Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 08:23

Hozzászólás a témához  [ 1821 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 122  Következő
 Lemezgyűjtők trófeái 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Lemezgyűjtők trófeái
dub7 írta:
Rég posztoltam ide, ami nem azt jelenti, hogy feladtam a gyűjtői függőségemet, csak időm épp nem sok mostanában. A lemezeket természetesen veszem, több száz vinil idén is volt már.
CD téren kevesebbet vettem az elmúlt években, most az elmúlt pár hétben azért beugrott pár dolog:

Kép

Jungle Brothers – J. Beez Wit The Remedy - Eggyel ezelőtti börze szerzeménye 2000 Ft-ért. Annak idején a klippes zenéket ismertem, maxin a 40 Below Trooper van meg. 1993 erős év volt, simán kimaradtak ilyen lemezek, most pótoltam. Azon túl, hogy egy jó album, kiállta az idő próbáját nálam. A kornak megfelelő Native Tongues lemez, pár olyan korát megelőző trekkel, amikkel annak idején nem tudtak mit kezdeni pl. a Blahbludify simán a 2000 körüli/utáni Def Jux féle vonal. Nem is volt egy kereskedelmileg nagy siker, a tényleg bomba 40 Below Trooper ellenére is. Ebben a számban tűnt fel Sensational (akkor még Torture névvel) a hip-hop egyik legnagyobb kérdőjele.
Jó lemez!

John Robinson – I Am Not For Sale - A Scienz Of Life-ból ismert Lil' Sci 2008-as lemeze. Szokásosan jó lemez, aki szereti a korai Rawkus féle cuccokat, annak ez is be fog jönni. ITT meghallgatható.

U-God - The Keynote Speaker - Wu-Tang ide vagy oda, annak idején kihagytam, hogy megvegyem. Nyilván azért, mert nem a kihagyhatatlan kategóriás Wu lemezek között tartottam számon. Most meghallgatva egyébként teljesen jó lemeznek tartom. Ilyen az ha gépen pötyög végig valamit az ember vagy normálisan meghallgatja.

7Heads R Better Than 1: No Edge-Ups In South Africa Vol. 1 - Ez a lemez azért maradt ki, mert cím alapján azt gondoltam, hogy valami afrobeat-es fos. És nem.
Tavaly azonosítottam, hogy nekem erről van 2 maxim, úgyhogy most lecsaptam rá. a 7Heads kiadót egyébként is csípem, sok mindenem van tőlük. Ez egy ilyen kiadói compilation kiadvány, ami most már kötelező értékű minősítést kap nálam. Szintén a korai Rawkus kedvelőinek ajánlom. ITT végig lehet pötyögni.

Classic Material - Philadelphia - 80-as évek Philly hip-hop. Ritkán hallgatok 80-as éveket, nem is túl sok mindenem van akkorról. Ez viszont lement egymás után 3X. Tényleg jó volt hallgatni és nem nosztalgiafaktorról beszélünk, ezeket nem ismertem/nem ismerhettem a maguk korában. Philadelphia kibaszott erős volt akkor is. ITT meghallgatható.
Akinek nagyon nem áll a füle rá a '80-as évekre, annak azért felejtős.

Fastlife Music Presents: Code Of The Streets - Amennyire nem szeretem a best of-okat, annál inkább az ilyen compilation jellegű dolgokat. Ez is egy jó kis cucc a Fastlife kiadó dolgaiból. Mobb Deep, Capone-n-Noreaga, M.O.P., Nature... főként Queens, de van Game, Lil' Flip trekk is. Aki belebotlik az vegye meg.

Psycho Les – Music For The Soul Vol.1 Egy mixtape soul, funk zenékből. Én többnyire a felhasznált mintákat ismerem ezekből a számokból, de jó így egy mixtape-ben hallgatni. Vicces, hogy nincs tracklista - gondolom nem bíbelődtek a jogdíjakkal :D .

DJ Revolution – The ABC's Of High Fidelity - Tracklista itt sincs :D , csak a DJ Revolution által készített pár trekket jelölik. Instrumentális funkokból összerakott mixtape, felhúzott minőséggel, scratchekkel. Fasza! ITT meghallgatható.

Jah Warrior – Warrior Style Ez egy reggae/dub lemez. Ugye ennek a stílusnak elég sokat köszönhet a hip-hop (meg minden más is), ezért hip-hopfülűek is sok szerethető, rokon elemet találnak az ilyesmiben. Aki hallgat ilyesmit annak erősen ajánlom. Csak nagy hangfalakkal! ITT meghallgatható.

yo ha 2 cuccot ismertem ebbol
amugy Ugod discogja sztem teljesen jo

2024.05.18. 20:01
Adminisztrátor

U-God talán a legkevésbé Wu-Tang sztilós Wu-Tang tag. Az első lemeze se igazán jött át a maga korában. A Wu-Tang Foreveren a Black shampoo szintén értelmezhetetlen volt számomra. Ahogy írtam ezt se tartottam a maga korában egy kötelezően bezsákolandó lemeznek. Most így végigpörgetve párszor normálisan, ez tényleg teljesen rendben van.

2024.05.19. 20:39

A wu "c" sora (masta, ugod, inspectah deck) sokkal egységesebb színvonalú diszkóval rendelkezik, mint a nagy nevek a csapatból.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.05.20. 08:26

doggfather írta:
A wu "c" sora (masta, ugod, inspectah deck) sokkal egységesebb színvonalú diszkóval rendelkezik, mint a nagy nevek a csapatból.

ugod szolok aboszolut jok, egyedul a venom fura.
a "c" sort teljesen leszarta mar rza, de rza mar a forevernel kezdett beleszarni a wu tang clanba

bar mondjuk inspectah elso szoloja eluszott a pinceben

2024.05.20. 19:44
Adminisztrátor

doggfather írta:

Ezt aláírom.
Mondjuk Inspectah Decket nem feltétlenül sorolnám a "c sorba".

