Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Könyvek
Deepak Chopra & David Simon: a jóga hét törvénye . Elméletet és gyakorlatokat tartalmazó jógakönyv. Nem ezt az iskolát követem (hanem a yogaindailylifeot ugye), így van benne amit nem így tudok, de semmiképpen sem így magyaráznék el. Olcsó könyv, kép nincs az első 100 oldalon. Ami szerintem mindenképpen hátrány egy elvileg hetes programot adó, kifejtő, magyarázó könyvben. A bemutatott gyakorlatok nehézségi fokozatok szerint igen össze visszák, illetve biztosan nem kezdőknek való, nem nekik íródott. Van benne olyan tartás is amit én 10+ év után se tudok megcsinálni. Tudom, hogy én alapból merev vagyok nagyon, de itt ténylegesen nehéz beállítások is vannak, nem is kevesen! Összességében nem rossz könyv, de kezdőnek nem ajánlanám, illetve ma már ilyet nem lehet eladni, így kiadni se. (2005-ös könyv, majd 20 éves)
|
2024.05.16. 21:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Deepak Chopra & David Simon: a jóga hét törvénye . Elméletet és gyakorlatokat tartalmazó jógakönyv. Nem ezt az iskolát követem (hanem a yogaindailylifeot ugye), így van benne amit nem így tudok, de semmiképpen sem így magyaráznék el. Olcsó könyv, kép nincs az első 100 oldalon. Ami szerintem mindenképpen hátrány egy elvileg hetes programot adó, kifejtő, magyarázó könyvben. A bemutatott gyakorlatok nehézségi fokozatok szerint igen össze visszák, illetve biztosan nem kezdőknek való, nem nekik íródott. Van benne olyan tartás is amit én 10+ év után se tudok megcsinálni. Tudom, hogy én alapból merev vagyok nagyon, de itt ténylegesen nehéz beállítások is vannak, nem is kevesen! Összességében nem rossz könyv, de kezdőnek nem ajánlanám, illetve ma már ilyet nem lehet eladni, így kiadni se. (2005-ös könyv, majd 20 éves) 10+ éve nyomod a jógát, dogg? Milyen gyakorisággal, heti hányszor?
|
2024.05.18. 14:58 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Jaja, minden nap.
Torna+ légző gyakorlatok+ mantrázás.
|
2024.05.18. 16:14 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Jaja, minden nap.
Torna+ légző gyakorlatok+ mantrázás. Minden nap? Respekt, akkor elég profi lehetsz! Én kb. 6,5 éve jógázok, de jellemzően csak heti egyszer (akkor mondjuk elmegyek rendesen stúdióba, 90 perces gyakorlásra). Volt egy időszak a covid előtt, amikor heti 2-szer is jártam, akkor fejlődtem a legtöbbet, de az utóbbi időben sajnos nem fér bele heti 1-nél több - feltéve, hogy a heti 1 úszást is fenn akarom tartani. Így viszont kicsit meg vagyok rekedve a fejlődésben, ez csak szinten tartásra elég.
|
2024.05.20. 12:59 |
|
 |
doggfather
|
Jo Nesbø: denevérember . A legjobb harry hole regénye! Ebben nem tolta túl az alkoholista szuperrendőrt akinek innia kell, hogy dolgozni tudjon! Az idegen ország is jól áll neki. Hoppá, hogy ez volt az első hh sztori... Na ez nem nekünk, hanem az írónak kellemetlen.
|
2024.05.26. 18:19 |
|
 |
doggfather
|
megjelent, megjött! ha elolvastam írok róla! 
|
2024.05.28. 17:55 |
|
 |
doggfather
|
Jo Nesbø: éjszakai ház . Nem igazán szeretem a horrort, olvasni meg pláne. Azt se, ha várok valami jól megszokottat (tőle krimit) és tök mást kapok. De ez a könyv olyan jól lett megírva, a csavar(ok) olyan meglepőek nekem, hogy simán a legjobb könyve lett amit eddig olvastam! Veri a harry hole sorozatot, de magasan! Lehet azért, mert nem olvasok horrort egyáltalán, nézni meg még kevesebbet, de minden oldal meg tudott lepni, minden szereplő, hely, jelenet friss volt, kidolgozott, meglepő, de sosem mulatságos!
|
2024.05.29. 10:47 |
|
 |
doggfather
|
Boromisza István: a csengetett, mylord univerzum . Azt írja interaktív enciklopédia, de inkább olyan, mint a filmeknél az audiokommentár. Végigmegy szépen minden részen, minden jeleneten és gyakorlatilag hasraütés szerűen valamiről ír valamit belőle. Van, hogy a témát, van, hogy valami mellékes kellék, háttérben lévő dologról ad információt.
Nem rossz könyv, kezdő, vagy haladó mylordosnak is mond újat, de egy profi fannak azért, főleg némi történelmi ismerettel, nem nagy megfejtés. Lehet haladni a 300 oldallal rendesen, még úgy is, hogy játszik párszor az ember a QR-kódos képekkel ami viszont becsülettel minden poszt mellé került.
