Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 13:42

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
NKS - JUPITER (Prod. by Triek)
https://www.youtube.com/watch?v=aXTxhBm ... KSKRIMINAL

Nem kamuzott az NKS, amikor azt mondták, hogy az új lemezük meglepő lesz zeneileg. Nem számítottam rá, hogy egy ilyen populárisabb producerrel fognak együtt dolgozni, mint Triek, egy ilyen egyáltalán nem klasszikus boombap alapra. De abszolút működik: nem a legjobb számuk, de bulizós zenének tök jó! És zeneileg ez inkább az én stílusom, csak tőlük nem megszokott.

A klipet is jól összerakták.

2024.03.04. 15:12

Nem gondoltam hogy ilyen precedenst teremtő dolog az az igénytelen "hogyan látják a boomerek a trappet" synthwave nosztalgia szar stílus amit a Mikee Mykanic csinál. Ennyi erővel már tényleg inkább a 18-21 éves tartalmatlan OTL-es gyerekek a kellemetlen hiteltelen nyegle szövegeikkel, legalább produkciós szempontból még mindig igényesebben van összerakva mint ez. Erőltetett szar flow, a szöveg borzasztó, a time leesik az amúgy meglehetősen szar ütemről, az ének rettenetes. Eddig se voltam túlságosan oda az NKS-ért az utóbbi években, de ez közel a leggázabb dolog tőlük valaha.

2024.03.04. 17:04

Sixfeet írta:
Nem gondoltam hogy ilyen precedenst teremtő dolog az az igénytelen "hogyan látják a boomerek a trappet" synthwave nosztalgia szar stílus amit a Mikee Mykanic csinál. Ennyi erővel már tényleg inkább a 18-21 éves tartalmatlan OTL-es gyerekek a kellemetlen hiteltelen nyegle szövegeikkel, legalább produkciós szempontból még mindig igényesebben van összerakva mint ez. Erőltetett szar flow, a szöveg borzasztó, a time leesik az amúgy meglehetősen szar ütemről, az ének rettenetes. Eddig se voltam túlságosan oda az NKS-ért az utóbbi években, de ez közel a leggázabb dolog tőlük valaha.

Szerintem ez nem trap, a sablontrapnél sokkal jobb. De akár sablon, akár nem, sehogy se trap, és biztos vagyok benne, hogy az NKS se gondolja azt róla, hogy trap.
A többivel nem tudok vitatkozni: nekem tetszik, neked nem. :)

Illetve azzal még egyetértek, hogy Nosira sajnos az utóbbi években jellemző, hogy nem reppel olyan jól, mint régen. Valóban felfedezhető néhány elcsúszás a szövegében most is, de ezt én még nem érzem olyan vészesnek, volt már rosszabb is.
Zenknél pedig nincsenek ilyen problémák.

2024.03.05. 22:05

Semmi köze az atlantai traphez (bár az autotune trapnek se amit trapnek titulál a magyar közösség de a diss/beef és egyéb etimológiai félreértésekbe meg kisiklásokba most ne menjünk bele), de trap hangzású. Cardi B-től az I Like It a milliárdos nézettség felett van: ez ilyen bóvli spanyolos gitár mintára rá Punnany Massif trombitálós Fiesta balkán spanyol trap alap. Az alapkoncepció sablon, ami eltérővé teszi az átlagosnál az meg szar.

Nospa lecsúszik az ütemről évek óta már, de kohézív flowja Zenknek sincs - jobban rajta van az ütemen de a flow az nyilván azt jelenti hogy hogyan van megírva a zene, és megírott zene szempontjából ez olyannak hangzik mint amire kínkeservesen kellett küzdeni hogy meg legyen hozzá egy verze mert nem jött rá természetesen.

2024.03.06. 12:53

Sixfeet írta:
Semmi köze az atlantai traphez (bár az autotune trapnek se amit trapnek titulál a magyar közösség de a diss/beef és egyéb etimológiai félreértésekbe meg kisiklásokba most ne menjünk bele), de trap hangzású. Cardi B-től az I Like It a milliárdos nézettség felett van: ez ilyen bóvli spanyolos gitár mintára rá Punnany Massif trombitálós Fiesta balkán spanyol trap alap. Az alapkoncepció sablon, ami eltérővé teszi az átlagosnál az meg szar.

