Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 13:37

Hozzászólás a témához  [ 189 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Következő
 2Pac 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: 2Pac
Yodaragorn írta:
2Pac ft. Nate Dogg - Ride Or Die [A.I. Guided]
https://www.youtube.com/watch?v=3hQSwyS ... el=dopfunk

2Pac ft. Nanci Fletcher - Too Tight [A.I. Guided] [Prod. by Johnny J]
https://www.youtube.com/watch?v=pwqqAlB ... el=dopfunk

Félelmetes ez az AI... Az első számban érződik, hogy nem olyan színvonalú a szöveg, mintha 2Pac írta volna, illetve a flow se teljesen stimmel, de ettől függetlenül egy teljesen élvezhető 2Pac - Nate Dogg nóta: a hangszínek alapján teljesen hihető, hogy tényleg Pac és Nate nyomják.
A másodiknál szerintem a Johnny J alap már adott volt, talán Nanci Fletcher is, ezért ez még hitelesebb.

Jó meg minden, értem én, hogy erre is használható, de engem nem érdekel. Így, hogy tudom, hogy nem az előadó gondolatait hallom, egyszerűen nem vagyok kíváncsi rá. Még technikai oldalról sem, mert nem akarom, hogy ebbe az irányba is menjen a AI. Demonstrációnak jó, de már ennyi is elég volt, nem tudom mit(kit) akarunk bizonyítani/reprodukálni/feljavítani/(átverni?) ezzel...
Ha valami előadó vagy szövegírója munkáját akarjuk kiváltani/gyorsítani, akkor azok pályát tévesztettek. Vagy csináljanak instrukat, és akkor szó szerinti lesz a "gépzene" kifejezés.

2023.07.20. 06:10

Igazából ebből a szempontból már tök mindegy. Egyrészt a Universal már nyomta a claimet a Drake AI dalra, tehát a kiadók rég tudnak róla. Másrészt ebben iszonyatos nagy biznisz van: az utóbbi évek legnagyobb streaming számmal bíró albumai a Beyonce meg Drake-en kívüli gigasztárokon kívül mind a halott előadók posztumusz albumai: XXXTENTACION, Juice Wrld, Pop Smoke.

Két dolog már biztos megtörténhet manapság (bár ezt ne vegyük készpénznek mert a tapasztalat azt mondja hogy a cégtulajdonosok a kreatívokhoz képest bumfordiak ezeknek a megvalósításához): ha nagyobb kiadók raknak bele pénzt, erőfeszítést - megtalálni a megfelelő előadókat és írókat akik úgy tudnak produkciókat csinálni, hogy be lehessen kamuzni akár kiadatlannak, - jönnek majd a néhol érezhetően, néhol pedig már kevésbé érezhető posztumusz albumok.

A másik az, hogy az olyan jellegű gigasztárok mint Beyonce vagy Drake esetében akik írókkal és ghostwriterekkel dolgoznak - de alapvetően bárki más is aki aláírt kisebb szinten egy szerződést - és pl. valami betegség vagy lemezkiadós vitatkozás miatt nem hajlandóak felvenni, gyakorlatilag bele lesznek foglalva az intellektuális tulajdon használatába hogy az előadó hangjának felhasználásához jogot fognak kapni a kiadók, és akár visszamenőlegesen is meg lehet majd azt oldani a legtöbb kiadóknál ahol rendelkezésre állnak a multitrackek hogy AI-t csináljanak olyan előadókból akik régen a kiadóknál voltak.

A szabad piac amúgy sem volt sosem egy olyan dolog amit bármikor is érdekelte volna hogy az etika vagy az ízléses és erkölcsös kreativitás határait átlépje ott ahol pöröghetnek egymás mellett a nullák.

2023.07.20. 13:19

[n/a]k!ngp1n írta:
Yodaragorn írta:

Félelmetes ez az AI... Az első számban érződik, hogy nem olyan színvonalú a szöveg, mintha 2Pac írta volna, illetve a flow se teljesen stimmel, de ettől függetlenül egy teljesen élvezhető 2Pac - Nate Dogg nóta: a hangszínek alapján teljesen hihető, hogy tényleg Pac és Nate nyomják.
A másodiknál szerintem a Johnny J alap már adott volt, talán Nanci Fletcher is, ezért ez még hitelesebb.

