Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:05

Hozzászólás a témához  [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 84  Következő
 TOP 10 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: TOP 10
Jön a 2023-as összegzés. Nem részletezném, mert sokat beszéltünk már róla: gyenge év volt ez - legalábbis a hip-hopnak abban a szegmensében, amit én követek. Nem is biztos, hogy volt ennél gyengébb év, mióta aktívan követem a műfajt: talán 2013-14 "vetekedhet" vele, de így érzésre azok is jobbak voltak. Ahogy készítettem az éves összegzést, rájöttem, hogy nem is abban az értelemben volt ez gyenge év, hogy ne lett volna sok jó lemez. Mint látni fogjátok, rengeteg olyan kiadványt tudok felsorolni idénről, amit jó szívvel tudok ajánlani bárkinek. Abban az értelemben volt gyenge az év, hogy kiemelkedő lemezek viszont nem nagyon születtek. Más évek végén kapásból eszembe szokott jutni az a 3-4-5 album, amik extra jók voltak az évben, és amik a listám elejét fogják alkotni. Aztán gondolkodni csak a második felén kell. Idén az elején is gondolkodni kellett, ugyanis csak az első 4-5 albumnak lenne esélye egy átlag feletti évben is top 10-be kerülni, de akkor is valószínűleg csak a második felébe férnének be.
Ugyanakkor azok a lemezek, amik bekerültek a top 10-be, nagyon hasonló színvonalúak, baromi nehéz volt sorrendet felállítani köztük. Sőt, van jónéhány további olyan lemez, amit nem érzek érdemben gyengébbnek a top 10 második felénél, de valamit ki kellett hagyni, mert csak 10 lemez fér a listára. Éppen ezért több csoportba soroltam az idei kiadványokat, és csak az utolsó csoporton belül, vagyis a top 10-en belül fogok sorrendet felállítani, a többit pedig hasonló színvonalú csoportokba kategorizálom.
Elöljáróban még meg szeretném említeni, hogy nagyon vártam Jay Rock albumát, amiről több top színvonalú single is kijött idén. Ha reprezentatív mintát adtak az album színvonaláról, akkor tükörsimán 1. lehetett volna Jay Rock az idei listámon, sőt, még egy erősebb évben is eséllyel indulhatott volna az 1. helyért. Remélem, hogy jövőre fog is, ugyanis nem jelent meg idén az album: fogalmam sincs, hogy miért, pedig megmenthette volna az évet nálam.

További kompenzációként az idei lista relatív gyengeségéért, hirdetek néhány listán kívüli kategóriát is, ezekkel indítok.

Az év legjobb száma: Marsha Ambrosius - The Greatest
Nem rapszám, de ennél jobbat nem hallottam idén. Dr. Dre és csapata mestermunkát végzett a produceri feladatok és a keverés terén, Marsha hangja aranyat ér. Ez egy hibátlan R&B/soul nóta, és nagyon remélem, hogy 2024-ben hallhatjuk majd a teljes Casablanco albumot, amiről ez az első single. Ha ilyen szintű lesz az egész album, akkor magasan jobb lesz bármilyen lemeznél, amit idén hallottam.

Az év legjobb rapszáma: IAM feat. Jmk$ - Once Upon a Time
A 2023-as év nálam részben a francia rap (nagyon felszínes) felfedezéséről is szólt, amihez az NTM-ről szóló Reign Supreme sorozat megtekintése adott kedvet. Így kezdtem el IAM-et is hallgatni, akiknek ez a Once Upton a Time című új száma hibátlan. Többször is változik a zene a számon belül, de illeszkednek egymáshoz az egymást követő részek. Így tud egyszerre bólogatós boombap és újvonalas is lenni: mind a kettő a legmagasabb igényességi szinten. Hetekig minden nap meghallgattam, miután kijött, és mostanság is elő-előveszem, ezért nem kérdés, hogy nálam ez az év rapszáma.

