Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:22

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
Nem vagyunk rákényszerítve, hogy piedesztálra emeljünk bármit is, amiről tudjuk, hogy nem igazán oda való...

2023.12.10. 10:37

[n/a]k!ngp1n írta:
Nem vagyunk rákényszerítve, hogy piedesztálra emeljünk bármit is, amiről tudjuk, hogy nem igazán oda való...

Persze, egyetértek. Másfelől viszont ha az a feladat, hogy nevezzem meg azt a 10 raplemezt, ami a legjobban tetszett 2023-ban, akkor meg tudom őket nevezni. Még akkor is, ha egy átlagos évben 6.-nél előrébb biztos nem lenne az 1. helyezettem a listán.
Én egyelőre ez a két szempont között vívódom, év végéig még kitalálom, mi legyen. :) Hátha addig még érkezik olyan kiadvány, ami - legalább részben - megmenti az évet.

2023.12.10. 21:20
Adminisztrátor

Amúgy nem olyan vészes ez az év. Nincsenek hangos sikerek. Ezt egyre nehezebb elérni, ezért van, hogy sok nagyon jó lemez felett elsiklunk. Nem kerülnek fókuszba jó albumok, nincs idő kipörögni... de hát ezt már végigbeszéltük párszor.

2023.12.21. 19:26

dub7 írta:
Amúgy nem olyan vészes ez az év. Nincsenek hangos sikerek. Ezt egyre nehezebb elérni, ezért van, hogy sok nagyon jó lemez felett elsiklunk. Nem kerülnek fókuszba jó albumok, nincs idő kipörögni... de hát ezt már végigbeszéltük párszor.

Mik azok a nagyon jó lemezek, amik felett elsiklunk szerinted? Persze nem kell lelőnöd előre a top 10-et, most már meg tudom várni. :)

Persze egyetértek, hogy manapság sokkal nehezebb kitűnni, de 2023 ebből a szempontból nem más, mint 2022 volt. 2022-t mégis nagyon erős évnek éreztem, 2023-at pedig nem.
De azon is múlhat, hogy ki melyik körét hallgatja az előadóknak. Lehet, hogy az én kedvenceim idén csendesebbek voltak, a tieid vagy másokéi viszont nem.

2023.12.22. 15:25
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
dub7 írta:

Mik azok a nagyon jó lemezek, amik felett elsiklunk szerinted? Persze nem kell lelőnöd előre a top 10-et, most már meg tudom várni. :)

Persze egyetértek, hogy manapság sokkal nehezebb kitűnni, de 2023 ebből a szempontból nem más, mint 2022 volt. 2022-t mégis nagyon erős évnek éreztem, 2023-at pedig nem.
De azon is múlhat, hogy ki melyik körét hallgatja az előadóknak. Lehet, hogy az én kedvenceim idén csendesebbek voltak, a tieid vagy másokéi viszont nem.

Mindenféleképpen gyengébb év szerintem is, de azért annyira nem rossz a helyzet.
Tény, hogy nagy várományosok albumai laposabbak lettek az előző produktumokhoz képest. Pl. Al Divino, Aesop Rock, Vinnie Paz, Joell Ortiz...
A Bad Seed album is egy fokkal halványabb a tavalyinál, de mondjuk nálam még így is toptizes. Rá például nagyon kevesen figyelnek oda. Nyilván nem hoz újat, nem forradalmasítja a hip-hopot, de nekem nem is elvárás ez egy előadónál.
Vannak a noname új előadók, akiknek sok esélye nincs érvényesülni egy ilyen online dömpingben. Pl. Beyah & Digga - GSW II albuma kurvajó. Oké amcsi MC + európai producer dolgokra már sokszor tudatosan én se klikkelek rá. Ezt valamiért lekaptam, tényleg nagyon erős. 2 év múlva már én se fogom tudni, hogy ki ez.
Koncept Jack$on & Sadhugold - Draft Dodger albuma kurvajó. Nálam biztos top10. 1-2 ezres videómegtekintései vannak.