Jó meg minden, értem én, hogy erre is használható, de engem nem érdekel. Így, hogy tudom, hogy nem az előadó gondolatait hallom, egyszerűen nem vagyok kíváncsi rá. Még technikai oldalról sem, mert nem akarom, hogy ebbe az irányba is menjen a AI. Demonstrációnak jó, de már ennyi is elég volt, nem tudom mit(kit) akarunk bizonyítani/reprodukálni/feljavítani/(átverni?) ezzel...
Ha valami előadó vagy szövegírója munkáját akarjuk kiváltani/gyorsítani, akkor azok pályát tévesztettek. Vagy csináljanak instrukat, és akkor szó szerinti lesz a "gépzene" kifejezés.

Értem, amit írsz, és nekem is nagyjából lefedi az érzéseimet. Egyszer meghallgattam ezt a két számot, elámultam, hogy ilyen van, de azóta se volt kedvem újrahallgatni őket pontosan azért, mert tudom, hogy nem igazi.
Egyetlen AI szám volt eddig, amit többször is újrahallgattam: Dr. Dre & Snoop Dogg - Murder Dem Murderers, de azt is csak azért, mert abban tényleg egy Dre produkció hallható, és egy Detox-ra készült referenciatrack, amiben eredetileg Kam reppel. Az ő hangját cserélték ki Dre-ére és Snoop-éra: https://www.youtube.com/watch?v=dcmu_2m ... l=NadMax45
Tehát ez is csak azért fogott meg jobban, mert ez a szám akár tényleg meg is születhetett volna, ha Dre és Snoop felreppelik Kam referenciavokálját. Pedig a hangminőség itt nem is annyira jó, mint a 2Pac AI trackekben, amiket linkeltem. Mindenesetre ilyen Detox referenciatrackekből szívesen meghallgatnék többet is, hogy hogy szólnának Dre hangjával.

Hogy meddig lehet elvinni ezt az AI zenét, az szerintem attól fog függeni, hogy hány hallgató van, aki úgy gondolkodik, ahogy te is leírtad. Ha az emberek többsége nem fog igazán ráugrani az AI zenére, mert tudja, hogy nem igazi, akkor nem fogja megérni üzletileg a kiadóknak erőforrásokat áldozni erre. Én egyébként valószínűnek tartom, hogy ez a kimenetel fog bekövetkezni, és nem lesz ebből üzleti áttörés.

Amit Sixfeet pedzeget, hogy elkezdenek csalni a kiadók azt állítva egy halott előadó poszthumusz kiadott számairól, hogy igaziak, holott valójában AI, azt viszont már valós veszélynek érzem. Abból tényleg nagy pénzt kereshetnének.
Ennek talán azt szabhat határt, hogy 1. nem lehet korlátlan mennyiségű "kamu-poszthumusz" lemezt kiadni egy előadótól, mert gyanút fognak a hallgatók, hogy nem lehet ilyen sok kiadatlan zenéje, 2. ha valahogy kiderül, hogy kamuzott egy kiadó, az akkora negatív marketing a számára, ami mérhető üzleti veszteséget okozna.

2023.07.20. 17:33
Adminisztrátor

[n/a]k!ngp1n írta:
Yodaragorn írta:

Abszolút így gondolom én is. Művészet=önkifejezés. Többször volt itt már szó erről, nekem változatlan a véleményem. És igen, nem hogy csak etikusnak nem tartom, én sem vagyok kíváncsi egy AI szövegre,zenére.

2023.07.27. 19:00

Még egy terület, ahol érdekes tud lenni az AI: ugye azt már írtam, hogy engem egy olyan AI track fogott meg eddig jobban, amelyik egy Detox referenciatrackre küldte rá Dre és Snoop hangját. Ilyeneket szívesen hallgatnék többet is.
Viszont azóta eszembe jutott még egy érdekes alkalmazási terület: The DOC! Aki szegény minden idők egyik legjobb westcoast rappere, és a mai napig is magas színvonalon tud szöveget írni, csak előadni nem nagyon adja elő őket, mert a hangja élvezhetetlen. Na, neki pl. segíthetne a visszatérésben, ha írná új számokat, felreppelné őket (ideális esetben ő maga), majd AI-al ráküldenék a balesete előtti hangját, és kaphatnánk új, élvezhető DOC számokat!
De pl. a Helter Skelter albumát (amit már a balesete utáni hangján rögzített) is nagyon szívesen meghallgatnám úgy, hogy az AI megváltoztatta hangját rajta a baleset előttire.

