Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 18:23

Hozzászólás a témához  [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 87  Következő
 Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
nem jó szó a filler, mert nem tudnék lehagyni semmit, sőt ahogy írtam is, még hozzá is tennék. :lol:

A végéről se azért hagynék le, mert a számok nem jók, hanem mert sok.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.07.16. 21:09

doggfather írta:
nem jó szó a filler, mert nem tudnék lehagyni semmit, sőt ahogy írtam is, még hozzá is tennék. :lol:

A végéről se azért hagynék le, mert a számok nem jók, hanem mert sok.

Ja, értem: azzal is egyetértek, hogy akkor is túl sok a szám, ha feltesszük, hogy mind jó. Rég hallottam, de azért van jónéhány olyan számcím, amiről nem ugrik be nekem semmi: emlékeim szerint ezeket én fillerként értékeltem. Illetve a No Limit-es számok szokás szerint nem tetszettek.

2023.07.16. 21:26

doggfather írta:
doggfather írta:
Snoop Dogg: Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told
.
(ez a cd, írott formában, de benne volt az első 5 cd között amit kaptam, vettem miután lejátszóm lett, annyit pörgött, hogy ma is tudom majdnem minden szám szövegét, ez a friss hallgatáskor kiderült)
Ez a lemez kb vitathatatlanul a legszarabb Snoop lemez ever kb, és hatalmas visszalépés a karrierjében amit akkor is, utólag is lehet mentegetni azzal, hogy Pac és Biggie halála után féltette az életét, el akart költözni is LA-ből nem csak szakítani a death row-val.
Végtelenül prosztó zenék, és szövegek, minden második szám arról szól, hogy mekkora királyak és a no limit az ász! A közreműködők is borzalmasak, főleg No Limit istállósak, jó részük tehetségtelen is, de mindannyian karkateridegenek Snoop stílusához szövegeihez az tuti. Majd minden második számban vagy Master P "uugghh" nyögése, vagy Mystikal üvöltő, csaholó szövegelése rontja az esélyt is, hogy élvezhető legyen a Beats By The Pound (no limit házi producer duója) rém gyenge zenéje.
Ami jó, a still a g thang illetve a gin and juice 2 ugye pofátlan saját legacy elhasználás igen korán, hiszen ekkor még 10 éve sincs az iparban.
Neki fogok menni a másik 2 no limites lemezének is, tudom,. hogy a minőségük minden lemezzel egyre jobb, szóval a következő ilyen írásom nem lesz ennyire depresszív.

Snoop Dogg: No Limit Top Dogg
.
A második No limites lemeze ami égésföld az elsőhöz képest! Nem csodálom, hogy a többség klasszikusnak is tartja, ha számomra nem tud az lenni akkor se.
Mintha 4 különböző lemezből gyúrta volna Snoop aki nagyon meg akarta mutatni, hogy érdemes arra, hogy ő legyen a kreatív főnök, és Master p meg is engedte neki. benne van a lemezben a no limit (beaty by the pound), benne van a doggystyle records (jelly roll, meech weels, Goldie Loc), a 2001 (buck em, ugye "oda készült", a b please meg egy az egyben olyan, mint a next episode, 2 rapper, és a végén nate dogg zárja a számot) és még Snoop barátai (bud'da, dj quik, ant banks) is. Nem is az a baj vele, hogy nem áll össze, hanem olyan tömény, hogy szimplán megfárad a végére. Az utolsó negyed (ha megnézed a hátsó borítót érted mire is gondolok) olyan "későn" jön, hogy mire ott a történelmi pillanat a just dippin Dre-vel, addigra az ember már nem tud figyelni. A 16-os party with a dpg track-kel el kellett volna engedni a lemezt szerintem.
A Dolomite intro és skit nagyon jó ötlet is, de végigvittem volna a lemezen, ha már ragaszkodik a 70+ perchez akkor még egy skit, meg egy outro kellett volna vele.
A single-k nagyon jók róla, hogy a buck em videót miért ilyenre csinálták, hogy Sticky miért nincs bene a mai napig nem értem mondjuk.

