Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 08:00

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Sixfeet írta:
szégyentelen önpromó:

Motta Still - Finesse
https://youtu.be/3XK5xXS5Ptg

Nem az én stílusom a zene, de a maga műfajában profin össze van rakva, és a klip is igényes, úgyhogy gratula!

2024.03.30. 13:45

https://www.youtube.com/watch?v=1ONXHcm8n3c
„Ha a buddhaság fájna…” – a szélhámos Pityinger Lacikának az arcába való belemászás szóban és dalban

https://www.youtube.com/watch?v=BKDprPZBhJo
PUZSÉR-DTV BATTLE VLOG #2

2024.03.31. 20:46

Zoli, MP írta:
https://www.youtube.com/watch?v=1ONXHcm8n3c
„Ha a buddhaság fájna…” – a szélhámos Pityinger Lacikának az arcába való belemászás szóban és dalban

https://www.youtube.com/watch?v=BKDprPZBhJo
PUZSÉR-DTV BATTLE VLOG #2

Pont most akartam küldeni, Robi zseniális mint mindig!

2024.03.31. 20:57

MP feat Különvélemény & ......loading
"Bocs, hogy késtünk, nem volt mi táplálja a tüzet, mégis világít a lámpa és újra tollas lett a füzet...
Százszor jobb ez, mint ha muszáj lenne, viszont így nem lesz sajnos alkotás csak 10 évente!"
#visszatrack2024

https://www.facebook.com/reel/7690013821013370

2024.03.31. 21:07

Zoli, MP írta:
"Bocs, hogy késtünk, nem volt mi táplálja a tüzet, mégis világít a lámpa és újra tollas lett a füzet...
Százszor jobb ez, mint ha muszáj lenne, viszont így nem lesz sajnos alkotás csak 10 évente!"
#visszatrack2024

Wááá, végre, nagyon várós! :) Már ez a pár másodperces részlet alapján érződik, hogy igényes cucc lesz, az ilyen trombitás-jazzes alapokat nagyon szeretem. Ki csinálta?
Az meg már csak hab a tortán, hogy rögtön a Különvélemény is felbukkan. Ők azért aktívabbak voltak az elmúlt 10-15 évben, mint ti, de róluk se mondanám, hogy nagyon sok zenével jönnének elő.

A Puzsér-Dopeman beefen pedig én is gondolkodtam, hogy linkeljem-e be, de végül nem tettem, mert mégse "igazi" rapperről van szó. Ugyanakkor ha azt veszem, hogy jobbat reppel, mint a Dopeman, akkor miért ne lehetne itt a helye? :) "Reppileg" is egy értékelhető produkció, még ha nyilván nem is kiemelkedő.
De egy jó stílusgyakorlat volt ugyanazokkal alpári formaságokkal írni egy rapszöveget, amikkel a Dopeman szokott operálni, csak tartalmilag egy magasabb nívón. Ezt a feladatot kiválóan teljesítette a Puzsér.

2024.04.01. 14:51

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
#visszatrack2024

Wááá, végre, nagyon várós! :) Már ez a pár másodperces részlet alapján érződik, hogy igényes cucc lesz, az ilyen trombitás-jazzes alapokat nagyon szeretem. Ki csinálta?
Az meg már csak hab a tortán, hogy rögtön a Különvélemény is felbukkan. Ők azért aktívabbak voltak az elmúlt 10-15 évben, mint ti, de róluk se mondanám, hogy nagyon sok zenével jönnének elő.

Koszi.
Enzim a beat...
en ilyet jot nem tudok irni :D
A kulon v-vel mindig is joban voltunk kb regi alom egy ilyen kozos....

2024.04.01. 14:59

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
#visszatrack2024

Koszi.
Enzim a beat...

Nem mertem az előző postba írni, de ezek szerint nem sértődsz meg: gondoltam, hogy nem a tiéd. :) Nem hallottam még tőled hasonlót. Rusi nem tudom, mennyire alkot még, pláne veletek, de őt nem zártam volna ki.

A Különvéleményben hogy is hívják a másik srácot? Enzimet tudtam, de a másikuknak sehogy se akar most beugrani a neve...

2024.04.01. 15:36

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
#visszatrack2024

Koszi.
Enzim a beat...

Nem mertem az előző postba írni, de ezek szerint nem sértődsz meg: gondoltam, hogy nem a tiéd. :) Nem hallottam még tőled hasonlót. Rusi nem tudom, mennyire alkot még, pláne veletek, de őt nem zártam volna ki.