Az év legjobb "nem rap" albuma: Terrace Martin - Fine Tune
Ez az év legjobb külföldi albuma, amit hallottam, de nem rap, ezért nem szerettem volna rárakni a listára. Nem lenne fair, hiszen a jazz szerintem eleve egy magasabb színvonalú műfaj zeneileg, mint a hip-hop, ezért objektíven nézve kb. bármelyik jazzlemezt bármelyik raplemez elé kéne rangsorolnom bármelyik évben. Viszont jazzt itthon nem sokat hallgatok, ezért nem tudom megítélni, hogy hova kéne rangsorolni a Fine Tune-t a jazzlemezek mezőnyében. Az biztos, hogy a legnagyobb zenei élményt nekem ez adta 2023-ban külfölrdől. Egy instrumentális jazzalbumról van szó, némi ének kiegészítő jelleggel felbukkan rajta, de rap nincs. Topigényes a hangszerelés, Terrace Martin a nyugati parti hip-hop körökből érkezve első osztályú jazz zenésszé nőtte ki magát.

És nem ez volt az egyetlen kiadványa idén! Említést érdemel még:
Terrace Martin & Alex Isley - I Left My Heart in Ladera: szintén nagyon finom jazz zene, de kevésbé virtuóz, mint a Fine Tune, ugyanis ez nem instrumentális. Kellett hagyni kibontakozni Alex Isley-t is, akinek az éneke nagyon jól passzol Terrace Martin zenéire.
Dinner Party - Enigmatic Society: Terrace Martin, Robert Glasper, Kamasi Washington és 9th Wonder Dinner Party formációja is jelentkezett idén egy új anyaggal. Ez is nagyon igényes, de ez hagyott a legkisebb nyomot bennem az idei Terrace Martin vonatkozású kiadványok közül. A Dinner Party-tól továbbra is az első lemezük rapperekkel kiegészített változata viszi a prímet nálam.

Az év koncertje: 50 Cent - The Final Lap Tour (warm-up: Busta Rhymes) (Budapest, Papp László Sportaréna)
Életemben először jutottam el idén egy igazi világsztár Aréna koncertjére, és hozta is, amit vártam tőle: mind Fifty, mind Busta Rhymes. Óriási show, látvány, az összes nagy sláger, jó hangulat. Örülök, hogy részem lehetett ilyenben.
Ezen kívül az Onyx fellépésén jártam még a Dürer Kertben, ami nyilván sokkal kisebb léptékű volt, de az adott keretek közt az is szuper élmény volt. Elképesztő, hogy Fredro és Sticky mekkora energiával tudnak fellépni évtizedek után is.

És akkor térjünk rá a raplemezekre! Ahogy ígértem, több csoportba kategorizálva közlöm őket. Először jöjjenek azok, amik semmiképp sem merültek fel top 10 jelöltként, de idei kiadványok, tetszettek, és jó szívvel tudom ajánlani őket. ABC-sorrendben:

Big Tray Dee - Malice, Cold 187um Presents: Rockboys Magazine Mixtape, Vol. 1, Daz Dillinger - Dat Nigga Daz, Daz Dillinger - Molly Whop, DJ Muggs - Soul Assasins 3: Death Valley, Hit Boy - Surf or Drown, Kota the Friend & Statik Selektah - To See a Sunset, KXNG Crooked & Joell Ortiz - JFK LAX, Lloyd Banks - Halloween Havoc IV: The 72nd Hour, Nym Lo & Statik Selektah - From the Horse's Mouth, Rome Streetz - Noise Kandy 5, Royce Da 5'9" - The Heaven Experience, Tha Chill - Ultimate Gangsta Shit, Young Noble - Lucky Number 7

A második csoportot azok a lemezek alkotják, amelyek az év legalább egy pontján felmerültek bennem top 10 esélyesként, de miután átgondoltam a jelölteket, viszonylag gyorsan világossá vált, hogy nem fognak beférni. Szintén ABC-sorrendben:

Dave East - Fortune Favors the Bold
E.D.I. Mean - OG3: La Bella Vita
Joell Ortiz & L'Orange - Signature
Lil' Eazy-E & Daz Dillinger - The Legacy
Lloyd Banks - The Course of the Inevitable 3: Pieces of My Pain
Madlib, Meyhem Lauren & DJ Muggs - Champagne for Breakfast
Paul Wall & Termanology - Start Finish Repeat
Statik Selektah - Round Trip
Suga Free & Kokane - SugaKane
Swizz Beatz - Hip Hop 50, Vol. 2
Westside Boogie - Live at the Novo