Nospa lecsúszik az ütemről évek óta már, de kohézív flowja Zenknek sincs - jobban rajta van az ütemen de a flow az nyilván azt jelenti hogy hogyan van megírva a zene, és megírott zene szempontjából ez olyannak hangzik mint amire kínkeservesen kellett küzdeni hogy meg legyen hozzá egy verze mert nem jött rá természetesen.

Trapes ritmikája van az ütemnek, ez igaz, de ez nálam még kevés ahhoz, hogy trapnek nevezzem. Persze egzakt definícióm nincs rá, hogy meddig nem trap valami, és honnan az. De rengeteg előadó van külföldön is, akik alapvetően nem trapet csinálnak, mégis átvesznek elemeket a trapből. Szóval önmagában ezzel nincs probléma szerintem az NKS esetében sem. De ha jól értem, neked is inkább a megvalósítás színvonalával van problémád.

2024.03.06. 22:23

HIBRID x DOBOZI LACIKA - A VILÁG VÁLTOZIK (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=6wduxwM ... lamRecords

Ez 5/5: zene, rap, ének, klip, minden rendben van. Az első szöveg, amiben mélyebben belemegy Hibrid a stroke-jával kapcsolatos szenvedésekbe (ugye, stroke-ja volt?), vártam már tőle egy ilyet. Érintőlegesen a Teswér is szóba kerül.

És nagyon up-to-date, hogy még 1 hete se volt a Pogány Induló koncert, de már be vannak vágva minőségi felvételek róla.

2024.03.07. 21:41

Zoli, MP írta:
https://rtl.hu/portre/2024/03/01/pogany-indulo-hany-eves-mvm-dome-megall-az-ido-szirmai-marci-rap-interju

Most néztem meg a riportot, illetve az RTL+-on fent van egy hosszabb verzió is, azt még nézem.

Két dolog:
1. Itt is érződik, hogy egy nagyon értelmes, kultúrált srácról van szó, egész más háttérrel, mint amit mutat magáról a klipekben.
2. Amikor felteszi a riporter a kérdést, hogy nem találták-e még meg a rendőrök amiatt, hogy folyton lóg valami a szájában a klipekben, azt válaszolja, hogy nem, és hogy "ez a színház"... Illetve nem biztos, hogy jól értettem, de mintha azt is mondaná, hogy azokban a cigikben dohány van (tehát nem fű).

2024.03.07. 22:48

https://www.youtube.com/watch?v=UzFK0dAIrLQ
Pogány Induló a TV-ben (MVM Dome koncertről) - 2024. március 4.

2024.03.08. 21:50

Jaber - Vándor (Ft. Saiid)
https://www.youtube.com/watch?v=mOTLHJA ... nnel=Jaber

Rég hallottunk már új rapet Saiid-tól, és ebben a számban ugyan csak feat, de szerintem többet reppel, mint Jaber: nem is akárhogy! Ráadásul övé a zene is. Jabernek továbbra se tetszik a hunglishozása, és ebben a számban ugyan Saiid is megpróbálkozik vele, de inkább csak a stílusgyakorlat kedvéért, nem viszi túlzásba.

Carson Coma x Beton.Hofi - Frida Kahlo
https://www.youtube.com/watch?v=nK5Prsq ... CarsonComa

Ezt nem mondanám rapszámnak, de Beton Hofi miatt azért belinkelem: vérprofi, színvonalas dal és klip. És nem akármilyen párosítás: két műfaj, de egy generációi legnagyobbjai közül két előadó egy számban.

És Beton.Hofinak megjelent a harmadik lemeze is! Egyúttal a trilógia befejező része. Ezt még nem hallgattam, de remélhetőleg a hétvégén le tudom pörgetni.

