Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Könyvek
Douglas Century & Ice-T: ice-t egy gengszter útja hollywoodig . Nem vagyok egy nagy önéletrajz olvasó, egy kezemen meg tudom számolni hányat olvastam önként életemben, de ezt megérte. Interjúkötet igazából, valószínűleg beszélgetéseket vettek fel, azt írta le Douglas, de jól ment. Onnan kezdi, hogy megszületett és kb "ma" fejezi be, mikor eredetileg kiadták akkor fejezték be. Érdekes, izgalmas élete van, volt, és jól is adták vissza. Ha nem is rendszeresen, de fogok ezután önéletrajzot olvasni szerintem
Előrendeltem a könyvet, igy a nevem rajta van. Volt már ilyen korábban, igaz az képregény volt, a kingpin adta ki.
Tudom, hogy ez messze van az igazi mecenatúrától, de azé na.
Tettem valamit a kultúráért.
Tök jó érzés.
|
2024.08.07. 18:39 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Douglas Century & Ice-T: ice-t egy gengszter útja hollywoodig . Nem vagyok egy nagy önéletrajz olvasó, egy kezemen meg tudom számolni hányat olvastam önként életemben, de ezt megérte. Interjúkötet igazából, valószínűleg beszélgetéseket vettek fel, azt írta le Douglas, de jól ment. Onnan kezdi, hogy megszületett és kb "ma" fejezi be, mikor eredetileg kiadták akkor fejezték be. Érdekes, izgalmas élete van, volt, és jól is adták vissza. Ha nem is rendszeresen, de fogok ezután önéletrajzot olvasni szerintem
Előrendeltem a könyvet, igy a nevem rajta van. Volt már ilyen korábban, igaz az képregény volt, a kingpin adta ki.
Tök jó érzés. Szemezgettem vele, nem mertem megvenni. De így most már rárepülök.
|
2024.08.07. 19:25 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Rejtő Jenő: Az úr a pokolban is úr . Kb a sárga garnizon párja. Légiós regény, hosszabb novella egy nemesi származású közlegényről aki nagy szolgálatot tesz a hazájának és a légiónak. Rejtői ujjgyakorlat nem tudom máshogy hívni. doggfather írta: Rejtő Jenő: a sárga garnizon . Ujjgyakorlat, novella benne minden rejtői stilusjegy, szokásos csavar. Kellemes, szikáran, velősen elmesélt történet minden mellékszál nélkül kb. dub7 írta: doggfather írta: Douglas Century & Ice-T: ice-t egy gengszter útja hollywoodig
Szemezgettem vele, nem mertem megvenni. De így most már rárepülök. Nagyon tetszik menyire reálisan látja magát ma (is). A sorozat amiben szerepel, a filmek. nem oscar egyik se, tisztes megélhetés, film, tv ipari szakmunkásnak tartja magát kb. Ninc selájulva saját magától, tudja helyén kezelni a karrierjét.
|
2024.08.08. 10:54 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: doggfather írta: Douglas Century & Ice-T: ice-t egy gengszter útja hollywoodig . Nem vagyok egy nagy önéletrajz olvasó, egy kezemen meg tudom számolni hányat olvastam önként életemben, de ezt megérte. Interjúkötet igazából, valószínűleg beszélgetéseket vettek fel, azt írta le Douglas, de jól ment. Onnan kezdi, hogy megszületett és kb "ma" fejezi be, mikor eredetileg kiadták akkor fejezték be. Érdekes, izgalmas élete van, volt, és jól is adták vissza. Ha nem is rendszeresen, de fogok ezután önéletrajzot olvasni szerintem
Tök jó érzés. Szemezgettem vele, nem mertem megvenni. De így most már rárepülök. sztem jok az oneletrajzi konyvek,foleg ha a szemely munkassagat ismered akkor tok sok jo dolgot tud adni,hatterinfot.hogyan indult el, miert ezt irta ebben a trackben,blabla ezek szamomra erdekesek nagyon. rakim konyvet ajanlom nagyon,de ezt mar irtam korabban
|
2024.08.08. 21:21 |
|
 |
doggfather
|
Frank Herbert: Dune . Ez a könyv (nem olvastam korábban) megmutatta, hogy villeneuve mennyire jó, hű filmes változatot, átiratot, feldolgozást készített. Ami változtatás került bele nekem simán belefért. Érdekes, de ezekkel a házak közti politikai harcokkal nekem sokkal inkább antasy, olyan trónok harcás fantasy, semmint sci-fi, de ez valószínűleg csak az én kevés sci-fi ismeretem miatt van így. A történet egyébként jó, a formája olvasatja magát, nem tudtam nem a film szereplőit magam elé képzelni, úgy se, hogy ott azér idősebb a főszereplő. Elvileg van még pár kötete, folytatása nem biztos, hogy holnap neki kezdek, mert annyira azért nem jött be, de ha lesz film azután lehet folytatom a könyveket is.
