Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 22:41

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Elhunyt Suppah... :o
https://www.facebook.com/hiphophu/posts ... el?__cft__[0]=AZVzfS2ETI8F7OqHU_ckwFd2222jAlCIoxt4rGGx_mPbe8Tl82mZ6YaLBfKPtHbJYzlKJserbX2aoq98LVp5r7cvE6wfNZf-ASlwlJY90svS18Dfe_O25DRD-irbq_HPPl8nzOi14rXjV8kyuyAucR4-iBqao69JzIDvvRRhN-egxypzBIejoBa5gZAb8nFWH8jMW8IijEolWre4Wv9G37xy&__tn__=%2CO%2CP-R

Egy komment van, ami rákot gyanít egy Tkyd post alapján, de csak feltételezés.

Ez most letaglózott... Egyik kedvenc magyar rapperem volt, top 10-es a hazai mezőnyben. De ha csak a flowját vesszük, akkor abban még talán a top 3 se túlzás. Egyedi, betonbiztos flowja volt.

Nyugodjon békében!

errol nem is tudtam....sajnalatos :(

Tegnapi hír, teljesen friss.

Beugrottak ilyen sorok az egyik kedvenc Suppah + Wherdee számomból, a Non Stop Repp-ből, hogy "...lőjetek le, aztán megénekel Gőz egy rest in peace dalban..." - Nem gondoltam, hogy ilyen korán aktuális lesz az a dal. :(
Vagy: "...amíg van még egy kéz, ami az égbe megy, amíg van oxigén, addig non stop repp..." - Hát, eddig volt oxigén...

Nyugodj békében, Suppah, "az égben fent"!

Suppah + Wherdee - Az égben fent 2 (feat. MC Gőz & Revolution)
https://www.youtube.com/watch?v=W-EvmxU ... ZXJkZWU%3D

2024.09.14. 11:15

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
https://www.facebook.com/hiphophu/posts ... el?__cft__[0]=AZVzfS2ETI8F7OqHU_ckwFd2222jAlCIoxt4rGGx_mPbe8Tl82mZ6YaLBfKPtHbJYzlKJserbX2aoq98LVp5r7cvE6wfNZf-ASlwlJY90svS18Dfe_O25DRD-irbq_HPPl8nzOi14rXjV8kyuyAucR4-iBqao69JzIDvvRRhN-egxypzBIejoBa5gZAb8nFWH8jMW8IijEolWre4Wv9G37xy&__tn__=%2CO%2CP-R

Ez most letaglózott... Egyik kedvenc magyar rapperem volt, top 10-es a hazai mezőnyben. De ha csak a flowját vesszük, akkor abban még talán a top 3 se túlzás. Egyedi, betonbiztos flowja volt.

Nyugodjon békében!

Beugrottak ilyen sorok az egyik kedvenc Suppah + Wherdee számomból, a Non Stop Repp-ből, hogy "...lőjetek le, aztán megénekel Gőz egy rest in peace dalban..." - Nem gondoltam, hogy ilyen korán aktuális lesz az a dal. :(
Vagy: "...amíg van még egy kéz, ami az égbe megy, amíg van oxigén, addig non stop repp..." - Hát, eddig volt oxigén...

Egy info: tegnap volt gimis osztálytalálkozónk, és az egyik osztálytársam egy viszonylag jelentős DJ/producer a hazai grime és hasonló újvonalas szcénában (illrock). Mivel Suppah is ebben a szcénában mozgott az elmúlt kb. 10 év folyamán, dolgoztak együtt, és baráti kapcsolatban voltak, úgyhogy tudott infokat mondani.
Valóban daganatos volt: az elmúlt 2 hónapot már kórházban töltötte, járt is be hozzá látogatni az osztálytársam, úgyhogy nem volt váratlan, ami történt. Későn kapcsolt Suppah: eleinte csak azt vették észre, hogy soványodik, de egyébként semmi baja nem volt. Aztán elkezdett lemondogatni bulikat, találkozókat arra hivatkozva, hogy nem érzi jól magát. Mire elment rendesen kivizsgáltatni magát, már ott volt az áttét, nem lehetett mit csinálni...

Annyit mondott még, hogy fel volt véve Suppah-nak egy albumra, vagy akár még többre való szövege is a gépén. Tök aktívan alkotott, csak azért nem nagyon jelent meg tőle semmi, mert folyton elégedetlen volt mindennel, amit csinált, ezért túl sokat szöszmötölt a számokkal. Kérdeztek az utolsó időszakban, hogy ha eltávozik, befejezhetik-e a dalokat, és kiadhatnak-e egy poszthumusz Suppah albumot. De nem járult hozzá, sőt, azt mondta, hogy valószínűleg le is fog törölni mindent a gépéről, nehogy valaki megcsinálja. Nem szerette volna, hogy megjelenjen egy olyan albuma, aminek a végső formájába nincs beleszólása, és adott esetben ő maga nem lenne vele elégedett. Ez amúgy egy nagyon is respektálandó érv szerintem bármilyen poszthumusz album esetén. És természetesen az osztálytársam és a producer haverjai is maximálisan tiszteletben tartják a kérést.

2024.09.15. 11:30

Yodaragorn írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Nyugodjon békében!

