Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: minden ami SPORT
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: phhiii azert duncan kosara sem volt semmi.. igen bird-nel 5mp volt hatra. old school ora. nekem azert tetszett bird jateka, mert nem naluk volt a labda az utolso jatekmegszakitasnal. Igen, ez valóban plusz a Fisher-féle dobáshoz képest! És igen, ott meg az (is) hozzátesz, hogy előtte Duncan se akármilyet dobott.  A keleti 7. meccs meg végül elég sima lett. Sajnos az utóbbi években már tendencia, hogy a sérülések döntik el a rájátszás-párharcok sorsát, most Tatum sérült meg az utolsó meccs elején. Ettől függetlenül én nem tartozom azok közé, akik igazságtalannak tartják a meccs kimenetelét emiatt, mert a Miamit pedig az egész rájátszásban nagyon durván sújtották a sérülések, és így jutottak el idáig, szóval ez nem lehet kifogás a Bostonnak sem. De nagyon drasztikusan le kéne csökkenti az alapszakasz meccsek számát, hogy ne legyen sérülés, csak erre sose lesz hajlandó az NBA... sztem is sok a 82 meccs , baseballban 162 van a csapatok sok penztol esnenek el. kevesebb meccs otthon, kevesebb bevetel. igy viszont lehet sokat pihentetni. foleg nba-ben lassan a 2/3 indulhat a playoffban. a baseball annyira tradicionalis meg h vannak olyan meccsek amik hetkoznap ottani idoben kb 14-15-kor kezdodnek...alig van nezo. mondjuk nekunk ez jo. tudjuk itt az eu-ban is nezni eloben a meccseket emberi idoben, tatum kiesese meg... sztem nem lenne szabad h ennyire meghatarozza egy csapatot es nem is ertem miert tolta vegig.... 162 meccs baseball-ban?  Az durva, mondjuk nem értek hozzá, de ott biztos kevesebbet vesz ki 1 meccs fizikailag a játékosokból, mint az NBA-ben, különben nem lehetne bírni. NBA-ben meg értem, hogy bevételkiesés a kevesebb meccs, de így meg a folyamatos pihentetések és sérülések nagyon elveszik az alapszakasz értékét. Én pl. az alapszakaszban néha-néha megnézek egy-egy meccset, de igazán csak a playoff alatt kattanok rá a ligára, mert az alapszakasz meccsek nagyrészt súlytalanok. Még ha játszana is mindenki egészségesen, akkor se számítana semmit a bajnokság kimenetele szempontjából, hogy egy egyedi meccsen mi történik. Így pedig hogy folyton sérültek/pihennek a sztárok, pláne nem nagy a lelkesedésem. Arról pedig nem is beszélve, hogy a rájátszásba is nagyon bekavar a túlterheltség, mert már sérülésekkel tele érkeznek a játékosok a playoffba. Ezért végül az nyer, aki a legegészségesebb tud maradni. Ennek nem kéne így lennie, nem erről kéne szólnia a sportnak. Az csoda, hogy a Miami ennyi sérüléssel döntőbe tudott jutni, de nyugaton a Denver tipikusan egy olyan csapat, amelyik idén a legegészségesebb tudott maradni a bajnokesélyesek közül (nem volt ez jellemző rájuk az elmúlt években, főleg Murray és Porter miatt). Tatum pedig igen... Szerintem is jobban járt volna a Boston, ha nem erőltetik a 7. meccsen.
