Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: TOP 10
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: engem is meglepett busta a listan. nagyobb meglepetes mint anno young buck elso helye nalam  De hallottátok is a lemezt, vagy csak rosszakat olvastatok róla, és elkönyveltétek, hogy akkor biztos szar...?  Érdemes szerintem óvatosnak lenni az ilyen olvasott kritikákkal, mert a véleményeket mindig erősen befolyásolják az előzetes elvárások. Biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan mindenki jobbat várt Busta Rhymes-tól, és az ebből fakadó csalódása miatt írt negatív kritikákat. De attól, hogy csalódtunk, mert elmarad a lemez az elvárásainktól, még nem lesz ez egy rossz album. Számomra voltak rajta bőven élvezhető számok. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nektek nem tetszene, főleg neked nem, Zoli.  Ezt az album minőségétől függetlenül mondom: egyszerűen a stílusa miatt nem tetszene. persze ezt a reszt ertem, izlesek stb,de fura h a lemez fele szted sem tul jo. nalam elobb lenne egy full atlagos lemez akkor. de a te listad ,szoval no para  Félreérthető voltam akkor: szerintem jó az egész album, csak ahhoz képest gyengébb, mint amit Busta Rhymes-tól várni szoktunk a múltbeli munkássága alapján. És mivel ez a mérce elég magasan van, van mozgástér gyengébbet csinálni: tehát ha szignifikánsan gyengébbet csinál az elvárásomnál, még akkor is lehet bőven fasza az album. Nem áll igazán jól neki a trap, de ettől még jó számok ezek, mert annyira jól reppel, hogy bőven tud élvezhető számokat csinálni még az ő szintjén gyengébb zenei alapokra is. Két dolgot tennék még hozzá: 1. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ha csak egy átlagos év lett volna 2023, már akkor se lett volna semmi esélye a top 10-be kerülni ennek a Blockbusta albumnak nálam, egy erős évben pedig pláne. Sőt, még így, hogy az én érzékelésem szerint az egyik leggyengébb (ha nem a leggyengébb) évet zártuk, mióta én aktívan követem a hip-hopot, még így is csak éppenhogy becsúszott 10. helyen... Ez azért nem egy nagy dicséret egy Busta Rhymes albumnak szerintem. 2. Tavalyelőtt Kendrick Lamar albumával (Mr. Morale and the Big Steppers) voltam hasonlóan, hozzátéve, hogy az egy lényegesen jobb album, és 2022 is nagyon erős év volt. Nekem csalódás volt az album (bár ez kisebbségi vélemény, mert a közvélemény nagyon dicsérte), de így is beraktam a top 10-em 7. helyére, mert bőven ott volt az év legjobbjai között. De mivel Kendrick összes korábbi albuma minimum top 3-as volt nálam, ezért egy ilyen brutálisan magas mércéhez képest 7. hely tőle csalódás. Nem is dicsértem agyon a lemezt, hiába éreztem úgy, hogy ott volt egy erős év 10 legjobbja között.
|
2024.01.17. 22:37 |
|
 |
rapguruz88
|
Na srácok, itt a tavalyi listám! Nem tudok igazán rangsorolni, de a TOP3-at megprobaltam azért... Ezennel ígérem hogy az idei listára több energiát fektetek majd!  1. Daz Dillinger & Lil Eazy-E The Legacy 2. NF Hope 3. Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven Nas Magic 2 Joell Ortiz L'Orange SiGnature Reason Porches Lil Peep and ILoveMakonnen Diamonds Earl Sweatshirt & The Alchemist Voir Dire Dave And Central Cee Split Decision Noname Sundial Nem volt egy túlságosan erős év számomra sajnos, az idei év már most sokkal jobban indult mint a tavalyi..
|
2024.01.18. 10:02 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
azé van egyezés!
