Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 11:08

Hozzászólás a témához  [ 3991 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 267  Következő
 Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Hip hop blogon volt szoval

Robert Glasper – Let Go (2024)
Kép

01. Breathing Underwater feat. Meshell Ndegeocello
02. Your Eyes
03. Let Go
04. Inner Voice
05. Round ‘Bout Sunlight
06. Going Home
07. That One Morning
08. Awakening Dawn
09. Luna’s Lullaby feat. Burniss Travis
10. Deep Down
11. Enoch’s Meditation
12. I Am
13. Truth Journey

https://mega.nz/file/CSQG0K7K#sK0z2S_Xx ... 7Y5XjbW6VM

illetve

300 South - The Wandering Spirit (2024)

Kép

01.Believe (feat. Casey Veggies & Rockie Fresh)
02.M6 (feat. Chuuwee & Wahid)
03.Celebration II (feat. LaQuan, Rockie Fresh & Xl Hope)
04.Celebration (feat. LaQuan, Rockie Fresh, Kyriq & Xl Hope)
05.Great Man (feat. Kyriq)
06.Move With Purpose (feat. King Los, Rockie Fresh & LaQuan)
07.HOFF Interlude
08.The Industry's Weird (feat. justbrandon & Kizzie)
09.One Way Flight (feat. Rockie Fresh, justbrandon & Kizzie)
10.Palace (feat. Fukkit & Mula Kkhan)
11.275 South
12.187
13.The Lonely Martian
14.UP (feat. justbrandon)
15.Part of the Game
16.On my darkest days but it's all bright (feat. Chuuwee & Lalonde)
17.Lost in the way (feat. Blvck Svm & Reuben Vincent)
18.Visions (feat. Fukkit)
19.Mathematics (feat. Fukkit & Chuuwee)
20.One More Time (feat. Fukkit)
21.Kratom (feat. Fukkit)
22.Don't Worry About It (feat. Fukkit & KARMYN AVRA)
23.Lights
24.925 (feat. Rockie Fresh)
25.Unfamous
26.OKAY (feat. DDK)
27.Pool & Spliffs
28.No Sign (feat. LaQuan)
29.Gone But Not Forever (feat. LJB)

https://mega.nz/file/hANTwKyY#8pRAL_3Vb ... bUKPNeDW3M

2024.06.12. 18:40

Yelawolf - War Story
.
MICHAEL WAYNE CD 1.
.
Ez az "oldala" a lemeznek, az 1es cd, folytatja Yela újítását, amit olyan 2018-19-ben kezdett, mikor már kifelé ment a Shadyből, ami sokkal több délies, de nem crunkosan, vagy szimplán rappesen délies, hanem rocknrollos, folkos, bluesos "fehérzenésen" délies vonallal frissített, több énekléssel, de rappet is megtartva amit szerintem a legutóbbi Mud Mouth, vagy még inkább a Sometimes Y lemezzel csúcsra is járatott. Pont ezért, mert a Sometimes Y annyira jó lemez volt, annyira szerettem ez picit nekem visszalépésnek, biztonsági játéknak tűnik nem egyszer olyan számmal ami akár leftover is lehetne arról, azokról a lemezekről. Ettől még jó anyag.
.
TRUNK MUZIK 4EVER CD 2.
.
Érthető, hogy egyben adta ki őket, ezen a lemezen is hallani, érezni a zenei irány, stílusváltást, hatással van még a trunk muzik-jára is a déli gyökerek újra, komolyabb felfedezése, annak beépítésébe a művészetébe. Sokkal kevéssé trunk muzik, mint a 3 volt, az 1-2től pedig fényévekre van, és sokkal jobban illeszkedik az első cd-hez, a michael wayne-hez. Annyira, hogy simán mondanám egy albumnak a kettőt, vagy ha rosszindulatú aarnék lenni, akkor ez a második cd lehetne akár az elsőnek, az igazi albumnak a leftover gyűjteménye is.

Egyben a kettő nagyon bejött, erős, jó Yela lemez és majdnem másfél órás rendes, igazi anyag is egyben, nem valami mai 20 perces kis albumocska. Nincs rajtuk sok vendég, azok se meglepőek, bejáratott, régi haverok, közreműködők.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.06.13. 12:08

dogg-ra reagalok

a ras kass lemez, jo nem nagyon lehet belekotni, de semmi extra. a skittek viccesek de ez a jobbra balra keveres idegesito

ras kass elso lemezen voltak elegge kemeny szovegek, rasszista..., lehet ezert nem nagyon kozoskodnek vele?

