Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 20:11

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Van igazság abban, amit írsz a SÉF-ről, nincs okom vitatkozni vele. Nem is feltétlenül tudnék, mert egyébként nem vagyok annyira mélyen képben a munkásságukkal. Egy-két híresebb számukat ismerem, mint pl. Murderan, de sose voltam annyira lelkes irántuk, hogy meg akarjam hallgatni egy albumukat teljes egészében. Lacát szólóban többre értékelem, de tőle is csak egyedi dalokat szoktam hallgatni, amiket feltesz a YouTube-ra.

Talán az a különbség itt kettőnk szemléletmódjában, hogy én hozzád képest szívesebben hallgatok olyan előadókat, akiket átlagosnak tartok. Te vagy nagyon pozitívan, vagy nagyon negatívan szoktál véleményt nyilvánítani, és nem nagyon szokott olyan lenni, hogy valakire csak annyit mondasz, hogy "oké". Ettől még persze lehet, hogy számodra is vannak ilyen neutrális előadók, csak nem tartod őket elég izgalmasnak ahhoz, hogy beszélj/írj róluk, míg én szoktam róluk is. :)

A lényeg, hogy nem várom el mindenkitől, hogy kimagaslót nyújtson, szerintem szükség van a tisztes iparosmunkákra, amiket egyszer kellemesen meghallgatsz akár hétköznap, ad egy alapélményt, aztán 1-2 héten belül valószínűleg elfelejted. Azért van rájuk szükség, mert ők alkotják azt a viszonyítási alapot, amihez képest igazán értékelni lehet a kimagasló produkciókat, amiket többször is meg akarsz hallgatni, és évek múltán is emlékszel rájuk.

Na, a SÉF nálam tipikusan ebbe a "tisztes iparosmunka" kategóriába esik. Egyértelműen a 2000-es évek Wacuum/Kriminal vonalán nevelkedtek, abból "származnak le", de ők maguk nem képesek azt a szintet hozni, mint a nagy elődök. De azt se mondanám, hogy rosszak lennének. Iminek szerintem is erőtlen a flowja, Lacáé karakteresebb, és neki vannak olyan számai, amelyekben beletrafál egy jó ötletbe, és ha nem is kimagaslóan, de egy korrekt színvonalon ki is dolgozza, amit egyszer szívesen meghallgat az ember, aztán pár hét múlva elfelejti. Ez a Lehet című szám, amit linkeltem, ugyanebbe a kategóriába esik nálam. De vannak gyengébb számai is.
Lényeg, hogy én szívesen hallgatok ilyen zenéket is, még ha nem is ezek életem legmeghatározóbb zenei élményei.

