Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: A Hip Hop és Te #2
Ha már így belelendült a társaság, egy sztorival én is hozzájárulok, ami szerintem nem volt még. (Ha mégis, akkor bocs.) Matek - német tagozatos voltam gimiben, és az emelt német óraszám miatt volt lehetőségünk megszerezni a "Deutsches Sprachdiplom"-ot (DSD), ami gyakorlatilag a német állam által kidolgozott, szervezett és akkreditált nyelvvizsga. Honosítás után a magyar állam is elfogadja felsőfokú nyelvvizsgaként. A szóbeli vizsga része volt, hogy valamilyen Németországhoz kötődő témában kellett kiselőadást tartani, aminek van köze valamilyen társadalmi problémához. Én persze azonnal kitaláltam, hogy a német hip-hopról szeretnék kiselőadást tartani, hiszen azzal a szabadidőmben is szívesen foglalkoztam volna. A probléma az volt, hogy a tanárnőm szerint ez egy komolytalan téma, ráadásul nem valamilyen társadalmi problémát feszeget közvetlenül, ezért minden erejével igyekezett lebeszélni a témaválasztásról. Én viszont nem hagytam magam, és a kérései ellenére elkezdtem felkészülni a témából. Tudni kell, hogy előtte nem sokat tudtam a német hip-hopról: 2004-ben és 2007-ben voltam kint egy-egy hetet Németországban egy rokoncsaládnál nyelvet tanulni, ezalatt láttam Sido, Azad és Bushido klipeket a német zenetévékben, de ennyi. Úgyhogy 2008 őszén gyakorlatilag nulláról kezdtem a felkészülést, sokat keresgéltem és olvasgattam a neten a német hip-hopról. Talán YouTube is volt már kezdetleges formában, ahol bele tudtam hallgatni a zenékbe. Heteken át pörgött az Advanced Chemistry, a Rödelheim Hartreim Projekt, az Absolute Beginner, a Dynamite Deluxe, stb. De még a Fantastischen Vier is, mint a német Rapülők.  Legjobban persze a 2000-es éveket meghatározó Aggro Berlinbe szerettem bele, akik ekkor, 2008 végén voltak a csúcson, nem sokkal később meg is szűnt a kiadó. De hallgattam Bushidot is, bár ő nem tetszett annyira. Annyira kikupáltam magam, hogy ugyan csak 10 perces prezentációval kellett készülni, az első próba alkalmával sikerült 40 percet beszélnem a német hip-hopról, és már az is egy erősen tömörített változat volt. Segédeszközként posztert lehetett használni: letöltögettem képeket fontos német rapelőadókról, kinyomtattam, összevagdostam őket, és felragasztottam a képeket egy A3-as lapra. Hogy megfeleljek a követelményeknek, igyekeztem társadalmi problémákhoz kötni a német hip-hopot: beszéltem a lakótelepek kilátástalanságáról, a hip-hop drogokkal való kapcsolatáról, de pozitívumként érintettem azt is, hogy a rap segíthet a társadalom perifériájára szorult fiataloknak a szegénységből való kitörésben. Végül a tanárnőm csak tátotta a száját, nem gondolta volna, hogy a hip-hopból ilyen alapos prezentációt lehet tartani releváns társadalmi kérdéseket érintve, és azt se gondolta volna rólam, hogy ennyire mélyen benne vagyok a témában (azóta se gondolják sokan  ). Szóval bocsánatot kért, és innentől maximálisan támogatott a témával, segített lefaragni 10 percre az eredetileg 40 perces előadást. Magán a vizsgán egy karót nyelt német öreglánnyal kellett megküzdenem, kb. 40-50 éves lehetett család nélkül, és valamiért idejött vagy ideküldték Magyarországra, ő koordinálta a vizsgáztatást egy kollégájával. Láthatóan nem szimpatizált a hip-hoppal, és mindenképp próbált valamiféle elítélő ítéletet kicsikarni belőlem a kultúrával kapcsolatban, de valahogy álltam a sarat a kemény kérdéseivel szemben. Végül én mentem át a városban a legmagasabb pontszámmal a vizsgán. Ez a sztorija annak, hogy még azt is a hip-hopnak köszönhetem, hogy van egy német nyelvvizsgám.  Utána igyekeztem még követni a német hip-hopot, mert nagyon megkedveltem ez az időszak alatt, de ez sajnos egyre csökkenő intenzitással zajlott, ahogy teltek az évek. Ma ott tartunk, hogy gyakorlatilag semennyire nem követem már. Sajnálom nagyon, de nem lehet mindenre ideje az embernek.
