Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 16:08

Hozzászólás a témához  [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 87  Következő
 Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
doggfather írta:
átfogalmazom.

Commonnak önmagához képest, az egész diszkoját figyelembe véve nincs szar lemeze. Egyenletesen magas minőség minden lemeze.

nincs benne közepes, vagy rossz lemez.

Ez ritkaság. Jay-nek pölö nem ment na. Igaz sokkal több lemezt adott ki, mint Common, de az r kellys lemezek, a kingdom come, a blueprint 3, a dynasty egyik sem közelíti meg az erős vagy klasszikus lemezeit.
Azoktól nagyon elmaradnak.

Nah Commonnak ilyen nagyon lemaradó, cikinek említendő albuma nincs.

Eminem ugyanaz. Ha van olyan lemeze ami kanyarban sincs a legerősebb lemezéhez akkor arra nyugodtan mondhatjuk, hogy szar szerintem. Elmarad a saját, a rajongók, a kritikusok mindenki elvárásától.

De nem ragaszkodok a szarhoz, mint terminus technikushoz, hívhatjuk máshogy is. :lol:

Nem feltétlenül a relapse a szar eminem lemez azért, mert szerinte az a szar. arra gondoltam csak, ha szerinte is van szar lemeze, akkor szerintem is lehet. de nem feltétlenül kell,hogy ugyanazt tartsuk szarnak.

Mondjuk ha válogatni lehet, hogy melyikre gondolt a költő az már nem jó, mert akkor nem egy esélyes szarja van, nem?

És igen, teljesen legit, hogy neked nem szar az ami másnak az, akár az előadónak is (nekem a kedvenc redman albumom a dare iz... Na Red annyira utálja, hogy egy számot se hajlandó előadni róla kb mióta kijött, de ettől nekem még bejön)

Na, köszi a kifejtést, így már egyetértek! Az volt a félreértés oka, hogy máshogy értelmeztük a "szar" szót. :)
Ha a te értelmezésedet veszem, akkor aszerint valóban nincs nagyon olyan előadó, akinek ne lenne szar lemeze. Csak én ezt szívesebben fogalmazom meg úgy, hogy nincs olyan előadó, akinek nincs önmagához képest gyengébb lemeze.

Azért próbálom megerőltetni magam, hátha eszembe jut még ilyen, és leginkább Yelawolf-ra tudok gondolni. Neki minden albuma (fontos, hogy csak az albumokra gondolok, EP-kre nem) top 10-es volt nálam, ráadásul kb. hasonló szinten.
Illetve a nagyközönség többsége valószínűleg azt mondaná, hogy Kendrick-nek se volt gyengébb lemeze. Nálam a Mr. Morale and the Big Steppers kilóg lefelé, de nem ez az általános vélemény, hanem inkább az, hogy 4 albumból 4 klasszikus.

2024.09.12. 19:04

behoztad a TOP 10et...

Na az is árnyalja, mert kimondva, kimondatlanul azokkal a listákkal (IS) mindannyian össze is hasonlítjuk a különböző előadókat.

És igenis a szarok alapból fel se merülnek a top 10be majd.

aztán az már szemantika, hogy ami előrébb van az JOBB e vagy ami hátrébb az ROSSZABB/GYENGÉBB/SZARABB. De nem magához képest, hanem a többi listán lévőhöz képest! ;) ;) ;)

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.09.13. 08:09

doggfather írta:
behoztad a TOP 10et...

Na az is árnyalja, mert kimondva, kimondatlanul azokkal a listákkal (IS) mindannyian össze is hasonlítjuk a különböző előadókat.

És igenis a szarok alapból fel se merülnek a top 10be majd.

aztán az már szemantika, hogy ami előrébb van az JOBB e vagy ami hátrébb az ROSSZABB/GYENGÉBB/SZARABB. De nem magához képest, hanem a többi listán lévőhöz képest! ;) ;) ;)

Ja, nem akartam elvinni ebbe az irányba a diskurzust: kitárgyaltuk már a 10-es listák előnyeit és hátrányait párszor.
Csak azért említettem meg, mert ahogy írtad is: ha egy album bekerül a top 10-be valakinél, akkor az biztos, hogy nem szar az illető szerint. És Yelawolf összes albuma top 10-es volt nálam, tehát neki nincs szar albuma.

Mondjuk Eminem összes albuma is top 10-es nálam (persze 2011 előtt nem csináltam ilyen listákat, de a régiek is azok lettek volna biztosan), de neki vannak olyan lemezei, amelyek a többihez képest határozottan gyengébbek, tehát a te értelmezésed szerint szarok. Úgyhogy össze vagyok már zavarodva. :lol:

2024.09.13. 14:19

Yodaragorn írta:
Úgyhogy össze vagyok már zavarodva. :lol:

ú, de jó vagyok!