A Fanka-féle botrányról meg köszi az infót, nem tudtam róla... :) Nem szívesen nyilvánítok karakteres véleményt ilyen ügyekben, mert nem ismerjük közelről a történetet, nem tudjuk, hogy melyik fél melyik irányba torzít. De egyáltalán nem lepne meg, ha igazak lennének a nők vádjai: aki ennyire kizárólagos prófétának igyekszik megtenni magát, és ennyire radikálisan elutasít mindent, ami csak kicsit nem áll összhangban azzal, amit ő képvisel, az jó eséllyel kompenzál vagy rejteget valamit. Az is fura volt nekem, hogy ő, aki a szavak szintjén a nagy konzervatív, szeretet- és családpárti, elvált a feleségétől, aki azóta nélküle neveli a gyereküket... Persze önmagában nincs gond a válással, bármikor félremehet bármi, csak hogyha ennyire harcosan képviseli valaki a konzervatív értékeket, akkor hasonló hangerővel kéne beszélnie arról is, amikor ezekkel az értékekkel szemben cselekszik, ennek ellenére nem beszélt szinte egyáltalán a válásáról.
Az én szememben kb. 2010-ben, a Magyarok Nyilai albummal írta le magát emberileg a Fanka, ami bevallom, nagy csalódás volt számomra egykori rajongójaként, de azóta már nem tud további csalódásokat okozni.
Viszont azt is álszentnek gondolom, amikor sokan úgy fikázzák a Fankát, előadva, hogy mindig is szarnak gondolták, hogy valójában FankaDeli rajongók voltak. Tisztán emlékszem, hogy a 2007-es OSG előtt volt egy közönségszavazás arról, hogy kit szeretnél látni fellépni az OSG-n, és 25%-ot kapott a Fanka, 25%-ot az AKPH, mindenki más pedig osztozkodott a maradék 50%-on, egyenként senki se kapott 5-10%-nál többet. Kérdezem: hol van ma az a 25%, akiknek köszönhetően a 2000-es évek egyik legnépszerűbb magyar hip-hop előadója volt FankaDeli? Rejtőzködnek, nem győzik tagadni, hogy valaha Fankát hallgattak... Jó példa a Sajó Dávid, aki nem győzi kigúnyolni a Fankát minden podcastjában, ahol szóba kerül, de az egyikben halkan megjegyezte, hogy ő amúgy régen hallgatott FankaDelit...
Pedig nincs itt semmi szégyellnivaló, csak annyira polarizálttá vált a közbeszéd, hogy mindenki be van szarva a stigmatizálástól, ha csak egy kicsit is a mainstream állásponttal ellenkező véleményt fogalmaz meg... Engem ez nem érdekel, ezért vállalom a mai napig, hogy 2005-2006-ban minden idők legjobb magyar raplemezei közé soroltam az Isten hozott... ...ördög vihetet és a Repp LP-t, és ebben semmi sem változott: ma, 2023-ban is ott vannak véleményem szerint minden idők legjobb magyar raplemezei közt. Mert egy album nem változik azután, hogy elkészült: egyik se lesz rosszabb lemez attól, hogy emberileg gáz dolgok derült ki az elkészülésük óta a Fankáról. (Természetesen azt elfogadom, hogy sokaknak nem tetszettek már 2005-2006-ban sem, és meg tudom érteni, hogy miért.)
Michael Jackson munkássága is továbbra is megkerülhetetlen popzenei klasszikus (még akkor is, ha én sose kedveltem), és R Kelly is továbbra is az R&B királya, hiába derült ki róluk, hogy pedofilok. A bűneiket ítéljük el, de azok az értékek, amiket létrehoztak, nem lesznek kevésbé értékesek tőlük.

Tehát ezzel a fajta cancel kultúrával van nekem bajom FankaDeli kritizálása kapcsán, nem pedig azzal, hogy kritizálják őt, hiszen bőven van miért antipatikusnak tartani őt. Most pedig úgy néz ki, további okokat is adott rá sajnos...

Igazad van hogy nem nagyon beszélek ilyesmikről, szerintem átlagos előadóknak a zenéiről nehéz sokat beszélni. Sokszor van hogy vicceskedve vagy komolyan kritizálva mondják azt hogy valami inkább legyen borzalmasan szar, vagy legyen nagyon jó. S szar ami legalább jellegzetes miközben a karakter nélkülien középszerűnek még arra se volt meg a bátorsága hogy szar legyen, és úgy akar tömegeket elérni hogy szószerint semmilyen az amit csinál és semmi újat nem állít a világról, olyan zenei megvalósítással amiben semmi magával ragadó nincs egy pillanatra sem. És hangsúly azon hogy nem szar, és nem hallgathatatlan amit a SÉF csinál, és embereknek se tűnnek rossz embereknek. Viszont ha kivennéd a világból a zenéjüket, a világ abszolút nem lenne sokkal másabb. Én tudom magamról hogy van annyi önreflexióm hogyha tudom hogy izommemória amit csinálok és nem üt meg semmit a különlegesség ingerküszöbén hogy bármilyen reakciót vagy érzelmet vált ki az emberekkel ami rezonálhatna velük, akkor nem erőltetem. Másokban is lehetne ennyi.

Ez a cancel kultúra marhaság meg megint okvetlen dog whistle ami legyalulja a nüanszot. Mennyivel másabb az, hogy pl. Dopeman is a karrierjének kezdetéhez képest annyira vállalhatatlan meg színvonaltalan dolgokat hogy nagyon sok ember persona non grataként tartja számon? Nem akarok úgy csinálni mintha Fankadelivel szemben nem lett volna egy zeneipari informális kipackázás, azért elég vaskos dolgokat lehet tudni arról hogy a Bankos meg a Miki357-ék kb. azt a szervezésben és közegből való kiszorítós játékot amit eljátszottak a Funktasztikussal is ami az idegeire ment, annak az első tesztalanya a Fankadeli volt, csak párhuzamosan a Fankadelinél olyan dolgok is jöttek a képbe ami miatt olyan könnyű célpontjává lett ennek az egésznek ami miatt mindenki úgy volt hogy hát ja, ha intézményesített módon kirekesztik őt akkor az egy jó intézmény.