Rome Streetz év elején jött egy szokásosan erős albummal, majd év vége felé megfejelte egy másikkal. Tizen-huszon éve mindkettő klasszikként maradt volna fent, most meg ilyen "aha, fasza", aztán két év múlva azt sem tudjuk, hogy mi volt ez.
A Jae Skeese + Conway cucc is erős. Jae Skeese szólóján vannak iszonyat durva trekkek, de album szinten szétesik.
A Tristate ep sajnos rövidke. Jó anyag. Architect produceri albuma szintén nagyon erős.
Timbo King szintén.
Crimeapple már nyomonkövethetetlen kiadványok szempontjából, de a YDFWC3 meg a Kilómetros 2 toptízesélyesek szintén nálam.

Elzhi & Oh No lemez is kurvajó lett, lehet, hogy kiszorul a top10-bő, de mindenféleképpen említésre méltó.

Aztán voltak a számomra meglepő visszatérők: Son Doobie, Thirstin Howl III - nagyon jó, hogy ők még mindig tudnak jó cuccokat összehozni.

Év végére még jött pár erős anyag, amik nálam top10esélyesek: Mickey Diamond & Big Ghost Ltd -Gucci Ghost 3, Planet Asia & MidaZ The BEAST - And 1 Rap Shit + MidaZ The BEAST saját anyaga a The Last Of The Mohicans.

Szóval így áttekintve tényleg nem olyan rossz a helyzet.

2023.12.23. 12:12

Köszi a beszámolót! Önmagában jó tudni, hogy van olyan szegmense a hip-hopnak, amin belül nem is volt annyira gyenge év az idei. És egyúttal látszik, hogy bőven lenne még hova terjeszteni a látókörömet. A baj az, hogy olyan sok a kiadvány, hogy még azokat az előadókat is nehezen követem, akiket standard módon követek, és akiknek továbbra is szeretném hallani a lemezeit... Egyre nehezebb újakat bevonni közéjük.

Amiket felsoroltál, azok közül én a Rome Streetz lemezeit hallottam. Azok tényleg tök jók, főleg a Noise Kandy 5, de nem az a szint nálam, amire felkapnám a fejem, és azt mondanám, hogy egyértelmű top 10-es. Nyilván nem is annyira a stílusom, mint neked, de inkább az van benne, amit te is írsz: 15 éve még óriási durranás lehetett volna, ma meg már akkora dömping van, hogy szinte elmegy az ember füle mellett.
De egyébként Benny the Butcher mellett Rome Streetz is kiemelendő a Griseldából. Ők ketten azok, akik nem mentek el még ebbe a nagyon absztrakt, elborult irányba, hanem tisztességes, bólogatós boombapet tudnak csinálni a mai napig. Mach-Hommy mindig elvont volt, Westside Gunn azzá vált, Conway tud ilyet is, olyat is, Armani Caesar pedig jó, de őt azért nem helyezném annyira magas polcra rapperként, mint a többieket.

2023.12.23. 15:19

dub7 írta:
Yodaragorn írta:
dub7 írta:

Mindenféleképpen gyengébb év szerintem is, de azért annyira nem rossz a helyzet.
Tény, hogy nagy várományosok albumai laposabbak lettek az előző produktumokhoz képest. Pl. Al Divino, Aesop Rock, Vinnie Paz, Joell Ortiz...
A Bad Seed album is egy fokkal halványabb a tavalyinál, de mondjuk nálam még így is toptizes. Rá például nagyon kevesen figyelnek oda. Nyilván nem hoz újat, nem forradalmasítja a hip-hopot, de nekem nem is elvárás ez egy előadónál.
Vannak a noname új előadók, akiknek sok esélye nincs érvényesülni egy ilyen online dömpingben. Pl. Beyah & Digga - GSW II albuma kurvajó. Oké amcsi MC + európai producer dolgokra már sokszor tudatosan én se klikkelek rá. Ezt valamiért lekaptam, tényleg nagyon erős. 2 év múlva már én se fogom tudni, hogy ki ez.
Koncept Jack$on & Sadhugold - Draft Dodger albuma kurvajó. Nálam biztos top10. 1-2 ezres videómegtekintései vannak.