Ezen a két lehetséges alkalmazáson kívül viszont nekem se jut eszembe olyan AI produkció, ami komolyabban meg tudna fogni. Egyszer-egyszer kíváncsiságból belehallgatok, és elcsodálkozok, hogy ilyen van, de ennyi.

2023.07.28. 15:31

Ma 27-éve hogy elhunyt Pac...

Dear Mama: Előzetes alapján nem vártam sokat a sorozattól, úgy voltam vele hogy nagyon semmi újat nem tudnak mondani, mutatni.. Láttam hogy Dre, Snoop, Eminem és még sokan mások is benne vannak..
(Eminemen akkor még egy picit csodálkoztam is) szóval adtam egy esélyt a sorozatnak.. 5-részes, egy rész picivel több mint egy órás..
"" A dokumentumfilm Tupac Shakur és édesanyja, a Fekete Párduc Párt aktivistája , Afeni Shakur életét és hagyatékát tárja fel ""
Szerintem eddig ez a sorozat adja, adhatja vissza a legjobban Tupac és Afeni életét.. Mindkettőjüket a születésüktől a halálukig mutatják be, rengeteg storyval!!
Mind az 5-részben Afeni lány testvére emlékszik vissza a múltra, Tyson, a Fekete párduc veteránjai, Tupac első menedzsere, és ahogy múlnak az évek jönnek sorba az előadok is, rendezők, barátok, akik a sorozat kedvéért újra kamerák elé álltak és meséltek, szóval nem régi felvételek...
Olyan videók, storyk, zenék acapellák, instrumentálok vannak benne amiket nem tudom honnan szedtek elő, még a yt-on sincsenek fent..
Tupac film forgatásai, legelső freestylja, és amik voltak mondjuk az All eyez on me-be,
vagy a Ressurection-be storyk, és amik ismertebbek voltak azt ebben a sorozatban is mutatják, de azokba nem mennek már úgy bele..
Kis spoiler: Afeni intézte el hogy a feketékéket akkoriban ingyen ellássák az Amerikai kórházak, ne csak pénzért, 2Pac utolsó szülinapja,
Eminem levelet írt és rajzolt egy képet amit elküldött Afeninek, Afeni meg átadta Em-nek az összes acapellát,
Tupac szerepelt volna Menace II Society filmben de nem vállalta el a szerepet mert egy olyan karaktert kellett volna játszania ami nem önmaga lett volna, ezért Tupac és a bandája nagyon megverték Allen Hughes-t, aki a filmet írta, elötte meg a Brenda's Got a Baby-t rendezte, és ami vicces az egészben,
hogy ennek a sorozatnak (Dear Mama) írója, Producere: Allen Hughes :D Nevetve emlékszik vissza hogy megverték akkoriban..
Szóval szerintem ez a legjobb sorozat eddig ami nem csak Pac de Afeni életét is bemutja, ajánlom mindenkinek!!
Én rég nem láttam ilyen jó sorozatot, és ha nem Tupac életét mutatja be hanem másét akkor is ezt írnám!!
Torrent oldalakon fent van Hd-ba és ha kell van hozzá Magyar felirat is..

https://en.wikipedia.org/wiki/Dear_Mama_(TV_series)

Dear Mama: The Saga of Afeni & Tupac Shakur Documentary Series Trailer:

https://youtu.be/2K6h4OMGtKA?feature=shared

2Pac nevéhez fűzödik a hiphop legtöbbet érő ereklyéje is, ugyanis árverésre bocsátották az utolsó koncertjén viselt gyémántokkal és rubinokkal kirakott gyűrűjét:

https://velvet.hu/celeb/2023/07/30/drake.tupac-millio-forint-gyuru/

Méregdrágán árulják a BMW-t, amiben megölték Tupac Shakurt:

https://www.blikk.hu/ferfiaknak/auto/tupac-shakur-bmw-elado/q3h7nbb

(600 milliót kérnek érte úgy hogy kicseréltek rajta meg benne mindent így ennnyit szerinrtem nem ér..Szétlőve, véresen már inkább ér annyit..