Ez sokkal inkább a hazai közegben előforduló kiszorítósdinak a megnyilvánulása ami végül tényleg a közvéleményben manifesztálódik fél mondatokban. A magyar társadalmi kultúra amúgy is iszonyatosan ilyen, közösségi média előtt se volt az embereknek se türelme és erőforrása a sorok közötti nüanszok után kutatni. Ennek ellenére a Fankadelit függetlenül hogy amúgy sokkal hátsóbb személyesebb szándék volt a megcélzás mögött, erre rá lehetett rakni egy olyasmit, hogy igen eléggé vállalhatatlan.

És amúgy a világ faszsága a Fankadelit analogizálni az R. Kellyvel vagy a Michael Jacksonnal. Korszakalkotót a magyar hip-hop szubkultúrán belül Fankadeli nem csinált. Nem csinált rossz zenét sem, de eléggé olyan zene ami inkább egy időkapszula mintsem valami ami akkora dolgokat tudott volna produkcióban és zeneiségben is megfejteni ami átívelt volna az időtlenségbe is szerintem. Aztán amikor a tényleges véleményét és a világról alkotott kevésbé sekélyes dolgait megmutatta a közönség számára, ott a közönség rájött arra hogy nem kíváncsi rá. Fankadeli olyan mint bizonyos emberek számára a tinikori emós korszak, vagy az én szempontomból az igénytelen philadelphiai fehér olasz-amerikai kaptafa underground szektás rap ami a Vinnie Paz-ék köré csoportosul. Volt egy időszakom középiskolásként amikor hallgattam, de abszolút túllendültem rajta, pár zenén kívül a kollektívára nem mondanám hogy érdemlegeset adott hozzá tartalmilag a rap zenei kultúrához, és megmondom az őszintét én is inkább felejteném azt hogy hallgattam olyan zenéket valaha tőlük amik mai füllel hallgatva amúgy kellemetlennek és pózolásnak hat egy csomó dolog amit csináltak szemben azzal amit állítottak magukról hogy mekkora real hiphop, függetlenül hogy amúgy az életem egy periódusában ez volt és ha már volt nem fogom tagadni hogy volt ez.

Függetlenül hogy van olyan oldala hogy valakinek azért válik ez büdössé mert trendekről ugrál, az hogy van az emberben önreflexió hogy rájön hogy fejlődött annyit emberileg hogy amit régebben hallgatott azt mai füllel biztos nem hallgatná, azzal én nem látok kivetnivalót. Maximum annyit hogy nem mindig őszinte úgy csinálni mintha nem hallgattad volna sosem. Ettől függetlenül igenis vannak zenék amik felett eljárt az idő, és még viccesen visszarévedve visszahallgatva se nagyon lehet hallgatni őket hogy jó essen.

Ezt nem lehet analogizálni pl. egy Michael Jacksonnal akinek a Quincy Jones időszakból származó zenéje a mai napig iszonyatosan számon van tartva annak precedensteremtő ereje miatt a botrányoktól teljesen függetlenül. Ezzel párhuzamosan R. Kellynek függetlenül hogy nem volt rossz a produkciós értéke és egy jó dalszövegíró volt, a zenéiben a szövegekben is vannak olyan hányingert keltő dolgok mint pl. amikor Aaliyahnak akivel akkor házasodtak össze amikor a lány 15 éves volt, kiadott egy olyan albumot és számot hogy Age Ain't Nothing but a Number.