Slum village -fun

ez tutti top10. baromi kellemes csalodas, kurva jo zenek. regi sv sztilo.
de kellett ez! :!:

2024.06.16. 10:11

doggfather írta:
Big Hit, Hit-Boy & The Alchemist – Black & Whites
.
Ez a lemez nekem bejött. Nem egy hatalmas megfejtés se zeneileg, se szövegileg, de valahogy van neki egy modern hangzása, egy 2024-es frissessége úgy, hogy az mc mintha beragadt volna a 90-es évekbe ugyanekkor. Sokkal jobban hallom hit-boyt, semmint ALC-t benne egyébként.

Én is jobban hallom Hit-Boyt, de ahogy lentebb kifejtem, szerintem most sikerült eddig a legjobban közeledni egymáshoz a két producernek hangzásban.

Big Hit, Hit-Boy & The Alchemist - Black & Whites

Az album nagy részét már hallottam, hiszen kb. minden számhoz készült klip (az album címéhez hűen fekete-fehérben), de jó volt így egyben is meghallgatni. Azt továbbra se értem, hogy ez miért nem egy Big Hit szólólemez: Hit-Boy és ALC egyenrangú feltüntetése előadóként szerintem akkor lenne valid, ha mindketten részt vettek volna az összes szám produceri munkálataiban. Erről viszont szó sincs, csupán kettő olyan szám van, aminek Hit-Boy és The Alchemist egyaránt producere, ezek az igazán különlegesek egyébként, hiszen vegyül kettejük zenei munkássága bennük (Foreclosure, Heartless). A többi szám többnyire vagy Hit-Boy vagy ALC alap, de van két olyan szám is, aminek egyikük se volt producere: Sly, Slick & Wicked (Prod. by Davis Strauss) és Count Your Blessings (Prod. by Euro, DREW. & Bird). Ráadásul rapperként is csak elvétve tűnnek fel a lemezen, végig Big Hit viszi a prímet, úgyhogy ez így nálam egy Big Hit szólólemez... Benny the Butcher idei lemezén is ugyanez a Hit-Boy & The Alchemist duó csinálta a zenéket, mégis Benny the Butcher szólóként jelent meg az album.
A Benny lemez kapcsán ugyebár azt kritizáltuk, hogy olyan, mintha két albumot hallgatnánk párhuzamosan: egyenként mindkettő jó, de Hit-Boy és ALC stílusa elüt egymástól a lemezen belül. Na, itt ezt sokkal jobban sikerült megoldani: nem is minden számról tudnám megmondani, hogy ki volt a producere. Hit-Boy ugyanis sötétített a zenéin, nyersebbé tette kicsit a hangzásukat, és a trapes énjét elő se vette, csak a boombapeset. ALC pedig ellenkezőleg: ő a beatless énjét tette félre, kedvezett a bólogatós ütemekkel Big Hit old school stílusának, és ő meg talán kicsit dallamosabb irányba ment el - persze csak relatíve, önmagához képest. Így sikerült egy szép egységes hangzású anyagot összehozni a produceri munkamegosztás ellenére is. Viszont Benny lemeze mellett szól, hogy arra egy fokkal még jobb zenéket pakolt szerintem mindkét producer.
Nagyon jó a lemez, topminőség, de nekem a tavalyi Big Hit szóló és az idei The Game-mel közös EP jobban tetszettek. Azok színesebbek, előremutatóbbak zeneileg. Ez szándékosan sötétebb, nyersebb, ami hozzám kevésbé áll közel, de objektíve ezt is ugyanolyan professzionális színvonalon kivitelezték.
Feat kevés van, de mivel rövidek a számok, bőven elég hozzájuk Big Hit is, akinek jól áll ez a nyersebb, kevésbé westcoast hangzás is. Az egyik számban mondja, hogy lesz közös lemez csak Alchemisttel is, és érezhetően működik vele is a kémia.
Egységesen erős az összes szám, de a Foreclosure-t mint Hit-Boy & The Alchemist közös produkciót még ezek közül is érdemes kiemelni, mert az különösen ütős lett. A Dirtball is highlight számomra ALC-től, valamint a Count Your Blessings (feat. Figg Rarri, Killa Twan & LongBodyy) (Prod. by Euro, DREW. & Bird), ami az album többi számához képest egy kellemesebb, dallamosabb nóta, amire azért szükség volt a többi mellett.

