Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 18:47

Hozzászólás a témához  [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 87  Következő
 Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Jay-Z: Kingdom come
.
Haztakurva még egy ilyen nulla semmilyen közepet el se érő albumot. Csoda, hogy nem pusztította el Jay karrierjét, illetve nem csoda, mert ekkorra már akkora volt, mint ikon, hogy simán belefért ez a tré.
3 éve visszavonult a legjobb lemeze után (black album), csinált egy kollabó/mash up albumot a linkin parkkal, olyat ami azóta se készült, amire más rapper nem képes, nem kap lehetőséget, majd visszatér egy ilyen halványlilafing semmivel.
Nem is értem.
Pedig Just Blaze van rajta, Dre csinált 4 tracket is neki, Neptunes korábban nem egy slágert, Beyonce-t is idecitálta, sőt ezt el kell ismerni kb karrierje legjobb intróját, első számát csinálta hozzá mégis utána olyan erős a lejtmenet, hogy nem csoda, hogy nincs az a beszélgetés, cikk, műsor ahol ez a lemez egyáltalán szóba kerül, nemhogy a jók között, de úgy anblokk a diszkográfiájában se...

Meglepő, sokkoló, érdekes, hogy a következő lemeze pedig olyan jó, hogy ismét a legjobbak között kell emlegetni, sőt szerintem a második legjobb lemeze az amerikai gengszter.

Mi a szar volt ez? Ennyire szerelmes volt? Drogozott? Az üzlet volt a fontosabb vagy mi????

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.08.07. 06:52
Adminisztrátor

doggfather írta:
Plug 1 & Plug 2 Present... First Serve
.
Oka van, hogy ez "csak" egy de la soul presents és nem de la album...
Nem rossz egyáltalán, csak más. Ugye a 2 mc maradt, de maguk mellé vettek a saját dj/producerük helyett egy francia dj párost és úgy csináltak egy albumot. Vannak rajta jó megoldások, de la-s cuccok, full egyediek, sajátok, de nem lesz annyira se tribute-juk a saját bandának, se annyira unikális, hogy tényleg kimagaslóan jó album lehessen.

Ezt a lemezt nagyon sokan nem szeretik, talán a beharangozó Must B The Music miatt. Igazából nekem az is rendben volt.
Aki a Stakes Is High-nál ismerte meg a De La Soult, annak nyilván idegennek hat, de ők az első 2 lemezükön azért nyomták bőven a rádióbarát zenéket.
Én először a francia producer miatt idegenkedtem tőle, aztán beleszaladtam olcsó pénzért, akkor hallgattam meg normálisan és akkor realizáltam, hogy tényleg egy teljesen jó album.

2024.08.07. 08:15

doggfather írta:
Jay-Z: Kingdom come
.
Haztakurva még egy ilyen nulla semmilyen közepet el se érő albumot. Csoda, hogy nem pusztította el Jay karrierjét, illetve nem csoda, mert ekkorra már akkora volt, mint ikon, hogy simán belefért ez a tré.
3 éve visszavonult a legjobb lemeze után (black album), csinált egy kollabó/mash up albumot a linkin parkkal, olyat ami azóta se készült, amire más rapper nem képes, nem kap lehetőséget, majd visszatér egy ilyen halványlilafing semmivel.
Nem is értem.
Pedig Just Blaze van rajta, Dre csinált 4 tracket is neki, Neptunes korábban nem egy slágert, Beyonce-t is idecitálta, sőt ezt el kell ismerni kb karrierje legjobb intróját, első számát csinálta hozzá mégis utána olyan erős a lejtmenet, hogy nem csoda, hogy nincs az a beszélgetés, cikk, műsor ahol ez a lemez egyáltalán szóba kerül, nemhogy a jók között, de úgy anblokk a diszkográfiájában se...

Meglepő, sokkoló, érdekes, hogy a következő lemeze pedig olyan jó, hogy ismét a legjobbak között kell emlegetni, sőt szerintem a második legjobb lemeze az amerikai gengszter.

Mi a szar volt ez? Ennyire szerelmes volt? Drogozott? Az üzlet volt a fontosabb vagy mi????