2023.12.03. 18:18

Sixfeet írta:
És amúgy a világ faszsága a Fankadelit analogizálni az R. Kellyvel vagy a Michael Jacksonnal. Korszakalkotót a magyar hip-hop szubkultúrán belül Fankadeli nem csinált. Nem csinált rossz zenét sem, de eléggé olyan zene ami inkább egy időkapszula mintsem valami ami akkora dolgokat tudott volna produkcióban és zeneiségben is megfejteni ami átívelt volna az időtlenségbe is szerintem. Aztán amikor a tényleges véleményét és a világról alkotott kevésbé sekélyes dolgait megmutatta a közönség számára, ott a közönség rájött arra hogy nem kíváncsi rá. Fankadeli olyan mint bizonyos emberek számára a tinikori emós korszak, vagy az én szempontomból az igénytelen philadelphiai fehér olasz-amerikai kaptafa underground szektás rap ami a Vinnie Paz-ék köré csoportosul. Volt egy időszakom középiskolásként amikor hallgattam, de abszolút túllendültem rajta, pár zenén kívül a kollektívára nem mondanám hogy érdemlegeset adott hozzá tartalmilag a rap zenei kultúrához, és megmondom az őszintét én is inkább felejteném azt hogy hallgattam olyan zenéket valaha tőlük amik mai füllel hallgatva amúgy kellemetlennek és pózolásnak hat egy csomó dolog amit csináltak szemben azzal amit állítottak magukról hogy mekkora real hiphop, függetlenül hogy amúgy az életem egy periódusában ez volt és ha már volt nem fogom tagadni hogy volt ez.

Hm, ezt a bekezdést nagyon köszi! Be kell valljam, bennem nem merült fel, hogy ez is lehet egy motiváció a "FankaDeli-hallgató múlt elhallgatása" mögött. Direkt írtam idézőjelben, mert ez nem feltétlenül "elhallgatás", csak annak a kijelentése, hogy mindig is szar volt a Fanka, miközben régen hallgatta az, aki ezt állítja.
Nekem egyetlen motiváció volt a fejemben, ami emögött állhat, és amit írtál te is: a trendkövetés. A 2000-es évek közepén mindenki Fankát hallgatott, ezért én is, most meg mindenki őt szidja, ezért én is. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak ilyenek, de ezzel együtt árnyaltad a véleményemet azzal, hogy elmúlhatnak fiatalkori hóbortjai az embernek, és a jövőben óvatosabban fogok ezzel kapcsolatban fogalmazni.

Természetesen azzal is egyetértek, hogy a FankaDeli nem volt annyira korszakalkotó, mint a Michael Jackson. Nem is ezt akartam mondani, hanem azt, hogy mind az erkölcsi kisiklásokat, mind az értékeket lehet függetlenül véleményezni attól az embertől, aki elkövette őket. Ha 2005-ben azt gondoltuk egy előadó valamelyik művéről, hogy az értékes, akkor az nem lesz pusztán attól kevésbé értékes 2023-ra, hogy azóta kiderült: csinált kifogásolható dolgokat is az alkotója. Mert ilyen az ember: egyszerre képes értéket és szemetet előállítani - akár ugyanaz az ember.

Mindezzel együtt azt tartom, hogy számomra, szubjektíve majdnem olyan fontos előadó volt a Fanka a magyar rapben, mint a Michael Jackson a globális popzenében (nyilván teljesen más méretű játszóterekről beszélgetünk). Azért nagyon nehéz az összevetés, mert nekem sose tetszett a Jacko zenéje, de elfogadom, hogy sokaknak meghatározó. Ugyanakkor nekem tetszett a Fanka zenéje (a 2000-es években, utána már nem), de elfogadom, hogy sokaknak nem. Nem az Isten hozott... ...ördög vihet minden idők legjobb magyar raplemeze szerintem sem, de a személyes top 5-ömbe valószínűleg betenném a mai napig. Ez a legnagyobb részt szerintem nem is a Fanka érdeme, hanem a WherDee-é, aki nulla sample-lel csinált olyan zenéket arra a lemezre (is), amik engem a mai napig magukkal tudnak ragadni. Nem mondanám tipikus hip-hop alapoknak őket, sokan nem is szeretik a WherDee zenéit pont ezért (lakodalmas szinti, stb.), de engem megfogtak. Az biztos, hogy jobban értett a szó szűkebb értelmében vett zeneíráshoz, mint az akkor magyar hip-hop beatmakerek nagy része, akik sablon jazz/komolyzenei mintákat vagdostak sablonbeatekre.
Na és akkor erre jött rá a Fanka, aki egy 21 éves srác minden világfájdalmát, felnőtté válásának útkeresését, csalódásait, szorongásait rátette azokra a WherDee (és részben Artoscsaba) alapokra olyan szívbe markoló őszinteséggel, amit én se előtte, se utána nem hallottam a hazai rapben. Senki se nyílt ki ennyire a jelentősebb hazai előadók közül, és senki más szövege nem tudott annyira könnyet csalni a szemembe, mint a Fankáé. Miközben technikailag gyenge volt, ezt aláírom: suta a flow, néhol sántítanak a rímek, nem jönnek ki a rendesen a szótagszámok. Ezért nem szerették sokan, amit maximálisan megértek. De egyrészt annyira erős volt a tartalom, hogy amellett elnézem a technikai gyengeségeket is. Másrészt számomra valahogy pont ettől lett egyedi Fanka rapelési stílusa. Mint ahogy számomra E-40 flowja béna, de sokaknak ponthogy különleges. Én valahogy így voltam a Fanka flowjával is. Aztán később változott a flowja, és sajnos csak szarabb lett...