|
2023.08.13. 12:42 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Yodaragorn írta: Fú, ez komolynak tűnik, köszi! Bár 8 órát nem biztos, hogy végignézek.  Azért csak érdemes lesz ezt megnézni, elég komoly volt a fellépők névsora!  Run DMC, Nas, Lauryn Hill, Snoop Dogg, Slick Rick, Doug E Fresh, Lil Wayne, Wiz Khalifa, Ice Cube, Too Short, A Boogie Wit Da Hoodie, Fat Joe, KRS-One, Ashanti, Remy Ma, Kid Capri, Lil Kim, Trina, Remy Ma, T.I., Camron, Common, Ghostface Killah, Method Man, Wu-Tang Clan, Mobb Deep, Lupe Fiasco, Lola Brooke, Scar Lip, Kool G Rap, DJ Kool Herc, Kurtis Blow, Melle Mel, Roxanne Shante, The Sugarhill Gang
|
2023.08.13. 16:07 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: Ha már így belelendült a társaság, egy sztorival én is hozzájárulok, ami szerintem nem volt még. (Ha mégis, akkor bocs.) Matek - német tagozatos voltam gimiben, és az emelt német óraszám miatt volt lehetőségünk megszerezni a "Deutsches Sprachdiplom"-ot (DSD), ami gyakorlatilag a német állam által kidolgozott, szervezett és akkreditált nyelvvizsga. Honosítás után a magyar állam is elfogadja felsőfokú nyelvvizsgaként. A szóbeli vizsga része volt, hogy valamilyen Németországhoz kötődő témában kellett kiselőadást tartani, aminek van köze valamilyen társadalmi problémához. Én persze azonnal kitaláltam, hogy a német hip-hopról szeretnék kiselőadást tartani, hiszen azzal a szabadidőmben is szívesen foglalkoztam volna. A probléma az volt, hogy a tanárnőm szerint ez egy komolytalan téma, ráadásul nem valamilyen társadalmi problémát feszeget közvetlenül, ezért minden erejével igyekezett lebeszélni a témaválasztásról. Én viszont nem hagytam magam, és a kérései ellenére elkezdtem felkészülni a témából. Tudni kell, hogy előtte nem sokat tudtam a német hip-hopról: 2004-ben és 2007-ben voltam kint egy-egy hetet Németországban egy rokoncsaládnál nyelvet tanulni, ezalatt láttam Sido, Azad és Bushido klipeket a német zenetévékben, de ennyi. Úgyhogy 2008 őszén gyakorlatilag nulláról kezdtem a felkészülést, sokat keresgéltem és olvasgattam a neten a német hip-hopról. Talán YouTube is volt már kezdetleges formában, ahol bele tudtam hallgatni a zenékbe. Heteken át pörgött az Advanced Chemistry, a Rödelheim Hartreim Projekt, az Absolute Beginner, a Dynamite Deluxe, stb. De még a Fantastischen Vier is, mint a német Rapülők.  Legjobban persze a 2000-es éveket meghatározó Aggro Berlinbe szerettem bele, akik ekkor, 2008 végén voltak a csúcson, nem sokkal később meg is szűnt a kiadó. De hallgattam Bushidot is, bár ő nem tetszett annyira. Annyira kikupáltam magam, hogy ugyan csak 10 perces prezentációval kellett készülni, az első próba alkalmával sikerült 40 percet beszélnem a német hip-hopról, és már az is egy erősen tömörített változat volt. Segédeszközként posztert lehetett használni: letöltögettem képeket fontos német rapelőadókról, kinyomtattam, összevagdostam őket, és felragasztottam a képeket egy A3-as lapra. Hogy megfeleljek a követelményeknek, igyekeztem társadalmi problémákhoz kötni a német hip-hopot: beszéltem a lakótelepek kilátástalanságáról, a hip-hop drogokkal való kapcsolatáról, de pozitívumként érintettem azt is, hogy a rap segíthet a társadalom perifériájára szorult fiataloknak a szegénységből való kitörésben. Végül a tanárnőm csak tátotta a száját, nem gondolta volna, hogy a hip-hopból ilyen alapos