Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 20:09

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Dopeman: Meghallgattam a beszélgetést de sajnos nekem semmi újdonságot nem tudott mondani.. 96-óta "követem", az országház fantomjáig nagyon bírtam az albumait.. Onnan már más irányt vett sajnos mind szövegileg, mind zeneileg.. Mondhatni, addig volt jó amíg Tyson vele volt, és írta neki a szövegeket!!!
Annó sok interjút készített vele, velük a Z+, viva, ott volt még a kartel videó kazija amibe minden tag bemutatkozott, stb,stb...
Pár éve elkezdte ezt a live-ozást youtubeon, most meg már tiktokon is, és ezek amik elhangoznak ebbe a beszélgetésbe, mind téma szinte minden live-ba, amit a nézők kérdezgetnek és tök normálisan mesélget, válaszolgat, valószínű ezért se mond semmi újdonságot (nekem)
A mostani zenéit nem bírom, viszont mint ember sokat változott, jó irányba... Egyedül az Orbános dolgát nem tudom elfogadni.. Orbán szobrát szétrúgja, aztán pár év és nagy fideszes lett..

Pl ezt se értem tőle: DOPEMAN X BARÁTH GYULA: CIGI + HELL/NEM AKAROK OLYAN LENNI OFFICIAL 4K

https://youtu.be/z4ffcMh8o_8?si=2yjrhXUkJmqp1Ogg

Oké hogy ez a trendi minden fiatalnál szinte, cigi meg hell van, de ha van már egy saját energiaitalom, (Zenergee) akkor már inkább azt reklámoznám..

Pogány Induló: Akárhány riportot, beszélgetést meghallgatok régi előadókkal, mind szóba hozzák, és mind elismerik, ami szerintem tökjó!!
Nem emlékszek ilyenre annó hogy ennyien elismernek valakit a hazai műfajba, és minden előadó csak jó véleménnyel van róla esetleg róluk....
Pogány Induló x Hibrid x VZS - Zárka (Kiadatlan) --> Ezt egy random emberke töltötte fel.. Szóval nem Pogi, se Bedlam, se Vzs nem tette ki a csatornájára hivatalosan, és lehetett hallani hogy nincs még rendesen kikeverve, meg ugye ez a Pogi megjelenő albumán lesz rajta!! Sokan feltöltenek olyan zenéket kiadatlan címmel, amik ki vannak vágva régebbi zenéiből, vagy esetleg más alapokra pakolják a szövegét, meg feateket csinálnak belőle... Nyilván hogy többen nézzék a random vagy fanok csatrornáit!!!

Geszti: Mindig rüheltem :D nyilván a Megasound System miatt, akik nagyon sok számukban szét oltják Petit, meg nekem az a zene nem jött be soha amiket csináltak:Rapülők, Jazz+Az..

Végére meg pár frissebb dolog: :)

Ez a beszélgetés nagyon nem kapcsolódik a raphez, de ezt a srácot mikor annó követtem, meg mikor még körözték, akkoriban hallgattam sokat, és nagyon hasonlít az élete, a zenéje Paja G-hez!! Egy feat-re kiváncsi lettem volna..

A kábítószerezés poklának sötét bugyrairól mesél Serrano a borsodi utcagyerek:
https://youtu.be/2WlOyspPgbg?si=NzaZjXGePwT4oRJ3

Mikee Mykanic - Hicskok Freestyle (Official Music Video)
https://youtu.be/bpaKNdDHuyE?si=V7oJ9BKfIY997LE4

Erre meg rá kerestem itt fórumon de nem talált ilyen találatot, szóval szerintem nem volt linkelve még ( ha meg volt sorry)

Teswér - Official Raktárkoncert (2020)
https://youtu.be/Y5EyfQ-Vnac?si=Z8XAZR95K6xwQy3R

2024.01.25. 15:19

A beszélgetés Serranoval egyáltalán nem mostani hanem 2016-os, az élete meg nem hasonlít a Pajáéra hanem konkrétan a Pajáék akkori társaságának a közelébe került fel meg lakott együtt, olyan arcokról beszél akik abban az időben együtt mozogtak a Pajáékkal.

