Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Könyvek
Dedinszky Gyula: a Biblia néprajza . Inkább ismeretterjesztő, semmint tudományos munka aminek alapja majdnem kizárólagosan a Biblia maga ami lehet 1991-ben elég volt, de mára a tudomány nagyon túllépett ezen a megközelítéstől, magyarázattól, és sokkal komplexebb módszerekkel tárgyalják a témát általában. A "társtudományok" (régészet pl) eredményei szinte semmit nem jelüket nem adják benne. Amolyan lelkes amatőr könyve ez, hiába volt lelkész a szerző.
|
2024.03.19. 13:56 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Donald Antrim: pszichoparti a palacsintázóban . Nagyon sűrű, és tömény (egy fejezet az egész, semmi tagolással) begombázott (?) pszichológusokkal teli este története. Egy gyenge updike utánérzés csak maximum sajnos.
|
2024.03.28. 19:01 |
|
 |
Zoli, MP
|
Stolen Thoughts - by Tim Tigner
tetszett a cim, de azt hittem sokkal misztikusabb lesz. Maga a tortenettol nem ajultam el. megy, folyik es nem is nagyon izgalmas. talan a konyv felenel volt egy naa most lesz vmi, de aztan elult...mondjuk lehet tul friss elmeny volt a black matter... szoval egy eros kozepes nekem. ami tetszett, hogy a konyv 85 fejezetbol all. minden fejezet 1-2 perc igy porgesnek tunne, de annyira nem mint azt hihetnenk. a reviewek nagyon pozitivak, ami meglep engem
|
2024.04.06. 00:04 |
|
 |
doggfather
|
Jo Nesbø: kés . Ezzel elvesztettem egyszerre a skandináv krimi és a nesbo szüzességem is és megérte. Érdekes, fordulatos, izgalmas történet volt amiben nem az a cél, hogy a jók nyerjenek, hanem, hogy minél kevesebbet sérüljenek. A sokszorosan sérült nyomozók azonban nem újak. Fogok még olvasni tőle könyvet, ha rajongója éppen nem is leszek. Az tetszett a legjobban, hogy legalább háromszor éreztem közben, hogy na itt a vége megvan a gyilkos. Oszt nem is.
|
2024.04.07. 18:10 |
|
 |
doggfather
|
Virág Jenő: Dr. Luther Márton önmagáról . Luther nem írt önéletrajzot, de a rajongói által több verzióban, több kötetben kiadott "Asztali Beszélgetések" megtörténtekor, a tényleges vendéglátások alkalmával mesélt, beszélgetett, mert azt nagyon szeretett. Na ezekből gyűjtött ki a szerző minél több "magán" adatot, az életrajzából amit lehetett és szedte kronológiai sorrendbe, írta meg Luther "saját önéletrajzát". Még úgy is érdekes, hogy a tudomány (a kutatások) mai állása szerint nem úgy történt minden ahogy ebben a könyvben le van írva. (például, hogy mikor született azt nem tudjuk, hárman, luther, anyja és barátja, három dátumra emlékeznek a mai hivatalos állás szerint)
|
2024.04.10. 12:41 |
|
 |
doggfather
|
Gabriel García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája . Őszinte és brutálisan naturális antropológiai beszámoló egy mikroközösség eredeti, ősi erkölcseiről, szabályairól. Ahogy rohan lőre gyorsvonati sebességgel és derül ki, hogy senki nem akarja amit tenni KELL!
|
2024.04.12. 21:18 |
|
 |
doggfather
|
Rejtő Jenő: A nevada szelleme . Talán a legjobb kovboj regénye, de, hogy a legkitaláltabb, legmegírtabb az biztos! Legalább 5 fő szálon fut a cselekmény 2 idősíkban és akkor a szokásos rejtői vicces mellékszereplőt nem is számolom!
|
2024.04.14. 18:01 |
|
 |
doggfather
|
Jo Nesbø: hóember . Ez is egy izgalmas, mozgalmas, fordulatos krimi, de így két könyv után már látszik, hogy jo nem egy nagy formátumú író, legalábbis ez a hole sorozata sablonokból van rendesen. Nem untam, jöhet a következő egyébként. Kikapcsolódni tökéletes.
|
2024.04.17. 21:23 |
|
 |
doggfather
|
John Grisham: a csodatévő . G a legjobb ügyvédkönyvek írója (de az én kedvencem az tuti) aki valaha élt, aki úgy tud írni, hogy olvasva mindenki nagykorában amcsi ügyvéd akar lenni. Na ez a könyve pont nem olyan, mert bár az ügy érdekes,az ügyvédek jók, de olyan főhőst mutat aki egy teljesen hétköznapi frissen végzett joghallgató, hitellel, tartozásokkal, sikertelen magánélettel. Nemhogy nem tudsz vele azonosulni (mert az sajnos könnyű), de nem akarsz! Nem úgy olvastam, hogy ejj, de lennék a helyében, mint sok más regényben. Ettől még jó, olvassátok el.