A harmadik csoportot azok a lemezek alkotják, amiket szerettem volna betenni a top 10-be, érdemben nem is érzem őket gyengébbnek a top 10 második felénél, sőt, amikor véleményeztem őket év közben, ígértem is, hogy top 10-esek lesznek, de mégis kiderült, hogy nem fognak beférni, mert véges a helyek száma a legjobb 10-ben. Ismét ABC-sorrendben:

Bun B & Statik Selektah - Trillstatik 3
Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven
KXNG Crooked & Joell Ortiz - Prosper
Talib Kweli & Madlib - Liberation 2

A negyedik csoport pedig maga a TOP 10, ahol számítani fog már a sorrend is.

10. AZ - Truth Be Told
A 2000-es évek dallamosabb eastcoast hip-hopját 2023-ban is élvezhetően prezentáló album Buckwild zenéivel és AZ egyedi flowjával. A 2021-es Doe or Die II című AZ album jobb volt, de ez se marad el sokkal tőle.

9. Busta Rhymes - Blockbusta
Csalódás az album, de a top 10-be azért éppen hogy befért. Az ELE2 a nagyon erős 2020-as évben tudott dobogós lenni a listámon, annak alapján joggal vártam, hogy Busta Rhymes megmenti majd az idei évet is. Ez nem történt meg, ugyanis számomra érthetetlen okokból egy traplemezt csinált, ami közel sem áll olyan jól neki, mint a klasszikus hip-hop. Az a néhány "nem trap" szám, ami hallható a lemezen, az viszont rendkívül jó, és Busta Rhymes van annyira nagy MC, van annyira egyedi a flowja, hogy még a sablonosabb trapalapokat is élvezhetővé tudja tenni. Ezért (és mert gyenge év van) befért a 10-be, de jobbat vártam tőle.

8. Grip - Still (5 & A Fuck You)
A Shady Records előadójának második albuma, ami egyértelműen elmarad az elsőtől (az 3. volt a 2021-es listámon), de azért tisztes munka. Továbbra is nagyon jól egyensúlyoz Grip a régi- és az újvonalas hip-hop határán, akár egy számon belül is vegyíti őket. Ezen a lemezen belül viszont az én ízlésemnek kicsit túlságosan eltolódott a hangsúly a trap irányába, ezért lett csak 8. a listámon. A második felében hallható klasszikusabb hip-hop számok húzták fel. És az a furcsaság állt elő, hogy 2022-ben kijött egy másik lemez (mixtape?) is Five & A Fuck You címmel, ami ezt volt hivatott beharangozni, de egy fokkal szerintem az lett az erősebb anyag.

7. Dizzy Wright - Live at Daddy Mac's
Dizzy Wright régóta kopogtat a top 10-em kapuján, de még sosem sikerült beférnie. Segített neki a gyengébb év is, de ez még nem változtat a tényen, hogy ez az eddigi lejobb lemeze szerintem. Most sikerült a legjobban prezentálni az újvonalas westcoastot, ami továbbra is a dallamos funky hagyományokra épül, de modernebb körítést kap, mint a '90-es évek G-Funkja. Lesz még két másik lemez is a listán ugyanebből a new west stílusból.

6. Logic - College Park
Logic stabil szereplője az év végi 10-es listáimnak, általában a 9-10. hely környékén. Idén jelentőset lépett előre: elsősorban annak köszönhetően, hogy ez egy gyenge év volt. Maga az album nagyjából hasonló színvonalú, mint amit megszokhattunk Logictól, stílusát tekintve is a szokásos "modern boombap", populáris elemekkel megspékelve. Annak ellenére, hogy Logic kb. évente kiad egy hasonló jellegű lemezt, valahogy nem tudom megunni, mindig hoz valami apró újdonságot, ami fenntartja az érdeklődést. Most pl. a koncepció kifejezetten ötletes: a dalok és az őket összekötő skitek egy történetet mesélnek el Logic főiskolás éveiről, azt az időszakot idézik meg, amikor feltörekvő rapperként próbált betörni a köztudatba. Featek terén is erős az album, olyan nevek tűnnek fel, mint pl. RZA, Redman, Bun B.