|
2023.06.02. 15:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: phhiii azert duncan kosara sem volt semmi.. igen bird-nel 5mp volt hatra. old school ora. nekem azert tetszett bird jateka, mert nem naluk volt a labda az utolso jatekmegszakitasnal. Igen, ez valóban plusz a Fisher-féle dobáshoz képest! És igen, ott meg az (is) hozzátesz, hogy előtte Duncan se akármilyet dobott.  A keleti 7. meccs meg végül elég sima lett. Sajnos az utóbbi években már tendencia, hogy a sérülések döntik el a rájátszás-párharcok sorsát, most Tatum sérült meg az utolsó meccs elején. Ettől függetlenül én nem tartozom azok közé, akik igazságtalannak tartják a meccs kimenetelét emiatt, mert a Miamit pedig az egész rájátszásban nagyon durván sújtották a sérülések, és így jutottak el idáig, szóval ez nem lehet kifogás a Bostonnak sem. De nagyon drasztikusan le kéne csökkenti az alapszakasz meccsek számát, hogy ne legyen sérülés, csak erre sose lesz hajlandó az NBA... sztem is sok a 82 meccs , baseballban 162 van a csapatok sok penztol esnenek el. kevesebb meccs otthon, kevesebb bevetel. igy viszont lehet sokat pihentetni. foleg nba-ben lassan a 2/3 indulhat a playoffban. a baseball annyira tradicionalis meg h vannak olyan meccsek amik hetkoznap ottani idoben kb 14-15-kor kezdodnek...alig van nezo. mondjuk nekunk ez jo. tudjuk itt az eu-ban is nezni eloben a meccseket emberi idoben, tatum kiesese meg... sztem nem lenne szabad h ennyire meghatarozza egy csapatot es nem is ertem miert tolta vegig.... 162 meccs baseball-ban?  Az durva, mondjuk nem értek hozzá, de ott biztos kevesebbet vesz ki 1 meccs fizikailag a játékosokból, mint az NBA-ben, különben nem lehetne bírni. NBA-ben meg értem, hogy bevételkiesés a kevesebb meccs, de így meg a folyamatos pihentetések és sérülések nagyon elveszik az alapszakasz értékét. Én pl. az alapszakaszban néha-néha megnézek egy-egy meccset, de igazán csak a playoff alatt kattanok rá a ligára, mert az alapszakasz meccsek nagyrészt súlytalanok. Még ha játszana is mindenki egészségesen, akkor se számítana semmit a bajnokság kimenetele szempontjából, hogy egy egyedi meccsen mi történik. Így pedig hogy folyton sérültek/pihennek a sztárok, pláne nem nagy a lelkesedésem. Arról pedig nem is beszélve, hogy a rájátszásba is nagyon bekavar a túlterheltség, mert már sérülésekkel tele érkeznek a játékosok a playoffba. Ezért végül az nyer, aki a legegészségesebb tud maradni. Ennek nem kéne így lennie, nem erről kéne szólnia a sportnak. Az csoda, hogy a Miami ennyi sérüléssel döntőbe tudott jutni, de nyugaton a Denver tipikusan egy olyan csapat, amelyik idén a legegészségesebb tudott maradni a bajnokesélyesek közül (nem volt ez jellemző rájuk az elmúlt években, főleg Murray és Porter miatt). Tatum pedig igen... Szerintem is jobban járt volna a Boston, ha nem erőltetik a 7. meccsen. jaja 162 meccs. altalaban a kezdo doboknak megterhelo. ok egy meccs utan 5-6 nap pihi. kb dobnak 70-et 90-100mph-val gondolhatod. vannak double-headerek ami azt jelenti, hogy 3kor egy meccs. lemegy. aztan jon meg1. 3-4. meccs zsinroban egy csapattal ami kb 3-4 nap aztan 1-2 nap nincs meccs majd megint jon egy "mini-szeria" es kb a szezon 3/4-ig nagyon nincs ertelme playoffrol beszelni, de altalaban a felidonel levo all star game ami utan nagyon beindul. regen nem voltak ilyen puhanyok az nba-ben. szlovenia reklamozta magat dallasban vmi expon es pont ugy jott ki, hogy az utolso hazai meccsre kiment tobb szaz szloven..luka meg a padon sem volt mert kiestek 
|
2023.06.02. 20:54 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: regen nem voltak ilyen puhanyok az nba-ben. szlovenia reklamozta magat dallasban vmi expon es pont ugy jott ki, hogy az utolso hazai meccsre kiment tobb szaz szloven..luka meg a padon sem volt mert kiestek  Ja, ezt hallottam. Amúgy igen, régen nem volt ennyi sérülés, de egész más volt a játék, más felépítésűek voltak a játékosok. Nem értek hozzá, de ez biztos számít.