:twisted: :twisted: :twisted:

Kép

2024.09.13. 14:21

doggfather írta:
Yodaragorn írta:
Úgyhogy össze vagyok már zavarodva. :lol:

ú, de jó vagyok!

:twisted: :twisted: :twisted:

:lol:
Csütörtökön, Xzibit koncerten rendet rakunk a fejemben. :D

2024.09.13. 14:25

thats a date!

Kép

2024.09.13. 14:26

D12 World
.
Ez az album nagyon bejött, ez tényleg egy csapatlemez. Eminem sokkal kevéssé tolja előre magát, inkább producer, de most nem egyedül, hanem Mr. Porter-rel sokkal közösebben, illetve a lemezt Bizarre dominálja leginkább a csapatból (még szóló nótája is van, neki egyedül ha jól hallgattam).
Elengedték az Eminem lemezekről szedett skiteket is, hogy ezzel is önállóbb legyen az anyag.
A my band természetesen bármennyire is paródia akar lenni, és azt akarják előadni, hogy ez nem így van, mégis olyan őszinte, hogy talán a legjobb szám is az albumon. Azóta ugye mindenki tudja, hogy ez side project-té silányult csupán Eminem számára, a többiek pedig ha megfeszültek se tudták fenntartani a "brandet", pedig berobbantak, volt eladásuk is rendesen.
Érdekes módon a Bizarre szóló és a my band ellenére nekem a le,mez második fele, a vége jobban bejött, a "b oldalt" sokkal erősebbnek érzem.
A címadó dal, majd a 40 Oz is erős, de a Commercial Break Young Zee-vel nagyon megérintett, hogy egy ennyire UG csapattal még most is foglalkoztak, és szerepet kapott a csávó! Aztán B-Real és az amerikai pszichó folytatása a legjobb szám (igen, a my band után) a lemezen, Bugz rapje/skitje, majd a róla (is) szóló dal is jól sikerült egyrészről, másrészről megindító, hogy nem felejtették el ekkorra sem.

Összességében tetszett, jobban, mint az első lemezük, de igazán akkor szólt volna ez, ha egy lemezt adnak ki a legjobb számokból.

doggfather írta:
D12: Devil's Night
.
Nagy jóindulattal közepes lemez aminek az eladásait semmi sem indokolja, pontosabban ami indokolja arra is van építve rendesen.
A D12 egy annyira átlagos csapat, hogy Eminem és max Bizarre aki ér valamit (ő is a karaktere, hangja miatt, illetve, hogy ad egy félparódiát a horrorcore-nak amitől olyan gagyisan zs kategóriás horror stílusú lesz, hogy élvezhető), illetve Mr Porter azóta tudjuk producernek jobb, de itt főleg rappel még, de olyan közép semmilyen a maradék tagokkal együtt, hogy nem lenne kár értük ha lemaradnak se (bocsi, és RIP Proof).
Na ezt kb érzik, tudják ők is mire kijön a lemez (de Dre tuti), azért a lemez se rájuk, hanem lehetőség szerint Eminemre koncentrál. Hozza a kötelező introt, skiteket amik az ő lemezein is voltak, illetve a végére még egy szóló számot is rátettek tőle, de csak neki van ilyenje!
Pedig olyan ígéretesen indult! A shit on you egy marha jó videó volt, és jó szám, de az meg rá se került az albumra! igen, kijött 2 cd-s verzióban is (én is azt hallgatom), de az alap albumon nincs rajta! A Purple pills, és a fight music is erős single-ek, de itt ki is fújt a lemez kb.
Nem mondanám, hogy szétesik, mert össze se állt sose előtte. Eminem, Jeff Bass és Dre mintha szigorúan követnék a SSLP és az MMLP receptjét, vagy ami még rosszabb verzió, az azokról lemaradt számokat, demókat adták oda ennek a csapatnak és abból lett a lemez.

Kép

2024.09.17. 12:27

doggfather írta:
D12 World
.
Ez az album nagyon bejött, ez tényleg egy csapatlemez. Eminem sokkal kevéssé tolja előre magát, inkább producer, de most nem egyedül, hanem Mr. Porter-rel sokkal közösebben, illetve a lemezt Bizarre dominálja leginkább a csapatból (még szóló nótája is van, neki egyedül ha jól hallgattam).
Elengedték az Eminem lemezekről szedett skiteket is, hogy ezzel is önállóbb legyen az anyag.
A my band természetesen bármennyire is paródia akar lenni, és azt akarják előadni, hogy ez nem így van, mégis olyan őszinte, hogy talán a legjobb szám is az albumon. Azóta ugye mindenki tudja, hogy ez side project-té silányult csupán Eminem számára, a többiek pedig ha megfeszültek se tudták fenntartani a "brandet", pedig berobbantak, volt eladásuk is rendesen.
Érdekes módon a Bizarre szóló és a my band ellenére nekem a le,mez második fele, a vége jobban bejött, a "b oldalt" sokkal erősebbnek érzem.
A címadó dal, majd a 40 Oz is erős, de a Commercial Break Young Zee-vel nagyon megérintett, hogy egy ennyire UG csapattal még most is foglalkoztak, és szerepet kapott a csávó! Aztán B-Real és az amerikai pszichó folytatása a legjobb szám (igen, a my band után) a lemezen, Bugz rapje/skitje, majd a róla (is) szóló dal is jól sikerült egyrészről, másrészről megindító, hogy nem felejtették el ekkorra sem.