DJ Hoppa & K.A.A.N - Delusions of Grandeur

K.A.A.N nagyon jó kis rapper, Dr. Dre-vel is dolgozgatott a közelmúltban, de nem csodálom, hogy nem igazolta le az Aftermath-hez, mert annyira azért nem extra. De nagyon jól játszik a flow-jával: néha átvált a rapből valahova az ének és a rap határára, variálja a hangszíneket, és jól is csinálja. Dem Jointz révén keveredett Dre-hez, és Dem Jointz-al nyilván kísérletezőbb, modernebb beütésű zenéket csinált, ezért kellemesen meglepődtem, amikor megláttam, hogy DJ Hoppa-val csinált közös lemezt, ő ugyanis a klasszikusabb, bólogatós alapokat csinálja.
De működött maximálisan, olyan lemez lett, amilyet vártam! Hoppa azt hozza, amit tud: igényesen kidolgozott bólogatós boombap alapokat. Nagyjából amit a Demrick-kel közös cuccain is megszokhattunk, vagy még egy kicsit talán jobbat is. K.A.A.N viszont jobb rapper szerintem, mint Demrick: ezzel a változatos reppelés stílusa többet ki tud hozni DJ Hoppa alapjaiból, mint Demrick. Pedig Demrick is jó!
Számot nem is nagyon tudnék kiemelni: nagyon egységes az egész anyag mind hangázásban, mind a számok minőségében. Ennek a hátránya, hogy nincsenek olyan highlightok, amik igazán megragadnának az emberben.
Ebből adódóan nem is top 10-es szint, főleg nem idén, de kellemes kis cucc.

2024.06.16. 21:57

JasonMartin (Problem) & DJ Quik – Chupacabra
.
Ez egy nagyon jó, nagyon változatos, nagyon erős, de kellemesen lazulós westcoast VÁLOGATÁS. Mert se nem Problem, se nem Quik album, de még csak nem is közös a címével ellentétben. Van olyan szám ahol Problem nem rappel, van amit quik nem producerelt, őt alig hallani egyébként. Ez nem baj, ettől nem rosszabb, csak éppen nem az amit vártam, vártunk egy rosescans folytatás, hanem egy összeszedtünk minden aktív havert, azokat akikekkel egyébként is szeretünk zenélni, és ez lett a végeredmény compilation, gyűjtemény.
Ezért nálam versenybe se állhat a top10ért év végén!

Kép

2024.06.20. 09:52

Ki az a Big hit, hitboy rokona?

ez a black and white album baromira tetszik :o

2024.06.20. 15:37

az apja konkrétan. :lol:

Kép

2024.06.20. 15:55

Zoli, MP írta:

Na, örülök, hogy becsatlakoztál a Big Hit vonatra! :) dogg és én telepostoltuk a westcoast topikot az album klipjeivel.

Én a január 1-én The Game-mel közös kiadott EP-jén (Paisley Dreams) hallottam róla először, és rögtön felkaptam a fejem. Aztán bepótoltam a 2023 végén megjelent szólóját (The Truth Is In My Eyes), aminek hatására felül kellett bírálnom a pár héttel előtte publikált 2023-as top 10-emet, ugyanis konkrétan az első helyére került a lemez. :D
Szerintem az a legjobb cucc tőle, utána a Paisley Dreams, és végül ez a Black & Whites, de még utóbbi is nagyon jó.

Neked mondjuk leginkább a Black & Whites a stílusod, a másik kettő szerintem kevésbé tetszene, de azért ajánlom, hogy hallgasd meg őket, főleg a The Truth Is In My Eyes-t, mert kíváncsi vagyok ahhoz mit szólsz. Az végig Hit-Boy produkció, és westcoastosabb hangzás, de azért nem az a klasszikus westcoast, amit nem szeretsz: Hit-Boy sokkal innovatívabban nyúl annál a stílushoz.
És persze ne csak a producereket emeljük ki, hanem Big Hit-et is: nagyon ritka már, hogy új előadóként elénk kerüljön egy ilyen klasszik westcoast gangsta rapper határozott kiállással, erős flowval. Ehhez is persze kellett az az anomália, hogy Big Hit évekig börtönben csücsült, és tavaly szabadult, így most adódott csak esélye. A fiatalok között ugyanis már nincsenek ilyen figurák.

2024.06.20. 21:27

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Na, örülök, hogy becsatlakoztál a Big Hit vonatra! :) dogg és én telepostoltuk a westcoast topikot az album klipjeivel.