|
2024.01.18. 11:59 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Na srácok, itt a tavalyi listám! Nem tudok igazán rangsorolni, de a TOP3-at megprobaltam azért... Ezennel ígérem hogy az idei listára több energiát fektetek majd!  1. Daz Dillinger & Lil Eazy-E The Legacy 2. NF Hope 3. Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven Nas Magic 2 Joell Ortiz L'Orange SiGnature Reason Porches Lil Peep and ILoveMakonnen Diamonds Earl Sweatshirt & The Alchemist Voir Dire Dave And Central Cee Split Decision Noname Sundial Nem volt egy túlságosan erős év számomra sajnos, az idei év már most sokkal jobban indult mint a tavalyi.. Köszi! Durva, hogy a klasszik westcoast dominálja nálad a dobogót, ilyen már ritkán fordul elő.  Doggystyleeee-t mondjuk én is szívesen betettem volna a top 10-be, de nem volt neki hely. A Daz & Lil' Eazy-E cuccot pedig én is megemlítettem, hogy tetszett, de az eszembe se jutott, hogy top 10 matéria lenne: nem semmi, hogy neked ennyire bejött.  Az Ez Mil és a Big Hit lemezeket hallottad egyébként? Mindkettőről azt gondolnám, hogy a te stílusod, ezért kicsit meglep, hogy hiányoznak a listádról.
|
2024.01.18. 21:18 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Na srácok, itt a tavalyi listám! Nem tudok igazán rangsorolni, de a TOP3-at megprobaltam azért... Ezennel ígérem hogy az idei listára több energiát fektetek majd!  1. Daz Dillinger & Lil Eazy-E The Legacy 2. NF Hope 3. Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven Nas Magic 2 Joell Ortiz L'Orange SiGnature Reason Porches Lil Peep and ILoveMakonnen Diamonds Earl Sweatshirt & The Alchemist Voir Dire Dave And Central Cee Split Decision Noname Sundial Nem volt egy túlságosan erős év számomra sajnos, az idei év már most sokkal jobban indult mint a tavalyi.. Köszi! Durva, hogy a klasszik westcoast dominálja nálad a dobogót, ilyen már ritkán fordul elő.  Doggystyleeee-t mondjuk én is szívesen betettem volna a top 10-be, de nem volt neki hely. A Daz & Lil' Eazy-E cuccot pedig én is megemlítettem, hogy tetszett, de az eszembe se jutott, hogy top 10 matéria lenne: nem semmi, hogy neked ennyire bejött.  Az Ez Mil és a Big Hit lemezeket hallottad egyébként? Mindkettőről azt gondolnám, hogy a te stílusod, ezért kicsit meglep, hogy hiányoznak a listádról. EZ Mil persze megvolt, talán én linkeltem ide, Annyira nem ragadt meg sajnos.. Big Hit meg még nem volt meg sajnos, lehet atirna a listamat, mint a tiédet is! 
|
2024.01.18. 22:54 |
|
 |
Zoli, MP
|
1: Rasheed Chappell-Sugar Bills (2023) Csak a borítója es a címe fogott meg es ezért hallgattam meg. Boom bap, de a zenekben van vmi extra ami frisse teszi es egyedive. Amúgy érdekes, mert nem kedvelem a vekonyhangu reppereket. A számok balanszban vannak van nyomulós es van lassabb is. ez egy lassabb https://youtu.be/ZvH__fwp888?si=89iPOGSj5At-ZwdMRasheed Chappell 'Never Change' feat. Jasmine Lopez 2: DJ Robert Smith & BambuDeAsiatic – In Stereo Bambut a Collective efforts miatt ismerem. Voltak featjei. Kiadott 2 szolo albumot, most egy ep jott dj Robert-tel. Rövid ,de velős, flowban sokat fejlődött es baromi jok a szkeccsek. Nem gettó rap https://www.youtube.com/watch?v=4cPKc_W7eccDJ Robert Smith & BambuDeAsiatic - Broken Dreams ft. Moonbeam Kelly 3: Jay Royale-Criminal Discourse-2023- Sokaig ezt tűnt sima top 1-nek, mert a single-ok kiválóak voltak. De egyben monoton lett az album. Az első ket lemez nagyon bejött, mint ez is, folytatja az elkezdett utak. Ghetto boombap. Feat, kool g rap, havoc, styles p https://www.youtube.com/watch?v=8ba1MI10LtMJay Royale ft Styles P - End Game (VIDEO) Prod by Ray Sosa / Cuts by DJ Crypt Es a többi nem sorrendben es végül 11 lett a top10 Paul Wall & Termanology-Start Finish Repeat (Deluxe) (2023) Styles_P-Penultimate_A_Calm_Wolf_Is_Still_A_Wolf-2023 Murs & El Lif - Take It Easy My Brother Murs - 2023 Dizzy Wright - Live At Daddy Macs - 2023 Ace SL & Tru Comers - Piece Of Mine (2023) Skyzoo & The Other Guys - The Mind Of A Saint (2023) Cyrus Malachi-The Feather Of Tehuti (2023) CJ Fly - HEALING FROM OUR WOUNDS [Explicit] (2023) Ami nem repp de megemlítenem az a dinner party album.