5. JasonMartin & The Melodiks - I Owe Myself
Dizzy Wright után jön a new west másik képviselője, Problem, illetve most már a polgári nevé JasonMartin. Rögtön leszögezném, hogy ez az első olyan lemez a listámon, aminek szerintem egy erős évben is lett volna esélye top 10-be kerülni. Nagy éve volt Problem-nek, két nagyon erős albumot is kiadott, talán eddigi pályafutása két legerősebb anyagát (ha nem számítjuk a DJ Quik-kel közös Rosecrans-et). Azáltal kapott egy csavart az új west hangzás ezen a lemezen, hogy élő zenekar adja elő, ezáltal még hangsúlyosabbak a jazz, a funk, az R&B elemek, de Problem persze reppel, tehát alapvetően egy raplemezről van szó, aminek különösen igényes a hangszerelése.

4. JasonMartin - A Compton Story
Ez pedig a második idei kiadványa Problem-nek, nagyon nehéz volt sorrendet felállítani a két idei lemeze között, de végül ez került előrébb. Hátránya az előzőhöz képest, hogy nem élőzenés, illetve hogy 30 számos, ami sok, viszont sok közte a skit, és a rendes dalok se hosszúak, úgyhogy hiába 30 szám, nem hosszabb, mint régen egy album volt. Előnye viszont, hogy reppesebb, és kísérletezőbb zeneileg, vannak rajta olyan előremutató zenei megoldások, amik az I Owe Myself-en nem voltak. Ezért helyeztem előrébb. Tehát new west, nem feltétlen igényesebben előadva, mint az I Owe Myself-en, de progresszívebben.

3. El Michels Affair & Black Thought - Glorious Game
Elérkeztünk a dobogóhoz, ahol tulajdonképpen bármi lehetne a sorrend, nem igazán tudom rangsorolni az első hármat. Gyorsan belehallgattam újra mindháromba, és a pillanatnyi impulzusok alapján döntöttem, meg persze a szubjektív ízlésem alapján. Black Thought is stabil szereplője az év végi listáimnak az utóbbi években, de talán ez a legjobb kiadványa az utóbbi évekből. Nem érzem sokkal jobbnak, mint a tavalyi, Danger Mouse-al közös Cheat Codes-ot, ami a tavalyi listám végefelé szerepelt: azért került csak ennyivel előrébb, mert ez egy gyengébb év, mint a tavalyi. Objektív szempontok alapján persze nyugodtan lehetne első is: Black Thought továbbra is a világ egyik legjobb MC-je, az El Michels Affair pedig hihetetlenül igényes, jazzes hip-hop alapokat szolgáltatott alá, amiket én még Danger Mouse zenéinél is kicsit jobbnak érzek. Szubjektív okok miatt nem első a listámon: nem egy könnyű hallgatnivaló, komoly odafigyelést igényel a hallgató részéről, hogy igazán értékelni tudja a lemezt. Ezért nem az a típusú album, amit csak olyan könnyen előveszel, és beraksz róla egy-két számot. Márpedig nekem kell az első helyhez az, hogy szívesen meghallgassam sokszor - ha nem is az egész lemezt, de legalább számokat róla. Ahhoz pedig egy fokkal nagyobb populáritásra van szükség, mint amit ez a lemez képvisel.