Viszont azt már az előző postomban is hangsúlyoztam, és most is hangsúlyozom, hogy csak szubjektíven érzékelem ennyire jelentősnek az IHÖV albumot (meg még valamennyire a Repp LP-t is). Objektíve teljesen egyértelmű, hogy közel sem lett akkora hatása, mint egy Rapmotelnek vagy egy Akkezdet albumnak. Objektíve azt is megértem, hogy bénán reppelt a Feri, meg hogy lakodalmas szinti dallamokat csinált a WherDee. Tök valid vélemény, ha valakinek ezek miatt nem tetszett. Nekem viszont ennek ellenére (vagy pont ezek miatt?) tetszett...
Az viszont fura, hogy a maga idejebén a Fanka albumok (és még néhány más Night Child album, pl. Gőzy Mulatója, talán az Artoscsaba vs. Góliát is) szerintem ugyanannyira népszerűek voltak, mint az említett Wacuum/Kriminal klasszikusok (persze más körökben), mégse emlegetjük ma ugyanakkora klasszikusokként őket. (Én igen, csak a közvélemény nem.) Jó kérdés, hogy ennek mi lehet az oka. Lehet, hogy egyszerűen az, amit írtál, hogy a Rapmotel meg az Akkezdet szimplán jobb albumok.

2023.12.04. 22:28

Pár új hazai:

Curtis - Tartom a hátam (Official Music Video)

https://youtu.be/Q_R0KUZT9Fk?si=fSKHUTzuem0IAl_A

Sör És Fű - Mi Lesz

https://youtu.be/OfixAbPhLrQ?si=XvltwQeh0Ii4ol7E

4TRESS - PRIZMA (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

https://youtu.be/NjrTXoDxSts?si=YMwia4nFImtM1yh9

2ARC-ÁBRAHÁM RÓBERT A neved LÁZÁR, nem LÚZER...

https://youtu.be/v5gysvF3CbU?feature=shared

2ARC: nem nagyon hallgattam, de ez nem rossz, illetve el kezdet vlogolni, és elég jókat storyzgat..

2023.12.13. 19:30

Dogg-Pound írta:
Pár új hazai:

Curtis - Tartom a hátam (Official Music Video)

https://youtu.be/Q_R0KUZT9Fk?si=fSKHUTzuem0IAl_A

Sör És Fű - Mi Lesz

https://youtu.be/OfixAbPhLrQ?si=XvltwQeh0Ii4ol7E

4TRESS - PRIZMA (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

https://youtu.be/NjrTXoDxSts?si=YMwia4nFImtM1yh9

2ARC-ÁBRAHÁM RÓBERT A neved LÁZÁR, nem LÚZER...

https://youtu.be/v5gysvF3CbU?feature=shared

2ARC: nem nagyon hallgattam, de ez nem rossz, illetve el kezdet vlogolni, és elég jókat storyzgat..