prezentációt lehet tartani releváns társadalmi kérdéseket érintve, és azt se gondolta volna rólam, hogy ennyire mélyen benne vagyok a témában (azóta se gondolják sokan  ). Szóval bocsánatot kért, és innentől maximálisan támogatott a témával, segített lefaragni 10 percre az eredetileg 40 perces előadást. Magán a vizsgán egy karót nyelt német öreglánnyal kellett megküzdenem, kb. 40-50 éves lehetett család nélkül, és valamiért idejött vagy ideküldték Magyarországra, ő koordinálta a vizsgáztatást egy kollégájával. Láthatóan nem szimpatizált a hip-hoppal, és mindenképp próbált valamiféle elítélő ítéletet kicsikarni belőlem a kultúrával kapcsolatban, de valahogy álltam a sarat a kemény kérdéseivel szemben. Végül én mentem át a városban a legmagasabb pontszámmal a vizsgán. Ez a sztorija annak, hogy még azt is a hip-hopnak köszönhetem, hogy van egy német nyelvvizsgám.  Utána igyekeztem még követni a német hip-hopot, mert nagyon megkedveltem ez az időszak alatt, de ez sajnos egyre csökkenő intenzitással zajlott, ahogy teltek az évek. Ma ott tartunk, hogy gyakorlatilag semennyire nem követem már. Sajnálom nagyon, de nem lehet mindenre ideje az embernek. Ez nagyon komoly sztori, gratula így utólag is. Eltökéltség, céltudatosság... ezért mindenhol jár a tisztelet!
|
2023.08.13. 19:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yoda, gratula hozza.
Es dub a te irasod szivembol jott.
Azt nem tudom, h mikent alakult volna az eletem hip hop nelkul de azt tudom h mikent alakitotta az eletem kozvetve - eros nyugtatot irtak fel anno nekem orvosok.rivotril, csaladi tragedia miatt. Evekig szedtem, fizikai hianyt okozott ha nem vettem be idoben.nem szerelem volt es nem is hasonlo dolgok,de megismertem gabot a hip hop altal, 1-2 delutan eltoltottunk es egyszeruen mar nem kellett a "cucc".ami ismeri tudja h eros szemelyiseg. Az egyik sorom erre utalt a kviz lemezen " voltak gyogyszerek, lelki kenyszerek"
-ha nincs hip hop nem kezdek el irni.biztos h sok mindent kiirtam magambol amit kellett, ezaltal konnyebb lett a lelkem.
- a munka/karrier. A hip hop altal ismertem meg artoscsabit aki segitett munkat talalni, nem is tudom mihez kezdtem volna suli utan h o nincs..ja de postan pakoltam a levelek, meg ejszaka vmi raktaros munka csinaltam egyszer.kb csak beszelgettek velem es felvettek egy bankba.ez a munka/tapasztalat segitett h kulfoldon allast talaljak...a tobbi tortenelem.
|
2023.08.13. 21:59 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Ez nagyon komoly sztori, gratula így utólag is. Eltökéltség, céltudatosság... ezért mindenhol jár a tisztelet! Hát, köszi!  Tegyük hozzá, hogy eleve jól ment a német (bár nem volt a kedvenc tantárgyam, valahogy mégis jól ment...), a hip-hoppal meg amúgy is szívesen foglalkoztam, úgyhogy annyira nem volt nagy áldozat. Mondjuk ahhoz tényleg kellett talán eltökéltség, hogy a tanárnőm kérése ellenére kitartsak a témánál, az nem tudom, honnan jött.  @Zoli: Ezek se akármilyen sztorik! Azt tudtam, hogy jóban vagy Gabóval és Artoscsabával is, de hogy ilyen sokat köszönhetsz nekik magánemberként, azt nem. Ez tényleg mintapéldája annak, amikor a hip-hop szcéna "közösség"-ként tud működni, egymást segítve. Van egy ismerősöm, aki hosszú idő évek küzd a rivóval, és nem bír lejönni róla, úgyhogy komoly lelki fejlődésre utal, hogy sikerült. Gabótól meg tanulhatna néhány pszichiáter. 