2. Reason - Porches
Majdnem megfeledkeztem erről a lemezről, dogg listája emlékeztett rá. Pedig milyen jó! A TDE tavaly vitte az évet Ab-Soullal, SZA-val, sőt, még Kendrick TDE búcsúlemezével is. Az idei évük nem lett akkora durranás, mert végül Jay Rock albuma nem jött ki, viszont Reason azért itt van a második helyen, és egyetértek doggal, hogy Lance Skiiwalker lemeze is nagyon erős, csak számomra túl elvont, ezért nem említettem. Reason pedig karrierje eddigi csúcspontját produkálta. Ő is régóta kopogtat a top 10-em kapuján, sőt azt se tartom kizártnak, hogy valamelyik évben ott volt a 9-10. hely környékén, de most egyértelműen szintet lépett. Nem ő a TDE legnépszerűbb tagja, a befelé fordulósabb szövegei és a hozzájuk illeszkedő zenei alapok miatt nem is alkalmas rá, hogy az legyen, de ettől még képes komoly színvonalat produkálni. A szövegei is ezen a lemezen a legmélyebbek, és a zenék is most a legigényesebbek - még azzal együtt is, hogy az én ízlésemnek kicsit sok a trap. De rá is igaz az, amit Gripre írtam, és ami a TDE összes tagjára igaz, hogy nagyon jól egyensúlyoz a régi és az újvonal között zeneileg, és vannak ezen a lemezen is klasszikus, bólogatósab hip-hop alapok. De nem úgy bólogatósak, hogy leszakad a fejed, hanem úgy, hogy lazulsz közben a lágyabb dallamok és basszusok mellett.

1. Ez Mil - DU4LI7Y: Redux
Hát, amikor először hallgattam ezt a lemezt, véletlenül se gondoltam volna, hogy 1. helyen lesz az év végi listámon, nem is voltam vele teljesen elégedett, és most se vagyok, de ez egy ilyen év... Akkor azt írtam, hogy a top 10 meglesz neki, de valószínűleg csak a második fele. Nem gondoltam még nyáron, hogy olyan gyenge évünk lesz, ami az első helyre repíti Ez Milt. De így legalább nem tört meg a mintázat: ha kiad az Aftermath albumot egy évben, akkor az jó eséllyel első lesz az azévi listámon. :)
Ez a lemez Ez Mil 2022-es, még nem Shady/Aftermath alatt megjelent DU4LI7Y lemezének az átdolgozott verziója: más a számok sorrendje, néhány szám lekerült, néhány új szám rákerült. Értem én, hogy Dr. Dre és Eminem nagyon be akarták robbantani az új igazolásukat, de egyrészt ez szerintem nem sikerült (a megjelenés után 1 héttel már senki nem beszélt a lemezről), másrészt kicsit elhamarkodták szerintem. Ez Mil hatalmas tehetség: jól reppel, jól táncol, és még énekel is (bár szerintem azt a legkevésbé jól). Ja, és ügyes producer is. Viszont én még kicsit éretlennek, kiforratlannak érzem: hagytam volna még fejlődni, mielőtt kiadok neki egy lemezt Shady/Aftermath logoval.
Na, de hogy dicsérjem is kicsit az 1. helyezettet. :) Ez Mil tehetségét már hangsúlyoztam ez előbb is. Ő a legpopulárisabb a dobogósak közül, az ő zenei stílusa áll legközelebb hozzám, ezért raktam őt az 1. helyre. Kicsit még túl soknak érzem Eminem hatását a zenéin, de amikor megjelennek a Fülöp-szigeteki behatások bennük (ugyanis Ez Mil filippino), az nagyon különlegessé tudja tenni őket: ezen a vonalon kéne továbbmennie. A rapjeiben is megjelennek időnként filippino szövegek: ez hosszú távon sok tudna lenni, de fűszerként nagyon jól lehet használni. A legjobban pedig az fogott meg, amikor az Up & Down című számot meghallottam és a klipjét megláttam, hogy a 2000-es évek táncolós hip-hopját hozza vissza újraértelmezve, 2023-as köntösben. Én pedig a 2000-es évek gyermekeként már nagyon várom, hogy mikor fog beköszönni a 2000-es évek retroja szintet lépve, és ez a szám talán az első jele annak, hogy vissza fog tudni jönni a 2000-es évek is ugyanúgy, ahogy pl. a '80-as évek visszajött a 2010-es években. Eminem featje is emlékezetes a lemezen: az ő szintjéig azért sokat kell fejlődnie Ez Mil-nek. Három éneklős bonus trackkel zárul az anyag: na, azokat lehagytam volna róla, az éneklés megy neki a legkevésbé szerintem.
Úgyhogy egy izgalmas új tehetséget talált megint Dre és Eminem, akinek kicsit korán jött ez a 2023-as első hely. Mázlija volt a gyenge évvel, de remélem, meghálálja majd a bizalmamat, és a jövőben képes lesz egy erős évben is első helyre kerülni. Elég különlegesnek érzem a stílusát ahhoz, hogy meglegyen benne a potenciál, de ehhez jobban le kell tisztulnia.