2024.01.25. 15:37

Dogg-Pound írta:
Dopeman: Meghallgattam a beszélgetést de sajnos nekem semmi újdonságot nem tudott mondani.. 96-óta "követem", az országház fantomjáig nagyon bírtam az albumait.. Onnan már más irányt vett sajnos mind szövegileg, mind zeneileg.. Mondhatni, addig volt jó amíg Tyson vele volt, és írta neki a szövegeket!!!
Annó sok interjút készített vele, velük a Z+, viva, ott volt még a kartel videó kazija amibe minden tag bemutatkozott, stb,stb...
Pár éve elkezdte ezt a live-ozást youtubeon, most meg már tiktokon is, és ezek amik elhangoznak ebbe a beszélgetésbe, mind téma szinte minden live-ba, amit a nézők kérdezgetnek és tök normálisan mesélget, válaszolgat, valószínű ezért se mond semmi újdonságot (nekem)
A mostani zenéit nem bírom, viszont mint ember sokat változott, jó irányba... Egyedül az Orbános dolgát nem tudom elfogadni.. Orbán szobrát szétrúgja, aztán pár év és nagy fideszes lett..

Pl ezt se értem tőle: DOPEMAN X BARÁTH GYULA: CIGI + HELL/NEM AKAROK OLYAN LENNI OFFICIAL 4K

Akkor sorry: simán el tudom képzelni, hogy nem sok újat mondott Dopeman, viszont mivel én nem sok interjút láttam vele eddig az életpályájáról, ezért nekem nagyrészt újakat mondott.

Az új számról ugyanaz a véleményem, mint általában a mostanában kifejtett munkásságáról: tartalmilag értékesebb, mint valaha, technikailag szarabb, mint valaha, pedig már régen se volt jó...
Az pedig régen is jellemző volt rá, hogy klasszikus rapszámok mintáit dolgozza fel bénábban kiadásban: ezúttal a Regulate mintája került sorra teljesen elcseszett módon. :)

Mikee Mykanic: ez is zseniális technikailag, ilyen az, amikor egy őstehetségre nincs jó hatással a narkó. Nem abban az értelemben, hogy ne reppeljen jól, mert tényleg brilliáns: hanem abban az értelemben, hogy az egész kisugárzása, szemléletmódja taszító a számomra.

2024.01.25. 15:56

T. Less feat. Xiaoling - Hideg (Official Music Video)

https://youtu.be/3bmTENeHfLI?si=MYoJ3CWgeH0RHemh

2024.01.27. 09:13

Yodaragorn írta:
Dogg-Pound írta:

Akkor sorry: simán el tudom képzelni, hogy nem sok újat mondott Dopeman, viszont mivel én nem sok interjút láttam vele eddig az életpályájáról, ezért nekem nagyrészt újakat mondott.

Az új számról ugyanaz a véleményem, mint általában a mostanában kifejtett munkásságáról: tartalmilag értékesebb, mint valaha, technikailag szarabb, mint valaha, pedig már régen se volt jó...
Az pedig régen is jellemző volt rá, hogy klasszikus rapszámok mintáit dolgozza fel bénábban kiadásban: ezúttal a Regulate mintája került sorra teljesen elcseszett módon. :)

Mikee Mykanic: ez is zseniális technikailag, ilyen az, amikor egy őstehetségre nincs jó hatással a narkó. Nem abban az értelemben, hogy ne reppeljen jól, mert tényleg brilliáns: hanem abban az értelemben, hogy az egész kisugárzása, szemléletmódja taszító a számomra.

ebben a dopeman szamban nagyon csuszik , off beat az a "futty" minta.
ot mindig korbevettek, jo zeneszek, de sztem az izlesevel van baj, mert egyszeruen nem tudott osszerakni veluk vmi baszos dolgot. vagy csak annyira mast akar csinalni, mint az atlag h egyszeruen nem jo.

2024.01.28. 12:37

Zoli, MP írta:
ebben a dopeman szamban nagyon csuszik , off beat az a "futty" minta.
ot mindig korbevettek, jo zeneszek, de sztem az izlesevel van baj, mert egyszeruen nem tudott osszerakni veluk vmi baszos dolgot. vagy csak annyira mast akar csinalni, mint az atlag h egyszeruen nem jo.