Összességében egy nagyon jó lemez, kiváló átmenet a da game is után, és remek felvezetés a 2001-hez is, de számomra nem klasszikus, és messze nem hibatlán!

Kép

megnezem ezt a lemez majd.... 8-)

2023.07.17. 13:48

Zoli, MP írta:
megnezem ezt a lemez majd.... 8-)

Azt tippelem, hogy 1-2 szám kivételével nem fog tetszeni, de azért hallgasd meg, hátha megcáfolsz. :)

2023.07.17. 19:57

Snoop Dogg: Tha Last Meal
.
Erről a lemezről először a tv-ben szembejött lay low videó volt meg, és azonnal beleszerettem a videóba is, és az új anyagba is! Az a kosztüös, 20as évek vibe-ja a videónak, illetve ekkor tűnt fel, ismertem meg butch cassidy-t és nem gondoltam volna, hogy így is lehet énekelni rapzenére! Igen, nate dogg-ot ismertem korábban is, tudtam, tudom ,hogy nagyon jó, de Butch nekem picit még jobban a szívemhez nőtt azóta is!
A lemezről is kicsit. Sikerült a 4 lemeznyi irányt háromra szűkíteni, olyannyira visszavettek a no limitből... Doggystyle records maradt (sőt ez volt az első kiadvány, korábban dogg house volt a kiadója neve), haverok maradtak (studio ton, illetve megérkezett Snoophoz Timbaland, és Battlecat végre!) és a 2001 (vagy inkább up in the smoke tour) vonal is megvan (Dre mellé Scott Storch is betársult pár számhoz), mégse érzem hosszúnak ezt a lemezt, és annyira töménynek, sok(k)nak se. Tuti sokat számít, hogy vissza visszatérő közreműködők vannak (master p, és butch cassidy, nate dogg is 2-2- számban is), illetve, hogy Kokane a lemez felén szerepel az nagyon egyberántotta az anyagot! Igazság szerint nyugodtan lehetne az album alőadója Snoop feat Kokane is, vagy akár lehetne közös lemeznek is tekinteni annyira ottvan és meghatározó rajta Kokane!
Snoop ezelőtt adta kia z első Eastsidaz lemezt, és ekkorra kiforrott kreatív vezető let, exec producer és nagyon össze tudta rakni az anyagot!
leave me alone számban talán először énekel majdnem végig a lemezi közül, és egyedül teszi azt! bitang jó volt hallani Cube-ot, és Ren-t egy Snoop lemezen, illetve Eve se zavart. A snoop dogg (whats my name 2) is nagyon bejött róla.

Ez a lemez magasan a legjobb a no limites cuccai közül, ez a lemez egyébként is benne van nálam a top 3 snoop lemezben, é ez szerintem is egy klasszikus anyag!

Egyetlen dolog nem tetszik, tetszett, de az is utólag, mikor megtudtam, hogy Snoop megtanulta Master p-től a számok újrafelhasználását, és a következő évben, mikor kiadta Bad Azz második lemezét azon megjelent a wrong idea ismét. Ez számomra olyan sunyi megoldás, hogy egy számot több lemezre is ráteszik, mégha marketing szempontból értem is.

doggfather írta:
doggfather írta:
Snoop Dogg: Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told
.
(ez a cd, írott formában, de benne volt az első 5 cd között amit kaptam, vettem miután lejátszóm lett, annyit pörgött, hogy ma is tudom majdnem minden szám szövegét, ez a friss hallgatáskor kiderült)
Ez a lemez kb vitathatatlanul a legszarabb Snoop lemez ever kb, és hatalmas visszalépés a karrierjében amit akkor is, utólag is lehet mentegetni azzal, hogy Pac és Biggie halála után féltette az életét, el akart költözni is LA-ből nem csak szakítani a death row-val.
Végtelenül prosztó zenék, és szövegek, minden második szám arról szól, hogy mekkora királyak és a no limit az ász! A közreműködők is borzalmasak, főleg No Limit istállósak, jó részük tehetségtelen is, de mindannyian karkateridegenek Snoop stílusához szövegeihez az tuti. Majd minden második számban vagy Master P "uugghh" nyögése, vagy Mystikal üvöltő, csaholó szövegelése rontja az esélyt is, hogy élvezhető legyen a Beats By The Pound (no limit házi producer duója) rém gyenge zenéje.
Ami jó, a still a g thang illetve a gin and juice 2 ugye pofátlan saját legacy elhasználás igen korán, hiszen ekkor még 10 éve sincs az iparban.
Neki fogok menni a másik 2 no limites lemezének is, tudom,. hogy a minőségük minden lemezzel egyre jobb, szóval a következő ilyen írásom nem lesz ennyire depresszív.