Szoktam magyar highlightokat is hozni a végére, de listát nehéz csinálni, mert kevés a magyar lemez. Idén is csak kettőt említenék meg.

Pogány Induló - Megáll az idő: nála is megelőlegezett a bizalom. Hatalmas tehetség, de még fejlődnie kell, ki kell forrnia magát a stílusának, és le kéne vetkőznie valahogy ezt a felesleges (és néha hiteltelen) flexelést... Néhány szám kicsit összecsapott a lemezen, de vannak igazi gyöngyszemek is, amik jelzik a Marciban lévő potenciál. Remélem, jó irányba fog továbbfejlődni.

Az év magyar lemeze: Punnany Massif - Fel Nem
Sőt, azt is megkockáztatom, hogy nem csak az év magyar lemeze, hanem az év lemeze nálam. Nagyon ritkán fordul elő, hogy az évi kedvenc magyar lemezem jobban tetsszen, mint a külföldi top 10-em első helyén szereplő album, de most ez a helyzet. Nekem ez jött be idén a legjobb, ezt a lemezt hallgattam a legtöbbet. Persze elfogult is vagyok, hiszen 2007 óta a Punnany a legnagyobb hazai kedvencem, és nagyon örülök, hogy 7 év szünet után új anyaggal jelentkeztek. Nem ez a legjobb lemezük, de azért méltó a korábbiakhoz, és sikeresen meg tudtak újulni úgy, hogy a saját hangjukat sem vesztették el. Pető Szabi végre megtalálta a helyét a zenekarban, és a rockos/bluesos stílusával új színt vitt a zenékbe.
Az eddigi összes Punnany lemezre azt mondanám én, hogy raplemez: még azokra is, amik sokak szerint már inkább a popkategóriába sorolhatók. Ez az első, amire már én se biztos, hogy rámondanám, hogy hip-hop, de akkor meg nem tudom, hogy mi: határok nélkül keveredik a hip-hop, a rock, a blues, a house, a népzene, a pop, stb. És működik! Úgyhogy nem is érdekel a stílus, a lényeg, hogy nálam 7 év után újra a Punnany Massif vitte a prímet 2023-ban. :)

2023.12.31. 18:08

Van átfedésünk!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.01.01. 09:56

doggfather írta:
Van átfedésünk!

nekem veled es vele van :o :)
a listam kb jan vege fele jon.

2024.01.01. 13:42

doggfather írta:
Van átfedésünk!

Van bőven. :) rapguruzzal szokott még sok átfedésem lenni, kíváncsi leszek az ő listájára.

@Zoli: igen, biztos vagyok benne, hogy ez most végre egy olyan év volt, amikor veled is lesz átfedés. :) Szerintem rá lehet jönni, hogy melyik album miatt. Ha beraktam volna a Paul Wall & Termanology lemezt a 10-be, akkor kettő is lehetne. (Persze lehet, hogy így is lesz kettő, meglátjuk...)

2024.01.01. 13:53

a listam mar olyan lesz h:
top 3

es megosztok 7 lemezt...
nincs sok idom manapsag :D

2024.01.08. 13:48

Elkezdem akkor az idei évet!
2024 TOP

21 Savage american dream
THE GAME, HIT-BOY & BIG HIT PAISLEY DREAMS

2024.01.14. 13:17

rapguruz88 írta:
2024 TOP

21 Savage american dream

Na, de hát még a 2023-ast se zártad le...! :) Én várom továbbra is a tavalyi top 10-edet.

Egyébként annyira jó, hogy már január közepén meg tudunk említeni jelentős kiadványokat 2024-ből. Ráadásul most jött ki Benny the Butcher készülő lemezéről egy ígéretes single, Ice Cube is bejelentett egy új albumot Man Down címmel, amit májusra ígér - persze Cube-ot ismerve jó, ha kijön az az év végéig, de hátha. Szóval már most egyértelműen ígéretesebb 2024, mint 2023 volt.