Összességében tetszett, jobban, mint az első lemezük, de igazán akkor szólt volna ez, ha egy lemezt adnak ki a legjobb számokból.

Szerintem is jó természetesen a D12 World, de én a Devils' Night-ot előrébb rangsorolom, mert annak a zenei világa egy fokkal közelebb áll hozzám.
Ugyanakkor megértem, hogy nálad miért a D12 World van előrébb: ezen valóban egy kicsit hátrébb lépett Eminem, és az album struktúrája se az akkori Eminem albumokét majmolja. Illetve nem csak Eminem és Dr. Dre dominálja a produceri munkát, hanem hátrébb léptek más producerek javára. Ebből a szempontból valóban a D12 World az egyedibb anyag.

2024.09.17. 20:45

G-Unit: Beg for Mercy
.
Ha a Devils night Eminemre koncentrál akkor ez a lemez egyenesen egy 50 Cent és G-Unit album...
Majd minden számot ő kezd, a refréneket ő tolja, sőt a címadó dal alapja egy 50cent szám, abból samplingelték!
Ekkor a Unit ő, Buck és Banks. A lemezt is kvázi hárman csinálták, minimális közreműködő, semmi The Game, 2 Yayo rap talán max.
Az album egyébként egyben van, a single-k, videók, slágerek nem rosszak, de nem is kiemelkedő összességében. Mintha a mixtape-ekből lenne egy best of, vagy a 50 szóló leftoverjei lennének összegyűjtve. A sok producertől univerzális hangzása van, ahogy a 50 szóló, úgy ez se queensi lemez, hanem gyökértelen öszvér rap, hiphop album. Olyan amit a tv nézők kedvelnek kb.

Kép

2024.09.18. 12:40

doggfather írta:
G-Unit: Beg for Mercy
Ekkor a Unit ő, Buck és Banks. A lemezt is kvázi hárman csinálták, minimális közreműködő, semmi The Game, 2 Yayo rap talán max.

Yayo is G-Unit tag volt ekkor is, csak börtönben ült, ezért nem tudott érdemben részt venni a lemez munkálataiban azon a kb. két verzén kívül. Így a maradék három tagra jutott a munka oroszlánrésze.

Amúgy alapvetően egyetértünk: jó lemez volt ez, határozottan jobb, mint a második albumuk, de a 50 Cent szólók szintjére nem ér fel.

2024.09.18. 21:28

gazdagrepphangzast toltam az elmult napokban.

jay - z blueprint.
ertem h miert ez az A LEMEZE

Fabolous elso lemeze:
o elegge kemeny bandak kornyekerol jott, de a lemeze nem annyira street hangzasban. a flowjat/hangjat nem csipem. a radioknak tvnek keszult az egesz. a producerek listaja jo, de mintha szarul valasztott volna utemeket. egyedul a neptunes nota ut.

Camron elso rockafella lemeze.
egesz jo lenne, ha camron nekem nem lenne semmilyen.

diplomats elso lemez:
en nem tudom megkulonboztetni az eloadokat, kb ugyanugy hangzik mind a 3-4 ? oket minding pozerkedosoknek tartottam. a lemez jo lenne, de a 2 cds valtozat sok
a who am i viszont oriasi.en egy nemet freestylet hallottam ra anno, egy nemet mc-tol.

A rockafella nekem kb csak freeway, beanie, es jay z voltak. :lol:
az utolso hiphoppos konyben irtak roluk, hogy milyen hard working team voltak 2000 korul . 24/7 studiozas, igazadtak egymas bioritmusahaoz

de jay-z nagyon kiemelkedik

2024.09.21. 11:18

Zoli, MP írta:
gazdagrepphangzast toltam az elmult napokban.

jay - z blueprint.
ertem h miert ez az A LEMEZE

Fabolous elso lemeze:
o elegge kemeny bandak kornyekerol jott, de a lemeze nem annyira street hangzasban. a flowjat/hangjat nem csipem. a radioknak tvnek keszult az egesz. a producerek listaja jo, de mintha szarul valasztott volna utemeket. egyedul a neptunes nota ut.

