Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 08:05

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Sixfeet írta:
Ez az egész Puzsér-Dopeman téma egy újabb kellemetlen ember acsarkodik kellemetlen emberrel téma, amiben inkább azt kívánja az ember hogy takarodjon már el mindkettő gyepet simogatni ehelyett. Dopeman egy kiöregedett irreleváns gátlástalan senki akinek a produkciói a béka segge alá mentek amint elhagyta a nagy lemezkiadókat akivel közösségi média függő élettelen emberek foglalkoznak.

Puzsér viszont a hiphop kulturától teljesen idegen értelmiségi felsőbbrendűségi komplexussal bíró outsider emberként a kapuzárási pánik közepén könyvből olvasott dolgokkal próbálja a szokásos önellentmondásos nagyhangú baromságait hangoztatni ami pont azt a tök alapvető dolgot felejti el, hogy legyél tisztában azzal hogy a saját karaktered és háttered mennyire kompatibilis azzal hogy ebbe az egészbe te részt vehessél.

És a saját avitt 2010-es évek elejei BP tévés média hackes bohóckodásai tudatában is hogy néz már ki egy egyetemet végzett, magát értelmiséginek betudó és értelmiségi vitaesteket tartó 50-es ember amikor jogalapot érez arra, hogy hiphop kultúra sajátjának próbálja be tudni hogy ő kurva anyázik?

Ez az ember ahhoz képest, hogy mennyire bulvár és reklám ellenes volt világéletében, a leghányingert keltőbb és szekunder szégyent kiváltóbb bulvár szart reklámfogásokat dobta be az utóbbi években csak azért, hogy a köztudatban tartsa a nevét, és az emögött rejlő cinizmus hogy ő potenciálisan azzal takarózik hogy ez hiphop kultúra és a média hack hagyománya, gyakorlatilag ugyanazt a kibaszott színvonaltalan cinizmust replikálja ami kvázi a magyar rap zenében a kritikai élt kizsigerelte amikor a BSW meg a Hiroék elkezdték azt mondani '16-ban, hogy abban van a kritika ha lesüllyedünk oda amit mi színvonaltalannak találunk, pont úgy ahogyan színvonaltalannak látjuk az egészet, aztán Schrodinger seggfeje hogy mi most tényleg a trasht csináljuk vagy eltartjuk a kisujjunkat.

Hiteltelen beszél hiteltelenekről hiteltelen dolgokat. Mindenki veszít aki követi ezt a faszságot.

Mire alapozod azt hogy Puzsér kapuzarasi pánikban szenved ?

2024.04.07. 09:29

Jó sok mindent kellett bepótolnom innen :)
Köszi ezeket a "rendszerellenes" számokat!! Valószínű soha az életbe nem hallottam volna ezeket. Vagy azért mert nem ismerem az előadót/kat vagy azért mert ismerem de nem hallgatom a zenéjüket.. Vannak köztük jók, és ilyesmikre gondoltam mikor szó volt erről!!!

Puzsér és Dope: Ezt Puzsér "nyerte"!!
Soha nem bírtam a csávót, párszor tv-be láttam, meg annó próbálta elmondani a hazai Hip-Hopal kapcsolatos gondolatait. Egyikbe értettem vele egyet mikor Busta zenéjét fikázza, Serano-t meg "elismeri" klipjét, zenéjét meg elemzi.. Az meg hogy Dope beleállt rengeteg emberbe, szidta az anyákat, családokat, de szerintem egyszer nem vett a szájára beteg embert, úgy hogy a Fannit (akinek majd még lesznek agyi műtétjei) ő gondozza, főleg mióta meghalt az öreg Pityinger..Ezt kihagyhatta volna Puzsér, hiába csak megemlíti benne, akkor is..
Dope rapje akkor halt meg mikor Tyson lelépet (szerintem)

Tirpa - Falunap: Nagyon rég nem hallgattam komplett magyar albumot!! Meg se tudnám mondani melyik volt az utolsó..
Adtam egy esélyt Tirpának, és nem bántam meg... 17 Trackből áll, abból 3-4 lehet kiadót, a többi nekem új volt!!
Jó alapok, jó szövegek, a zenék sorrendje is rendbe van, és a közreműködök is jó választás lett: Ljay, Laza Laca, 4tress, Fiatal Veterán, Krúbi, Aza, Gabe Marton, Kretz, Wanted Razo, Burai, Tiah, Mikee Mykanic, Hibrid.
Nekem 10/8-as (soha nem pontoztam albumot :D )
Ajánlom!!

