Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Mit hallgatsz most?
Zoli, MP írta: a cikk 2012-es. en nem csipem a klasszikus nyugati reppet ezt az elhuzom a hangom, no meg az egesz zenei stilus sem jon at nekem igy mikor van egy mobb deep, mack10, meg stb vegyes dolog az mar no no  Oh, ha 2012-es, az magyarázza a Black Panther OST hiányát. Az amúgy west, de nem klasszikus. (Tudom, a TDE-féle vonal se a kedvenced.  ) Illetve az általam legjobbnak ítélt 8 Mile OST-n sincs westcoast (csak Xzibit, de ő se egy tipikus nyugati nótával).
|
2024.03.16. 23:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
OC - sajat best of. ezt se hallottam mar vagy 5 eve 
|
2024.03.17. 07:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
mobb deep - blood money
|
2024.03.17. 09:28 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Rakim: The Seventh Seal
|
2024.03.18. 10:14 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
RBX: Hibernation Shivers
|
2024.03.19. 12:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nwa -niggaz⁴life
Micsoda emlekek jonnek elo
|
2024.03.19. 15:26 |
|
 |
Sixfeet
|
Feketék a negyediken? Ez valami lakossági bejelentés? 
|
2024.03.19. 15:46 |
|
 |
Zoli, MP
|
Sixfeet írta: Feketék a negyediken? Ez valami lakossági bejelentés?  Nem.  csak az uj mobilos billenytuzet mikor hosszan nyomod a szamot akkor lesznek ilyen opciok illetve tetezte h az uj mobilhoz lassan hozzaszokva a regirol irtam
|
2024.03.19. 16:26 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Nwa -niggaz⁴life
Micsoda emlekek jonnek elo Na, most akkor mégis tetszik a westcoast?  (Persze ez még nem az full tipikus G-Funk, bár előjelei már vannak neki a lemezen.)
|
2024.03.19. 22:18 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nwa -niggaz⁴life
Micsoda emlekek jonnek elo Na, most akkor mégis tetszik a westcoast?  (Persze ez még nem az full tipikus G-Funk, bár előjelei már vannak neki a lemezen.) azer ez a lemez nem olyan westcoast amikre utaltam.igen van par trekk amiben van sipolas tehat az ut elejet mar halljuk. pl a az elso slageruk a straight outta compton az west coast feeling?egyaltalan nem,nem is nagyon letezett az a stilus. es a west coastot kedvelem csak ezt a gangsta agat nem.
|
2024.03.20. 09:47 |
|
 |
doggfather
|
Living Legends – Almost Famous: The Re-Issue!
|
2024.03.20. 11:49 |
|
 |
Zoli, MP
|
mm &rm - blackout
|
2024.03.20. 20:12 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nwa -niggaz⁴life
Micsoda emlekek jonnek elo Na, most akkor mégis tetszik a westcoast?  (Persze ez még nem az full tipikus G-Funk, bár előjelei már vannak neki a lemezen.) azer ez a lemez nem olyan westcoast amikre utaltam.igen van par trekk amiben van sipolas tehat az ut elejet mar halljuk. pl a az elso slageruk a straight outta compton az west coast feeling?egyaltalan nem,nem is nagyon letezett az a stilus. es a west coastot kedvelem csak ezt a gangsta agat nem. Értem, persze, erre vonatkozott a zárójeles megjegyzésem is.  Csak azért furcsa kicsit, amit írsz, mert a teljes westcoast gangsta rap kis túlzással az NWA-ből nőtte ki magát: tehát az "ősforrás" tetszik, de ami később lett belőle, az nem. Ez se kritika részemről, tök valid vélemény, hiszen bármi, ami kezdetben tetszik, vehet olyan irányt, hogy elveszti az ember szimpátiáját. Csak ritka ez a vélemény az NWA és a későbbi westcoast gangsta rap viszonyáról, ezért furcsa.  Még egy megjegyzés: a Straight Outta Compton mint dal, valóban nem különösebben westcoast. De a Straight Outta Compton mint album szerintem már igen. Nem G-Funk még, de Dr. Dre már azon az albumon is azokat a régi funky slágereket mintázta, amik később a G-Funk alapját is megképezték. Olyan számokra gondolok itt, mint az If It Ain't Ruff, a Parental Discretion Iz Advised, vagy az Express Yourself, amikből szerintem már nagyon kihallható a későbbi funkys westcoast gangsta rap.