|
2024.01.19. 21:08 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Veled is van átfedésem!
|
2024.01.19. 21:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Veled is van átfedésem! ketto is nem? skyzoo es murs murs vegre letett egy olyan kiadvany ami jo zeneileg is..igaz kb 5 perc az egesz skyzoo meg concept lemez vmi sorozat alapjan nem? nem vagom a sorozatokat, de zeneileg meg minden masban top
|
2024.01.19. 21:31 |
|
 |
doggfather
|
Jaja, egy marha jó sorozatról szól a lemez! Snowfall
|
2024.01.19. 21:42 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Na srácok, itt a tavalyi listám! Nem tudok igazán rangsorolni, de a TOP3-at megprobaltam azért... Ezennel ígérem hogy az idei listára több energiát fektetek majd!  1. Daz Dillinger & Lil Eazy-E The Legacy 2. NF Hope 3. Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven Nas Magic 2 Joell Ortiz L'Orange SiGnature Reason Porches Lil Peep and ILoveMakonnen Diamonds Earl Sweatshirt & The Alchemist Voir Dire Dave And Central Cee Split Decision Noname Sundial Nem volt egy túlságosan erős év számomra sajnos, az idei év már most sokkal jobban indult mint a tavalyi.. Köszi! Durva, hogy a klasszik westcoast dominálja nálad a dobogót, ilyen már ritkán fordul elő.  Doggystyleeee-t mondjuk én is szívesen betettem volna a top 10-be, de nem volt neki hely. A Daz & Lil' Eazy-E cuccot pedig én is megemlítettem, hogy tetszett, de az eszembe se jutott, hogy top 10 matéria lenne: nem semmi, hogy neked ennyire bejött.  Az Ez Mil és a Big Hit lemezeket hallottad egyébként? Mindkettőről azt gondolnám, hogy a te stílusod, ezért kicsit meglep, hogy hiányoznak a listádról. EZ Mil persze megvolt, talán én linkeltem ide, Annyira nem ragadt meg sajnos.. Big Hit meg még nem volt meg sajnos, lehet atirna a listamat, mint a tiédet is!  Tényleg, most hogy írod, emlékszem, hogy neked nem jött be az Ez Mil... Big Hit-et pótold mindenképp: nem tudom elképzelni, hogy ne tetsszen neked!  @Zoli: Köszi neked is! Ez a Rasheed Chappell baromi jó!  Ez az egy szám alapján meg tudom érteni, hogy miért lett nálad első. Tényleg olyan, hogy boombap, de frissen tálalva. Nagyon szeretem azt is, amikor ilyen énekesnők nyomják a refréneket, mint ez a Jasmine Lopez. Rasheed Chappell hangja pedig Q-Tip-re emlékeztet, de zeneileg tök más. Azt jól tippeltem, hogy Dizzy Wright lesz az átfedésünk.  Az viszont meglep, hogy Styles P nálad top 10-es lett: önmagához képest szerintem gyenge lemezt rakott össze. De te is elfogadtad, hogy Busta Rhymes top 10-es nálam, úgyhogy én is elfogadom.  Az a feat-je a Jay Royale lemezen, amit linkeltél, szerintem simán veri a teljes Styles P lemezt.