|
2023.06.03. 14:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
Oakland. elment a raiders. elment a golden state.. megy az athletics vegasba. oakland major sport nelkul marad. szomoru https://www.youtube.com/watch?v=RClsZ3fTfRsSERENA WILLIAMS C-WALKS AT OLYMPICS
|
2023.06.23. 23:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Tényleg szomorú ez az oaklandi történet. Mi lehet vajon az oka? A Warriors-nál szerintem csak annyi, hogy San Francisco nagyobb város, és kedvez az ottani nézőknek, hogy beköltöztek. Persze Oakland rosszul járt vele... Serena menő! 
|
2023.06.24. 18:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Tényleg szomorú ez az oaklandi történet. Mi lehet vajon az oka? A Warriors-nál szerintem csak annyi, hogy San Francisco nagyobb város, és kedvez az ottani nézőknek, hogy beköltöztek. Persze Oakland rosszul járt vele... Serena menő!  A raiders es az athletics egy stadionban jatszott es ez senkinek nem volt jo.uj stadion kene de most mar nem tudom h a varos vagy es az elnok nem akarja. Az athletics minimalis salaryvel megy es mivel a ligatol igy is sokat kap siman negeri neki.a nezok meg utaljak h nem invesztal a csapatba. Par hete volt forditott tuntetes kiment 25ezer ember de amugy csak lezengenek a nezok. A tulaj meg ezt a bevetekt eljotekonkodta.
|
2023.06.24. 22:10 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Tényleg szomorú ez az oaklandi történet. Mi lehet vajon az oka? A Warriors-nál szerintem csak annyi, hogy San Francisco nagyobb város, és kedvez az ottani nézőknek, hogy beköltöztek. Persze Oakland rosszul járt vele... Serena menő!  A raiders es az athletics egy stadionban jatszott es ez senkinek nem volt jo.uj stadion kene de most mar nem tudom h a varos vagy es az elnok nem akarja. Az athletics minimalis salaryvel megy es mivel a ligatol igy is sokat kap siman negeri neki.a nezok meg utaljak h nem invesztal a csapatba. Par hete volt forditott tuntetes kiment 25ezer ember de amugy csak lezengenek a nezok. A tulaj meg ezt a bevetekt eljotekonkodta. Értem, tehát szerencsétlenül álltak össze a körülmények.
|
2023.06.25. 14:44 |
|
 |
Zoli, MP
|
NBA Szezonon belüli bajnokság a load management csökkentésére. A meccsek beszámítanak az alapszakaszba, kivéve a döntőt. Külön pénzdíjat osztanak érte www.nba.com/news/in-season-tournament-101MLB ugye itt nincs salary cap, de megsem "hianyzik", az idei szezon is jo pelda, de ha az elozo gyozteseket is megnezi az ember nem a penzes csapatok nyertek. 2023 a harom legmagasabb payroll N.Y. Mets, $353,546,854 - 5-fos csoportban 4. .negativ merleggel boven N.Y. Yankees, $276,999,872 - 5 fos csoportban 4. pozitiv merleg (egyik legdurvabb csoport, mindenki pozitiv) San Diego, $248,995,932 - 5 fos csoport 4.- negativ merleg harom legkisebb payroll 28.Tampa Bay, $73,184,811 - 5 meccse vezeti a csoportot. yankees/szel van eggyutt 29.Baltimore, $60,722,300 - 2. a csoportban, a yankeeses csoportban 30.Oakland, $56,895,000 - oakland, ligautolso kb a mets doboi tobb penzt kapnak mint a legkisebb payroll csapat osszesen a cinci red a 26. legkisebb payroll-lal rendelkezo. vezeti a csoportjat 
|
2023.07.09. 23:05 |
|
 |
Yodaragorn
|
Érdekes... Hallottam már róla, hogy van ilyen terv, de meg lennék lepve, ha működne. Szerintem se a játékosokat, se a csapatokat nem fogja érdekelni ez a tornagyőzelem, így viszont nem lesz elég ösztönzés a load management megszüntetésére. Anyagilag nem kapnak eleget a torna helyezettjei ahhoz, hogy a sztároknak számítson. A gyengébb, rosszabbul kereső játékosoknak lehet, hogy számít, de őket eleve nem érinti a load management probléma. Ráadásul a probléma gyökerét nem érinti a megoldás: az alapprobléma az, hogy túl sok a meccs, ezért túl sok a sérülés. A torna nem csökkenti a meccsek számát, viszont ha feltesszük, hogy tényleg csökkenti a load management, akkor csak még több lesz a sérülés, így még inkább azok a csapatok fognak tudni előrébb jutni a rájátszásban, akik egészségesebbek tudnak maradni. De a lényeg az, hogy ha egy sztárjátékosnak mérlegelnie kell, hogy kiül-e egy meccset annak érdekében, hogy nagyobb eséllyel maradjon egészséges a rájátszásra, így nagyobb eséllyel legyen bajnok, vagy játsszon mégis a meccsen azért, hogy nagyobb eséllyel nyerje meg ezt az in-season tournamentet, akkor szerintem nem kérdés, hogy a pihenést fogja választani. Ezért nem fogja megoldani ez a torna a load managementet szerintem. A tuti megoldás továbbra is a mérkőzésszám csökkentése lenne, de erre sose lesz hajlandó a liga... Pedig a saját bizniszét is rontja azzal, hogy egy csomó sérült sztár nem játszik a rájátszásban, az alapszakasz-meccseken pedig még a load management miatt se.