Rome Streetz év elején jött egy szokásosan erős albummal, majd év vége felé megfejelte egy másikkal. Tizen-huszon éve mindkettő klasszikként maradt volna fent, most meg ilyen "aha, fasza", aztán két év múlva azt sem tudjuk, hogy mi volt ez.
A Jae Skeese + Conway cucc is erős. Jae Skeese szólóján vannak iszonyat durva trekkek, de album szinten szétesik.
A Tristate ep sajnos rövidke. Jó anyag. Architect produceri albuma szintén nagyon erős.
Timbo King szintén.
Crimeapple már nyomonkövethetetlen kiadványok szempontjából, de a YDFWC3 meg a Kilómetros 2 toptízesélyesek szintén nálam.

Elzhi & Oh No lemez is kurvajó lett, lehet, hogy kiszorul a top10-bő, de mindenféleképpen említésre méltó.

Aztán voltak a számomra meglepő visszatérők: Son Doobie, Thirstin Howl III - nagyon jó, hogy ők még mindig tudnak jó cuccokat összehozni.

Év végére még jött pár erős anyag, amik nálam top10esélyesek: Mickey Diamond & Big Ghost Ltd -Gucci Ghost 3, Planet Asia & MidaZ The BEAST - And 1 Rap Shit + MidaZ The BEAST saját anyaga a The Last Of The Mohicans.

Szóval így áttekintve tényleg nem olyan rossz a helyzet.

Ez igy van.nagy a domping, de errol mar beszeltunk sokat.nincs ideje erni a lemezeknek.
En sose varok igazan lemezeket.csemegezgetek a blogokrol.neha tobbet neha kevesebbet.
Iden tobb jobb regebbi albumot hallgattam meg mint ideit amiket iden szedtem le.

A listan szereplo alnumokat ahogy mindig el kezdtem porgetni h meglegyen a sorrend.igazabol az elso mar megvan nalam.99.9%, de a top 3 top 5 is osszeallt fejben...

Ha az elmult evekbol kene mondani lemezeket nem menne.egyedul jon wayne rap album 2 az ami nagyon megfogott es gyakran porgetem.

2023.12.24. 11:30

Talán ebbe a topikba passzol leginkább:

Billboard's 25 Greatest Rap Producers of All Time
https://www.billboard.com/lists/best-ra ... zed-noize/

Lehet vitatkozni a helyezéseken, de hogy ki az a 25 producer, aki rákerült a listára, az egy-két kivételtől eltekintve szerintem valid.
(Természetesen Scott Storch-ot hiányolom. :) )

2023.12.28. 16:59

2023:

Az idei év rendkívül érdekes volt számomra zenehallgatás szempontjából. Írtam már korábban, de a listához meg kell, ismételjem, hogy valahogy nem érdekeltek az idei release-ek, kevás volt ami megmozgatott volna, vagy a megjelenés hírére ugrottam volna kapásból. Aztán ahogy telt az év csak találtam párat ami bejött, ezek voltak: Joell Ortiz & L'Orange – Signature, Eto & Futurewave – Dead Poets, Boldy James & RichGains – Indiana Jones, Cappadonna & Shaka Amazulu The 7th – African Killa Beez, Cannibal Ox – Live From The Aireport. Illetve 2 lemez ami nagyon bejött, a többi viszont nyugati parti ami egyrészt meglepett, hogy ilyen sok tetszett onnan, másrészt kicsit rosszul is esett, büszke voltam az elmúlt években, hogy igyekszem mindenfélét hallgatni, és a listám diverzitására is, de most ezt elengedtem, és egy top 7 lista lett a vége, a legjobb nyugati parti lemezekből amiket idén hallgattam.