Még ezt is pontoznám :) : Essemm & Siska Finuccsi - Kevesek vagytok (Official Music Video)
10/10 nagyon jó szám és klip lett!!

https://youtu.be/LsydL17US4Q?si=FAi1c44DJIWO1_AC

Fiatal Veterán - HEAT (Clip Officiel)

https://youtu.be/LokllAgh3ZY?si=P6PeNkaMnuAaQDsi

Róla meg a Tirpa albumról halottam, és utána néztem.. Nem rossz a srác:

Gabe - FŰSZAG (Official Music Video)

https://youtu.be/4W8ZIk6eZdk?si=c_b66IXKOI1_Ek3K

2024.04.08. 15:14

Köszi a linkeket! Ez az Essemm & Siska közös tényleg nagyon fasza lett, jó rég volt már közös számuk. Flowban mindketten ott vannak a magyar rapperek elitjében. Essemm jubileumi 50000-edik alkalom lőtte el az "én menő vagyok, ti szarok vagytok" tematikát egy számban, de még mindig tud működni. :) Bítprojekt alapra is viszonylag rég reppelt, a 6-7 évvel ezelőtti Essemm feelinget hozta vissza azzal, hogy visszahozta őt.

Veterán pedig úgy tűnik ráállt ezekre a franciás beütésű zenékre ezzel a Cbenbeats nevű producerrel, jól állnak a szövegei erre is.

2024.04.08. 20:36

6363 - Összevissza beszélek (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=R0yRjHi ... annel=6363

Szöveg, zene, klip, minden csillagos 5-ös. A régi Akkezdet Phiait idézi szöveg, az első lemez időszakából, amin gyakran értelmetlenül reppeltek, de olyan rímeket és szójátékokat toltak közben, hogy az agyát eldobta az ember. Ez a Gege szöveg tulajdonképpen tisztelgés a régi AKPH előtt: nem véletlen Saiid cameoja a dalban és a klipben, illetve az AKPH pulcsi Gegén.

2024.04.10. 21:27

https://www.youtube.com/watch?v=fsF2nHNlZPo
Hiphop on board! - Rapművészeti kiállítás

2024.04.13. 18:36

Zoli, MP írta:
https://www.youtube.com/watch?v=fsF2nHNlZPo
Hiphop on board! - Rapművészeti kiállítás

Szépen összerakták, le a kalappal!

Én meg voltam tegnap az MVM Dome-ban Beton.Hofi koncerten!

Beton.Hofi - Magyarország-Magyarország: 0-0 (MVM Dome, 2024. április 13.)

A márciusban megjelent 0 album (vagy mixtape) bemutatója, egyúttal Beton.Hofi első koncertje egy Aréna kaliberű helyen, meghaladva most már a Budapest Park szintjét, tehát elmondhatjuk, hogy ennél feljebb már nincs neki Magyarországon.
Összességében nagyon szépen megugrotta az akadályt: hibátlan showt tolt, egyáltalán nem látszott rajta többletizgalom/megilletődöttség. Az első parkos koncertjén én inkább éreztem rajta, mint most. Teltház mondjuk nem volt: a küzdőteret sem töltöttük meg szerintem teljesen, de azért nem volt látványos a foghíj, inkább csak arról volt szó, hogy nem volt olyan heringparty, mint a parkos koncertjein (hála Istennek...). Az ülőhelyek között viszont egyértelműen voltak lyukak. Ezzel együtt azt gondolom, hogy meg lehetett lépni a Dome-ot, mert azért nem drasztikusan maradtunk el a teltháztól, anyagilag szerintem megtérült nekik a buli.