Ez meg nem tudom mi lesz: :)

Kép

2023.09.13. 09:57

Köszi a beszámolót! Én nem akartam megnézni ezt a sorozatot pont azért, amit írtál: a Resurrection és az All Eyez On Me után úgy voltam vele, hogy "na, már megint egy 2Pac film/sorozat"... Nehezen tudtam elképzelni, hogy tudna újat mutatni. De az alapján, amit írsz, valószínűleg érdemes lenne megnézni.

Ez a Disney meg plakát meg úristen... Nem is ilyen tetkói voltak 2Pac-nak, de még ez a legkisebb baj...

2023.09.13. 21:35

beszarok ha ez igaz hogy komolyan ott volt a gyilkosság idején az autóba:

Megoldódhat a zene történetének talán legrejtélyesebb gyilkossága:

https://index.hu/kultur/2023/09/29/2pac-tupac-shakur-lovoldozes-rap-zene-halala-gyilkossag-nyomozas-letartoztatas-duane-davis/

2023.09.30. 10:02

Nem értem hogy eddig miért nem tartoztattak le akárkit! Az ügyben... Előfordult már ilyen a történelemben..
Itt a bejelentés! :

https://vm.tiktok.com/ZGJvtwmyL/

2023.09.30. 10:59

Aki látta a dokumentumfilmet segítsen picit, Snoop nem azt nyilatkozta Benne hogy rossz állapotban volt Pac és nem is beszéltek??

https://vm.tiktok.com/ZGJv7S65f/

Itt meg az elejen mást mond..

2023.09.30. 15:33

rapguruz88 írta:
Aki látta a dokumentumfilmet segítsen picit, Snoop nem azt nyilatkozta Benne hogy rossz állapotban volt Pac és nem is beszéltek??

Nincs Tiktokom, úgyhogy nem tudom megnézni, de Snoop híres arról, hogy össze-vissza beszél, és önmagának is ellentmond... Szóval fene tudja. De állítólag volt köztük konfliktus a végén, az All Eyez on Me filmben be is mutatják: ott valami olyasmi para volt, hogy egy rádióinterjúban dicsérte a Snoop a Biggie-éket, ha jól emlékszem. Pl. a The Doggfather albumra készült egy 2Pac feat, mégse került rá az albumra. (Pedig már 2Pac halála után jött ki.) Vagy ott van a To Live & Die in LA-ben az a sor, hogy "Snoop Dogg and his muthafuckas burnt out", amit sose értettem...

Ez a Keefe D sztori pedig érdekes. Örülök, hogy vannak fejlemények, jó lenne, ha fény derülne mindenre. Volt-e Puffy-éknak közük a dolog, vagy csak bandabalhé volt Suge Knight és 2Pac ellen? Szerintem az utóbbi valószínűbb, bár akkor meg miért nem nyírták ki Suge-ot is...?

2023.09.30. 21:22

Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:

Nincs Tiktokom, úgyhogy nem tudom megnézni, de Snoop híres arról, hogy össze-vissza beszél, és önmagának is ellentmond... Szóval fene tudja. De állítólag volt köztük konfliktus a végén, az All Eyez on Me filmben be is mutatják: ott valami olyasmi para volt, hogy egy rádióinterjúban dicsérte a Snoop a Biggie-éket, ha jól emlékszem. Pl. a The Doggfather albumra készült egy 2Pac feat, mégse került rá az albumra. (Pedig már 2Pac halála után jött ki.) Vagy ott van a To Live & Die in LA-ben az a sor, hogy "Snoop Dogg and his muthafuckas burnt out", amit sose értettem...

Ez a Keefe D sztori pedig érdekes. Örülök, hogy vannak fejlemények, jó lenne, ha fény derülne mindenre. Volt-e Puffy-éknak közük a dolog, vagy csak bandabalhé volt Suge Knight és 2Pac ellen? Szerintem az utóbbi valószínűbb, bár akkor meg miért nem nyírták ki Suge-ot is...?

Sugeot is nehéz követni már hogy mikor hol van, azt se tudom hirtelen megmondani hogy most ül e...