Az volt a mondás, hogy ez a "búcsúlemeze", ehhez képest egy év múlva már jött is az American Gangster... :) Ami szerintem még ennél is gyengébb, de ezek szerint ebben nagyon nem értünk egyet.
A Kingdom Come-ot illetően viszont kb. egyetértünk. Bár meg ezen is van egy Show Me What You Got, ami szerintem az egyik legjobb Jay-Z szám evör. De azt leszámítva bennem se hagyott mély nyomot az album. A 4 Dre produkció se tartozik Dre legerősebbjei közé, egyedül a Lost One-t érdemes megemlíteni, de Dre szintjén az is max. átlagos.

2024.08.07. 15:55

ez is búcsú volt, nem csak a black album???

:lol: :lol:

Kép

2024.08.07. 18:38

Nas: The lost tapes
.
Hiába válogatás van olyan erős, és van annyira egyben, mint egy sorlemez, egy rendes album! Sőt az a fajta Nas amit szeretek, vagyis a gettóköltő és nem a maffiózótémákat erőltető. Simán odafér közel a stillmatic mellé szerintem az anyag. A szokásos producerek akikkkel dolgozott addig is, de semmi közreműködő, csak ő egyedül ahogy az illmaticon is (tudom, azon van egy AZ feat).
Megéri meghallgatni nem csak egy alibi kiadvány.

Kép

2024.08.08. 07:33

doggfather írta:

Bocs, én zavarodtam bele: valóban a Black Album volt a búcsú, és ez volt a visszatérő album... :oops: Arra emlékeztem, hogy valamiért ez is különlegesnek volt kikiáltva, de már nem bírtam követni, hogy miért. :) A lényeg, amit mondani akartam, hogy nem ért fel a hype-hoz, ami volt körülötte.

Persze nem tudom, milyen búcsú az 2003-ban a Black Albummal, ami után 2004-ben jött a Linkin Park-kal közös Collision Course, valamint az R Kelly-vel közös Unfinished Business, és ezután 2006-ban a "visszatérés"... :)

2024.08.08. 15:58

rövid búcsú volt na! :lol: :lol: :lol:

Kép

2024.08.08. 20:31

Yodaragorn írta:
doggfather írta:

Bocs, én zavarodtam bele: valóban a Black Album volt a búcsú, és ez volt a visszatérő album... :oops: Arra emlékeztem, hogy valamiért ez is különlegesnek volt kikiáltva, de már nem bírtam követni, hogy miért. :) A lényeg, amit mondani akartam, hogy nem ért fel a hype-hoz, ami volt körülötte.

Persze nem tudom, milyen búcsú az 2003-ban a Black Albummal, ami után 2004-ben jött a Linkin Park-kal közös Collision Course, valamint az R Kelly-vel közös Unfinished Business, és ezután 2006-ban a "visszatérés"... :)

Elvileg szólóban búcsúzott akkor.. :D ideig óráig..

2024.08.09. 06:53

rapguruz88 írta:
Yodaragorn írta:
doggfather írta:

Elvileg szólóban búcsúzott akkor.. :D ideig óráig..

Hát, csak ahogy írjátok: ideig-óráig. :) Eminem és Kendrick esetén 4-5 év is el tud telni két albumuk megjelenése között anélkül, hogy bejelentenék a visszavonulásukat. Jay-Z esetén csak 3 év telt el (ha csak a szólólemezeit nézzük, de nem szólóban aktív volt), és abba belefért egy visszavonulás meg egy visszatérés is. :)
Persze láttunk ilyet másoktól is már: The Game, Logic...

2024.08.09. 17:53

jaja, sokan adtak már ki utolsó lemezt, rendszeresen cikkez is erről a rapsajtó.

Kép

2024.08.09. 18:07

LL Cool J: bigger and deffer
.
Full érthető miért is lett ez 2x platina mikor kijött! Az az igazi party hiphop, pont az amire a rap "létrejött". Táncolható zenék, erős ütemek, lágy dallamok, jó szövegek!
Az első lemeze is nagyon jó, de ez se marad el tőle semmivel. És már itt elkezdi a későbbi védjegyét a szerelmes, csajozós rappet amit aztán kb tökéletesít és sajnos sokan a mai napig csak azzal azonosítja őt!