Beton.Hofi - 0
https://www.youtube.com/playlist?list=O ... Dk5gl1WI5g

2024.03.08. 21:57

Beton.Hofi - 0

Megcsinálta harmadjára is! Pedig ez tök más lemez lett, mint az első kettő volt, de azért érződik a kontinuitás is, hiszen a trilógia zárórészéről van szó.
Ez a legkísérletezőbb, legújítóbb a három Beton.Hofi lemez közül mind a zenék, mind a szövegek szempontjából. A produceri munka oroszlánrészét ANUBII$ és toldyuuso végezték: egyikük se volt az első két lemez egyikén se. A stílusuk eléggé hasonló: kicsit hip-hop, kicsit elektronikus, kicsit pop, nem igazán besorolható, de igényes és újító zene. Rajtuk kívül dolgozott még Baba Aziz a lemezen, aki nem featel, csak producerkedik. Szintén hasonló, de pophangsúlyosabb zenékkel jelentkezett. Két zenével képviselteti magát Hundred Sins, aki minden Beton.Hofi lemezre csinál legalább egy bangert, most sincs ez másképp, még ha a Bagira sikerét valószínűleg nem is fogja elérni egyik új zenéje sem. Végül két zenéje van egy Dan Pinto nevű producernek is, aki szintén nem volt az első két lemezen, de ő az, aki leginkább hip-hop alapokkal jelentkezett, és akinek a zenéjére a leginkább hozza Beton.Hofi a 8. kerületi csibész rapet, ami az első lemezét jellemezte.

Maga Beton.Hofi is rengeteget kísérletezik: valamikor reppel, valamikor énekel, de többnyire valahol félúton van a rap és az ének között, nem próbálja magát műfaji keretek közé szorítani. Ami nem tetszik: sokszor túlságosan motyogósan, nem eléggé artikulálva reppel/énekel, ami mostanában valamiért divatos, de engem zavar, mert túl jók a szövegek ahhoz, hogy elmotyogjuk. Jó lenne tisztábban érteni őket, jó lenne, ha nem kéne folyamatosan a fülemet hegyezni, hogy mit is mond.
Tartalmi szempontból eddig se félt Beton.Hofi súlyos témákat érinteni, de ez lett egyértelműen a legkomolyabb, legérettebb hangvételű lemeze. Felnőtté válás, mentális problémák, párkapcsolati nehézségek, gyermekbántalmazás, előkerül itt minden, ami fontos. De van azért egy-két lazább rap is, ami kicsit visszaidézi a comic sins-en még sokkal dominánsabb 8. kerületi csibészes rapet. Furcsálltam, hogy elég sokszor kerül elő a füvezés, mint téma: ez eddig nem volt ennyire jellemző Beton.Hofira, és kicsit úgy érzem, hogy most is csak a Pogány Induló által elindított trendet követi vele, de nem tudom, mi lehetett a pontos motivációja vele.

Az album végéről két mozzanatot is érdemes kiemelni szövegek szempontjából. Az egyik a DAY 0 című szám, ami a comic sincs DAY 1 és a Playbánia DAY 1000 című számai által megkezdett trilógia lezárása, és visszaugrik Ádám rapkarrierje elé, a focista évekre, és az akkori időszakának küzdelmeit idézi meg. A másik pedig a Lucyd című zárószám, annak is a legvége, amit meg is könnyeztem... Katarzissal zárul bizony a trilógia, Beton.Hofi kalandjai a felnőtté válással zárulnak. Míg az első, comic sins albumot "a nevem Ádi" mondattal kezdte a pesti éjszaka egy nyolcadik kerületi faszagyereke, addig a harmadik, 0 című albumot "a nevem Ádám" mondattal zárja egy felnőtt hang. De már az előtte a családról, gyermekvállalásról elhangzó gondolatok is kellenek a katarzishoz.
Nagyon kevés raplemez volt képes arra, hogy katarzist keltsen bennem, és könnyeket csaljon a szemembe, úgyhogy óriási dolog, művészi csúcsteljesítmény, hogy Beton.Hofi képes volt erre!

Közreműködők: nincs sok, de aki van, az nagyon jó. Pogány Induló két számban is, úgyhogy most már három közös nótájuk van. Inkább ő alkalmazkodik Beton.Hofi stílusához, nem a Pogány Induló-féle boombap megy a közös számaikban sem. Ezek közül az egyikben van VZS is, aki nagyon passzol Beton.Hofihoz, nyilván, hiszen ugyanaz a kerület. :) Miller Dávid visszatérő közreműködő, rajtuk kívül egy-két énekesnő bukkan még fel.

Rengeteg számot ki lehetne emelni. A már említett DAY 0 és Lucyd mellett a leghatásosabbak a Meggyfán, a Tesi (ez egy nagyon durva történet arról, hogy viszi tévútra egy lány életét a gyerekkori bántalmazás) és a Torinoi Ló Freestyle, amiben Hundred Sins parádézik. Mindhárom számban óriási mélységek és magasságok hallhatók. A klasszikus, faszagyerekes reppelés leginkább a Vezéregyéniség, a Kint vagyunk a soron (feat. Pogány Induló & VZS) és a 16 tonna fehér hó című számokban jelenik meg. Ezek nem zavaróan, de kicsit ki is lógnak zeneileg a lemezről, a 16 tonna fehér hót más producerek (Alprite Sounds & DJ Bestbar) is jegyzik, mint akiket eddig említettem. A legnagyobb sláger pedig egyértelműen a Holnap megállnak az órák (feat. Dom Beats & laurie.) Hundred Sins drum & bass parádéjával, ötvözve egy klasszikus magyar dalból vett mintával, megtámogatva Miki 357 zseniális klipjével.