Snoop Dogg: No Limit Top Dogg
.
A második No limites lemeze ami égésföld az elsőhöz képest! Nem csodálom, hogy a többség klasszikusnak is tartja, ha számomra nem tud az lenni akkor se.
Mintha 4 különböző lemezből gyúrta volna Snoop aki nagyon meg akarta mutatni, hogy érdemes arra, hogy ő legyen a kreatív főnök, és Master p meg is engedte neki. benne van a lemezben a no limit (beaty by the pound), benne van a doggystyle records (jelly roll, meech weels, Goldie Loc), a 2001 (buck em, ugye "oda készült", a b please meg egy az egyben olyan, mint a next episode, 2 rapper, és a végén nate dogg zárja a számot) és még Snoop barátai (bud'da, dj quik, ant banks) is. Nem is az a baj vele, hogy nem áll össze, hanem olyan tömény, hogy szimplán megfárad a végére. Az utolsó negyed (ha megnézed a hátsó borítót érted mire is gondolok) olyan "későn" jön, hogy mire ott a történelmi pillanat a just dippin Dre-vel, addigra az ember már nem tud figyelni. A 16-os party with a dpg track-kel el kellett volna engedni a lemezt szerintem.
A Dolomite intro és skit nagyon jó ötlet is, de végigvittem volna a lemezen, ha már ragaszkodik a 70+ perchez akkor még egy skit, meg egy outro kellett volna vele.
A single-k nagyon jók róla, hogy a buck em videót miért ilyenre csinálták, hogy Sticky miért nincs bene a mai napig nem értem mondjuk.

Összességében egy nagyon jó lemez, kiváló átmenet a da game is után, és remek felvezetés a 2001-hez is, de számomra nem klasszikus, és messze nem hibatlán!

Kép

Kép

2023.07.17. 22:16

doggfather írta:
Sikerült a 4 lemeznyi irányt háromra szűkíteni, olyannyira visszavettek a no limitből... Doggystyle records maradt (sőt ez volt az első kiadvány, korábban dogg house volt a kiadója neve), haverok maradtak (studio ton, illetve megérkezett Snoophoz Timbaland, és Battlecat végre!) és a 2001 (vagy inkább up in the smoke tour) vonal is megvan (Dre mellé Scott Storch is betársult pár számhoz), mégse érzem hosszúnak ezt a lemezt, és annyira töménynek, sok(k)nak se.

Az is sokat számít szerintem a visszatérő közreműködők mellett, hogy a három megmaradt irány (Doggystyle Records, haverok, Dre-Storch) azért nem állnak annyira messze egymástól: mindegyik westcoast valamilyen módon, csak kicsit máshogy. A No Limit irány lógott ki az előző lemezén is a dirty south hangzás miatt.

2023.07.18. 18:45

Trú dat

Kép

2023.07.18. 19:42

Bad Azz: Personal Business
.
(ha már szó volt tegnap a wrong idea című snoop(?) vagy bad azz számról a tha last meal kapcsán)
Nagyon erős dpgc/low life/doggy style records kiadvány egyszerre! Snoop, mint exec nem nyomta el az előadó saját hangját, sőt a lemez felére simán hozhatta a saját low life crew-ját, mellé kapott nem kevés dpgc közreműködést, illetve Snoopnak köszönhetően olyan közreműködőket, mint Ice Cube, Busta Rhymes, vagy produceri oldalról, mint Dre vagy Fredwreck.
Ami picit nem esett jól, rosszpont az a Snoop féle "rengeteg közreműködő kell a lemezre" szokás, stílusjegy minek következtében kb 3 szám van a lemezen ami tényleg szóló nóta amiben nincs közreműködő.
A wrog idea a végén van, nem ott ahol a single-k, slágerek szoktak lenni (ugyen nem a B oldalon szokott lenni az erős nóta), szóval simán lemaradhatott volna, így még érthetetlenebb számomra miért is lett közös track a két lemezen?!