Én nem hinném, hogy mást annyira mást akart csinálni, mint az átlag, mert akkor nem lopott volna le ilyen sok külföldi slágert. :) Inkább arra tippelnék, hogy nincs füle a zenéhez. Jó kérdés, hogy ízlése van-e: a régi klasszik rapzenékkel érezhetően képben van, és jó zenéket szeret, ami azért utal némi ízlésre. De valahogy ezt nem válik hasznára a saját zenéinél.
Meg az is lehet, hogy idővel romlott le: a Fordult a kockáról amit hallottam, azok a kor színvonalán nem voltak rossz zenék szerintem. Persze azok közt is volt már lopás.

Abban mindenesetre egyetérthetünk valóban, hogy ebbe az új zenébe szörnyen nem passzol a füttyös minta... :)

2024.01.28. 15:13

Sixfeet írta:
A beszélgetés Serranoval egyáltalán nem mostani hanem 2016-os, az élete meg nem hasonlít a Pajáéra hanem konkrétan a Pajáék akkori társaságának a közelébe került fel meg lakott együtt, olyan arcokról beszél akik abban az időben együtt mozogtak a Pajáékkal.

Akkor azért volt fura hogy nem változott semmit, mert én azt hittem mostani :D Sorry!!
Paja meg Serrano ezekszerint ismerték egymást személyesen? Vagy félre értem az írásod? :roll:

GEDDO - NEM1 feat. Ótvar Pestis (Official Music Video)

https://youtu.be/7aKPfE4u8Fo?feature=shared

Nem vágom hogy miért flexelnek, minden egyes klipben a fűvel, meg a betekert cigikkel, meg miért kell minden szövegbe bele tenni a kerázást!!
Oké hogy durrantanak pár cigit, de ezt mi a lófaszért teszik minden egyes klipben?
Fiatal srácok, akik majd néznek mikor felkapják őket,és beviszik, majd ha szerencsések megússzák egy eltereléssel!!
És ez most nem csak az Ótvar Geddo klipre értem.. Pár hetente rá nézzek a felkapott videókra, és 30-ból 25 erről szól vagy ezt mutatják..

és ez most szerintem pont ide is illik:

2ARC-UZENET (Reppereknek)

https://youtu.be/2uE-wnXBVm4?si=nc9pQO6rXJb6h6Zd

2024.01.31. 13:49

Dogg-Pound írta:
Nem vágom hogy miért flexelnek, minden egyes klipben a fűvel, meg a betekert cigikkel, meg miért kell minden szövegbe bele tenni a kerázást!!
Oké hogy durrantanak pár cigit, de ezt mi a lófaszért teszik minden egyes klipben?
Fiatal srácok, akik majd néznek mikor felkapják őket,és beviszik, majd ha szerencsések megússzák egy eltereléssel!!
És ez most nem csak az Ótvar Geddo klipre értem.. Pár hetente rá nézzek a felkapott videókra, és 30-ból 25 erről szól vagy ezt mutatják..

Ezen én is gondolkodtam már a Pogány Induló klipek kapcsán. Régen nem volt ekkora divat szívni a klipekben, pedig régen is ugyanúgy szívtak a rapperek, mint most, csak nem mutogatták ennyire. Egy lehetséges magyarázat, hogy régen jobban tartottak tőle, hogy elkapják őket miatta, de ez azért sántít szerintem, mert tudtommal ma is pont ugyanannyira illegális a fű Magyarországon, mint 10-15 éve. Tehát pont ugyanannyira elkaphatják őket ma is. Javítsatok ki, ha rosszul tudom. (Persze jól jelzi a szabályozás komolyan vételét, hogy semmi bajuk nem lesz attól, hogy ilyen klipeket csinálnak.)
Úgyhogy én hajlok inkább afelé a magyarázat felé, hogy a régiek még kevésbé érezték úgy, hogy a klipben való füvezéssel kéne kitűnniük, mert volt elég önbizalmuk más forrásból. A maiak pedig úgy érzik, hogy erre is szükség van ahhoz, hogy valakinek tűnjenek, ami szomorú. Vagy egyszerűen csak magasabbra került az ingerküszöb: azzal már nem lehet kitűnni, ha úgy viselkedsz, mint egy rapper 15 évvel ezelőtt, mert az már normálissá vált. Ma extrémebbnek kell lenni, ha hasonlóan fel akarsz tűnni.

