Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.29. 15:30

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Kár hogy ilyen rövid, de így is egy jó interjú lett!!(Én még hallgattam volna tovább a storykat)
Néha nem találja a szavakat, meg lassabban is beszél, de egy agyvérzés meg bénulás után jól felépült, és itthon szerintem ő a legszerényebb előadó :)
Sose volt nagy arca, pedig lehetne mire.. Beat-es formáción meglepődtem, és a Gyömrői buli nem hangzik rosszul....
Vzs X Pogány X Hibrid trackre is kiváncsi leszek

Hibrid Interjú: A kezdetektől a jelenig, a Teswér sztori, RTM, a Wanted featek, fellépések, tervek
https://youtu.be/WsV_xFpbvCA

2023.08.17. 14:54

Az interjú utáni pedig egy Hibrid feat:

Tirpa x Hibrid x Wanted Razo - TANULÓPÉNZ (OFFICIAL MUSIC VIDEO) 2023
https://www.youtube.com/watch?v=dvBt2MH ... WantedRazo

2023.08.22. 14:39

https://www.youtube.com/watch?v=9W9JHd53bSg
Emberi tényező feat. Süveg Márk Saiid (E03)

2023.08.22. 20:21

Zoli, MP írta:

Köszi, igyekszem majd meghallgatni.

2023.08.23. 14:11

Nem hiphop de egész egyszerűen megkerulhetetlen a mai magyar zenében, a legnagyobb sztárrá nőtte ki magát, nagyon nagyon fiatalon Azahriah... Mi a véleményetek róla, szoktátok hallgatni?

2023.08.26. 11:45

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

megeri.
a riporterek kicsi felszopjak ot meg a kezdetet ami nagyon szimpin kezel said..
vannak benne uj dolgok.beszelnek az ai-rol stb...

2023.08.26. 16:56

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

megeri.
a riporterek kicsi felszopjak ot meg a kezdetet ami nagyon szimpin kezel said..
vannak benne uj dolgok.beszelnek az ai-rol stb...

Na, ezt jó, hogy írod, mert ezekben a Saiid interjúkban nagyon gyakran csak a szokásos sztorijait ismételgeti, de ezek szerint ebben vannak újdonságok.

@rapguruz: Nem ismerem érdemben Azariah munkásságát ahhoz, hogy nyilatkozni tudjak. Tudom, hogy nagy név, és most nagyon pörög, de nem izgat annyira az újvonalas popzene, hogy jobban utánajárjak.

2023.08.27. 12:02

rapguruz88 írta:
Nem hiphop de egész egyszerűen megkerulhetetlen a mai magyar zenében, a legnagyobb sztárrá nőtte ki magát, nagyon nagyon fiatalon Azahriah... Mi a véleményetek róla, szoktátok hallgatni?

Nem akarok úgy csinálni mintha nem lenne produkciós érték benne, de kb. Post Malone hogyha a Wishről rendeled. Magyar pop rap ami minden egyes pontjában optimalizálva van arra hogy bármilyen erősebb, kicsit eltérőbb személyiségi és ízlési vonalon kívül semmi pluszt ne adjon hozzá, mert az nézettség megtartás szempontjából kedvezőtlen eredményt hozna. A magyar hallgatói felfogáshoz, a tipikusan magyar zenei piac felvevő képességéhez és a zenei platformok magyar algoritmusainak mindent elmosó moslékához tökéletesen pinpointolta hogy mi kell.

A hip-hopra jellemző kompromisszummentességhez képest kb. annak a magyar hip-hopot megtestesítő intézményesített kompromisszumok felé való piaci történések által megszabott követelmények internalizált megfelelési kényszereinek a sokadik megtestesülése ami visszavezethető mindenki felé aki rap zenét akart csinálni nyomorból.