|
2024.04.27. 20:57 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: John Grisham: a csodatévő . G a legjobb ügyvédkönyvek írója (de az én kedvencem az tuti) aki valaha élt, aki úgy tud írni, hogy olvasva mindenki nagykorában amcsi ügyvéd akar lenni. Na ez a könyve pont nem olyan, mert bár az ügy érdekes,az ügyvédek jók, de olyan főhőst mutat aki egy teljesen hétköznapi frissen végzett joghallgató, hitellel, tartozásokkal, sikertelen magánélettel. Nemhogy nem tudsz vele azonosulni (mert az sajnos könnyű), de nem akarsz! Nem úgy olvastam, hogy ejj, de lennék a helyében, mint sok más regényben. Ettől még jó, olvassátok el. Ha már ügyvédkönyvek, nemrég olvastam Graham Moore - Bűnösök című regényét. Az se feltétlen a főhőssel való azonosulhatóság miatt jó. Időben ugrálós, esküdtes/nyomozós, eleje-közepe-vége sztori, az üzenete számomra, hogy milyen hatással lehet egy nagy súlyú döntés egy átlagember életére. Nyomokban kicsit 12 dühös ember, de eléggé jó ahhoz, hogy ez ne nyomja rá a bélyegét.
|
2024.04.28. 08:47 |
|
 |
doggfather
|
Jo Nesbø: vér a havon . Végre egy más történet, nem a hole féle nyomozás. Sőt rosszfiúkról szól, szóval minden benne van, hogy tetszen, de sajnos e/1-ben van írva, az elején pedig arról beszél, hogy miért nem bűnöz akármit. Na itt mintha egy sótlan Rejtő Jenő elátkozott partot olvastam volna, és a könyv első fele elment arra, hogy ne ahhoz hasonlítsam, és igyekezzem magát értékelni. Mire sikerült volna addigra meg vége is volt, mert kivételesen nem egy 400, csak egy 200 oldalas regény. Szóval olyan közepes mindent összegezve számomra ez. Így vasárnap délutánra, kikapcsolni nem volt rossz.
|
2024.04.28. 19:11 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: Jo Nesbø: vér a havon . Végre egy más történet, nem a hole féle nyomozás. Sőt rosszfiúkról szól, szóval minden benne van, hogy tetszen, de sajnos e/1-ben van írva, az elején pedig arról beszél, hogy miért nem bűnöz akármit. Na itt mintha egy sótlan Rejtő Jenő elátkozott partot olvastam volna, és a könyv első fele elment arra, hogy ne ahhoz hasonlítsam, és igyekezzem magát értékelni. Mire sikerült volna addigra meg vége is volt, mert kivételesen nem egy 400, csak egy 200 oldalas regény. Szóval olyan közepes mindent összegezve számomra ez. Így vasárnap délutánra, kikapcsolni nem volt rossz. Egy délután alatt simán letolsz 200 oldalt? 
|
2024.04.30. 07:47 |
|
 |
doggfather
|
persze.
főleg belőle.
kettes sortávval van szedve minden könyve...
Vagyis 100 oldal az csak.
|
2024.04.30. 09:41 |
|
 |
doggfather
|
Jo Nesbø: kísértet . Hole történetének kellett már frissítés így random 3 könyv elolvasasa után is... Kicsit sok volt és hihetetlen a sok sorozatgyilkos akikkel mind ő fut össze. A drog és egy droggyilkosság aktuális, jó téma volt, az ellenfél stílusos, a csavar a szokásos igazából. A vége azonban nem tetszett, gyakorlatilag egy monstre klifhenger egyik szálat se sikerült lezárni. Mintha egy sorozatévad utolsó előtti része lenne a befejezés.
|
2024.05.03. 08:04 |
|
 |
doggfather
|
Reuss András: az ágostai hitvallás - a keresztyén hit foglalata . Valami 100 oldalas könyvecske, tanulmány arról, hogy Luthernek és körének nem volt más lehetősége, mint megírnia, kidolgoznia a saját hitvallásukat, az óhitűek, mára katolikusok ellen. Hogy az irat nem is az ő írásuk igazából, feltétlenül, hanem a történelem menete, rohama kényszerítette ki, hogy megszületett. Arról is szól, hogy nem a születése volt a végpont, hanem komoly öröksége van Európában is, de Magyarországon is.
|
2024.05.04. 18:19 |
|
 |
|