2024.05.21. 05:04

Pedig szólóban az.

Rajta dobott egy klasszist a czarface.

Kép

2024.05.21. 07:03

legújabb game is megjött:

Kép

Kép

2024.05.23. 21:25
Adminisztrátor

Megint pár CD:

Kép

Juggaknots – Use Your Confusion - Először is a borító, ami kiemelkedő, ilyen holografikus izé, 3 szögből a 3 tag látszik. Az albumra nem mondom azt, hogy kihagyhatatlan. Egy jó ug lemez 2006-ból. Talán Breezly Brewin neve lehet a legismerősebb, ő feltűnt több Rawkus, Definitive Jux, Eastern Conference... kiadványon, abban a 2000 utáni időszakban, amikor ezek a független kiadók a virágzásukat élték. ITT meg lehet hallgatni.

Crunk Magazine Volume One (The Memphis, TN Issue) - Egy négykiadványosra tervezett, de csak 2 részig jutott sorozat első része. Crunk, Memphis, déli cucc, kisebb-nagyobb nevekkel, de erős trekkekkel. ITT végig lehet pötyögni.

Cuts Of Culture - Angol kiadvány, turntablist cucc. Európai és US DJ-k, producerek, turntablisták munkája. Kurva jó!

Waxfactor – Sci-Fu - Szintén angol kiadvány. Instrumentális hip-hop, hasonló vonalom, mint a Cuts Of Culture. ITT meghallgatható.

Asphodelic - Egy compilation az Asphodel kiadótól. Instrumentális, turntablist cuccok. Kurva jó ez is. Ez már a harmadik lemez ebben a pakkomban, ami ezen a vonalon mozog, rajta vagyok nagyon ezeken mostanában. Sok minden kimaradt a maguk korában, de ezeket érdemes pótolni, ha valaki érdeklődik az ilyesmi iránt. ITT meghallgatható.

2024.05.29. 08:08

Megjött a Nas pakkom, ehhez jött még az első 6 album is amit eladtam belőle.

így igen jó biznyic volt...
(20ezer volt összesen, és a 6ot eladom 12.000é)

Kép

Kép

2024.05.31. 20:39

doggfather írta:
Megjött a Nas pakkom, ehhez jött még az első 6 album is amit eladtam belőle.

így igen jó biznyic volt...
(20ezer volt összesen, és a 6ot eladom 12.000é)

Kép

Az a Lost Tapes borító még mindig ütős

2024.05.31. 20:56

jaja, jól néz ki!

Friss pakk:

Kép

Kép

2024.06.07. 18:30
Adminisztrátor

Kép

Új pakkom egyenes folytatása az előzőnek.

Dday One – Loop Extensions - sample-based instrumental album. ITT meg lehet hallgatni. Az enyém csak a 12 számos sima verzió.

Mr Trick & Waxfactor - Up The Anti - A Rhythm Incursions egy angol rádió műsor volt, ahhoz kapcsolódóan jelent meg annó ez a mixtape. Instrumental, turntablism, hip-hop + azon túl egy kicsit, olyan angolosan - kis jungle, elektronikus. Tracklist nincs, nyilván nem bíbelődtek sokat a jogdíjakkal itt sem. ITT meghallgatható.

DJ Phantom – Connexion - A francia DJ/beatmaker instrumentál albuma. Teljesen rendben van. ITT meghallgatható.

Crunk Magazine Volume II - The Atlanta Issue - Múltkor jött az első rész, most itt a kettes. Ez is teljesen jó. Szintén nagyobb nevek, kisebb nevek, de végig erős trekkek. Tényleg kár, hogy nem jelent meg a tervezett másik kettő.

2024.06.15. 06:06

dub7 írta:
Kép

Új pakkom egyenes folytatása az előzőnek.

Dday One – Loop Extensions - sample-based instrumental album. ITT meg lehet hallgatni. Az enyém csak a 12 számos sima verzió.

Mr Trick & Waxfactor - Up The Anti - A Rhythm Incursions egy angol rádió műsor volt, ahhoz kapcsolódóan jelent meg annó ez a mixtape. Instrumental, turntablism, hip-hop + azon túl egy kicsit, olyan angolosan - kis jungle, elektronikus. Tracklist nincs, nyilván nem bíbelődtek sokat a jogdíjakkal itt sem. ITT meghallgatható.

DJ Phantom – Connexion - A francia DJ/beatmaker instrumenál albuma. Teljesen rendben van. ITT meghallgatható.

Crunk Magazine Volume II - The Atlanta Issue - Múltkor jött az első rész, most itt a kettes. Ez is teljesen jó. Szintén nagyobb nevek, kisebb nevek, de végig erős trekkek. Tényleg kár, hogy nem jelent meg a tervezett másik kettő.

dub mindig meg tud lepni ugnal ugebb cuccokkal. ;)

2024.06.15. 12:12

nekem hiányzó Pac pakk jött:

Kép

Kép

2024.06.15. 18:55

Pac pakk? :lol: Gondolom, megérkezett pikk-pakk. :D

Erről az jutott eszembe, hogy amikor gimis voltam, volt az MTV-n (mármint a zenecsatornán, nem a köztévén) egy tizes lista 2Pac legjobb számaiból "Tupac Top Ten" címmel: reppes barátommal szórakoztatónak találtuk, milyen jól hangzik a T és a P betűk kettős alliterációja a "Tupac Top Ten" kifejezésben. :)

2024.06.15. 21:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1821 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 122  Következő