A két lemez a mi nem nyugati, de mindneképpen itt a helye pedig:

El Michels Affair & Black Thought – Glorious Game
.
Talán egy hangyányival marad el csupán a tavalyi danger mouse-os lemezétől, de még ez se igaz, lehet csak ízlés béli, hogy affair vagy mouse akit választ az ember. Hogy egyben van, hogy a lemeznek van íve, koherens, hogy a producer nagyon érzi az mc-t az egy perig sem kérdéses, és nagyon erős, amolyan évmentő lemez is lett. Tényleg nem tudnám indokolni miért miben marad el a cheat codes-től ha egyáltalán...

Illetve:

Skyzoo x The Other Guys – The Mind Of A Saint
.
A lemez januárban jött ki, finoman szólva is tematikus, hiszen a Snowfall című sorozat főszereplőjéről szól az egész nem csak a címe utal rá. 5 évad történéseiből szemezget, azokról mesél, azokra reflektál Skyzoo a rapjeivel. A producer duó the other guys nagyon jó zenéket pakolt alá ami simán a soriban is elmehetne, autentikusan 80-as évek is, és LA-t is meg tud idézni úgy, hogy a brooklyni mc is magáénak tudja érezni, tud rá szövegelni és mégis összességében mai. Kis adalék hozzá, hogy azóta vége a sorozatnak, és lesz ennek a lemeznek egy deluxe verziója a most már véget ért 6 évadról plussz számokkal!

És akkor a Top 7!

7. Murs & El Lif Beatz – Take It Easy My Brother Murs

A zenéje is nagyon jó, és Murs szövegei is kiegyensúlyozottak, mélyek. Egyetlen bajom ezzel a lemezzel, hogy nagyon rövid! EP hosszúságú maximum sajnos, pedig hallgattam volna még legalább kétszer ilyen hosszan!

6. Black C & Joe Fresco – Ruthless

Jó lemez lett, de finoman szólva is megtévesztő. A címe, a videók, a single-k alapján ez egy monstre tribute cucc Eazy-E és a Ruthless felé, de igazából csak a fele az, az is jóindulattal. Keretes szerkezetű, az első 5 szám és az utolsó kettő tényleg tribute, de a közte lévő 10 tiszta, és friss bay hangzású Black C lemez lett. nincs rajta sok közreműködő, Joe egész jó producer, Black hozza a szokásos szövegeit, szóval tetszett, csak meglepett miután láttam videókat róla nem ezt vártam.

5. Larry June & The Alchemist – The Great Escape

A lemez tipikusan mai hangzás, minimális, vagy semmilyen dob, arra széjjelfüvezet flow és szövegek, amik folynak ki az mc-k szájából néha ütemre, néha mellé, néha rímbe, néha nem. A közreműködők klasszikus ALC vendégművészek, az album több lesz velük, kerekebb az egész. Ezt írtam, mikor először hallgattam, de év végére összeértünk, mert mosta nagyon tetszik az egész album.

4. JasonMartin & The Melodiks - I Owe Myself

#thankgod úgy tűnik lesz, jön, van egy új trend a rapben, hiphopban, hogy zenekarral készítenek lemezt, sok élő hangszerrel veszik fel, és játsszák is. Na erre a vonatra ült fel most Problem új névvel, pontosabban régivel, a polgári nevével, hogy jason martin. Nagyon kellemes alapokat, értő zenész közreműködőket kapott, ő is félig énekel, félig rappel és komolyabban, mint a megszokott. A másik lemeze se rossz, de ez uccahosszal nyert nálam.

3. Glasses Malone: Cancel Deeez Nutz

Akkor klasszikus 90-es évekbeli gangsta raphangzás, hogy a fal adja a másikat. Az igazi örököse az nwa családfának! A TDE túl modern, művészi, saját hangú, de Malone kb fele arányban saját hangú a másik fele simán nosztalgia, meg elődök megidézése. Ennek legjobb példája a lemez outro-ja ami egy az egyben mint a klasszikusok outroja, zenére elszövegeli a "thank yous" részt a bookletből! A videós nóták mind nagyon jók: kanye should..., sumn 4 bitchez, my nyk cortez. Ezeken kívül bejön eddig: tha loc, torah, walk off (outro) és a címadó dal is jól sikerült! Semmi dob+basszus nélküli szarság, nem 2 perces rohamok 2 verzével egy refrénnel, hanem rendes 3-4 perces számok, minimális átkötővel, intróval. A vendégek se rosszak, és nem nyomják el őt sose.