A 4tress nagyon bejön már megint! Maga a szám is jó, de a klip az igazán extra: ez nem egy sablonos olcsó rapklip, nagyon jól meg van rendezve, vannak látványos effektek benne, nem is tudom, mikor láttam ilyen színvonalú klipet a hazai "nem nagyon mainstream" rapszcénában. (A Majkától nyilván láttam, de a népszerűségben alatta lévő szintekről nem sokan tudnak ilyet.)

2023.12.13. 21:45

Dipa - Mennyi minden (Prod. by D26)
https://www.youtube.com/watch?v=WwH3ZjL ... l=DSPmusic

Nem lesz a kedvenc D26 alapom (kicsit erőtlennek érzem a clapet), de azért nem rossz, Dipa pedig kifejezetten jó.

2023.12.14. 21:54

Yodaragorn írta:

Nem lesz a kedvenc D26 alapom (kicsit erőtlennek érzem a clapet), de azért nem rossz, Dipa pedig kifejezetten jó.

belefutottam 4 magyar zenebe..d26 mind :D

https://www.youtube.com/watch?v=43_FDVXZ6Vk
FÜSTÖS - ALL INCLUSIVE /OFFICIAL MUSIC VIDEO/
Zene/Mix/Master: D26
:D

kicsi sok nekem ez a kezdetleges meditaljuk legyunk pozitiv gyerekek zene, de ez nem most indult el es elegge kozhelyes eddig az osszes.. remelem szintet fog egyszer lepni ez a stilus is itt

2023.12.16. 20:16

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

kicsi sok nekem ez a kezdetleges meditaljuk legyunk pozitiv gyerekek zene, de ez nem most indult el es elegge kozhelyes eddig az osszes.. remelem szintet fog egyszer lepni ez a stilus is itt

A végét a Dipára reagálva írtad? Mert alapvetően egyetértek, szerintem is rengeteg a közhelyes szöveg ebben a műfajban, de ezt a Dipa számot én ponthogy kellemes kivételnek éreztem ebből a szempontból. Nem mondom, hogy magas költészet, de nem éreztem közhelyesnek se.

A Füstösért pedig nagy köszönet, ez óriási! Zene, szöveg, rap, ez minden szempontból nagyon erős! Egyetlen negatívum az, hogy az ODB másolásból visszavehetne kicsit.

Én is linkelek egy-két érdekességet:

Hogyan írja át a hip-hop a jövőt? | Lil Frakk, Sisi, 6363, Busa Pista, Eckü x Brain Bar
https://www.youtube.com/watch?v=cWFmpDU ... l=BrainBar

Ez egy sokkal jobb beszélgetés, mint a múltkori Saiid - Ganxsta Zolee - LL Junior trióé. Főként azért, mert Lil Frakk sokkal jobb moderátor, mint az a csaj, aki a másik beszélgetést vezette. De jók a vendégek is: főleg Busa Pista, neki van néhány nagyon jó mondása! De Gege is, ő a legintelligensebb srác a társaságban. Eckü közhelyesebb, Sisi pedig még túl fiatal ahhoz, hogy nagyon bölcseket tudjon mondani, de ezzel együtt is érdemes meghallgatni őket.

A következő kettőt pedig random dobta fel a YouTube, de megörültem nekik. :)

Saiid interjúkban rendszeresen elő szokott kerülni az a 2002-es Rocksteady Beats adás, amibe Györemix meghívta Akkezdet Phiait, és olyat freestyle-oztak benne, hogy egyből megindult az AKPH hype a magyar undergroundban, onnantól kezdve váltak ismertebbé a szcénában. Na, valaki feltette YouTube-ra az említett freestyle-t, úgyhogy végre meghallgathattam. Persze ez is csak olyan "freestyle", hogy nagyrészt megírt szöveget tolnak, de Újonc lehengerlő benne! Többet is reppel, mint Saiid, de minőségileg is az ő rapje viszi a prímet.