Még 2023-ra visszatérve: ahogy az "új zenék" topikban kifejtettem, sajnos módosítanom kell a 2023-as top 10-emet, ráadásul pont az 1. helyét. :) Így a teljes lista hátrébb csúszik egy hellyel, vagyis így néz ki:

1. Big Hit - The Truth Is in My Eyes
2. Ez Mil - DU4LI7Y: Redux
3. Reason - Porches
4. El Michels Affair & Black Thought - Glorious Game
5. JasonMartin - A Compton Story
6. JasonMartin & The Melodiks - I Owe Myself
7. Logic - College Park
8. Dizzy Wright - Live at Daddy Mac's
9. Grip - Still (5 & A Fuck You)
10. Busta Rhymes - Blockbusta

Az eddig 10. helyezett AZ pedig kicsúszik a Truth Be Told albumával.

2024.01.14. 16:13

Nem lesz idom.
A jovo7en dobok egy biztos top 3-mat
Es bedobok 7 lemez ami top 4-10.

2024.01.15. 00:34

Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:
2024 TOP

21 Savage american dream

Na, de hát még a 2023-ast se zártad le...! :) Én várom továbbra is a tavalyi top 10-edet.

Egyébként annyira jó, hogy már január közepén meg tudunk említeni jelentős kiadványokat 2024-ből. Ráadásul most jött ki Benny the Butcher készülő lemezéről egy ígéretes single, Ice Cube is bejelentett egy új albumot Man Down címmel, amit májusra ígér - persze Cube-ot ismerve jó, ha kijön az az év végéig, de hátha. Szóval már most egyértelműen ígéretesebb 2024, mint 2023 volt.

Még 2023-ra visszatérve: ahogy az "új zenék" topikban kifejtettem, sajnos módosítanom kell a 2023-as top 10-emet, ráadásul pont az 1. helyét. :) Így a teljes lista hátrébb csúszik egy hellyel, vagyis így néz ki:

3. Reason - Porches
7. Logic - College Park

A héten csinálom 2023-at majd! :D

2024.01.15. 10:00

Yodaragorn írta:
3. Reason - Porches
7. Logic - College Park

A Busta lemez ilyen jó?

nem hallottam, láttam a videót elég volt, illetve nem olvastam róla jókat sehol. :?

Kép

2024.01.15. 13:32

doggfather írta:
Yodaragorn írta:
3. Reason - Porches
7. Logic - College Park

A Busta lemez ilyen jó?

nem hallottam, láttam a videót elég volt, illetve nem olvastam róla jókat sehol. :?

Hát, attól függ, mihez viszonyítasz. Nekem is csalódás volt az album, de én simán berakok olyan lemezeket is a top 10-be, amiket csalódásként éltem meg, mert nem az a feladat, hogy az előadó saját korábbi munkásságához viszonyítsak, hanem az, hogy az év többi albumához.
A '90-es és 2000-es évekbeli Busta Rhymes albumokhoz képest sehol sincs. 2020-ban az ELE2 is nagyon bejött nekem: egy baromi erős évben lett 3. a top 10-emben. Annak alapján vártam volna egy hasonló teljesítményt most is tőle, de nem sikerült megközelíteni.
A kulcs az, hogy az ELE2 egy nagyon erős évben lett 3. a listámon, a Blockbusta pedig egy nagyon gyenge évben éppen befért 10. helyre. Ez azért óriási különbség a két album között. De annyira gyengének éreztem a 2023-as mezőnyt, hogy még így is befért nálam a 10 legjobba. 2020-ban vagy 2022-ben nyilván esélye sem lett volna erre.

Két dolog miatt raktam be: egyrészt azért, mert Busta Rhymes annyira egyedi flow és karakter, hogy a rapteljesítményét még azokon a trapalapokon is értékelni tudom, amikkel tele van ez a lemez, és amik egyébként nem állnak jól neki. Másrészt pedig azért, mert az a 4-5 szám, ami nem trap, az viszont nagyon jó. Az utolsó 2 track pedig egyenesen top színvonal: ha olyan lenne az album nagy része, akkor egy lapon lehetne említeni az ELE2-vel.