Most voltam először az MVM Dome-ban, és remek helyszín szerintem. Újabb, mint az Aréna, nincs még annyira leamortizálva (mondhatni semennyire), szép, kulturált minden. Jól ki is tudták hangosítani: a szöveg néha lehetett volna jobban érthető, de amennyire jól ki lehet hangosítani egy ekkora teret, azt szerintem jól megoldották, full élvezhető volt.
A közönséggel már voltak problémáim, akárcsak a parkos koncerteken. Továbbra is kétségbeejtőnek érzem a magyar fiatalság állapotát: vagy ilyen depressziós/narkós különcök voltak, vagy dühös faszagyerek, akik lökdösődtek, ordibáltak. Bár nem volt heringparty, mégis agyontaposták a lábamat, cipőmet... Ehhez képest szeptemberben a parkos Punnany Massif koncerten, ahol az én korosztályom dominált, tök kulturáltan szórakozott mindenki, nem zavartuk egymást, mindenki jófej volt. Lehet, hogy csak az életkor teszi, de szerintem mi normálisabbak voltunk a 20-as éveink elején is.
Abból a szempontból persze nem volt baj a közönséggel, hogy a hangulatot azt megcsinálták.

A színpad a pálya közepén volt, tehát körbeálltuk, ilyen koncertélményben még nem volt részem. Abból a szempontból tök jó volt, hogy mindenki egész közel tudott állni így a színpadhoz, sokkal jobban lehetett látni. A hátrány az, hogy sokszor háttal áll neked az előadó, de ez főként őt dolgoztatta meg: tennie kellett róla, hogy sokat mozogjon, ne álljon túl sokáig háttal senkinek.
A koncert címéhez és Beton Hofi focista múltjához méltóan a foci tematika dominált: maga a színpad focipályának volt berendezve, két végében egy-egy kapuval, és Beton Hofi is magyar válogatott melegítőben lépett színpadra, alatta a mezén Schwarcz felirattal. :)
Fénytechnika nagyon látványos, középen pedig volt egy ilyen "kiemelkedő" rész a színpadon, ami a végén két szám alatt is felemelte a magasba Ádámot.

Maratoni hosszúságú, 2 órás show volt, ezért a felénél meglepő módon tartottak egy kis szünetet, de ezt is frappánsan beépítették a foci tematikába: az volt a félidő, amiben volt "halftime show" is cheerleader lányokkal és fúvószenekarral. :) A legnagyobb ötlet pedig az volt, hogy 11-es rúgó versenyt tartottak a szünetben! :) Előre lehetett jelentkezni Facebook-on, kiválasztottak két srácot és egy lányt, akik egy volt NB1-es kapusnak lőtték a tizit (11 méternél jóval közelebbről): a srácok közül az egyik mellérúgta, a másiknak védett a kapus, természetesen a lány nyert. :D Méghozzá egy Orion TV-t.
A szünet után a második félidőre a kapuk lekerültek a színpadról, Beton.Hofi pedig a mez helyett most már fekete 0-s pólóban tért vissza.

A zenekar magja a szokásos csapat volt: txy a DJ pultnál, Kovács Gerisson gitárral, Pándi Balázs a doboknál. Ők néha kiegészültek billenyűssel, trombitásokkal, illetve Dom Beats-el szaxofonon, aki nem csak a Holnap megállnak az órák alatt volt a színpadon, hanem más számokba is beleszaxizott. Volt egy-két elég komoly trombita és szaxofon szóló. A legnagyobb meglepetés pedig az volt, hogy Nagy Emma vokálozott, akinek a quintetje elég komoly hírnévre tett már szert a jazz világában, és hogy ehhez képest bevállalt egy ilyen vokálos szerepet, az elismerésre méltó! :o És ő egyébként bajai származású, akárcsak én. :)

A dalokat tekintve az új, 0 lemezről szinte minden szám lement, egyedül a 16 tonna fehér hót hiányoltam, pedig annak még klipje is van. Emellett a comic sins-ről és a Playbániáról is lement az összes nagyobb sláger, sőt még a kisebbek is, szóval életműkoncertnek is elment a műsor.
Vendégekből se volt hiány. Miller Dávid volt a legfontosabb, aki az első pár számot kivéve végig fent volt a színpadon, kvázi "side MC"-ként funkcionált Beton Hofi számára, nyomta az átkötéseket, a hype-oló szövegeket. Meg persze közös számokat is toltak. Már viszonylag az elején ellőtték a Kint vagyunk a soront Pogány Induló és VZS vendégszereplésével: kicsit meglepett, hogy ez volt Pogány egyetlen érdemi felbukkanása a színpadon, pedig van még egy közös számuk az új lemezen + a Rizikót is elnyomhatták volna, de nem volt. Volt még Co Lee, Ajsa Luna (Tiszalök), Goulasch (Day 1), Realisztik (Anakonda, Tom Hanks), a legnagyobb ovációt pedig természetesen Krúbi kapta, aki feljött az Offwhite végére. Lil' Frakk sajnos nem volt, pedig vele lett volna teljes a trió.
Külön tetszett, hogy a Day 0, a Day 1 és a Day 1000 egymás után ment le ebben a sorrendben, pedig mindegyik másik lemezen található. A ráadás blokkban a Meggyfán volt a legnagyobb szám az új lemezről, utána jött még a szokásos Offwhite, majd a Bagira, és hatásosan a Lucyd zárt, ami az új lemez zárószáma is egyben.