Akkezdet Györemix Szabadstílusba!
https://www.youtube.com/watch?v=gBp8ULQ ... cGhpYWk%3D

Illetve ennek kapcsán beleszaladtam ebbe is. :)

OSG7 | Wacuumairs koncert (Bobakrome, AZA, AKkezdet Phiai) (2006. szeptember 2.)
https://www.youtube.com/watch?v=PIW-XsI ... C3%BAnyogh

Ugyanerről az OSG-ről emlékszem, hogy fent volt anno a Salátán a FankaDeli + MC Gőz fellépés felvétele (DJ Zefil volt a pultnál). Ahogy a múltkor írtam róla a Sixfeettel folytatott postváltásban, abban az időben ugyannyira népszerű volt a Fanka+Gőz duó az OSG-ken, mint az AKPH. Önmagában érdekes, hogy ugyanezen, a videoban látható színpadon volt a Wacuum és az NC brigád fellépése is (ugyanazon a napon). :)

2023.12.16. 21:39

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

A végét a Dipára reagálva írtad? Mert alapvetően egyetértek, szerintem is rengeteg a közhelyes szöveg ebben a műfajban, de ezt a Dipa számot én ponthogy kellemes kivételnek éreztem ebből a szempontból. Nem mondom, hogy magas költészet, de nem éreztem közhelyesnek se.

A Füstösért pedig nagy köszönet, ez óriási! Zene, szöveg, rap, ez minden szempontból nagyon erős! Egyetlen negatívum az, hogy az ODB másolásból visszavehetne kicsit.

Én is linkelek egy-két érdekességet:

Hogyan írja át a hip-hop a jövőt? | Lil Frakk, Sisi, 6363, Busa Pista, Eckü x Brain Bar
https://www.youtube.com/watch?v=cWFmpDU ... l=BrainBar

Ez egy sokkal jobb beszélgetés, mint a múltkori Saiid - Ganxsta Zolee - LL Junior trióé. Főként azért, mert Lil Frakk sokkal jobb moderátor, mint az a csaj, aki a másik beszélgetést vezette. De jók a vendégek is: főleg Busa Pista, neki van néhány nagyon jó mondása! De Gege is, ő a legintelligensebb srác a társaságban. Eckü közhelyesebb, Sisi pedig még túl fiatal ahhoz, hogy nagyon bölcseket tudjon mondani, de ezzel együtt is érdemes meghallgatni őket.

A következő kettőt pedig random dobta fel a YouTube, de megörültem nekik. :)

Saiid interjúkban rendszeresen elő szokott kerülni az a 2002-es Rocksteady Beats adás, amibe Györemix meghívta Akkezdet Phiait, és olyat freestyle-oztak benne, hogy egyből megindult az AKPH hype a magyar undergroundban, onnantól kezdve váltak ismertebbé a szcénában. Na, valaki feltette YouTube-ra az említett freestyle-t, úgyhogy végre meghallgathattam. Persze ez is csak olyan "freestyle", hogy nagyrészt megírt szöveget tolnak, de Újonc lehengerlő benne! Többet is reppel, mint Saiid, de minőségileg is az ő rapje viszi a prímet.

Akkezdet Györemix Szabadstílusba!
https://www.youtube.com/watch?v=gBp8ULQ ... cGhpYWk%3D

Illetve ennek kapcsán beleszaladtam ebbe is. :)

OSG7 | Wacuumairs koncert (Bobakrome, AZA, AKkezdet Phiai) (2006. szeptember 2.)
https://www.youtube.com/watch?v=PIW-XsI ... C3%BAnyogh

Ugyanerről az OSG-ről emlékszem, hogy fent volt anno a Salátán a FankaDeli + MC Gőz fellépés felvétele (DJ Zefil volt a pultnál). Ahogy a múltkor írtam róla a Sixfeettel folytatott postváltásban, abban az időben ugyannyira népszerű volt a Fanka+Gőz duó az OSG-ken, mint az AKPH. Önmagában érdekes, hogy ugyanezen, a videoban látható színpadon volt a Wacuum és az NC brigád fellépése is (ugyanazon a napon). :)

Dipara is.
nem szeretem a nagyon egyszeru megfogalmazast, de a tulbonyolultat sem.orulok a pozitivabb uzenetnek es minden rendben vele, veluk

2023.12.18. 12:28

Zoli, MP írta:
Dipara is.
nem szeretem a nagyon egyszeru megfogalmazast, de a tulbonyolultat sem.orulok a pozitivabb uzenetnek es minden rendben vele, veluk

Oké, valid álláspont, amivel egyet is értek. Max. a konkrét Dipa szám kapcsán nem értünk teljesen egyet. :)