2023.10.04. 11:01

rapguruz88 írta:
Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:

Sugeot is nehéz követni már hogy mikor hol van, azt se tudom hirtelen megmondani hogy most ül e...

Nekem sincs tiktokom nem is szeretnék, de ezeket nekem behozta..
Amúgy szerintem erre jól emlékszik Snoop mert a Dear Mama-ba is mikor ehhez a részhez érnek bevágják az MTV díjátadó utáni interjút, ahol 2Pac-ot kérdezi a műsorvezető:
El tudod képzelni hogy kiadjatok egy közös lemezt? "Szó sincs közös munkáról Biggie-vel és Puffyval, ez fel sem merül, mire Snoop csak annyit mond:
Ez a mi családunk :D

2Pac And Snoop Dogg 1996 MTV Interview (3 Days Before Tupac's Death)

https://youtu.be/87NrO3dm5C0?feature=shared

Snoop mostani visszaemlékezésén is ezt mesélte: ""A díjátadó másnapján egy rádióműsorban megkérdezték tőlem is hogy dolgoznék e velük?! Bejön Biggie zenéje, dolgoznék vele!
Pac azt akarta, mondjam azt, Biggie és Puffy kinyalhatja, sosem dolgoznék velük, ez itt a Death Row""

Másnap meg indultak a Tyson meccsre ahol Pac már nem szólt Snoop-hoz... Ezután Snoop már csak a lelkéhez tudott beszélni a kórházba, ahol bocsánatot kért Pac-tol.. :roll:

Live & Die: Snoop Dogg in this muhfucka perved out
Ebben a számba a vége jó: Without gay ass Dre :)

Suge meg 18-ban kapott 28-évet, szóval ő már nem hiszem hogy szabadul..
ez volt az utolsó tevékenysége mikor elütötte a csávót és még át is ment rajta:

https://youtu.be/Tz9zV6ekJb4?feature=shared

Ez viszont friss: Suge Knight nem fog tanúskodni Keefe D ellen:

https://www.hot97.com/hot-news/suge-knight-says-he-wont-testify-against-keefe-d-in-tupac-murder-trial

2023.10.04. 14:54

Dogg-Pound írta:
Ma 27-éve hogy elhunyt Pac...

Dear Mama: Előzetes alapján nem vártam sokat a sorozattól, úgy voltam vele hogy nagyon semmi újat nem tudnak mondani, mutatni.. Láttam hogy Dre, Snoop, Eminem és még sokan mások is benne vannak..
(Eminemen akkor még egy picit csodálkoztam is) szóval adtam egy esélyt a sorozatnak.. 5-részes, egy rész picivel több mint egy órás..
"" A dokumentumfilm Tupac Shakur és édesanyja, a Fekete Párduc Párt aktivistája , Afeni Shakur életét és hagyatékát tárja fel ""
Szerintem eddig ez a sorozat adja, adhatja vissza a legjobban Tupac és Afeni életét.. Mindkettőjüket a születésüktől a halálukig mutatják be, rengeteg storyval!!
Mind az 5-részben Afeni lány testvére emlékszik vissza a múltra, Tyson, a Fekete párduc veteránjai, Tupac első menedzsere, és ahogy múlnak az évek jönnek sorba az előadok is, rendezők, barátok, akik a sorozat kedvéért újra kamerák elé álltak és meséltek, szóval nem régi felvételek...
Olyan videók, storyk, zenék acapellák, instrumentálok vannak benne amiket nem tudom honnan szedtek elő, még a yt-on sincsenek fent..
Tupac film forgatásai, legelső freestylja, és amik voltak mondjuk az All eyez on me-be,
vagy a Ressurection-be storyk, és amik ismertebbek voltak azt ebben a sorozatban is mutatják, de azokba nem mennek már úgy bele..
Kis spoiler: Afeni intézte el hogy a feketékéket akkoriban ingyen ellássák az Amerikai kórházak, ne csak pénzért, 2Pac utolsó szülinapja,
Eminem levelet írt és rajzolt egy képet amit elküldött Afeninek, Afeni meg átadta Em-nek az összes acapellát,
Tupac szerepelt volna Menace II Society filmben de nem vállalta el a szerepet mert egy olyan karaktert kellett volna játszania ami nem önmaga lett volna, ezért Tupac és a bandája nagyon megverték Allen Hughes-t, aki a filmet írta, elötte meg a Brenda's Got a Baby-t rendezte, és ami vicces az egészben,
hogy ennek a sorozatnak (Dear Mama) írója, Producere: Allen Hughes :D Nevetve emlékszik vissza hogy megverték akkoriban..
Szóval szerintem ez a legjobb sorozat eddig ami nem csak Pac de Afeni életét is bemutja, ajánlom mindenkinek!!
Én rég nem láttam ilyen jó sorozatot, és ha nem Tupac életét mutatja be hanem másét akkor is ezt írnám!!
Torrent oldalakon fent van Hd-ba és ha kell van hozzá Magyar felirat is..

