Megvolt tegnap a buli, és hatalmas volt, de marha meglepő így ma délelőttre.

Azzal az emlékkel mentem tegnap, hogy mikor pesten láttam az egy videós, dj-s performance volt, amolyan rap, hip hop történelmi óra, semmint dj-s buli.
Ehhez képest meglepett amit kaptam, mert egy tök más dolog volt, mint amire emlékeztem, amit vártam.
Aztán ma reggel elolvastam, hogy milyen is volt az a múltkori, és kiderült, hogy majdnem ugyanilyen.
(
viewtopic.php?f=12&t=229 )
Milyen érdekesen működik az agy, meg az emlékek.
Na, de ezek után a tegnapról...
21-re volt meghírdetve a buli, kicsit késtem a hó, eső miatt, de 21:05-kor már a terembe mentem be!
De milyenbe! Tényleg teltház volt, a Hajó nagyobbik terme fullra megtelt! öröm volt látni, ahogy azt is, hogy Flash már "hangol", és ténylegesen kezdeni is fog, kezdett is, 21:10-kor indult a party, és 75-80 percet volt a szinpadon.
Végig az volt bennem amit a Nu-Mark után is írtam, ide is idézem magamtól, abból a topikból:
"Éjfélkor lépett a vas mögé, és tűpontos másfél órás party szettet tolt, de nagyon profin. funk, hiphop, pop, rap, pop-rap, kelet, nyugat, dél, régi, új klasszikusok egymás utánba, de durva "break-beat-ben" abban az értelemben, hogy nem volt szám amiből fél percnél többet játszott volna (ki lehet számolni milyen, mekkora setlist volt akkor 90 percben!)!"
Na ilyen volt ez is. Vérprofi, kiszámított, begyakorolt show, setlist.
Újraolvasva a korábbi Flash fellépést a setlist is hasonló volt, de nem egészen ugyanaz abban biztos vagyok.
Yoda olyan szépen összeszedte akkor, hogy lopok tőle is, és a friss, tegnapi dolgokat is beelírom.
1. Klasszikus breakbeatek, a 70-es éveknek hívta őket, és onnan vett klasszikusokat, ezzel kezdett
2. Rest in Peace blokk: ennek az elején rengeteg halott rappernek, b-boynak, DJ-nek és writernek bevágták a képét, sokat nem is ismertem. Aztán jöttek a kiemelt rapperek, akik közül mindenkitől elhangzott egy verze. Ezek közben a Grandmaster Flash is kijött a pult mögül, nézte az adott rapper kivetített képét, hallgatta a szövegét, és tisztelgett előtte. Volt többek közt Phife Dawg, Guru, Big L, ODB, MCA és természetesen Eazy-E, Biggie, 2Pac. Ez is volt, itt meglepődtem 2 néven, de a közönség is. Juice wrld-öt nem tuttuk hova tenni, illetve pop smoke volt friss, ugye ő élt még 5 éve nem lehetett benne, de őt a közönség kamázta.
3. Az ezredforduló környékének rapzenéi (főként partyslágerek), pl. Still DRE, The Next Episode, Party Up In Here, Ante Up, In Da Club. Ez előrébb került ahhoz képest!
4. 1980/90-es évek rapzenéi (főként partyslágerek), pl. The Message, Hip-hop Hooray, Jump Around, What's My Name.
5. Funky és disco slágerek az 1970/80-as évekből, pl. Staying Alive, That's the Way I Like It, Play that Funky Music White Boy.
Ami meglepett, hogy legalább 3 ll cool j track is elhangzott, megidéződött. Örültem neki, hogy Flash elismeri, pedig LL-t divat szidni, szarnak tartani!
Szóval finoman, megengedően fogalmazva a váza ugyanaz, ha szőrözni akarok, akkor a 80-85%-a megvolt már korábban is.
De ez nem változtat, ront azon, hogy hatalmas élmény volt, a közönség nagyon élte az egész bulit. Vegyes volt a korosztály is, a nemek aránya is sokkal kiegyensúlyozottabb, mint egy átlagos rapbulin.
Összességében úgy éreztem, azzal jöttem ki a hajóról, hogy
1. a magyar közönség javított a múlt heti Rugged Man leszereplés után.
2. nemhogy megnézném újra bármikor Flash-t, de a nejemet is elvinném, simán élvezné ő is, mert van annyira kommersz a szetlist, hogy táncolni is tudna rá!