A legnagyobb slusszpoén, a ráadás ráadása a zenekar bemutatása és minden más után pedig a Bagira mulatós változata volt! :lol: Ez ugye régóta elérhető YouTube-on, de koncerten sose hangzott még el, most viszont elnyomták élőben, mulatósban úgy, hogy az összes vendég ott volt egyszerre a színpadon: Pogány Induló, Krúbi, mindenki... Hatalmas lakodalom feelinggel zárult a koncert! :)

Szóval profi volt, olyan volt, amilyennek lennie kellett jónéhány apró meglepetéssel, geggel megfűszerezve. Nem csalódtam!

2024.04.14. 22:10

HIBRID x VZS x VARGA NORBI - MAGÁVAL RÁNT(Official Music Video)

https://youtu.be/rMAg0QqC4ik?si=mnfqF7Bn3WOoJfjs

2024.04.17. 20:39

Dogg-Pound írta:
HIBRID x VZS x VARGA NORBI - MAGÁVAL RÁNT(Official Music Video)

https://youtu.be/rMAg0QqC4ik?si=mnfqF7Bn3WOoJfjs

Köszi, ez top színvonal! Teswér feeling, de talán még profibban össze van rakva. Csak az Imir-nek jobb hangja volt, mint ennek a Varga Norbinak, meghallgatnám vele ugyanezt a refrént.
PG meg papnak öltözve kicsit merész. :) Bár ugye "Papp" Gergely. :lol:

2024.04.17. 22:08

https://www.youtube.com/watch?v=VMf2rl8Q9NM
Hősök feat. Tkyd & Thoma - Légy velem Fortuna | Official Music Video

erdekes a thoma feat. ot csipem

2024.04.25. 20:35

Zoli, MP írta:

Kellemes nóta, de mély nyomot nem fog hagyni bennem. Volt már jobb, volt már rosszabb.

Day pedig csomó NBA utalást tartalmazó új számmal jött ki (szövegben, klipben egyaránt). :) Persze tőle nem szokatlan.

Day - Bélyeg (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=61FfPFe ... ntal%26Day

2024.04.26. 21:18

Zoli, MP írta:

Pár Hősök számot ismerek csak, de ez jó lett!

Puzsér vidije elérte az 1 milliót, ami Dope-nak nem nagyon tetszett, ezért jött egy új dallal:

DopeMan X Zsupél Dópelt X FAM: #UTÁLOMADÓPMENT

https://youtu.be/PGFgg3W6nYc?si=5sk0n_WTpuJT-sa0

Amiket az évek alatt kiadott, azt mondom hogy ez már egy normális "rap" tőle.. Van intro, outro, minden ami kell :)
és most a rapelés is mintha jobban menne neki.. Ezt kellett volna kiadnia elsőnek.
(bár a 373 hozzászólásból amiket olvastam, nem értenének velem egyet :D )

2024.04.26. 22:41

Dogg-Pound írta:
Zoli, MP írta:

Pár Hősök számot ismerek csak, de ez jó lett!

Puzsér vidije elérte az 1 milliót, ami Dope-nak nem nagyon tetszett, ezért jött egy új dallal:

DopeMan X Zsupél Dópelt X FAM: #UTÁLOMADÓPMENT

https://youtu.be/PGFgg3W6nYc?si=5sk0n_WTpuJT-sa0

Amiket az évek alatt kiadott, azt mondom hogy ez már egy normális "rap" tőle.. Van intro, outro, minden ami kell :)
és most a rapelés is mintha jobban menne neki.. Ezt kellett volna kiadnia elsőnek.
(bár a 373 hozzászólásból amiket olvastam, nem értenének velem egyet :D )

Egy fokkal talán valóban jobban reppelne benne, mint szokott, de csak önmagához képest. Objektív mércével ez még mindig nagyon gyenge technikailag: továbbra is lecsúszik a ritmusról ott-ott, a rímek nagyon egyszerűek, ha egyáltalán vannak.