Egyébként olyan ez a klipekben füvezés, mintha a graffitisek elkezdenék filmezni az illegál fújásaikat, feltennék YouTube-ra, és névvel-arccal büszkélkednének, hogy ezt ők fújták. :)

Más:

D26 BEATZ & LAZA LACA, BOM - MIRE VÁRSZ | MUSIC VIDEO |
https://www.youtube.com/watch?v=gEZUbGq ... l=D26BEATZ

Mindhármuktól hallottunk már sok jobbat, de azért kellemes nóta. D26 hamarosan érkező produceri albumán lesz rajta.

2024.01.31. 15:49

Dogg-Pound írta:
Paja meg Serrano ezekszerint ismerték egymást személyesen? Vagy félre értem az írásod? :roll:

Őőőő... :lol:

2024.01.31. 17:59

Sixfeet írta:
Dogg-Pound írta:

Őőőő... :lol:

A kurva eget :lol: Párszor megnéztem ezt a háborús videót annó, meg ez a rész már előtte felkerült a netre, mielőtt megcsinálták volna a "filmet"!!
Akkoriban nem tudtam ki az a Serrano, viszont a gyerek csibésznek tűnt mikor előadta ezt a storryt, és még a pulcsiját is irigyeltem, (NWA) mert akkoriban szerintem nem sokan hordtak itthon ilyet meg nem is árultak!! Meg nem mondtam volna hogy Ő az a mai napig!! A Filmben normális pacekja volt még, nem egy lecsúszott drogos formának tűnt..
Kb 2011-12-töl én nagyon sokáig nem hallgattam hazai rapet...Mr Busta meg az egész RTM baszás megutáltatta velem a hazai műfajt!! Egész net vele,velük volt tele, évente "20" albumot adott ki :D , meg jöttek az RTM-es tetkók!! Undoritó patkány gyereknek tartottam mindig!! Ahol lakok, akkoriban elég sokat járt "ide" az egyik haverjához, még a suzukijával.. Párszor egy helyen ettünk, és sokszor megfordult a fejembe hogy fel kéne rugdosni a törpét!! :D Aztán jött a Dopeman, Hibrid, meg a többiek akik beleálltak végre, és jöttek Pajáék akik nem csak üzengettek!! Szóval nekem kimarad jó pár év itthonról.. Mondjuk Dopeman,Zolee mindenki más irányba ment műfajilag, és az akkori felhozatal szar volt nekem.. Egy kezemen megtudom számolni azokat a Bustás zenéket amik jók is voltak, de azok is featek, és a Da Flava Családhoz tartozott még!! Szóval nem volt még RTM.. Kamikaze volt, amit szintén rüheltem :) Így kamáztam meg a Wantedet, így "ismertem meg őket"!! Ja még volt egy próbálkozása Game-el akkoriban, még az is elmegy, de csak Game miatt :)
Köszi az infót!! ;)

Szerintem Mohaman volt az első aki a fűről csinált egy egész számot, albumot, és válalták a klipben a cigiket!! Füvet Tépni Tilos album ami 2002-es, se előtte se utána évekig nem volt hasonló itthon!! Emiatt lehetett az hogy a spanglisok körében szinte himnusz lett Le-ga-li-zál-ni kell száma, amibe magukra tudtak ismerni és azonosulni tudtak a spanglisok vele!!
Ma már egy két cigiért nagyon be se visznek!! Ha nem találnak nálad nagy mennyiségbe, elengednek!! Több a papírmunka, és max egy féléves, éves terelést kaphatsz!! Ha nagyobb mennyiség van nálad, 1-2-év felfügesztettet adnak, (ha nem volt előtte nagyon ügyed) Szóval ezért merik szerintem így mutogatni, a cigiket, meg máshogy állnak már hozzá a yardok is.. Viszont Pogánynál sokszor elhangzik a szintetika, csak azt nem mutogatja nagyon.. Na azért már többet lehet kapni!!!
Fiatalként mikor néztük a Snoop vidiket mindig tátott szájjal ültünk a tv, monitor elött mert nála lehetett láttni akkoriban ezt!!
De az hogy komolyan minden mostani számban benne van a spangli mutogatás, meg a róla való rappelés, már nekem nagyon uncsi, úgy hogy ez nem is rég kezdödöt itthon..