|
2024.08.16. 07:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
The Come Up: An Oral History of the Rise of Hip-Hop by Jonathan Abrams
2022es konyv.szepen bemutatja mikent fejlodott a hip hop. az egeszet interjukon keresztul vezeti le es foleg a zenere oszpontosul a tortenet.nem olyan reszletes mint a cant stop wont stop.nem merul el reszletesen a tarsadalmi valtozasokban.
ellenben bemutatja a negy nagy rap kozpontot. east,west.south, mdiwest. egyes eloadok eletutjat is megismerjuk vagy a lemezuk elkeszultet. nwa,ice cube,2pac,biggie,native tangue,rocafella......
mintazasrol es a penz vs atadni vmit az embereknek kerdesrol is beszelnek.
az interju alanyok eleg sokan vannak es kb lefed mindent underground eloadoktol egeszen a main streamig.koztuk vannak kiado fonokok,A&r-ok dj-k
par nev akik eszembe jutnak: cormega, chuck d, above the laws, ice cube,, nu mark, younc buck,donte ross,bun b, just blaze,the doc,paul wall, cold crush crew, ice t, skooly d, ...majd 300alany
|
2024.08.18. 17:21 |
|
 |
doggfather
|
Dale Avery: han solo és a fejvadászok . Ezt olvasva meg is értem, miért pakolta át legendába az sw könyvek jó részét. Ilyen gyenge, közepes vackot ők is tudnak írni, majd az lesz a kánon innentől oszt lehet keresni... Mert ez a könyv nem jó. Solo figurája persze okés a trilógia karaktere ebben is benne van, hiába előzmény könyv az új remény előtt, de sajnos a többi szereplő nem elég erős. A könyv egy trilógia második kötete, de magában is érthető, nekem is sikerült aki csak ezt olvasta (nejem lőtte 500 forintért a neten), de messze nem olyan érdekes, hogy érdekeljen az előzménye vagy akár a folytatása...
Történik persze benne egy s más, de sok nem, hogy az új reményt ugye ne piszkálja meg véletlenül se.
|
2024.08.22. 18:14 |
|
 |
doggfather
|
Ed McBain: csitt! . Azért szeretem az írót, mert a könyveiben akkurátusan nyomoznak, leírja milyen nyomtatványokat kell kitölteni, milyenek az unalmas rendőr hétköznapok... Na ez a könyve pont nem olyan. Annyira, hogy se klasszikus nyomozás, se letartóztatás nem került bele! A történet érdekes, carella nyomozó (kvázi főszereplő) élete is halad picit előre ahogy a 87-es körzet egyéb tagjai is, sőt nem is egy ügy van benne, hanem rögtön három mégis valahogy más, mint a korábbi könyvei.
|
2024.08.25. 18:10 |
|
 |
doggfather
|
Paula Hawkins: a lány a vonaton . Remekül megírt, kellően fordulatos, hétköznapi és egyben rendkívüli beteg történet amiben nincs egy egészséges szereplő sem. Az alkoholista leírása a legtalálóbb, pontosabban azt tűnt nagyon reálisnak nekem. Nagyon tetszett, csak ajánlani tudom!
|
2024.09.08. 21:38 |
|
 |
Zoli, MP
|
blake crouch - uprade.