2. Lance Skiiwalker – Audiodidactic

Végig nagyon elszállt, nagyon igényes, nagyon jazz uptempo, pop, rock igazából hiphopból minimális, rap szinte nulla album, ami igazából nem is TDE-s hangzást, stílust hozott nekem, hanem a legjobb Terrace Martin és Adrian Younge "hagyományokat" hozta be az istállóba.

1. Reason: Porches

Nem album ez, hanem egy nagyon személyes útkeresés, annak bemutatása. Amolyan terápia, pszichoanalizis minden egyes szám. Mintha mind egy külön ülés lenne, egy alkalom ahova minket is beenged a művész. Mindez zenére mondva, rappelve, verselve, slammelve. Ezeket összerakva nehéz azt mondani rá, hogy szórakoztató lenne, mert annál sokkal nehezebb az anyag. Tanulságos, behúzó, nehezen elengedhető, de szórakoztatónak nem mondanám. Az év legjobb, legkomolyabb anyaga lett és ezzel nálam a TDE vastagon nyerte az évet, hogy az első kettő album is tőlük jött ki!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.12.29. 13:41

Köszi, dogg! Azért csak kijött egy vállalható lista ebből az évből is, és én örülök, hogy szinte mind westcoast! :)

A Reason lemez teljesen kiment a fejemből, örülök, hogy emlékeztettél rá... Pedig az tényleg nagyon jó lett. Eddig azt gondoltam, hogy 3 olyan album volt idén, ami egy erős évben is biztos top 10-es lett volna (és ezt a hármat szántam top 3-nak), de most rá kellett jönnöm, hogy a Reasonnel együtt 4. Úgyhogy kell még gondolkodnom a dobogón. :)
Lesznek átfedéseink ezen kívül is.

Problem másik idei anyagát (A Compton Story) hallottad? Az szerintem még jobb, mint az I Owe Myself, bár utóbbit tényleg különlegessé teszi az élőzenés jellege.

2023.12.29. 18:06

hallottam, az nekem túl eklektikus.
írtam is róla az új lemezek topikban asszem!

Yodaragorn írta:

Lehet vitatkozni a helyezéseken, de hogy ki az a 25 producer, aki rákerült a listára, az egy-két kivételtől eltekintve szerintem valid.

én Muggs-ot!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.12.29. 19:32

doggfather írta:

Yodaragorn írta:

én Muggs-ot!

Bocs, nem emlékeztem, hogy írtál a Compton Story-ról. Azzal egyetértek, hogy túl sok a 30 szám, zeneileg viszont számomra még nem vészesen eklektikus. De bele fogok pörgetni még egyszer az I Owe Myself-be a listám véglegesítése előtt, hogy frissebb emlékek alapján is össze tudjam hasonlítani őket. (szerk.: Meg is történt, és ez az I Owe Myself tényleg jobb még annál is, mint amire emlékeztem. Nehéz rangsorolni számomra a Compton Story-val. Utóbbi talán azért fogott meg jobban elsőre, mert reppesebb.)

És hú, tényleg, Muggs...! Neki is simán helye lenne a listán valamelyik újvonalas producer helyett.

2023.12.29. 19:52

doggfather írta:

Yodaragorn írta:

én Muggs-ot!

Nekem a trackmasters.de lehet elsiklottam felette illetve mas kruban is voltak

2023.12.30. 12:14

Zoli, MP írta:
doggfather írta:

Yodaragorn írta:

én Muggs-ot!

Nekem a trackmasters.de lehet elsiklottam felette illetve mas kruban is voltak

Jogos, nincsenek a listán.

2023.12.31. 13:52

HipHoppenheimer: The Best of 2023 (Mixtape)
free download
https://djkevlar.bandcamp.com/album/hip ... 23-mixtape

2023.12.31. 16:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 84  Következő