kwelinel. ez nmem annyira uj dolog. ag 2010-es lemezen is mar eleg minimal utemek voltak pl https://www.youtube.com/watch?v=2aQYC_mrMtYvagy peldaul ez egy masik albumrol https://www.youtube.com/watch?v=m_ayr5poZwEde vhogy a mostaniak amikbe belefutottam nem gyoznek meg. igaz en ag-t nagyon kedvelem es ezekre a drumless cuccokra nagyon ra tud csuszni es nem hianyolom a dobot, de itt a legutolso kwelinel (klipp) ugy van megcsinalva a zene, hogy varod varod de nem jon.AG-nel nem varom
|
2023.04.07. 20:06 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: drumless temahoz ha mar feljott larry june-nal es kwelinel. ez nmem annyira uj dolog. ag 2010-es lemezen is mar eleg minimal utemek voltak pl https://www.youtube.com/watch?v=2aQYC_mrMtYvagy peldaul ez egy masik albumrol https://www.youtube.com/watch?v=m_ayr5poZwEde vhogy a mostaniak amikbe belefutottam nem gyoznek meg. igaz en ag-t nagyon kedvelem es ezekre a drumless cuccokra nagyon ra tud csuszni es nem hianyolom a dobot, de itt a legutolso kwelinel (klipp) ugy van megcsinalva a zene, hogy varod varod de nem jon.AG-nel nem varom Biztos volt régen is ilyen, persze, de a szubjektív érzékelésem az, hogy mostanában sokkal gyakoribb lett. ALC, Evidence, a Griselda, sőt még a legutóbbi DPG cuccon is volt olyan track, aminél vártam, hogy jöjjön be az ütem, de nem jött. És igen, az ilyen drumless zenék akkor jók, ha nem várod a dobot, ha teljes a zene anélkül is. Pl. Evidence legutóbbi albumán voltak olyan zenék, amikből nem hiányzott a dob. Vagy nagyon jó példa: Eminem - Walk on Water - kifejezetten elrontaná, ha lenne benne. Még jobb: Kanye West feat. The Clipse & Kenny G - Use This Gospel - szinte végigmegy úgy, hogy egy pillanatra nem hiányzik belőle a dob, majd az utolsó pár másodpercre behozza, és úgy is rohadt jó! Na, ez a zsenialitás, amikor dob nélkül és dobbal is működik a zene. Viszont sajnos nem ez a tipikus, hanem inkább az, ami az általad is említett Kweli klipnél is van: baromira várod, hogy jöjjön már a dob, fel is dobná a számot, ha jönne, de nem jön mégse...
|
2023.04.08. 15:01 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nym Lo & Statik Selektah – From The Horse’s Mouth (2023) 1. Shark Fin 02. A Million At The Villa 03. A Kid From The Town (Feat. Curren$y) 04. I Love The Game (Feat. Dave East) 05. Money Machine 06. Crystal Controls (Feat. Rome Streetz) 07. Palawan Don 08. Ice Jackets (Feat. Bun B, Termanology & Planet Asia) 09. Exuma Island https://mega.nz/file/bmJ2US7A#aR1Ja93AA ... 1ndNP6ku_Eez a klipp: a gazda hazasodna https://youtu.be/mUvWHF0Sd2oAce SL & Tru Comers – Piece Of Mine (2023) 01. Intro 02. Broken Land 03. Treasures 04. Lessons 05. Up The hill 06. Eye To eye 07. Let’s Talk About It https://mega.nz/file/Svg2jawb#oRDjuUXb_ ... J-BSJR0RGchttps://youtu.be/9FJcporOot8Abstract Orchestra & Ghostlife – Madvillain Remixes (2023) 01. Raid (Ghostlife Remix) 02. Fancy Clown (Ghostlife Remix) 03. Eye (Ghostlife Remix) 04. Accordion (Ghostlife Remix) 05. Curls (Ghostlife Remix) 06. Bistro (Ghostlife Remix) 07. Borrowed Time (Ghostlife Remix) 08. Fire In The Hole (Ghostlife Remix) 09. Figaro (Ghostlife Remix) 10. Fluid (Ghostlife Remix) https://mega.nz/file/z25AjBYA#1QZqQ-NAP ... BFlebFVOGo
|
2023.04.08. 19:14 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
|
2023.04.10. 18:12 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
a redmanes és a method manes számait hallottam már korábban.
érdekes, inkább hc nekem, mint rap.
olyan danny diablos kicsit.
|
2023.04.10. 18:33 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Most megnéztem egy csomó klippjét régebbről is, tényleg nagyon bezeg Egyébként eddig mind tetszett.
|
2023.04.10. 19:19 |
|
 |
doggfather
|
J Rocc – Beatitudes . Minekutána a tavalyi lemeze top 10-es volt nálam ennek nagy elvárásokkal ültem neki, de sajnos messze nincs olyan jó. Erős lemez, sőt idén eddig kiemelkedő, de elmarad, bőven elmarad a A Wonderful Letter-től. Ez is sampling, dj hiphop, főleg instrumentális részekkel, minimális énekkel, szöveggel, azok is kivágva és nem újnak felrappelve, énekelve.