De ha amúgy tök jellegtelen is a zenéje, a fent leírt dolgok nem az ő személyének a fikázására irányulnak. Relatíve értelmesnek is gondolom, sokkal inkább az idegesített mindig is, és nem fogok tudni sose olyan dologként tekinteni ezekre a dolgokra amikor a hazai viszonyokat nézem, hogy az olyan körülményekből ahonnan a hozzá hasonló előadók próbáltak előtörni, egyszerűen nem lehet Magyarországon, és a saját kapacitásához képest az érvényesüléshez sokkal kellemetlenebb és jellegtelenebb "művészetet" kell csinálnia mint pl. az önkifejezési igényeit lehet jobban kielégítené.

2023.08.27. 22:17

Biztos jó party lehetett.. Ezt sajnálom hogy kihagytam:

I. Gyömrői RAP Jam Killakikitt, Beat, VZS, Mc Gőz, Bio9023, Essemm, Hibrid és Drú születésnap

https://youtu.be/uT-d5HJQyxw?si=GjYbRXu63uIzgjqq

Hétvégén a voice-ba indult egy csávó, azóta fel is dobta a yt.. Fura a kevert nyelv, meg a címe is, de valami jó mégis van benne.. Szerintem lesznek jó zenéi!

Jaber - Pogány Induló

https://youtu.be/IOtLkj8vAJM?si=-DcgF70UC6NM8QMa

Erre meg kiváncsi leszek melyik fog válaszolni, melyik fogja komolyan venni :)

Káló Bone - Beef(Pogány induló,Azariah,Siska,Fiatal Veterán,Mr.Busta,Tdanny,Kkevin,GWM)

https://www.youtube.com/shorts/ZxZKQXZCPKE

és ez se rossz:

LEON – Börtön Sztori ft. Escobar, Razo, Máté Dzsí (Official Music Video)

https://youtu.be/fcYveZTC-Fg?si=aLiU9xk96CnOSCYD

2023.09.06. 22:33

Dogg-Pound írta:
Hétvégén a voice-ba indult egy csávó, azóta fel is dobta a yt.. Fura a kevert nyelv, meg a címe is, de valami jó mégis van benne.. Szerintem lesznek jó zenéi!

Jaber - Pogány Induló

https://youtu.be/IOtLkj8vAJM?si=-DcgF70UC6NM8QMa

Ez az angol-magyar kevert nyelvű rap már MC Ronnál se jött be, nála se. Kár, pedig amúgy egyéniség a fazon, jó a flow, jó a zene, úgyhogy szerintem is van benne fantázia. Csak döntse el, hogy milyen nyelven nyomja! :) Az pedig durva, hogy Pogány Induló már akkora figura lett, hogy számcímet inspirál...

A Kálo-féle "beef" pedig szerintem csak szórakozás, nem hiszem, hogy komolyan gondolta volna ezt a szöveget.

2023.09.08. 23:20

Yodaragorn írta:
Ez az angol-magyar kevert nyelvű rap már MC Ronnál se jött be, nála se. Kár, pedig amúgy egyéniség a fazon, jó a flow, jó a zene, úgyhogy szerintem is van benne fantázia. Csak döntse el, hogy milyen nyelven nyomja! :)

MC Ront behozni ebbe a témába tök hülyeség pl., nincs egyenes arányban. Neki alapból egy baromi kellemetlen angol akcentusa van a raphez, plusz alapvetően az európai második nyelvként angolul beszélő, legtöbbször alsó hangon középosztálybeli rapperek esetében ordít a műfajidegenség. Nem jó egyszerűen, és egy ilyen műfajban hogy ne hasson az egész stílusparódiának vagy pont blackface beöltözősdinek, nagyon nehéz próbálni, meg se éri, akkor már inkább legyen valaki önazonosan haza pályán gagyi.

Ennél a csávónál inkább az van, hogy tucat. Raphez való pacek van (bár az angol nyelvterületen minimum követelmény), viszont szövegileg nem csak hogy alapbeállításként azokat a semmilyen tartalmi fordulatokat puffogtatja mind angolban és magyarban is amit kb. az újabb ChatGPT már valószínű összehozna stílusgyakorlatként, de szövegi koherencia szempontjából teljesen rossz kontextusban cserélgeti fel a magyar szavak használatát az angollal.