Összességében nem volt rossz könyv, kölcsönözve tökéletes, lássuk a másik mylord könyvet ami idén jött ki!
|
2024.06.01. 06:43 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Boromisza István: a csengetett, mylord univerzum . Azt írja interaktív enciklopédia, de inkább olyan, mint a filmeknél az audiokommentár. Végigmegy szépen minden részen, minden jeleneten és gyakorlatilag hasraütés szerűen valamiről ír valamit belőle. Van, hogy a témát, van, hogy valami mellékes kellék, háttérben lévő dologról ad információt.
Nem rossz könyv, kezdő, vagy haladó mylordosnak is mond újat, de egy profi fannak azért, főleg némi történelmi ismerettel, nem nagy megfejtés. Lehet haladni a 300 oldallal rendesen, még úgy is, hogy játszik párszor az ember a QR-kódos képekkel ami viszont becsülettel minden poszt mellé került.
Összességében nem volt rossz könyv, kölcsönözve tökéletes, lássuk a másik mylord könyvet ami idén jött ki! Hm, érdekes, hogy van ilyen könyv. Én is szerettem nagyon a sorozatot, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy könyv érdemben új és érdekes információt adjon róla, mert annyira azért nem volt nagy megfejtés. 
|
2024.06.01. 17:59 |
|
 |
doggfather
|
itthon egy kult sorozat!
|
2024.06.01. 20:23 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: itthon egy kult sorozat! Abszolút! Mondjuk ebben az angol vígjátéksorozat kategóriában én jobban szerettem a Halló, halló!-t, a top az pedig a Waczak Szálló, de jó volt a mylord is. 
|
2024.06.02. 17:18 |
|
 |
doggfather
|
Az finom lesz! Minden, ami csengetett, mylord? . Nem egészen világos mi ez, mi volt a célja a könyvnek. Egyszerre nosztalgikus visszaemlékezés, fanzine, tanulmányok, interjúk, a közönségtalálkozó felelevenitese. Se a tematika, se a könyv célja nem világos számomra. Nem volt rossz, de igazából kihagyható, főleg 7500ért. Azt írja, ez az első mylord könyv, hát 30 évvel a forgatás után készült, még ráértek volna vele.
A másik mylord könyv jobb, de egyik sem akkora hűha, hogy feltétlenül el kelljen olvasni, még egy fekete öves rajongónak sem, mint én.
|
2024.06.03. 19:05 |
|
 |
doggfather
|
A Daloskör titkai - 1867-2024 . Annyira friss könyv, hogy jövő héten lesz a koncerttel egybekötött bemutatója, de én a meghívóval már kaptam egy példányt, gyorsan el is olvastam! Nem voltam sose tag, nem tudok énekelni, nem vonzott sose ez a világ, de hallottam nem egyszer a kórust és ahogy az alcíme is mutatja történetük, sőt történelmük van, az meg albertirsaiként természetesen érdekel. Az ilyen egyesületek, civil kezdeményezések a kultúra, a közösség maga, ahol összejönnek szabadidőt áldoznak, hogy együtt legyenek, hogy kulturálódjanak, és ezt rendszeresen meg is mutassák fellépések alkalmával! Felemelő, és egyben megrendítő olvasni, hogy mennyi munka, milyen nehézségek vannak mögöttük a sok pozitív élmény, nagyszerű találkozás, előadás mellett!
|
2024.06.06. 14:54 |
|
 |
doggfather
|
Tyson: az utca hercege . Nyócker, macska-jaj, csipetnyi rejtő, nagyon sok életrajzi elem a tko rapperének első könyvében. Legalább annyi kiderült, hogy tud írni, nem csoda, hogy azóta megjelent több könyve is már. 90-es évek Józsefvárosa elevenedik meg benne, gyerekek nőnek fel. Vagyis a történet nem különösebben bonyolult, vagy eredeti, de tényleg érezni,illetve tudni is, hogy nem csak az e/1-ben írt főszereplőben, de a barátjában golyóban is benne van maga tyson nem is kicsit. Sok szereplő maszkírozása se sikerült, de lehet nem is akarta igazán.
|
2024.06.07. 08:49 |
|
 |
Zoli, MP
|
ball four - jim Bouton az egyik legjobb baseball konyvnek tartjak. a liga es egyes tekosok tamadtak a konyvet, mert minden smink nelkul megirta h milyenek a baseball jatekosok. az egyetlen sportkonyv ami bekertult a new yorki konyvtar book of the century listajara. Bouton ws nyertes a yankeesszel,majd volt a pilotsnal az astrosnal es a bravesnel dobo. a braveshez 10 ev utan a visszavonulasa utan kuzdotte vissza magat ami nem semmi.
a konyv a 69es szezon naplozasa.minden ami a baseball es a baseballt korulveszi. humorosnak mondanan.szorakoztato. en a bovitett valtozatott olvastam, amiben van mit tortent vele 10,20,30 evvel a konyv utan.a bovitmenyeknel van idohuzo resz ellenben szepen keretbefoglalja ot es hogy miken ment at a konyve utan.
|
2024.06.15. 08:04 |
|
 |
|