2024.01.15. 21:57

Yodaragorn írta:
doggfather írta:
Yodaragorn írta:
3. Reason - Porches
7. Logic - College Park

A Busta lemez ilyen jó?

Hát, attól függ, mihez viszonyítasz. Nekem is csalódás volt az album, de én simán berakok olyan lemezeket is a top 10-be, amiket csalódásként éltem meg, mert nem az a feladat, hogy az előadó saját korábbi munkásságához viszonyítsak, hanem az, hogy az év többi albumához.
A '90-es és 2000-es évekbeli Busta Rhymes albumokhoz képest sehol sincs. 2020-ban az ELE2 is nagyon bejött nekem: egy baromi erős évben lett 3. a top 10-emben. Annak alapján vártam volna egy hasonló teljesítményt most is tőle, de nem sikerült megközelíteni.
A kulcs az, hogy az ELE2 egy nagyon erős évben lett 3. a listámon, a Blockbusta pedig egy nagyon gyenge évben éppen befért 10. helyre. Ez azért óriási különbség a két album között. De annyira gyengének éreztem a 2023-as mezőnyt, hogy még így is befért nálam a 10 legjobba. 2020-ban vagy 2022-ben nyilván esélye sem lett volna erre.

Két dolog miatt raktam be: egyrészt azért, mert Busta Rhymes annyira egyedi flow és karakter, hogy a rapteljesítményét még azokon a trapalapokon is értékelni tudom, amikkel tele van ez a lemez, és amik egyébként nem állnak jól neki. Másrészt pedig azért, mert az a 4-5 szám, ami nem trap, az viszont nagyon jó. Az utolsó 2 track pedig egyenesen top színvonal: ha olyan lenne az album nagy része, akkor egy lapon lehetne említeni az ELE2-vel.

engem is meglepett busta a listan.
nagyobb meglepetes mint anno young buck elso helye nalam :D

2024.01.16. 17:25

Zoli, MP írta:

De hallottátok is a lemezt, vagy csak rosszakat olvastatok róla, és elkönyveltétek, hogy akkor biztos szar...? :)

Érdemes szerintem óvatosnak lenni az ilyen olvasott kritikákkal, mert a véleményeket mindig erősen befolyásolják az előzetes elvárások. Biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan mindenki jobbat várt Busta Rhymes-tól, és az ebből fakadó csalódása miatt írt negatív kritikákat. De attól, hogy csalódtunk, mert elmarad a lemez az elvárásainktól, még nem lesz ez egy rossz album. Számomra voltak rajta bőven élvezhető számok.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nektek nem tetszene, főleg neked nem, Zoli. :) Ezt az album minőségétől függetlenül mondom: egyszerűen a stílusa miatt nem tetszene.

2024.01.16. 21:22

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

De hallottátok is a lemezt, vagy csak rosszakat olvastatok róla, és elkönyveltétek, hogy akkor biztos szar...? :)

Érdemes szerintem óvatosnak lenni az ilyen olvasott kritikákkal, mert a véleményeket mindig erősen befolyásolják az előzetes elvárások. Biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan mindenki jobbat várt Busta Rhymes-tól, és az ebből fakadó csalódása miatt írt negatív kritikákat. De attól, hogy csalódtunk, mert elmarad a lemez az elvárásainktól, még nem lesz ez egy rossz album. Számomra voltak rajta bőven élvezhető számok.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nektek nem tetszene, főleg neked nem, Zoli. :) Ezt az album minőségétől függetlenül mondom: egyszerűen a stílusa miatt nem tetszene.

persze ezt a reszt ertem, izlesek stb,de fura h a lemez fele szted sem tul jo. nalam elobb lenne egy full atlagos lemez akkor.
de a te listad ,szoval no para :)

2024.01.16. 21:27

Én nem könyveltem el szarnak.
Csak nem hallgattam meg.

Kép

2024.01.17. 08:04
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1255 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 84  Következő