|
2023.08.14. 14:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Ez nagyon komoly sztori, gratula így utólag is. Eltökéltség, céltudatosság... ezért mindenhol jár a tisztelet! Hát, köszi!  Tegyük hozzá, hogy eleve jól ment a német (bár nem volt a kedvenc tantárgyam, valahogy mégis jól ment...), a hip-hoppal meg amúgy is szívesen foglalkoztam, úgyhogy annyira nem volt nagy áldozat. Mondjuk ahhoz tényleg kellett talán eltökéltség, hogy a tanárnőm kérése ellenére kitartsak a témánál, az nem tudom, honnan jött.  @Zoli: Ezek se akármilyen sztorik! Azt tudtam, hogy jóban vagy Gabóval és Artoscsabával is, de hogy ilyen sokat köszönhetsz nekik magánemberként, azt nem. Ez tényleg mintapéldája annak, amikor a hip-hop szcéna "közösség"-ként tud működni, egymást segítve. Van egy ismerősöm, aki hosszú idő évek küzd a rivóval, és nem bír lejönni róla, úgyhogy komoly lelki fejlődésre utal, hogy sikerült. Gabótól meg tanulhatna néhány pszichiáter.  kb 1-2 evig szedtem a csavar az a Gabos sztoriban , hogy mar nem is tudom, hogy volt e rola szo, vagy nem, de nem terapia volt, vagy lebeszeles , lelki turkalas hanem eltoltottunk egy kis idot, streeteltunk, o mondta hogy jill scott igy meg ugy en meg a repp igy meg ugy.... szoval abszolut "kiesett" a tudatalattibol" a rivo "hianya" Ezert mondtam ezt mindig, hogy artoscsaba sok embernek lehet peldakepe. a multja miatt es ameddig eljutott maganemberkent is.
|
2023.08.14. 14:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Ez nagyon komoly sztori, gratula így utólag is. Eltökéltség, céltudatosság... ezért mindenhol jár a tisztelet! Hát, köszi!  Tegyük hozzá, hogy eleve jól ment a német (bár nem volt a kedvenc tantárgyam, valahogy mégis jól ment...), a hip-hoppal meg amúgy is szívesen foglalkoztam, úgyhogy annyira nem volt nagy áldozat. Mondjuk ahhoz tényleg kellett talán eltökéltség, hogy a tanárnőm kérése ellenére kitartsak a témánál, az nem tudom, honnan jött.  @Zoli: Ezek se akármilyen sztorik! Azt tudtam, hogy jóban vagy Gabóval és Artoscsabával is, de hogy ilyen sokat köszönhetsz nekik magánemberként, azt nem. Ez tényleg mintapéldája annak, amikor a hip-hop szcéna "közösség"-ként tud működni, egymást segítve. Van egy ismerősöm, aki hosszú idő évek küzd a rivóval, és nem bír lejönni róla, úgyhogy komoly lelki fejlődésre utal, hogy sikerült. Gabótól meg tanulhatna néhány pszichiáter.  kb 1-2 evig szedtem a csavar az a Gabos sztoriban , hogy mar nem is tudom, hogy volt e rola szo, vagy nem, de nem terapia volt, vagy lebeszeles , lelki turkalas hanem eltoltottunk egy kis idot, streeteltunk, o mondta hogy jill scott igy meg ugy en meg a repp igy meg ugy.... szoval abszolut "kiesett" a tudatalattibol" a rivo "hianya" Ezert mondtam ezt mindig, hogy artoscsaba sok embernek lehet peldakepe. a multja miatt es ameddig eljutott maganemberkent is. Sokaknál az van, hogy ha adódik valami, ami úgy igazán leköti a gondolatait, flowba tud kerülni tőle a mindennapokban, akkor az megoldja a mentális problémákat. Ennél az ismerősömnél is az a helyzet, hogy nincs munka, apuka eltartja, így nincs ami lekösse. De nekem is akkor volt egy nehéz időszakom mentálisan, amikor nem taníthattam, a kutatás szarul ment, volt egy csomó időm, és nem voltam lekötve semmivel, ami örömet okozott volna... Artoscsabához pedig még annyit, hogy teljesen véletlenül pont pár hete linkelte egy haverom, hogy mennyire aktív a Csabi instagramon, ez meglepett. 