2023.12.18. 22:23

Pogány Induló - Gengetek Ellen (Official Music Video)

https://youtu.be/8R8z9SgehQ0?si=6s59WPJ9MH7id2W_

vihar előtt ft. Pogány Induló

https://youtu.be/A3GQgwNGVr8?si=RRa2-s28NtOirtkX

2023.12.22. 14:49

Dogg-Pound írta:

Uhh, a Gengetek Ellen nagyon jó! Köszi! A klipben továbbra is vannak felesleges flexelések, de ha csak a zenét és a szöveget tekintjük, akkor az egyik legjobb Pogány Induló szám szerintem. Egyre jobban forrja ki magát a srác.

A vihar előtt se rossz, de a trap szerintem se sose állt olyan jól neki, mint a boombap.

2023.12.22. 15:22

Yodaragorn írta:
Dogg-Pound írta:

Uhh, a Gengetek Ellen nagyon jó! Köszi! A klipben továbbra is vannak felesleges flexelések, de ha csak a zenét és a szöveget tekintjük, akkor az egyik legjobb Pogány Induló szám szerintem. Egyre jobban forrja ki magát a srác.

A vihar előtt se rossz, de a trap szerintem se sose állt olyan jól neki, mint a boombap.

itt a vaasz a gangszterkedes vs szinhazra
https://24.hu/kultura/2023/12/22/pogany ... m-a-hazat/

2023.12.23. 20:03

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Dogg-Pound írta:

itt a vaasz a gangszterkedes vs szinhazra
https://24.hu/kultura/2023/12/22/pogany ... m-a-hazat/

Köszi! Tök jó, hogy valaki rákérdezett erre végre. És nem is titkolja, kerek-perec megmondja ebben az interjúban, hogy ki vannak színezve a sztorik, és hogy "Meg színházas gyerek vagyok… Nagy színész!"

Ugyanakkor ő is ugyanazzal validálja magát, mint a legtöbb gangsta rapper, akik azt mondják, hogy ők maguk nem gengszterek, de megélték, hogy mit csinálnak körülöttük a gengszterek az utcán, és tudósítanak róla, a szócsöveikként funkcionálnak. Ugyanezt mondja a Pogány Induló is, hogy mozgott utcagyerekek között, látja, hogy mik a generációjának a problémái, és egyszerűen ő mondja el azt, amit a nála hitelesebb arcok nem tudnak elmondani, mert nem kaptak meg ugyanazt az oktatást, művészeti képzést, amit ő megkapott, és aminek köszönhetően ő tud írni, színpadon mozogni.
Ez szerintem egy elfogadható álláspont: nyilván azt már el kell hinni, hogy tényleg azt képviseli, amit átélt és látott.

Na, mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy tényleg nem lesz-e már a színpadon 5 év múlva, és csak üzletemberként fog-e funkcionálni... :) Nem nagyon hiszem: még akkor is csak huszonpár éves lesz. Szép dolog, hogy a csúcson akarja abbahagyni, mint a Steve, de egyrészt ez keveseknek sikerül, másrészt ő már most sokkal magasabban van, mint ahol a Steve valaha is volt.

2023.12.24. 14:11

Stephco - Öleld a Világot (közr. Eckü, Deniz, Day) [Hivatalos Klip]

https://www.youtube.com/watch?v=9YrXNzOtgjE

Ezért kezdtem el kedvelni és ezért álltam ki hosszas éveken át a stílus mellett, amikor tartalmat képvisel. Óriási üzenetközvetítés ez 2023-ban, főleg, aki családos, leginkább átérzi. A szeretetnél nincs fontosabb ebben a romlott világban. Big Up minden MC-nek, hogy összehoztak egy ilyen zenét! :idea: :!:

2023.12.28. 17:34

Rizkay, Tibbah - Beatmaking 37. (közr. Sör És Fű)

https://youtu.be/AadsCk7-pt0?si=yyxFiPmkRNMSUDbn

ATISxIMIR - FÁJDALMAS AZ ÚT (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

https://youtu.be/PJssoAG5Sd8?si=3CxkB1Of_rGN0xCX

2023.12.28. 19:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 180  Következő