A Különvéleményben hogy is hívják a másik srácot? Enzimet tudtam, de a másikuknak sehogy se akar most beugrani a neve...

Sovi

nyugodtan monthattad volna. tisztaban vagyok a dolgokkal.
ezert sem szerepelek ebben a notaban sem :) . szovegileg es ritmikailag sztem nem voltam rossz, de eloadasban kb 0...... illetve soha nem talaltam meg a hangom.
a tobbi okok: nem jon az iras, nincs ihlett, teljesen mashol jar a fejem illetve megy-e az iras, elegedett lennek-e magammal szovegileg.
szoval megkerdeztek h akkor akarok-e reppelni vagy nem...mondtam koszi nem.

rusi meg, az lenne az igazi ha o irna zenet "alank"

2024.04.01. 21:02

Yodaragorn írta:
A Puzsér-Dopeman beefen pedig én is gondolkodtam, hogy linkeljem-e be, de végül nem tettem, mert mégse "igazi" rapperről van szó. Ugyanakkor ha azt veszem, hogy jobbat reppel, mint a Dopeman, akkor miért ne lehetne itt a helye? :) "Reppileg" is egy értékelhető produkció, még ha nyilván nem is kiemelkedő.
De egy jó stílusgyakorlat volt ugyanazokkal alpári formaságokkal írni egy rapszöveget, amikkel a Dopeman szokott operálni, csak tartalmilag egy magasabb nívón. Ezt a feladatot kiválóan teljesítette a Puzsér.

több kreativitás, eredetiség, rím volt ebben a 2 percben, mint dope egész karrierjében. :shock:

brutálisan kiderült, hogy a "király" meztelen, és mindig is az volt.

van már rá valami válasz, ha nem is dopemantól: https://www.youtube.com/watch?v=sVGJN7R ... valSzemben

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.04.02. 07:21

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
#visszatrack2024

Koszi.
Enzim a beat...

Sovi

ezert sem szerepelek ebben a notaban sem :) . szovegileg es ritmikailag sztem nem voltam rossz, de eloadasban kb 0...... illetve soha nem talaltam meg a hangom.
a tobbi okok: nem jon az iras, nincs ihlett, teljesen mashol jar a fejem illetve megy-e az iras, elegedett lennek-e magammal szovegileg.

Sovi, tényleg... Köszi!

Na, és várjál, én csak a zenére írtam, hogy gondoltam, nem a tiéd. Arra nem gondoltam, hogy nem fogsz reppelni az új számban... Ez így akkor nem is igazi Minimal Project szám lesz. :( Úgy kéne inkább kiadni, hogy Minimal Csabi, Minimal Peti, Különvélemény. Vagy ki kell találni egy új nevet a Csabi és a Peti duójának, de ez így nem a Minimal Project szerintem.
Azt pedig ettől függetlenül teljesen komolyan mondom, hogy szerintem annak idején egyáltalán nem lógtál ki lefelé a csapatból a raptudásoddal. Az volt a jó a csapatban, hogy három, nagyon hasonló raptudással rendelkező tagja volt, hasonló stílussal és beállítódással, de annyira azért mégsem voltatok hasonlók, hogy ne lett volna meg mindenkinek a saját hangja.
Ha nagyon muszáj, akkor persze tudnék én is rangsort felállítani, és valószínűleg a Csabit raknám az első helyre, de ez egyrészt erősen szubjektív, másrészt nem szignifikáns különbségekről beszélünk. :)

@dogg: Ja. :) Mondjuk ez a "Sávval szemben"-es csávó kicsit erőltetetten próbál már csak felülni a vonatra szerintem.
Amúgy válaszolt Dopeman, de nem rapben, hanem videoban: https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-s ... ad/4cz10yy
Most már kevésbé vidám...
Azon amúgy tényleg lehet vitatkozni, hogy átlépett-e a Puzsér egy határt a Dopeman anyjának és a húgának az emlegetésével, de 1. szerintem ezzel is csak az volt a célja, hogy lesüllyedjen a Dopeman szintjére a paródia kedvéért, 2. Dopeman kezdte a maga dissében amikor azt mondta, hogy megvolt neki a Puzsér gyerekének az anyja, tehát ne csodálkozzon, ha ő is egy, a közeli családtagjait emlegető választ kap, 3. semmi specifikusat nem mond a Puzsér se a Dopeman anyjáról, se a húgáról, igazából bárkinek az anyját és a húgát szidhatná ebben a szövegben. Szóval nekem ez egy általános anyázásnak/"húgozásnak" hangzik, ami nem dehonesztálja semmilyen formában a húga betegségét.
Ez a három "enyhítő körülmény" miatt nálam ez még oké, de megértem azt is, akinek sok, mert tényleg elment a határig.

