Conway the Machine - Won't He Do ItMájusi eleji megjelenés, most jutottam el odáig, hogy meg is hallgassam... Nem rossz cucc, de a From King to a God és a God Don't Make Mistakes is jobb albumok voltak tőle. Ezzel a fő probléma, hogy túl eklektikus, 4 különböző zenei vonal is megjelenik párhuzamosan a lemezen:
1. Daringer-féle beatless alapok: amikor megláttam, hogy a 14 számból 6 Daringer produkció, akkor azt hittem, hogy ez a lemez egy visszatérés lesz az eredeti Griselda hangzáshoz, de nem így lett, ugyanis Daringer is rengeteget változott. A legfőbb változás, hogy őt is beszippantotta ez a beatless trend, a 6 Daringer alapból 5-ben nincs ütem... Ez nekem túl sok egy lemezre, le is húzza a színvonalát. Egyedül a Brick Fare című szám Daringer alapja a kivétel: az tényleg hozza a nyers, bólogatós ütemet, valami minimal sample-el, ahogy régen is csinálták.
2. Kanye West-re hajazó alapok, amik az emberi énekhangot használják hangszerként, és a dallamvezetés is kimondottan Kanye-t idéző: ide tartozik az a szám, aminek explicite "Kanye" is a címe.

Továbbá ilyen a Water to Wine, amiben Dave East is featel.
3. Jay-Z-féle, 2000-es évek Roc-A-Fellájára, leginkább Just Blaze-re hajazó alap: ez a The Chosen című szám, ami nekem a legjobban tetszett a lemezről.
4. Klasszik Griselda: egy szám van a lemezen (a Stab Out), ami a klasszik Griselda sztílót hozza egy lassú, ütős ütemmel, rajta egy magas zongoradallam, mint sample. Erről azt hittem volna, hogy Daringer alap, de egy JR Swiftz nevű producer csinálta.
+1: a Super Bowl című bonus track pedig egy trapalap Juicy J-től...
Conway szokás szerint nagyon jól reppel, jók a featek is: Dave East és a szokásos Griseldás társak (Westside Gunn, Benny the Butcher) mellett Faboloust emelném még ki. Vannak tehát jó számok a lemezen, de a sok különböző stílus keveredése miatt egy katyvasz jött ki belőle a végére. Illetve ahogy már írtam, 5 beatless track 14-ből az nekem sok.
Így aztán semmiképp nincs helye a lemeznek az év legjobbjai közt nálam, annak ellenére, hogy rossznak se titulálnám.