És itt az újabb :lol:

Pogány Induló - Úgy Hiszem (Offical Music Video)
https://youtu.be/1SbBcw84Pkw?si=wZ-iUIZ_7LsUub1w

Beton.Hofi x KizzaPing69 - 16 TONNA FEHÉR HÓ
https://youtu.be/jS25-OqUGZ0?si=H01a9BSFg1s6UX_I

Végére meg az új Pogány Album amire felkerült a Hibrides Track is:

Zárka
https://youtu.be/Yv0uUfUnnvM?si=wATJsuCZgd8_-G9U

2024.02.02. 18:57

Dogg-Pound írta:
Szerintem Mohaman volt az első aki a fűről csinált egy egész számot, albumot, és válalták a klipben a cigiket!! Füvet Tépni Tilos album ami 2002-es, se előtte se utána évekig nem volt hasonló itthon!! Emiatt lehetett az hogy a spanglisok körében szinte himnusz lett Le-ga-li-zál-ni kell száma, amibe magukra tudtak ismerni és azonosulni tudtak a spanglisok vele!!
Ma már egy két cigiért nagyon be se visznek!! Ha nem találnak nálad nagy mennyiségbe, elengednek!! Több a papírmunka, és max egy féléves, éves terelést kaphatsz!! Ha nagyobb mennyiség van nálad, 1-2-év felfügesztettet adnak, (ha nem volt előtte nagyon ügyed) Szóval ezért merik szerintem így mutogatni, a cigiket, meg máshogy állnak már hozzá a yardok is.. Viszont Pogánynál sokszor elhangzik a szintetika, csak azt nem mutogatja nagyon.. Na azért már többet lehet kapni!!!
Fiatalként mikor néztük a Snoop vidiket mindig tátott szájjal ültünk a tv, monitor elött mert nála lehetett láttni akkoriban ezt!!
De az hogy komolyan minden mostani számban benne van a spangli mutogatás, meg a róla való rappelés, már nekem nagyon uncsi, úgy hogy ez nem is rég kezdödöt itthon..

Mohaman munkásságával én nem vagyok részletesen képben, mert amit hallottam tőle, az nem igazán jött be, de azt persze tudom, hogy volt albuma Füvet Tépni Tilos címmel. A klipjeiből azért úgy rémlik, hogy igen, lehetett bennük látni spanglit, de azért nem mindegyik erről szólt, és nem nyomták ennyire konkrétan az arcodba, mint a mostani fiatalok. Ahogy írod is, ami mostanában megy, az nekem is uncsi.
A rendőri hozzáállásról pedig köszi az infókat. :) Ha így van, akkor idomul a gyakorlat a korszellemhez, még ha a jogi szabályozás nem is változott érdemben.

A klipeket is! Attól tekintve, hogy ez a Pogány Induló klip már megint sok, zeneileg és "reppileg" nagyon ott van ez a szám is. Egyértelmű a szintlépés a srácnál a tavalyi lemez óta, amit remélem, az új album egészén is érezni fogok, ha majd meghallgatom.

Beton.Hofi utóbbi egy-két száma hasonlóan csapódott le bennem: a szöveg szokás szerint top, viszont az előadásmód és a zene kevésbé tetszik, mint korábban, ezért nem is hallgattam annyiszor vissza ezeket a számokat, mint a két lemezét.