Összegző gondolatok: 3-ból 3-ból három klasszikus lemez az parádé! Persze korai még erről megmondani, hogy klasszikus lesz-e, de a topszínvonalat képvisel ez is, most úgy érzem. Ha rangsorolnom kéne a három Beton.Hofi lemezt, akkor az első, a comic sins nálam azért felülmúlja még a másik kettő, szintén bravúros lemezt is. Egyrészt annak volt egy nagyobb újdonságértéke, másrészt az ötvözte szerintem a legjobban a régi pesti UG utcarapet az újvonallal és napjaink pesti éjszakájával. A harmadik, 0 című lemezre ez viszonylag háttérbe szorult, és előtérbe került a popularitás és a kísérletezés. A második, a Playbánia pedig valahol félúton van a kettő között. Úgyhogy a comic sins az első, a Playbánia és a 0 között viszont egyelőre nem tudok dönteni, kb. holtversenyben tenném őket második helyre.

Nagy kérdés lesz, hogy a Pogány Induló lemezt vagy a Beton.Hofi lemezt fogja-e a közvélemény 2024 legjobb magyar lemezének tartani: elismerem a Pogány Induló albumot, de nálam azért nem kérdés, hogy Beton.Hofi csinálta az érettebb, kiforrottabb anyagot. Illetve kérdés, hogy melyikük MVM Dome-os bulija lesz a nagyobb durranás. Pogány Indulóén nem voltam ott, Beton.Hofiéra viszont megyek, és az album után még jobban várom, mint eddig! :)

szerk.: Forbes nagyinterjú Beton.Hofival az új lemez kapcsán: https://forbes.hu/a-jo-elet/beton-hofi- ... t-album-0/
Sokmindenről, többek közt zeneipar, magyar rapgenerációk közti különbségek.

2024.03.10. 21:29

Jakuza Ritual X MC Gőz - NEMISZOK (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=Ll-bKM6 ... kuzaRitual

Ez a Jakuza Ritual nem tudom, ki, de semmi különös. A zene viszont a régi Gőzy Mulató feeling, mintha WherDee lenne újragondolt változatban, de nem ő az. Szóval ideális választás volt a feat, kaptunk egy tipikus piázós Gőzy-féle rapet. :)

2024.03.12. 22:49

https://www.youtube.com/watch?v=UsD5zpRllWM

Jazzbois: Nem irreális cél, hogy a világ bármelyik városában 300 ember eljöjjön a koncertünkre

2024.03.14. 21:26

Zoli, MP írta:
https://www.youtube.com/watch?v=UsD5zpRllWM

Jazzbois: Nem irreális cél, hogy a világ bármelyik városában 300 ember eljöjjön a koncertünkre

Épp ma kezdtem el nézni én is: nagyon durva, hogy ennyire befutott a Jazzbois, én nem is tudtam, hogy ennyire sikeresek külföldön is.

Más:

SLOW VILLAGE - PÉNZMÁGNES
https://www.youtube.com/watch?v=I_ekS3b ... lowVillage

Zene, klip, szöveg, minden hibátlan! És tök jó, hogy már DJ Slow se csak a tipikus boombapet nyomja.

2024.03.15. 22:09

Sör És Fű - Wildok3 (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=hFEV2Y- ... 89SF%C5%B0

Kint van az új SÉF album Hotel13 címmel.

Fiatal Veterán - E30
https://www.youtube.com/watch?v=lYidz3Z ... ter%C3%A1n

Ez most nem Luigi beat, hanem valami Cbenbeats: gyanítom, hogy külföldi.
Ebből adódóan a zenei stílus is egész más, mint a szokásos, nekem franciás feelinget hoz. De erre is nagyon jól áll a flowja meg a szövegvilága.

2024.03.24. 16:24

szégyentelen önpromó:

Motta Still - Finesse
https://youtu.be/3XK5xXS5Ptg

2024.03.29. 17:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 180  Következő