Kép

2023.07.18. 22:13

Snoop Dogg: Paid tha Cost to Be da Boss
.
(ez volt az első snoop album amit "idejében" vettem meg eredetiben, nem évvel, évekkel később, hanem mikor kijött!)
Alighogy befejezte, kiadta a Doggy Style Allstars Vol. 1 válogatását jött az új szólója, ahova onnan sok kreatívot, közreműködőt áthozott (kokane, soopafly, e-white, latoiya williams, mind a négyen szerepelnek, de csak 1-1- számban, szóval nem no limitesen tolta tele a szólóját a saját istállósaival szerencsére), így elég keleti parti lemez lett. Hi-Tek, Premier, Just Blaze is csinált rá számot, és Jay-Z, illetve Redman is közreműködött benne.
Ez volt az első album amire meghívta a Neptunes-t, és rögtön olyan gigaslágert kapott tőlük ami világszerte is ismerté tette a nevét.
(Igen, korábban is világsztár volt, de olyan slágere, videója amit a magyar zenetévé is leadott délelőtt, délután is, egyfolytában előtte nem volt.)
Az album maga egy monstre roham a beautifulig, majd leül picit, hogy aztán a the one and only, illetve a From Long Beach 2 Brick City számoknál éledezzen, és visszatérjen a végére, és a You Got What I Want-tal akkorát szakítson, hogy kapkodja az ember a fejét, megfeleli ezt még a kellően vicces Batman & Robinnal.
A mai napig erős lemez, még ha visszalépés is a Tha Last meal után.

Kép

2023.07.19. 10:38

doggfather írta:
.
(ez volt az első snoop album amit "idejében" vettem meg eredetiben, nem évvel, évekkel később, hanem mikor kijött!)
Alighogy befejezte, kiadta a Doggy Style Allstars Vol. 1 válogatását jött az új szólója, ahova onnan sok kreatívot, közreműködőt áthozott (kokane, soopafly, e-white, latoiya williams, mind a négyen szerepelnek, de csak 1-1- számban, szóval nem no limitesen tolta tele a szólóját a saját istállósaival szerencsére), így elég keleti parti lemez lett. Hi-Tek, Premier, Just Blaze is csinált rá számot, és Jay-Z, illetve Redman is közreműködött benne.
Ez volt az első album amire meghívta a Neptunes-t, és rögtön olyan gigaslágert kapott tőlük ami világszerte is ismerté tette a nevét.
(Igen, korábban is világsztár volt, de olyan slágere, videója amit a magyar zenetévé is leadott délelőtt, délután is, egyfolytában előtte nem volt.)
Az album maga egy monstre roham a beautifulig, majd leül picit, hogy aztán a the one and only, illetve a From Long Beach 2 Brick City számoknál éledezzen, és visszatérjen a végére, és a You Got What I Want-tal akkorát szakítson, hogy kapkodja az ember a fejét, megfeleli ezt még a kellően vicces Batman & Robinnal.

Tovabb az irasokkal.
Nem mondom h minden lemez felkelti az erdeklodesemet amikrol irsz de mindig elolvasom.
Snoop mar a bogyomben van h jobban meg kene nezni a discojat es adtal itt par tippet.
De pl a biz markie ajanlod sarkalt arra h szetnezzek a 90es evek elejen kiadott lemezek kozott.

2023.07.19. 14:05

Oh, hát nagyon köszi!

Itt olvasd inkább, mert Twitteren szoktam szerkeszteni, ott valamibe rövidebb.