|
2023.04.11. 08:39 |
|
 |
doggfather
|
Abstract Orchestra & Ghostlife – Madvillain Remixes . A brit hiphop ZENEKAR (mert hangszeresek, legalább tucatnyian) akkor lett ismert előtte, mikor 2020-ban slum village zenéket kezdtek játszani, feldolgozni, de nem az volt az első munkájuk, hanem a madvillain 1-2 és most ennek csinált ghostlife remixeket. Nagyon jó, nagyon igényes instrumenális, és élőhangszeres album lett, érdemes meghallgatni, hogy variálta át az eredeti variációkat magukat!
|
2023.04.11. 10:35 |
|
 |
doggfather
|
Madlib, Meyhem Lauren & DJ Muggs – Champagne For Breakfast . Meyhem még mindig amolyan jóllakott óvodásként kajáról szeret legjobban szövegelni, szóval ebből a szempontból a lemez a szokásos. Abban is, hogy nem az első Soul Assassins kiadvány, érzik egymást ezzel az újMuggs-zal még most is. Ami miatt csalódás, fura, érthetetlen a lemez az Madlib. Történelmi az anyag, ugyanis először dolgozik együtt Muggs és Madlib, de ennek semmi eredménye, következménye nem lett. Direkt azt figyeltem a második, és harmadik hallgatáskor, hogy felismerem e, hogy mitől is Madlib-es, mi is a különbség a korábbi SA lemezekhez képest most, de semmi nem tűnt fel. Szóval összességében egy szimpla sorlemeze lett a kiadónak, az mc-nek is, és csalódás raptörténeti szempontból, amolyan elszalasztott lehetőség nekem csupán.
|
2023.04.12. 10:41 |
|
 |
Sixfeet
|
Szerintem tök felismerhető a kettő: Madlib zenéi ezek a klasszikus loop alapúbbak, meg neki azért a mai napig van egy textúrája annak ahogyan bemintáz dolgokat ahonnan felismerem hogy Madlib: úgy hiányzik belőle kissé a mélynek az erőssége, és úgy serceg ami ezt a felmelegített kazetta feelinget adja át, signature hangzás ennyi idő után is. Muggs szerintem kicsit kajli, függetlenül hogy baromi nagy hatással volt rengeteg emberre, és a 90-es években a hangzása meghatározó volt és imádtam, beállt a sorba és ezt a tömzsi szarrá kompresszált Griselda Daringer Beat Butcha dobkites túlkompenzáló drámai, boombap zenéket csinálja amiket egy középszerű Vinnie Paz-nek az albumán is lehet hallani kaptafában olyan sokadrangú producerektől mint a Stu Bangas vagy a C-Lance.
Kicsit emiatt is csalódás nekem ez a projekt, bár pont ez is volt a félelmem a bejelentésnél hogy kiadatlanokból összetákolt loosie compilation lesz a vége: vannak rajta jó számok, de inkább érződik úgy mintha annyi ideje lettek volna talonban kiadatlanok Meyhemnek - aki szerintem semmivel nem jóllakott óvodásabb Raekwonnál vagy Ghostface Killah-nál akiknek a stílusából egy az egybe kölcsönöz a sajátjában miközben amúgy egy tök jó és alulértékelt klasszikus értelemben vett rapper - hogy úgy gondolta hogy oké, nem tudott elég ideig együtt dolgozni Madlibbel ahhoz hogy befejezzenek egy nagyobb projektet mert ahhoz túl nagy név, Muggs-al meg van egy csomó cucc, úgyhogy csináljunk valami esztétikát aközé hogy Muggs és Madlib producerálta az egészet hogy elvigye az egésznek a marketingjét mert felszínes szempontból ez egy jó selling pointnak hangzik egészen addig amíg rá nem jön az ember hogy semmi szinergia nincs közöttük és két tökre egymással nem igazán vegyülő hangzás a kohézió rovására megy.
|
2023.04.12. 11:02 |
|
 |
doggfather
|
félreértettél. igen, fel lehet ismerni, hogy mi madlib, mi muggs. alapból. általában. de itt nekem nem sikerült. lehet a keverés az oka, de a végére nem tudom, tudnám kiválasztani, hogy melyik szám kié. az óvodás nem a flow, vagy a technika miatt. hanem a szövegei miatt, hogy majd minden szám kajáról szól, mint action bronson kb, nem annyira gfk, vagy rae szerintem. lehet a szakács jobb jelző lett volna, mint az ovis. 
|
2023.04.12. 11:11 |
|
 |
Sixfeet
|
Homogén keveréstől függetlenül szerintem talán egy szám van aminél azt hittem a Muggs csinálta és a Madlib volt (az Evolution kicsit ugyanez a Griselda/Muggs-esque, detuneolt zongora tömzsi boombap dobokon kaptafa, utóbbi időben van egy-két olyan placementje Madlibnek ahol idegennek hat a saját soundjához képest, ld. CIA, Freddie Gibbstől a Soul Sold Separately-n ami kicsit úgy hangzik mintha valami Rick Ross/Jay-Z-esque Jake One/Just Blaze beatet akarna utánozni, mert a Ruckers Collective-es minta is arra akart rájátszani tán), de azonkívül a legtöbbet elég spot-on ki lehet találni ezen az albumon tőle.
|
2023.04.12. 15:47 |
|
 |
|