Az angol nyelvű megfelelője az olyan embereknek, akik pl. egy időben a "why beszélsz half angolul" csoportban akadtak ki minden olyan emberre aki ki volt akadva a hunglish miatt, mert egyszerűen a felfogó képességükből hiányzott az, hogy attól még hogy valaki jövevény szavakat használ vagy bizonyos fordulatokat használ, annak az egésznek van egy intuitív kimondatlan mondattani felépítése és ritmusa, hogy informálisan az egymást megértés szempontjából még értelmesnek hangozzon az egész, és ne menjen a tartalom rovására.

2023.09.09. 00:56

Sixfeet írta:
Yodaragorn írta:
Ez az angol-magyar kevert nyelvű rap már MC Ronnál se jött be, nála se. Kár, pedig amúgy egyéniség a fazon, jó a flow, jó a zene, úgyhogy szerintem is van benne fantázia. Csak döntse el, hogy milyen nyelven nyomja! :)

MC Ront behozni ebbe a témába tök hülyeség pl., nincs egyenes arányban. Neki alapból egy baromi kellemetlen angol akcentusa van a raphez, plusz alapvetően az európai második nyelvként angolul beszélő, legtöbbször alsó hangon középosztálybeli rapperek esetében ordít a műfajidegenség. Nem jó egyszerűen, és egy ilyen műfajban hogy ne hasson az egész stílusparódiának vagy pont blackface beöltözősdinek, nagyon nehéz próbálni, meg se éri, akkor már inkább legyen valaki önazonosan haza pályán gagyi.

Ennél a csávónál inkább az van, hogy tucat. Raphez való pacek van (bár az angol nyelvterületen minimum követelmény), viszont szövegileg nem csak hogy alapbeállításként azokat a semmilyen tartalmi fordulatokat puffogtatja mind angolban és magyarban is amit kb. az újabb ChatGPT már valószínű összehozna stílusgyakorlatként, de szövegi koherencia szempontjából teljesen rossz kontextusban cserélgeti fel a magyar szavak használatát az angollal.

Az angol nyelvű megfelelője az olyan embereknek, akik pl. egy időben a "why beszélsz half angolul" csoportban akadtak ki minden olyan emberre aki ki volt akadva a hunglish miatt, mert egyszerűen a felfogó képességükből hiányzott az, hogy attól még hogy valaki jövevény szavakat használ vagy bizonyos fordulatokat használ, annak az egésznek van egy intuitív kimondatlan mondattani felépítése és ritmusa, hogy informálisan az egymást megértés szempontjából még értelmesnek hangozzon az egész, és ne menjen a tartalom rovására.

Persze, egyetértünk, hogy nem vethető össze teljes egészében MC Ron és ez a Jaber az általad írt okokból. Abból az egy szempontból érzek hasonlóságot, hogy mindkettő keveri az angolt és a magyart, és egyiktől se tetszik. Persze ez szubjektív, én elhiszem, hogy tud lenni egy saját ritmusa, meg tud értelmesnek hangzani, de akkor is tud jó ritmusú és értelmes lenni, ha csak az egyik nyelven reppel végig. És ebben az esetben nem hatna erőltetetten. Persze simán lehet, hogy csak nekem hat erőltetettnek, el tudom fogadni, ha másnak ez tetszik.

Jaber esetén az egyediséget arra értettem, hogy ez a típusú "külföldről jövök, de magyarul próbálok reppelni, dagi rapper vagyok jó flowval" karakter szerintem hiányzott eddig a magyar hip-hopból. Legalábbis én nem tudnám őt senkihez hasonlítani. Abból a szempontból szerintem is tucat, hogy a szövege nem egy nagy szám, legnagyobb jóindulattal is sablonos.

2023.09.09. 20:56

Csak így az általad leírtakból is úgy hat az egész, mintha valami nagyon általános hasonlítási alapot próbáltál volna két olyan dologra amik részleteikben amúgy tökre nem hasonlítanak. :)

Kétnyelvű rapre meg ott van a példa arra amikor az amcsiknál a latino rapperek vegyítik a spanyol jövevény szavakkal meg szlengekkel a rappet, vagy akár Cardi B-ig bezáródólag populáris rapperek is van hogy nyomnak egy sornyi spanyolt, vagy akár még az arab is néha tökre előfordulhat, Yasiin Beytől egészen Drake-ig.