|
2024.03.20. 22:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Nwa -niggaz⁴life
Micsoda emlekek jonnek elo Na, most akkor mégis tetszik a westcoast?  (Persze ez még nem az full tipikus G-Funk, bár előjelei már vannak neki a lemezen.) azer ez a lemez nem olyan westcoast amikre utaltam.igen van par trekk amiben van sipolas tehat az ut elejet mar halljuk. pl a az elso slageruk a straight outta compton az west coast feeling?egyaltalan nem,nem is nagyon letezett az a stilus. es a west coastot kedvelem csak ezt a gangsta agat nem. Értem, persze, erre vonatkozott a zárójeles megjegyzésem is.  Csak azért furcsa kicsit, amit írsz, mert a teljes westcoast gangsta rap kis túlzással az NWA-ből nőtte ki magát: tehát az "ősforrás" tetszik, de ami később lett belőle, az nem. Ez se kritika részemről, tök valid vélemény, hiszen bármi, ami kezdetben tetszik, vehet olyan irányt, hogy elveszti az ember szimpátiáját. Csak ritka ez a vélemény az NWA és a későbbi westcoast gangsta rap viszonyáról, ezért furcsa.  Még egy megjegyzés: a Straight Outta Compton mint dal, valóban nem különösebben westcoast. De a Straight Outta Compton mint album szerintem már igen. Nem G-Funk még, de Dr. Dre már azon az albumon is azokat a régi funky slágereket mintázta, amik később a G-Funk alapját is megképezték. Olyan számokra gondolok itt, mint az If It Ain't Ruff, a Parental Discretion Iz Advised, vagy az Express Yourself, amikből szerintem már nagyon kihallható a későbbi funkys westcoast gangsta rap. szted hangzasra ugyanaz a dogg pound meg mack10, meg a hasonlo kesobbi albumok? hangzas: zene, flow. sztem tok mas. lehet ez inditotta el de inkabb ez akkori new yorki iz nyugatiasan mint egyedi la hangzas.88,91 rol beszelunk.
|
2024.03.20. 23:28 |
|
 |
doggfather
|
Yodaragorn írta: Csak azért furcsa kicsit, amit írsz, mert a teljes westcoast gangsta rap kis túlzással az NWA-ből nőtte ki magát: tehát az "ősforrás" tetszik, de ami később lett belőle, az nem. nem kicsi az a túlzás. személyes kedvenceim, vagyis a lista nem teljes. az egész bay area, saját hangzásával. too short konkrétan 2 kazival kinn volt az nwa előtt. ice-t és a rhyme sindycate (innen nőtt ki king t, everlast, WC) cypress hill és a komplett soul assassins (house of pain, funkdoobiest...) boo-yaa tribe (benne battlecat, mint producer ugye) kid frost és a többiek, mint latino, chicano vonal már az elején. ezek a példák mind kinn voltak, vagy kb egyszerre kezdtek az nwa-vel, vagyis nem lehetett annak ágai. hatások persze lehettek akár. az már egy más kérdés, hogy az nwa domináns, és utána a death row records-zal dre pláne, de, hogy ők lennének a forrás az nagyon erős túlzás azé. és akkor ilyen példákat ne hozok, hogy freestyle fellowship, jurassic 5, dilated peoples akiknek semmi, de semmi közük az nwa vonalhoz. (gangsta hangzáshoz se, szóval nem is tudom minek írtam ide) Zolival értek egyet abban, hogy bár családfa ügyileg mack 10 nwa egyik ágacskája, de olyan sokadik már ice cubeon keresztül akinek előtte voltak próbálkozásai (lench mob, mr short khop stb.), hogy hangzásba se mondanám hasonlónak. legalábbis nem olyan gyökérközeli, mint egy snoop akinek dre erősen ősforrása. Vagyis forrás és forrás között, ág és ág között is vannak eltérések rendesen.
|
2024.03.21. 09:14 |
|
 |
|