|
2024.01.19. 22:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Na srácok, itt a tavalyi listám! Nem tudok igazán rangsorolni, de a TOP3-at megprobaltam azért... Ezennel ígérem hogy az idei listára több energiát fektetek majd!  1. Daz Dillinger & Lil Eazy-E The Legacy 2. NF Hope 3. Doggystyleeee - All Doggs Go to Heaven Nas Magic 2 Joell Ortiz L'Orange SiGnature Reason Porches Lil Peep and ILoveMakonnen Diamonds Earl Sweatshirt & The Alchemist Voir Dire Dave And Central Cee Split Decision Noname Sundial Nem volt egy túlságosan erős év számomra sajnos, az idei év már most sokkal jobban indult mint a tavalyi.. Köszi! Durva, hogy a klasszik westcoast dominálja nálad a dobogót, ilyen már ritkán fordul elő.  Doggystyleeee-t mondjuk én is szívesen betettem volna a top 10-be, de nem volt neki hely. A Daz & Lil' Eazy-E cuccot pedig én is megemlítettem, hogy tetszett, de az eszembe se jutott, hogy top 10 matéria lenne: nem semmi, hogy neked ennyire bejött.  Az Ez Mil és a Big Hit lemezeket hallottad egyébként? Mindkettőről azt gondolnám, hogy a te stílusod, ezért kicsit meglep, hogy hiányoznak a listádról. EZ Mil persze megvolt, talán én linkeltem ide, Annyira nem ragadt meg sajnos.. Big Hit meg még nem volt meg sajnos, lehet atirna a listamat, mint a tiédet is!  Tényleg, most hogy írod, emlékszem, hogy neked nem jött be az Ez Mil... Big Hit-et pótold mindenképp: nem tudom elképzelni, hogy ne tetsszen neked!  @Zoli: Köszi neked is! Ez a Rasheed Chappell baromi jó!  Ez az egy szám alapján meg tudom érteni, hogy miért lett nálad első. Tényleg olyan, hogy boombap, de frissen tálalva. Nagyon szeretem azt is, amikor ilyen énekesnők nyomják a refréneket, mint ez a Jasmine Lopez. Rasheed Chappell hangja pedig Q-Tip-re emlékeztet, de zeneileg tök más. Azt jól tippeltem, hogy Dizzy Wright lesz az átfedésünk.  Az viszont meglep, hogy Styles P nálad top 10-es lett: önmagához képest szerintem gyenge lemezt rakott össze. De te is elfogadtad, hogy Busta Rhymes top 10-es nálam, úgyhogy én is elfogadom.  Az a feat-je a Jay Royale lemezen, amit linkeltél, szerintem simán veri a teljes Styles P lemezt. Styles p. - igen onmagahoz kepest lehet ,de az evet tekintve sztem fasza lett. a rasheed cuccot linkeltem itt mikor kijott, szoval csepegtettem, hatha vki meghallgatja 
|
2024.01.20. 21:42 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Styles p. - igen onmagahoz kepest lehet ,de az evet tekintve sztem fasza lett. a rasheed cuccot linkeltem itt mikor kijott, szoval csepegtettem, hatha vki meghallgatja  Akkor te hasonlóan voltál 2023-ban Styles P-vel, mint én Busta Rhymes-szal.  Arra pedig sajnos nincs mindig időm, hogy számomra ismeretlen nevek cuccait meghallgassam - még akkor se, ha ajánljátok, és ha ezzel megvan a kockázata, hogy elsiklok gyöngyszemek felett. Most viszont volt arra időm, hogy a linkjeiden végigmenjek.  Ha él még az az albumlink, esetleg megismételhetnéd... 
|
2024.01.21. 15:09 |
|
 |
Zoli, MP
|
most jutott eszembe....paul wall szoloja nekem nagyon bejott. szoval a listamrol Ace SL & Tru Comers - Piece Of Mine (2023) vagy CJ Fly - HEALING FROM OUR WOUNDS [Explicit] (2023) lehuzhato siman 
|
2024.01.25. 16:25 |
|
 |
doggfather
|
január eddig:
Masta Ace & Marco Polo – Richmond Hill
szerk.: The Game and Big Hit - Paisley Dreams
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doggfather 2024.01.26. 15:06-kor.
|
2024.01.26. 13:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: január eddig:
Masta Ace & Marco Polo – Richmond Hill The Game és Big Hit nem is? 
|
2024.01.26. 15:02 |
|
 |
|