|
2023.07.10. 14:35 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Érdekes... Hallottam már róla, hogy van ilyen terv, de meg lennék lepve, ha működne. Szerintem se a játékosokat, se a csapatokat nem fogja érdekelni ez a tornagyőzelem, így viszont nem lesz elég ösztönzés a load management megszüntetésére. Anyagilag nem kapnak eleget a torna helyezettjei ahhoz, hogy a sztároknak számítson. A gyengébb, rosszabbul kereső játékosoknak lehet, hogy számít, de őket eleve nem érinti a load management probléma. Ráadásul a probléma gyökerét nem érinti a megoldás: az alapprobléma az, hogy túl sok a meccs, ezért túl sok a sérülés. A torna nem csökkenti a meccsek számát, viszont ha feltesszük, hogy tényleg csökkenti a load management, akkor csak még több lesz a sérülés, így még inkább azok a csapatok fognak tudni előrébb jutni a rájátszásban, akik egészségesebbek tudnak maradni. De a lényeg az, hogy ha egy sztárjátékosnak mérlegelnie kell, hogy kiül-e egy meccset annak érdekében, hogy nagyobb eséllyel maradjon egészséges a rájátszásra, így nagyobb eséllyel legyen bajnok, vagy játsszon mégis a meccsen azért, hogy nagyobb eséllyel nyerje meg ezt az in-season tournamentet, akkor szerintem nem kérdés, hogy a pihenést fogja választani. Ezért nem fogja megoldani ez a torna a load managementet szerintem. A tuti megoldás továbbra is a mérkőzésszám csökkentése lenne, de erre sose lesz hajlandó a liga... Pedig a saját bizniszét is rontja azzal, hogy egy csomó sérült sztár nem játszik a rájátszásban, az alapszakasz-meccseken pedig még a load management miatt se. nem tudom, a palyin pl fasza lett, ezt is meglatjuk majd. meccseket meg nem fognak csokkenteni az biztos
|
2023.07.10. 22:49 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: nem tudom, a palyin pl fasza lett, ezt is meglatjuk majd. meccseket meg nem fognak csokkenteni az biztos A play-in tényleg fasza lett, csak az a különbség, hogy ott arra is számítottam, hogy fasza lesz.  Az tényleg ösztönöz jónéhány csapatot, hogy ne lazsáljanak az alapszakasz végén se, és persze maguk a play-in meccsek is élet-halálra mennek. Ez az in-season tournament esetén viszont nem látom, mi a valódi ösztönzés arra, hogy tényleg komolyan vegyék ezt a csapatok. Aztán persze, ahogy írod, meglátjuk, ne legyen igazam. 
|
2023.07.11. 20:53 |
|
 |
Zoli, MP
|
yoda, az nba lassan kezdodik sajnalom h dame elment a blazersbol. az mlb lassan veget er volt egy kis tuz a csalok meg csalas nelkul is jok sajna https://www.youtube.com/watch?v=qpWKaQjoiygBenches clear in Game 5 with multiple ejections after Adolis Garcia is hit by a pitch | MLB on ESPN meg az elozo kanyar, micsoda hangulat es itt is volt tuz, ahogy harper odanez, hogy akkor most ugass https://www.youtube.com/watch?v=Gw13lXvesJ4ketto homert utott, nem is nezet ra vissza Arcia https://www.youtube.com/watch?v=g6_qbsqbgqYes a bravesnel, minden idok legjobb utosora volt es ki is estek.a baltimore is elverzett egy fasza alapszakasz utan a playoff teljesen mas teszta
|
2023.10.22. 15:52 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: yoda, az nba lassan kezdodik sajnalom h dame elment a blazersbol.