https://en.wikipedia.org/wiki/Dear_Mama_(TV_series)

Dear Mama: The Saga of Afeni & Tupac Shakur Documentary Series Trailer:

https://youtu.be/2K6h4OMGtKA?feature=shared

2Pac nevéhez fűzödik a hiphop legtöbbet érő ereklyéje is, ugyanis árverésre bocsátották az utolsó koncertjén viselt gyémántokkal és rubinokkal kirakott gyűrűjét:

https://velvet.hu/celeb/2023/07/30/drake.tupac-millio-forint-gyuru/

Méregdrágán árulják a BMW-t, amiben megölték Tupac Shakurt:

https://www.blikk.hu/ferfiaknak/auto/tupac-shakur-bmw-elado/q3h7nbb

(600 milliót kérnek érte úgy hogy kicseréltek rajta meg benne mindent így ennnyit szerinrtem nem ér..Szétlőve, véresen már inkább ér annyit..

Ez meg nem tudom mi lesz: :)

Kép

ezert is szep, hogy snoop a funkflex the tunnel lemezen biggie alapokra reppel

2023.10.04. 15:58

Dogg-Pound írta:
rapguruz88 írta:
Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:

Nekem sincs tiktokom nem is szeretnék, de ezeket nekem behozta..
Amúgy szerintem erre jól emlékszik Snoop mert a Dear Mama-ba is mikor ehhez a részhez érnek bevágják az MTV díjátadó utáni interjút, ahol 2Pac-ot kérdezi a műsorvezető:
El tudod képzelni hogy kiadjatok egy közös lemezt? "Szó sincs közös munkáról Biggie-vel és Puffyval, ez fel sem merül, mire Snoop csak annyit mond:
Ez a mi családunk :D

2Pac And Snoop Dogg 1996 MTV Interview (3 Days Before Tupac's Death)

https://youtu.be/87NrO3dm5C0?feature=shared

Snoop mostani visszaemlékezésén is ezt mesélte: ""A díjátadó másnapján egy rádióműsorban megkérdezték tőlem is hogy dolgoznék e velük?! Bejön Biggie zenéje, dolgoznék vele!
Pac azt akarta, mondjam azt, Biggie és Puffy kinyalhatja, sosem dolgoznék velük, ez itt a Death Row""

Másnap meg indultak a Tyson meccsre ahol Pac már nem szólt Snoop-hoz... Ezután Snoop már csak a lelkéhez tudott beszélni a kórházba, ahol bocsánatot kért Pac-tol.. :roll:

Live & Die: Snoop Dogg in this muhfucka perved out
Ebben a számba a vége jó: Without gay ass Dre :)

Suge meg 18-ban kapott 28-évet, szóval ő már nem hiszem hogy szabadul..
ez volt az utolsó tevékenysége mikor elütötte a csávót és még át is ment rajta:

https://youtu.be/Tz9zV6ekJb4?feature=shared

Ez viszont friss: Suge Knight nem fog tanúskodni Keefe D ellen:

https://www.hot97.com/hot-news/suge-knight-says-he-wont-testify-against-keefe-d-in-tupac-murder-trial

Na, hát akkor csak stimmel az a sztori, hogy nem volt jóban Pac és Snoop a végén. Köszi az alátámasztást!

A To Live & Die LA-ben pedig akkor jól félreértettem azt a sort... :oops: Mit jelent az, hogy "perved out"? Kifordult?

2023.10.04. 20:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 189 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Következő