Szabadságon vagyok, szóval Snoop napok vannak, lesz még róla írás.
Ennél a lemeznel sose tudtam megszokni, hogy tha és da is van a címben.

Olyan paraszt nekem valamiért.
Vajh mi célja lehetett?!?!

Így street vagy mi?!

Kép

2023.07.19. 14:46

Zoli, MP írta:
doggfather írta:
.

Tovabb az irasokkal.
Nem mondom h minden lemez felkelti az erdeklodesemet amikrol irsz de mindig elolvasom.
Snoop mar a bogyomben van h jobban meg kene nezni a discojat es adtal itt par tippet.
De pl a biz markie ajanlod sarkalt arra h szetnezzek a 90es evek elejen kiadott lemezek kozott.

A Paid tha Cost to Be da Boss (én se tudom sose, hogy melyik a "tha" és melyik a "da"...) lehet, hogy tetszene neked! Szerintem (és a közvélemény szerint is) gyengébb, mint a Last Meal és talán a No Limit Top Dogg-nál is, de így is az erősebb lemezei közé tartozik, és amiért azt gondolom, hogy jobban tetszhet neked, mint az előbb említett két album az az, amit dogg is írt: ez a legeastcoastosabb beütésű Snoop lemez. Azért westcoast ez is egyértelműen, de a dogg által felsorolt producerek és közreműködők egyértelműen visznek bele egy eastcoast beütést. Sőt, még hozzátenném, hogy ott van a Paper'd Up című szám, amiben ugyanincs keleti producer vagy feat, de egy Eric B & Rakim feldolgozás. (A Boss Playa-t meg Ogli G dolgozta fel, de nem emlékszem már a feldolgozás címére. :) )

Ezzel is az a bajom egyébként, mint sok Snoop lemezzel: túl sok szám van rajta. Ahogy dogg is írta, az eleje és a vége nagyon jó, de a közepére becsúszott néhány filler, amiket kihagyva még bőven egy tisztes hosszúságú albumot kaptunk volna, amin nagyobb arányban lettek volna kiváló számok.

2023.07.19. 21:23

Dogg linkeltem kiadatlan Snoop trackekbol albumot a topikjaba, less rá majd arra is :)

2023.07.20. 20:19

Láttam, fogok, csak el vagyok utazva.

Kép

2023.07.21. 07:13

213: The Hard Way
.
Ez a lemez egy bitang erős visszatérő anyag, még úgy is, hogy első csapatlemezük, hogy korábban csak közreműködések voltak a tagok saját lemezein.
Ugye Snoop, Nate és Warren eredetileg ebben a csapatban voltak, csak Dre Snoop-ot fedezte fel, Nate-et Suge hitegette, Warrent még ő se.
Aztán eltelt egy évtized, mire mind a hárman lett olyan híresek és függetlenek, hogy végre tudtak kiadni egy lemezt közösen.
Olyan mixtape slágerrel, mint a so fly, olyan marha jó videós nótával,mint a groupie love, illetve olyan westcoast megfejtésekkel, mint a joysticc, mary jane, my dirty ho.
Ez a lemez egy hatalmas csalódás, és így ebben a formában soha senki se várta, nem kívánta...
Ugye Snoop Nate és Warren eredetileg ebben a csapatban voltak, mégpedig úgy, hogy Snoop szövegelt, Nate intézte a refréneket, Warren pedig az alapokért felelt.
Na ezen a lemezen egy darab Warren producerelte zene nincs! Félre ne értsetek, marha jó producerek vannak rajta doggysytle istállós (Battlecat, Lil 1/2 Dead, vagy maga Snoop) keletről is (Hi-Tek), illetve nyugati nagyágyúk (FredWreck, DJ pooh) és UG is (Tha Chill), sőt még Missy Eliott is odaadott egy alapot, de igazából Warrent akart mindneki hallani.
nem is lett klasszikus a lemez hiába voltak mindannyian a fénykorukban, vagy másodvirágzásukban, mint érett művészek...

Kép

2023.07.22. 21:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 87  Következő