Ja, kíváncsian várom.  Igen, Lillard sztorija fura. Alapvetően maximálisan érthető, hogy elege lett hosszú évek sikertelenségéből, és el akart menni egy bajnokesélyes csapathoz. Senki se hibáztat ezért senkit normál esetben. Csak ugye neki volt egy olyan nimbusza, hogy örökké hűséges marad Portlandhez: ő maga mondta többször is, hogy nem a bajnoki címek érdeklik őt, hanem az, hogy Portlandben szeretik, és nem fog innen elmenni soha. Ennek tükrében nem veszi ki jól magát, hogy a saját korábbi önmagának mond ellent, de én ezzel együtt se húznám le róla a keresztvizet. Szerintem jó lesz a Bucks, támadásban biztos jól fognak működni Giannis-szal. Védekezés visszalépés Holiday-hez képest, de van ott még elég sok jó védő, megoldják majd. Nagyobb kérdés, hogy milyen lesz az újonc edző.
|
2023.10.23. 20:06 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: yoda, az nba lassan kezdodik sajnalom h dame elment a blazersbol.
Ja, kíváncsian várom.  Igen, Lillard sztorija fura. Alapvetően maximálisan érthető, hogy elege lett hosszú évek sikertelenségéből, és el akart menni egy bajnokesélyes csapathoz. Senki se hibáztat ezért senkit normál esetben. Csak ugye neki volt egy olyan nimbusza, hogy örökké hűséges marad Portlandhez: ő maga mondta többször is, hogy nem a bajnoki címek érdeklik őt, hanem az, hogy Portlandben szeretik, és nem fog innen elmenni soha. Ennek tükrében nem veszi ki jól magát, hogy a saját korábbi önmagának mond ellent, de én ezzel együtt se húznám le róla a keresztvizet. Szerintem jó lesz a Bucks, támadásban biztos jól fognak működni Giannis-szal. Védekezés visszalépés Holiday-hez képest, de van ott még elég sok jó védő, megoldják majd. Nagyobb kérdés, hogy milyen lesz az újonc edző. azert volt gaz, mert azt mondta, hogy el akar menni es csak a miamiba...ez igy eleg fura volt 
|
2023.10.24. 20:25 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: yoda, az nba lassan kezdodik sajnalom h dame elment a blazersbol.
Ja, kíváncsian várom.  Igen, Lillard sztorija fura. Alapvetően maximálisan érthető, hogy elege lett hosszú évek sikertelenségéből, és el akart menni egy bajnokesélyes csapathoz. Senki se hibáztat ezért senkit normál esetben. Csak ugye neki volt egy olyan nimbusza, hogy örökké hűséges marad Portlandhez: ő maga mondta többször is, hogy nem a bajnoki címek érdeklik őt, hanem az, hogy Portlandben szeretik, és nem fog innen elmenni soha. Ennek tükrében nem veszi ki jól magát, hogy a saját korábbi önmagának mond ellent, de én ezzel együtt se húznám le róla a keresztvizet. Szerintem jó lesz a Bucks, támadásban biztos jól fognak működni Giannis-szal. Védekezés visszalépés Holiday-hez képest, de van ott még elég sok jó védő, megoldják majd. Nagyobb kérdés, hogy milyen lesz az újonc edző. azert volt gaz, mert azt mondta, hogy el akar menni es csak a miamiba...ez igy eleg fura volt  Ja tényleg, az még hozzátett, hogy csak Miami-ba.  Mondjuk azt csak azért mondtam szerintem, mert nem gondolta, hogy van esélye más, jobb helyre. Aztán mégis lett. 
|
2023.10.24. 20:26 |
|
 |
|