Camron elso rockafella lemeze.
egesz jo lenne, ha camron nekem nem lenne semmilyen.

diplomats elso lemez:
en nem tudom megkulonboztetni az eloadokat, kb ugyanugy hangzik mind a 3-4 ? oket minding pozerkedosoknek tartottam. a lemez jo lenne, de a 2 cds valtozat sok
a who am i viszont oriasi.en egy nemet freestylet hallottam ra anno, egy nemet mc-tol.

A rockafella nekem kb csak freeway, beanie, es jay z voltak. :lol:
az utolso hiphoppos konyben irtak roluk, hogy milyen hard working team voltak 2000 korul . 24/7 studiozas, igazadtak egymas bioritmusahaoz

de jay-z nagyon kiemelkedik

lement kb az osszes memphis bleek album..
ha jol gondolom mindene megvolt ahhoz h odabasszon,de vegul felejtheto az egesz pali. a hangja semmilyen.top producerek mogotte de nincs olyan igazan emlekezetes track.se ghettos se radios.
a MADE lemezen kb csak top producerek.2003 december.7 just blaze, 2scott torch , 1kanye a 17bol. rajta proof,nate dogg,mop,donell jones
kesobbi lemezen rhianna ia van a lemezen.
jayz kiemelkedik nem is ertem miert szedte oket ossze.

2024.09.23. 16:24
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
ha jol gondolom mindene megvolt ahhoz h odabasszon,de vegul felejtheto az egesz pali. a hangja semmilyen.top producerek mogotte de nincs olyan igazan emlekezetes track.se ghettos se radios.
a MADE lemezen kb csak top producerek.2003 december.7 just blaze, 2scott torch , 1kanye a 17bol. rajta proof,nate dogg,mop,donell jones

Nekem pont Memphis Bleek a legerősebb flowban. A Dynasty lemezen figyeltem fel rá, kábé akkortól nyitottam a mainstreamebb zenékre, tőle is van a legtöbb minden cd-n, vynilen.
Maxin megvannak, amiket erősebbnek tartok: All Types Of Shit, Is That Your Chick, War, Everything's A Go, R.O.C., Yes, Like That. Ezek nekem mind bangerek.
És ahogy írtad: mindene megvolt, hogy odabasszon. És oda is baszott, az első két albuma aranylemez lett, utána meg jött az internet. Nálunk nem nagyon jegyzik őt sehol, de nagyot ment ő az USÁban (szerintem jogosan is), sajnálom, hogy már nem aktív.
Jó lenne, ha olyan lenne még mindig a mainstream, mint mondjuk az akkori Rocafella.

2024.09.23. 18:27

dub7 írta:
Zoli, MP írta:

Nekem pont Memphis Bleek a legerősebb flowban. A Dynasty lemezen figyeltem fel rá, kábé akkortól nyitottam a mainstreamebb zenékre, tőle is van a legtöbb minden cd-n, vynilen.
Maxin megvannak, amiket erősebbnek tartok: All Types Of Shit, Is That Your Chick, War, Everything's A Go, R.O.C., Yes, Like That. Ezek nekem mind bangerek.
És ahogy írtad: mindene megvolt, hogy odabasszon. És oda is baszott, az első két albuma aranylemez lett, utána meg jött az internet. Nálunk nem nagyon jegyzik őt sehol, de nagyot ment ő az USÁban (szerintem jogosan is), sajnálom, hogy már nem aktív.
Jó lenne, ha olyan lenne még mindig a mainstream, mint mondjuk az akkori Rocafella.

nem gondoltam volna h pont bleeken nem fogunk egyezni.
teny 1 millio lemez az tenyleg kafa de egyszeruen sehol nem jon velem szemben h milyen jo ez vagy az tole igy ertettem.
nalam meg mindig jayz majd beanie es utana a tobbi.

ha mar volt diplomats d block verzuz akkor siman d block igaz sztem ha a lemezeik 1/3 ha kedvelem de nalunk midenki kulon egyeniseg.siman felismerheto...

ja ha mar bleek pont a napokban olvastam h a 5 4 3 lemezen vagy mi a cime van egy full szolo jayz track vhol az elejen.rajta hagytak es a royalty megy bleeknek.vmi hot97frrrstyle volt.

2024.09.24. 12:26

Masta Ace Incorporated: SlaughtaHouse
.
Annyira világosan, tisztán egyértelműen mondja föl a gengszter rap kezdeti kliséit, hogy komolyan elgondolkodtam hallgatása közben, hogy nem e paródialemeznek készült, hogy mennyire gondolhatta ezt komolyan a banda?! Zeneileg már egy fokkal jjobb, eredetibb, de a szövegek majdnem agyonvágják az egészet.

Kép

2024.09.27. 11:04
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 87  Következő