|
2023.08.14. 14:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Ez nagyon komoly sztori, gratula így utólag is. Eltökéltség, céltudatosság... ezért mindenhol jár a tisztelet! Hát, köszi!  Tegyük hozzá, hogy eleve jól ment a német (bár nem volt a kedvenc tantárgyam, valahogy mégis jól ment...), a hip-hoppal meg amúgy is szívesen foglalkoztam, úgyhogy annyira nem volt nagy áldozat. Mondjuk ahhoz tényleg kellett talán eltökéltség, hogy a tanárnőm kérése ellenére kitartsak a témánál, az nem tudom, honnan jött.  @Zoli: Ezek se akármilyen sztorik! Azt tudtam, hogy jóban vagy Gabóval és Artoscsabával is, de hogy ilyen sokat köszönhetsz nekik magánemberként, azt nem. Ez tényleg mintapéldája annak, amikor a hip-hop szcéna "közösség"-ként tud működni, egymást segítve. Van egy ismerősöm, aki hosszú idő évek küzd a rivóval, és nem bír lejönni róla, úgyhogy komoly lelki fejlődésre utal, hogy sikerült. Gabótól meg tanulhatna néhány pszichiáter.  kb 1-2 evig szedtem a csavar az a Gabos sztoriban , hogy mar nem is tudom, hogy volt e rola szo, vagy nem, de nem terapia volt, vagy lebeszeles , lelki turkalas hanem eltoltottunk egy kis idot, streeteltunk, o mondta hogy jill scott igy meg ugy en meg a repp igy meg ugy.... szoval abszolut "kiesett" a tudatalattibol" a rivo "hianya" Ezert mondtam ezt mindig, hogy artoscsaba sok embernek lehet peldakepe. a multja miatt es ameddig eljutott maganemberkent is. Sokaknál az van, hogy ha adódik valami, ami úgy igazán leköti a gondolatait, flowba tud kerülni tőle a mindennapokban, akkor az megoldja a mentális problémákat. Ennél az ismerősömnél is az a helyzet, hogy nincs munka, apuka eltartja, így nincs ami lekösse. De nekem is akkor volt egy nehéz időszakom mentálisan, amikor nem taníthattam, a kutatás szarul ment, volt egy csomó időm, és nem voltam lekötve semmivel, ami örömet okozott volna... Artoscsabához pedig még annyit, hogy teljesen véletlenül pont pár hete linkelte egy haverom, hogy mennyire aktív a Csabi instagramon, ez meglepett.  mondjuk az sem jo megoldas, hogy tininek ilyen eros szert irnak fel..... MAS A tokom kivan a fulhallgatokkal. bevallom 3-4 ezer ft/nel tobbet nem vagyok hajlando kolteni. a sparos jbl behalt 1 ev utan, es az uj ami vegre nem agybedugos volt, behalt kb 2-3 het utan. a jobb oldali halkabb.... pedig nem is utaztatom tekerem oket. munka ,majd az asztalon hagy. visszesirom a 10 euros seinheizert ami csak fulberakos volt. evekig jo volt pedig azt gyurtem is. megint MAS. ma az iskola udvaron jameltek a tinik, kb 7. 8 osztalyosok...szolt a shook ones es a big poppa 
|
2023.08.17. 19:00 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: mondjuk az sem jo megoldas, hogy tininek ilyen eros szert irnak fel.....
Nem tini, majdnem 30... Azt viszont örömmel olvasom, hogy a tinik nyomják a '90-es évek számait: ez olyan, mintha én a 2000-es években tizenévesen a '70-es évek zenéit hallgattam volna... Fel se merült. De egyébként az, hogy a Pogány Induló csinál boombap számokat, és ez menő a fiatalok körében, szintén jelzi, hogy van egy divatja mostanában a stílusnak.
|
2023.08.18. 14:11 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: mondjuk az sem jo megoldas, hogy tininek ilyen eros szert irnak fel.....
Nem tini, majdnem 30... Azt viszont örömmel olvasom, hogy a tinik nyomják a '90-es évek számait: ez olyan, mintha én a 2000-es években tizenévesen a '70-es évek zenéit hallgattam volna... Fel se merült. De egyébként az, hogy a Pogány Induló csinál boombap számokat, és ez menő a fiatalok körében, szintén jelzi, hogy van egy divatja mostanában a stílusnak. de en 18 sem voltam... ja amugy szolt pogany indulo is 
|
2023.08.19. 13:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: mondjuk az sem jo megoldas, hogy tininek ilyen eros szert irnak fel.....