ez a harmadik konyvem tole es ez egy 5-bol 3-mas. emberek genmanupulacio altal felfejkeszteserol szol h jobbak legyunk. maga a tema nem tetszett,de bejott h nem tudom h merre es hogyan megy a tortenet. a konyv 40%-nal alakul ki mi is az igazi konfliktus es addig nem unalmas, de utana nekem egy kicsit osszecsapott es nem tul izgalmas.sok az akcio benne ami nekem nem tetszett. ellenben az epilogus tetszett
|
2024.09.18. 09:13 |
|
 |
doggfather
|
Tamás Ágnes: a magyar parlament karikatúrákon (1867-1989) . Hatalmas áttekintő könyv, majd 400 oldal, legalább 2-3 PhD kijönne, vagy lehet ki is jött belőle. Igyekezett a szerző részletes lenni, és nem részrehajló. Az országház könyvkiadó adta ki nem is tudtam, hogy ilyen is van!
A magyar politikai karikatúra története . Ez is egy tanulmánykötet, válogatás, többen írták 150 év (karikatúra) története van benne, kormányok, ellenzékek, poktikusok, választok is megkapják a magukét. Érdekes,de nem meglepő, hogy mióta van országgyűlés azóta van róla karikatúra.
|
2024.09.21. 18:24 |
|
 |
doggfather
|
B. Herbert & K. J. Anderson: a Dune az atreides-ház . Nagyon jó, izgalmas könyv, előzmény a Dune előtt, de önállóan is megállja a helyét. A könyvből ismertek fiatal koráról van szó, a legérdekesebb a harkonnen báró későbbi állapotát elmesélő, megindoklo szál volt. Nekem azonban elég volt ebből a világból, annyira azért nem vonu, hogy ne legyen elég két könyv a sokból.
Szép volt, jó volt, elég volt.
|
2024.09.24. 17:56 |
|
 |
doggfather
|
Richard S. Briggs: BÖLCS BIBLIAOLVASÁS - Hogyan vegyük komolyan az írást? . A félrevezető címe ellenére ez nem egy how to kézikönyv, hanem inkább egyfajta zsinórmérték ahhoz, milyen szempontokat lehet, sőt néha kell figyelembe vennünk mielőtt, vagy miközben olvassuk a Bibliát. Nem kizárólag hívőknek, de kritikusoknak, kételkedőknek is iránymutató lehet, hogy egyik könyv sem, és a Biblia különösen nem, olyan, hogy csak nekimegyünk, mint üveges tót az ároknak, hanem tudni kell értelmezni, elhelyezni, felfogni azt amit olvasunk.
|
2024.09.26. 11:21 |
|
 |
doggfather
|
Walter Mostert: az „ÖNMAGÁT ÉRTELMEZŐ Szentírás” Luther hermeneutikajáról . A legérdekesebb gondolat (nem új, nem ismeretlen, de itt különösen hangos gondolat) az volt számomra, hogy nem szabad a szerzőt, sose egyet se, keresni a művekben, nem az a feladat amit tanultunk az iskolában, hogy "mire gondolt a költő", hanem, hogy a műnek, minden műnek, magában is meg kell tudnia állnia, és önállóan értelmezhetőnek kell lennie minden (szerzőről) előzetes ismeret nélkül. Magának a műnek kell, hogy saját élete, tanulsága, mondanivalója legyen. Aki azt olvassa nem teheti meg sem azt, hogy a szerző szemüvegén keresztül nézi, de azt sem szabad, hogy a saját prekoncepcióit látja bele, azokat olvassa ki belőle.
|
2024.09.27. 12:38 |
|
 |
doggfather
|
GYÖRFFY GYÖRGY: ISTVÁN KIRÁLY . Shame on me, de nem tudom, tudtam, hogy Szent István királyunk mire fel volt szent, így el kellett olvassam már ezt a könyvet, könyvecskét amiben benne vannak az István legendák is. Aki szereti a történelmet annak érdemes elolvasni, nem hosszú, valami 120 oldal képestől. A legendák maguk inkább amolyan életrajzok, legalább azt megmutatja, hogy régen azért "könnyebb" volt szentté válni, mint manapság (nem kellenek igazolt csodák stb...)
|
2024.09.30. 11:36 |
|
 |
|