2024.04.02. 14:33

Nagyon sajnalom dope húgát.

Ugyanekkor undorító, hogy ő bárkinek anyját, húgát akárkit szidhat karrierje alatt, de ha az övét szidják azonnal szégyellje magát mindenki.

Ez milyen gyáva már?!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.04.02. 15:32

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
#visszatrack2024

Koszi.
Enzim a beat...

Sovi

Sovi, tényleg... Köszi!

Na, és várjál, én csak a zenére írtam, hogy gondoltam, nem a tiéd. Arra nem gondoltam, hogy nem fogsz reppelni az új számban... Ez így akkor nem is igazi Minimal Project szám lesz. :( Úgy kéne inkább kiadni, hogy Minimal Csabi, Minimal Peti, Különvélemény. Vagy ki kell találni egy új nevet a Csabi és a Peti duójának, de ez így nem a Minimal Project szerintem.
Azt pedig ettől függetlenül teljesen komolyan mondom, hogy szerintem annak idején egyáltalán nem lógtál ki lefelé a csapatból a raptudásoddal. Az volt a jó a csapatban, hogy három, nagyon hasonló raptudással rendelkező tagja volt, hasonló stílussal és beállítódással, de annyira azért mégsem voltatok hasonlók, hogy ne lett volna meg mindenkinek a saját hangja.
Ha nagyon muszáj, akkor persze tudnék én is rangsort felállítani, és valószínűleg a Csabit raknám az első helyre, de ez egyrészt erősen szubjektív, másrészt nem szignifikáns különbségekről beszélünk. :)

koszi, de ne vedd ennyire komolyan.nekem nem volt ezzel bajom 10 eve sem, mikor felleptek igy. ez inkabb egy nev, "marka" megmutatja, hogy mi varhato ha beteszel egy notat. a hosok is maradt hosok, az nks is nks.....
en meg a hatterben vagyok jelenleg :D

2024.04.02. 16:10

Zoli, MP írta:
koszi, de ne vedd ennyire komolyan.nekem nem volt ezzel bajom 10 eve sem, mikor felleptek igy. ez inkabb egy nev, "marka" megmutatja, hogy mi varhato ha beteszel egy notat. a hosok is maradt hosok, az nks is nks.....
en meg a hatterben vagyok jelenleg :D

Hát, a Hősök se az igazi Hősök már nekem... Persze ott zenei stílusváltás is történt, nem csak kilépések. Az NKS esetén azért vagyok elnézőbb, mert ott a rapperek legalább nem változtak.
Az volt amúgy nekem tetsző hozzáállás, amit a Croa, Suppah, Wherdee trió csinált annak idején: amikor elkezdtek Gőz nélkül reppelni, már nem Hátshow Sornak hívták magukat, hanem HS Fam-nak. (És csináltak kőkemény 2 számot... :) )

De valóban nem ez a lényeg, csak egy apró zavaró tényező. Ettől még várós az új track, félreértés ne essék, csak még jobb lett volna a teljes felállással. :)

@dogg: teljesen egyetértek! Ki is postolt a Puzsér Facebookon egy régi Dopeman szöveget, amiben sokkal alpáribbakat mond mások anyjáról...

2024.04.03. 14:10

Ez az egész Puzsér-Dopeman téma egy újabb kellemetlen ember acsarkodik kellemetlen emberrel téma, amiben inkább azt kívánja az ember hogy takarodjon már el mindkettő gyepet simogatni ehelyett. Dopeman egy kiöregedett irreleváns gátlástalan senki akinek a produkciói a béka segge alá mentek amint elhagyta a nagy lemezkiadókat akivel közösségi média függő élettelen emberek foglalkoznak.

Puzsér viszont a hiphop kulturától teljesen idegen értelmiségi felsőbbrendűségi komplexussal bíró outsider emberként a kapuzárási pánik közepén könyvből olvasott dolgokkal próbálja a szokásos önellentmondásos nagyhangú baromságait hangoztatni ami pont azt a tök alapvető dolgot felejti el, hogy legyél tisztában azzal hogy a saját karaktered és háttered mennyire kompatibilis azzal hogy ebbe az egészbe te részt vehessél.