Nem tini, majdnem 30... Azt viszont örömmel olvasom, hogy a tinik nyomják a '90-es évek számait: ez olyan, mintha én a 2000-es években tizenévesen a '70-es évek zenéit hallgattam volna... Fel se merült. De egyébként az, hogy a Pogány Induló csinál boombap számokat, és ez menő a fiatalok körében, szintén jelzi, hogy van egy divatja mostanában a stílusnak. de en 18 sem voltam... ja amugy szolt pogany indulo is  Ja, bocs, nem úgy jött át, hogy magadra utalsz...  Az akkor tényleg durva... Ha a Pogány Induló képes "kapudrogként" működni a tizenéveseknek a '90-es évek boombapje irányába, az amúgy tök jó. 
|
2023.08.19. 13:55 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egy ismerősöm postolta: Kedvenc István a király szereposztásom a 2000-es évek headlinereiből: István: Kiss Tibi Koppány: Ganxsta Zolee Réka: Palya Bea Sarolt: Péterfy Bori Laborc: Lukács Laci Torda: Lovasi András / Sena Gizella: Pásztor Anna Asztrik: Kovács Ákos Vecelin német lovag: Hajós András Sur, Solt, Bese: Bauxit, Még5lövés, Tokyo Enikő: Németh Juci Picúr: Polgár Odett Boglárka: Bocskor Bíborka zene: Zságer Balázs és a Csíkzenekar Mai fejtörő: tudnátok-e hasonlót összeállítani rapperekből?  (Valószínűleg csak hazaik jönnek szóba.) Nem biztos, hogy lehet, de én gondolkodom rajta. 
|
2023.08.19. 14:03 |
|
 |
Yodaragorn
|
Yodaragorn írta: Egy ismerősöm postolta: Kedvenc István a király szereposztásom a 2000-es évek headlinereiből: István: Kiss Tibi Koppány: Ganxsta Zolee Réka: Palya Bea Sarolt: Péterfy Bori Laborc: Lukács Laci Torda: Lovasi András / Sena Gizella: Pásztor Anna Asztrik: Kovács Ákos Vecelin német lovag: Hajós András Sur, Solt, Bese: Bauxit, Még5lövés, Tokyo Enikő: Németh Juci Picúr: Polgár Odett Boglárka: Bocskor Bíborka zene: Zságer Balázs és a Csíkzenekar Mai fejtörő: tudnátok-e hasonlót összeállítani rapperekből?  (Valószínűleg csak hazaik jönnek szóba.) Nem biztos, hogy lehet, de én gondolkodom rajta.  Najó, ez hülyeség, bocs a szemetelésért... Elsőre jó ötletnek tűnt, de egy nap gondolkodás után rájöttem, hogy annyira más műfaj a rap és a, hogy csak erőltetett megoldások jönnének ki. Egy-két rappert be lehet illeszteni, mint a fenti listán a Ganxstát, de ennyi. Esetleg az NKS két tagját tudnám megfeleltetni a két főszereplő karakterének: István - Zenk, Koppány - Nospa. 
|
2023.08.20. 12:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
a multkor irtam h a fulhallgato beszart. szerencsere visszadtak a zset. volt egy tartalek agybedugosom..DE megvan az a pillanat mikor eloveszed a kabatodat es talalsz benne penzt? na en kerestem vmi kabelt erre talalok egy fulhallgatot, sima nem agybedugos es jol is szol. nem is ertem, mindig ugyanott tartom a tartalek fuleseket  szoval ez hogy es honnan
|
2023.09.14. 22:30 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Egyszer próbáld ki a Pana 125-ös olcsó fülest. Jó a formája, az én fülem a hangját is úgy megszokta, hogy a többször annyiba kerülő füleseket is a más hangzás miatt rosszabbnak képzelem be. 1500-3000 körül van, én többször vettem csak tartaléknak, mindig van itthon. Ha eltörne a kábel, nem kezdem forrasztgatni, kihajítom egyből, és veszem a szekrényből a következőt  De évekig bírja nekem a kábel is, munkába járás, edzés, futás, beleakadok, kitépem a fülemből mert a lejátszóba véletlenül belerúgok, stb... Sosem vettem még ilyen olcsón ilyen strapabírású és jól szóló, ergonomikus fülest. Tulajdonképpen nem is értem, a gyártó is eldobható kategóriába pozícionálta. De ez mind szubjektív persze. Mint láthatod, nem studióban használom, nekem nem fogja senki eladni ezekre a célokra a drága cuccokat... Nem használom minőségi zenehallgatásra alkalmas környezetben... Nem buksz vele sokat, ha nem jön be.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2023.09.15. 08:40 |
|
 |
|