De nagyobb bajok vannak a tartalommal. Kezdjük ott, hogy nemrég kijött egy videóval, amiben elmondta, hogy nem fog válaszolni a Puzsérnak, mert rájött arra, hogy letért miatta a buddhista útról, elragadta az indulat, és köszöni a Robinak a tanítást, rájött, hogy vissza kell térnie a nyugodt szemlélődéshez. Nos, ezek után most mégis itt a válasz...
Amit nem is neveznék érdemi válasznak, hiszen nem reagál semmire sem, amit a Puzsér felhozott vele szemben, hanem "mártírt" játszva megismétli a Puzsér érveit saját magával szemben, és azzal próbál szimpátiát generálni saját személye iránt, hogy felvesz egy áldozati pózt. Ez nagyon pitiáner dolog. Másik oldalról pedig a Dopemant szidó kommentelő szerepébe helyezkedik bele, és azzal próbálja megkerülni az érdemi válaszadást az őt ért kritikákra, hogy az átlagkommentelő lelkivilágára hárítja át a kapott kritikák okát, tulajdonképpen megkérdőjelezve a komolyan vehetőségüket. Akár még igaza is lehet abban, hogy valóban a saját frusztrációit vezeti le az átlagkommentelő azzal, hogy szidja a Dopemant, de ettől még érdemi kifogások hangzottak el a tevékenységével kapcsolatban, amikre egyáltalán nem reagált, bárhogy is próbálja másra hárítani a felelősséget.

2024.04.27. 15:10

Fiatal Veterán - IRHA (Clip Officiel)

https://youtu.be/TyHT0Ezachc?si=nOPAbUE9wf6Khm4o

Tirpa: Engem se zavar, ha azt mondják rám, hogy te rohadt trágár köcsög

https://youtu.be/bYgdaFvt6iQ?feature=shared

Nem láttam még Tirpával interjút, csak a zenéit ismerem, szóval ez volt az első (bár az elején mondja is hogy nem sok készült eddig vele) Full normális, értelmes srác, legalábbis ebben az egy órában az volt..

És még egy beszélgetés:

K-OSZ PODCAST - ESSEMM, SISKA FINUCCSI (3. évad 9. rész)

https://youtu.be/-3WCqUoM5qw?feature=shared

Essem mennyivel másabb, felszabadultabb Siska mellett, mint mikor egyedül nyilatkozott még az Afterbe :) Mondjuk egy picit már sok is, mikor Siska próbál komolyan válaszolni a kérdésre, bele trollkodik, és néha már nem is vicces..

2024.04.28. 17:29

Köszi a linkeket! A Fiatal Veterán megint fasza: jó, hogy összeállt ezzel a Cbenbeats-el, a Luigi-val közös vonalat eléggé kimaxolták már, ez viszont adott egy új ízt a zenéinek. És ennek most van egy drilles beütése is, nagyon bejön.

A Tirpa interjút meghallgattam én is a napokban: szerintem is sokkal szimpatikusabb így, mint a számaiban. :) Érződik, hogy le van nyugodva, rendben van az életével. Ugyanakkor az is érződik, hogy elég nagy suttyó, tehát ebből a szempontból hitelesek a szövegei. :)

Az Essemm-Siska podcastba viszont nem futottam még bele, szóval köszi! Eléggé meglepő, hogy Essemm volt a normálisabb kettejük között, régen mindig a Siska trollkodta szét az interjúkat/rádióadásokat, amikben szerepelt. :)

2024.04.29. 14:37

Talán a legjobb Dipa szám a megújulása óta, pedig a többi se volt rossz! D26 szerintem most tette oda a legjobban magát Dipa kedvéért, maga Dipa pedig egyszerre mosolyogtat meg csibészes rímekkel és közvetít értékes üzenetet is.

Dipa - Geppetto
https://www.youtube.com/watch?v=7bv6NT6 ... l=DSPmusic

2024.05.03. 21:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 180  Következő