Kép

2024.08.12. 09:33

lement warren g elso lemeze ujra es nem tetszik nagyon nem.
def jam megmento, de sztem a regulate miatt.
az olyan magasra tette a lecet, hogy ihaj es betenni elso tracknek rossz dontes volt.
a tobbi track utana a kozelebe se er.

above the law cuccok is lementek.
reppileg meg be tudom oket fogadni, de az a lemez amire azt mondjak h dre onnan nyulta a chronicot..haatt zeneileg igen zajos nekem. az otlet lehet ott volt de drenek es a haverjainak sikerult egy letisztult dolgot krealni

amugy a konyv taglalja ezt a reszt.foleg az above the law nyilatkozik errol, sot mondjak is h dre jol tarthatta az ismeroseit akik beateket gyartottak mivel ha nem is o irta a zenet az o nve kerult oda h produced by dr dre :D

a legelso UGK,
egyedi ds hangzas mar akkor 92, de mitnha egy tracket hallgatnek.
fun fact h a juicy mintajat ok is es common is elottek biggie elott.

2024.08.13. 13:34

Zoli, MP írta:
az olyan magasra tette a lecet, hogy ihaj es betenni elso tracknek rossz dontes volt.

reppileg meg be tudom oket fogadni, de az a lemez amire azt mondjak h dre onnan nyulta a chronicot..haatt zeneileg igen zajos nekem. az otlet lehet ott volt de drenek es a haverjainak sikerult egy letisztult dolgot krealni

amugy a konyv taglalja ezt a reszt.foleg az above the law nyilatkozik errol, sot mondjak is h dre jol tarthatta az ismeroseit akik beateket gyartottak mivel ha nem is o irta a zenet az o nve kerult oda h produced by dr dre :D

a legelso UGK,

Warren G első lemezéről tényleg kiemelkedik a Regulate, de azért bőven vannak nagyon erős nóták még rajta szerintem: This DJ, Do You See... Ezek klasszikusok, csak az a különbség, hogy míg a Regulate populáris klasszikus lett, addig az utóbbiak "csak" szubkulturális klasszikusok a westcoast rajongók körében.
Én a Regulate... G Funk Era albumot ilyen "félklasszikusként" tartom számon: nem stílusteremtő, és nincs akkora globális, hip-hopon túlmutató jelentősége, mint a Chronic-nak, Doggystyle-nak, All Eyez on Me-nek, de a westcoast hip-hopon belül nagyon fontos lemez.
Ugyanakkor megértelek: én is sokkal többet hallgattam a Regulate-et, mint bármelyik másik számot a lemezről. :)

A mazochizmusodat pedig csodálom: tudod, hogy nem szereted az Above the Law-t, és mégis Above the Law albumokat hallgatsz... Le a kalappal! :)

2024.08.13. 17:36
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

a legelso UGK,

Warren G első lemezéről tényleg kiemelkedik a Regulate, de azért bőven vannak nagyon erős nóták még rajta szerintem: This DJ, Do You See... Ezek klasszikusok, csak az a különbség, hogy míg a Regulate populáris klasszikus lett, addig az utóbbiak "csak" szubkulturális klasszikusok a westcoast rajongók körében.
Én a Regulate... G Funk Era albumot ilyen "félklasszikusként" tartom számon: nem stílusteremtő, és nincs akkora globális, hip-hopon túlmutató jelentősége, mint a Chronic-nak, Doggystyle-nak, All Eyez on Me-nek, de a westcoast hip-hopon belül nagyon fontos lemez.
Ugyanakkor megértelek: én is sokkal többet hallgattam a Regulate-et, mint bármelyik másik számot a lemezről. :)

A mazochizmusodat pedig csodálom: tudod, hogy nem szereted az Above the Law-t, és mégis Above the Law albumokat hallgatsz... Le a kalappal! :)

Érdekes, nekem az első Warren G-ről pont a Regulate, ami annyira nem, a lemez viszont egy kurvajó cucc.
Above The Law-tól meg én ajánlanám a Legends meg a Forever: Rich Thugs albumokat. Ott már nem annyira "zajos" a hangzás, de nekem talán az a 2 favorit. Méltatlanul keveset említett lemezek, mégha nem 100%-osak is, bőven többek, mint sok agyonhájpolt west cucc.

2024.08.17. 13:16

https://www.youtube.com/watch?v=cSvICBYYYTs&t=3672s
Hi-Tek Production ft. Talib Kweli, Mos Def, Common, 50 cent
mix

2024.08.20. 16:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 87  Következő