Lehet annak betudni hogy annak van egy "cool" faktorja, a magyarnak meg nincs. Én nem feltétlenül hiszek az ilyesmibe, magyar rapben is előfordul hogy néhol anglicizmusokat vagy jövevény szavakat használnak, nem beszélve akár azt amikor nálunk roma jövevény szavakat vagy roma szófordulatok lelhetőek fel a szövegben. És utóbbira azért a Fekete vonattól, akár a Funkig, vagy a Serrano-ig bezáródóan jó néhány példa volt.

A kétnyelvűséget en bloc mint olyat bedarálni ezzel végeredményként emiatt reduktív, mert az a lényeg, hogy a kompetencián túl milyen önreflexióval és öntudatossággal használja valaki, tudja e hogyan hangzik amikor az ő szájából elhangzik, működik-e vagy sem. Azt is fel kell tudni ismerni ha valami egy adott ember szájából szarul hangzik, és nem éri meg próbálkozni vele - a magyar rap közösségnek az egyik legnagyobb betegsége hogy erre baromira nem éreznek rá sokszor.

2023.09.12. 19:30

Sixfeet írta:
Csak így az általad leírtakból is úgy hat az egész, mintha valami nagyon általános hasonlítási alapot próbáltál volna két olyan dologra amik részleteikben amúgy tökre nem hasonlítanak. :)

Pontosan egy ilyen nagyon általános hasonlítási alapot próbáltam adni a két előadónak, miközben tudom, hogy részleteikben nagyon nem hasonlítanak. :) De ettől még megpróbáltam megragadni a közös általános jellemzőt a kettőben.

Nekem az se tetszik, amikor külföldi rapperek vegyítenek nyelveket egy számon belül, pl. latino rapperek. És félre ne érts, véletlen se azt akarom mondani ezzel, hogy irtsuk ki a kétnyelvű rappereket: sőt, próbálkozzon csak mindenki izgalmas megoldásokkal! Én megértem, hogy sokaknak ez tetszik, csak nekem szubjektíve nem jön be, ennyi. Azért, mert számomra nem hat szervesnek a két nyelv vegyülése, az idegen nyelvű betétek kilógnak a dalokból, nem érzem úgy, hogy szerves részüket képeznék.
A Fekete Vonat jó példa, jó hogy felhoztad őket: azt is szerettem, amikor végig magyarul nyomták, azt is, amikor végig romául (pl. Bilako, Mindent a szerelemért cigány verziója), de amikor egy számon belül vegyítették a kettőt, az sose tetszett. Pl. bármennyire is jó szám a Forró a vérem, az a roma rapbetét, amit Beat nyom benne, szerintem mindig is kilógott, nem éreztem úgy, hogy szerves részét képezné a dalnak.
De ott van pl. az Irie Mafia is, akiket szintén bírok (legalábbis pár évvel ezelőttig bírtam, de az utóbbi időben csak ilyen szörnyű popszarokat adnak ki), viszont náluk se éreztem sose szervesnek Busa Pista magyar nyelvű rapjeit Sena angol énekei között. Ha mindenki végig magyarul, vagy végig angolul nyomta, akkor nem voltak ilyen problémáim velük.

2023.09.12. 20:28

Dipa - Jól érzem magam (Videóklip)
https://www.youtube.com/watch?v=XocT1SV ... l=DSPmusic

Közel sem a legjobb száma, de jó egy ilyen szemléletű szöveget hallani tőle, meg azt, hogy rendben van az élete.

4tress - Mi Camino
https://www.youtube.com/watch?v=mmDTm22 ... lubw%3D%3D

Ezt meg én még mindig nem tudom megunni. :) Ez most magához képest is éneklősebb, ragázósabb.

2023.09.28. 20:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 180  Következő