Van egyébként még egy új klipje:
Beton.Hofi x Hundred Sins x laurie. x Dom Beats - HOLNAP MEGÁLLNAK AZ ÓRÁK
https://www.youtube.com/watch?v=g0r11Mo ... =BETONHOFI

Ez zeneileg is jobban megfog: slágeresebb, fülbemászóbb. A klippel pedig zseniális, amit a Miki357 művelt! :)

2024.02.03. 18:31

Mikee rácáfolt hogy minden mai klipben füvet, füvezést mutogatnak :lol:

Mikee Mykanic - BEHIND 01 (Hicskok Freestyle)

https://youtu.be/0IwpDiyxKUU?si=EpKS2GXzWjkrjgBX

Nemrég volt egy boxgála amit a Tasnádi szervezett... Sok TikTok-os volt a ringbe, köztük a Tobak Patrik is, aki sportszerütlen volt végig.. Ő K1-be indult, volt olyan mikor szünetbe megvadult mert hergelte a közönség, és a ringből ki is akart ugrani a közönség közé, ellenfele mikor földön volt akkor is még rá ment, bírót is le kellett váltani, és a végén nem is ő nyert..
Köztudott hogy szereti a drogot (kristályos) és a boxon is beállva lehetett...
Most P.G. leszerződtette Tobakot 10millióért, és már van intézve neki egy 20 meg állítólag egy 40 milliós mérkőzése is, szóval P.G. már a sportba is benne van, de lett még egy új felfedezettje, aki írta a Tobak bevonuló zenéjét:

RUBAY - ILYEN A BOKSZOLÓ VÉR (Official Music Video)
https://youtu.be/9ccusEPVkYQ?si=XqP6LNajE-w6ULP7

(érdemes beleolvasni a kommentekbe :lol: )

Akit meg érdekell itt van a box:

Tobak Patrik VS Sándor Bandi (GÁLABOX) FBLIVE 2023 Teljes
https://youtu.be/oRogy0DHVDw?feature=shared

2024.02.07. 19:22

Dogg-Pound írta:
RUBAY - ILYEN A BOKSZOLÓ VÉR (Official Music Video)
https://youtu.be/9ccusEPVkYQ?si=XqP6LNajE-w6ULP7

(érdemes beleolvasni a kommentekbe :lol: )

Nagyon jó az alapzene, azzal sose volt baj a Bedlam-nél! Kár, hogy egy ilyen számra lőtték el: amilyen jó a zene, annyira gyenge a szöveg...

2024.02.07. 22:38

https://offmedia.hu/siska-finuccsi-jon- ... -nyujt-be/

2024.02.12. 12:43

Zoli, MP írta:
https://offmedia.hu/siska-finuccsi-jon-ez-a-dagadt-fereg-es-alkotmanymodositast-nyujt-be/

Most már nem annyira aktuális a megnyilvánulás így, hogy azóta lemondott a köztársasági elnök. :)

Mindenesetre Eckü-nek nagy a szája itt a jelenlegi politikai rendszer oltásával, de azért a Duna TV-n szerepel a Magyarország, szeretlek!-ben meg a Csináljuk a fesztivált-ban is ő reppelte a Takarítónőt Deniz-zel közösen. Az atlétikai VB megnyitóján (amit az általa kritizált rendszer szervezett) lejátszott kisfilmben ő és a Mentha voltak az egyedüli magyar rapelőadók, akik szerepet kaptak. Tehát ő azon kevés hazai rapper közé tartozik, aki rendszeresen kap szereplési lehetőséget kormányközeli médiumokban és eseményeken.

Félreértés ne essék: kormánypártinak lenni is egy álláspont, meg kormánykritikusnak lenni is egy álláspont. Csak el kéne dönteni, hogy melyiket választjuk, és nem a pillanatnyi érdekeinknek megfelelően váltogatni az oldalakat aszerint, hogy éppen melyik hozza a nagyobb népszerűséget.

A Siska egyébként sokkal következetesebb ebből a szempontból: ő már 2007-ben megreppelte, hogy "egységben az erő, a Fiatal Baloldal, szopjon le az Orbán Viktor, de ne holnap azonnal": https://www.youtube.com/watch?v=PyL6xlp ... =Alm0st_ZP (2:22-nél)
Tulajdonképpen azóta is következetesen képviseli ezt az álláspontot. :)

2024.02.12. 21:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 180  Következő