És a saját avitt 2010-es évek elejei BP tévés média hackes bohóckodásai tudatában is hogy néz már ki egy egyetemet végzett, magát értelmiséginek betudó és értelmiségi vitaesteket tartó 50-es ember amikor jogalapot érez arra, hogy hiphop kultúra sajátjának próbálja be tudni hogy ő kurva anyázik?

Ez az ember ahhoz képest, hogy mennyire bulvár és reklám ellenes volt világéletében, a leghányingert keltőbb és szekunder szégyent kiváltóbb bulvár szart reklámfogásokat dobta be az utóbbi években csak azért, hogy a köztudatban tartsa a nevét, és az emögött rejlő cinizmus hogy ő potenciálisan azzal takarózik hogy ez hiphop kultúra és a média hack hagyománya, gyakorlatilag ugyanazt a kibaszott színvonaltalan cinizmust replikálja ami kvázi a magyar rap zenében a kritikai élt kizsigerelte amikor a BSW meg a Hiroék elkezdték azt mondani '16-ban, hogy abban van a kritika ha lesüllyedünk oda amit mi színvonaltalannak találunk, pont úgy ahogyan színvonaltalannak látjuk az egészet, aztán Schrodinger seggfeje hogy mi most tényleg a trasht csináljuk vagy eltartjuk a kisujjunkat.

Hiteltelen beszél hiteltelenekről hiteltelen dolgokat. Mindenki veszít aki követi ezt a faszságot.

2024.04.04. 12:47

Sixfeet írta:
hiphop kultúra sajátjának próbálja be tudni hogy ő kurva anyázik?

Tehát arra gondolsz, hogy a hip-hop kultúra sajátosságának tekinti Puzsér a káromkodást? Na, erre nagyon kíváncsi lennék, hol mondott ilyet a Puzsér. :)
Szerintem tök egyértelmű, hogy nem a hip-hopnak állít görbetükröt a káromkodásokkal ebben a szövegben, hanem a Dopeman-nek.

Az pedig valami nagyon alapvető félreértés lehet a részedről, hogy egy hip-hoptól idegen háttérrel próbál a hip-hopban részt venni a Puzsér. Miből gondolod, hogy részt akar venni benne? Ő nem rapper, nem hip-hop, soha nem is állította, hogy az lenne, és biztos vagyok benne, hogy nem is szeretne az lenni. Annyi történt, hogy az utóbbi időben különösen fontosnak tartotta kritizálni azt, amit a Dopeman közéleti megmondóemberként képvisel. Erre válaszul kapott a Dopeman-től egy disst reppes formában, amire ő is ugyanabban a formában reagált a poén kedvéért, puszta stílusgyakorlatként. Vagy talán azért, hogy megmutassa, hogy a Dopemannél még ő is jobb rapet tud írni, pedig neki aztán semmi köze a hip-hophoz. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ő rappernek képzeli magát, vagy hogy részt akar venni a hip-hop kultúrában.

Persze most már teljesen offtopikok vagyunk, hiszen semmi köze a hazai hip-hophoz annak, hogy mit gondolunk Puzsér Róbert munkásságáról. Lehet szeretni vagy nem szeretni azt, hogy ő értelmiségiként gyakran lesüllyed a bulvár mocsarába. Ő maga azzal indokolja ezt, hogy épp azért uralhatta el ennyire a bulvár a közéletet, mert az értelmiség évtizedekig nem tette a dolgát, nem szólalt fel a bulvár térnyerése ellen. Fontosabb volt mindenkinek, hogy a kisujját eltartva távolságot tartson tőle, nehogy ő is összemocskolódjon a bulvár által. Ma meg már ott tartunk, hogy a politika is bulváreszközökkel kommunikál, bulvárkommunikáció nyer választásokat szerte a világon.
Egy lehetséges reakció erre, hogy megpróbálod bepótolni a régi hiányosságokat, és igenis felveszed a kesztyűt értelmiségiként a bulvárral. Kimondod az alávalóról, hogy alávaló, hogyha rajtad kívül senki más nem hajlandó ezt megtenni.
Lehet szimpatizálni vagy nem szimpatizálni ezzel a hozzáállással, de kétségtelen, hogy ez is egy lehetséges attitűd. És hogyha ezt elfogadjuk, akkor onnantól kezdve semmi ellentmondás nincs abban, hogy valaki értelmiségiként a bulvártérben játszik.

2024.04.04. 14:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 180  Következő