Én a január 1-én The Game-mel közös kiadott EP-jén (Paisley Dreams) hallottam róla először, és rögtön felkaptam a fejem. Aztán bepótoltam a 2023 végén megjelent szólóját (The Truth Is In My Eyes), aminek hatására felül kellett bírálnom a pár héttel előtte publikált 2023-as top 10-emet, ugyanis konkrétan az első helyére került a lemez. :D
Szerintem az a legjobb cucc tőle, utána a Paisley Dreams, és végül ez a Black & Whites, de még utóbbi is nagyon jó.

Neked mondjuk leginkább a Black & Whites a stílusod, a másik kettő szerintem kevésbé tetszene, de azért ajánlom, hogy hallgasd meg őket, főleg a The Truth Is In My Eyes-t, mert kíváncsi vagyok ahhoz mit szólsz. Az végig Hit-Boy produkció, és westcoastosabb hangzás, de azért nem az a klasszikus westcoast, amit nem szeretsz: Hit-Boy sokkal innovatívabban nyúl annál a stílushoz.
És persze ne csak a producereket emeljük ki, hanem Big Hit-et is: nagyon ritka már, hogy új előadóként elénk kerüljön egy ilyen klasszik westcoast gangsta rapper határozott kiállással, erős flowval. Ehhez is persze kellett az az anomália, hogy Big Hit évekig börtönben csücsült, és tavaly szabadult, így most adódott csak esélye. A fiatalok között ugyanis már nincsenek ilyen figurák.

megneztem par klippet tenyleg vesztkosztos :D
es o most kezdett reppelni vagy elote is volt cucca csak bortonben volt?

2024.06.21. 06:50

Valami 20 évet ült.

Nem nagyon volt előtte...

Kép

2024.06.21. 06:58

doggfather írta:
Valami 20 évet ült.

Nem nagyon volt előtte...

akkor elegge jo debut

Da Beatminerz – Stifled Creativity (2024)
Kép

01. Intro / Live From Bushwick General Hospital Pt. 1 feat. Zoi Ellis & DJ Rell
02. Seckle feat. KRS-One
03. Product feat. Ruste Juxx
04. Back In Style feat. Ras Kass
05. Champion feat. Mickey Factz
06. Martial Law feat. Apathy
07. Fear None feat. The Villanz
08. It’s All 4 U feat. Halley Hiatt & Al Skratch
09. Can’t Live Without It feat. Marquee & Monifah
10. Live From Bushwick General Hospital Pt. 2
11. Anti feat. Black Moon
12. The Birds feat. Bishop Lamont
13. Adore (HER) feat. Keith Murray
14. Where You From feat. Loaf Muzik
15. B-Ville Pioneers feat. General Steele & Lil Fame
16. Cheeba feat. StaHHr & Camp Lo
17. It’s All 4 U (Reprise) feat. Halley Hiatt & AZ
18. 100 Proof feat. Ras Kass
19. Live From Bushwick General Hospital Pt. 3
20. My Year feat. De La Soul, Rasheed Chappell, Pharoahe Monch & Corey Glover
21. Back In Style (Remix) feat. Ras Kass
22. Seckle… Once Again feat. KRS-One & Smif-N-Wessun

https://mega.nz/file/CLRinawb#u5gH5iMLY ... QLVBbHMlFU

2024.06.21. 07:01

Zoli, MP írta:

És tetszik a vesztkósztos is, vagy csak a Black & Whites? :)

Az amúgy meglepne, ha most kezdett volna el reppelni. Biztos írt szövegeket a börtönben, vagy akár már azelőtt is, csak most adódott először lehetősége publikálni őket.
Ha nulláról kezdte volna, nem lenne ilyen kiforrott.

2024.06.21. 21:52

Gangrene – Heads I Win, Tails You Lose (Collectors Edition)
.
Hát ez nem fogott meg.
De nagyon nem, sajnálom.

Kép

2024.06.24. 10:53

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Az amúgy meglepne, ha most kezdett volna el reppelni. Biztos írt szövegeket a börtönben, vagy akár már azelőtt is, csak most adódott először lehetősége publikálni őket.

nem tetszett.
tenyleg kiforrot a reppje,durva lenne vki ilyennel debutalna.

2024.06.24. 13:28

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

nem tetszett.
tenyleg kiforrot a reppje,durva lenne vki ilyennel debutalna.

Hát, sajnálom, viszont akkor jó volt a tippem. :) A Black & Whites viszont azért pöröghet.

2024.06.25. 17:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3991 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 267  Következő