Egy info: tegnap volt gimis osztálytalálkozónk, és az egyik osztálytársam egy viszonylag jelentős DJ/producer a hazai grime és hasonló újvonalas szcénában (illrock). Mivel Suppah is ebben a szcénában mozgott az elmúlt kb. 10 év folyamán, dolgoztak együtt, és baráti kapcsolatban voltak, úgyhogy tudott infokat mondani.
Valóban daganatos volt: az elmúlt 2 hónapot már kórházban töltötte, járt is be hozzá látogatni az osztálytársam, úgyhogy nem volt váratlan, ami történt. Későn kapcsolt Suppah: eleinte csak azt vették észre, hogy soványodik, de egyébként semmi baja nem volt. Aztán elkezdett lemondogatni bulikat, találkozókat arra hivatkozva, hogy nem érzi jól magát. Mire elment rendesen kivizsgáltatni magát, már ott volt az áttét, nem lehetett mit csinálni...

Annyit mondott még, hogy fel volt véve Suppah-nak egy albumra, vagy akár még többre való szövege is a gépén. Tök aktívan alkotott, csak azért nem nagyon jelent meg tőle semmi, mert folyton elégedetlen volt mindennel, amit csinált, ezért túl sokat szöszmötölt a számokkal. Kérdeztek az utolsó időszakban, hogy ha eltávozik, befejezhetik-e a dalokat, és kiadhatnak-e egy poszthumusz Suppah albumot. De nem járult hozzá, sőt, azt mondta, hogy valószínűleg le is fog törölni mindent a gépéről, nehogy valaki megcsinálja. Nem szerette volna, hogy megjelenjen egy olyan albuma, aminek a végső formájába nincs beleszólása, és adott esetben ő maga nem lenne vele elégedett. Ez amúgy egy nagyon is respektálandó érv szerintem bármilyen poszthumusz album esetén. És természetesen az osztálytársam és a producer haverjai is maximálisan tiszteletben tartják a kérést.

koszi az infot.
nagyon sajnalatos az egeszet ...basszus nem sokkal idosebb mint en /mi..es komp is a korosztalyunk volt.szornyu.

2024.09.15. 22:01

Zoli, MP írta:
koszi az infot.
nagyon sajnalatos az egeszet ...basszus nem sokkal idosebb mint en /mi..es komp is a korosztalyunk volt.szornyu.

Tényleg, Komp is nemrég ment el...

Igen, ezért megrendítőek ezek az esetek, mert nincs még itt az ideje, hogy elmenjenek. Nagymamámat is a rák vitte el, és félreértés ne essék, nehéz volt, és sajnáltam nagyon, de ő 82 éves volt, elvégezte a dolgát a Földön, tehát tulajdonképpen ideje volt, hogy elmenjen. Komp vagy Suppah esetén nem volt itt az ideje, ezért érinti meg jobban az embert...

Kérdeztem az osztálytársam, hogy hány éves lehetett a Suppah, és ő olyan 38-43 környékére saccolt, de nem tudta. Ha azt vesszük, hogy az 1990-es évek második felében már Fila Rap Jam-en lépett fel, akkor szerintem inkább az iménti intervallum felső határa körül lehetett. De hát az is nagyon fiatal.

2024.09.16. 20:11

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
koszi az infot.

Tényleg, Komp is nemrég ment el...

Igen, ezért megrendítőek ezek az esetek, mert nincs még itt az ideje, hogy elmenjenek. Nagymamámat is a rák vitte el, és félreértés ne essék, nehéz volt, és sajnáltam nagyon, de ő 82 éves volt, elvégezte a dolgát a Földön, tehát tulajdonképpen ideje volt, hogy elmenjen. Komp vagy Suppah esetén nem volt itt az ideje, ezért érinti meg jobban az embert...

Kérdeztem az osztálytársam, hogy hány éves lehetett a Suppah, és ő olyan 38-43 környékére saccolt, de nem tudta. Ha azt vesszük, hogy az 1990-es évek második felében már Fila Rap Jam-en lépett fel, akkor szerintem inkább az iménti intervallum felső határa körül lehetett. De hát az is nagyon fiatal.

43..ha a hh fb oldal pontos, hogy 9 evesen 89-ben kezdett reppelni

2024.09.16. 20:16

https://telex.hu/after/2024/09/17/hamor ... a-fura-cse

nem gondoltam/tudtam h suppah ennyire elismert volt.
ez az UG kozeg mennyire retegelt.

2024.09.17. 19:53

Zoli, MP írta:
https://telex.hu/after/2024/09/17/hamori-gabor-suppah-portre-dipa-bom-dj-q-cee-croa-fura-cse

nem gondoltam/tudtam h suppah ennyire elismert volt.
ez az UG kozeg mennyire retegelt.

Láttam én is a cikket, nagy dolog, hogy a Telex is megemlékszik róla! És jó is a cikk.

Abban én biztos voltam, hogy a "szakma" nagyobbra tartja őt, mint a közönség. (A közönség már nem is nagyon ismerte a régi UG fanokon kívül.) De hogy mennyire reprezentatív ez a cikk, az jó kérdés. Nyilván olyanokat szólaltattak meg, akik eleve közel álltak Suppah-hoz, és ők természetesen ajnározni fogják. Abban nem lennék biztos, hogy a hazai szcéna más szegmenseire (amelyek nem szólalnak meg a cikkben) is ugyanilyen nagy hatást gyakorolt volna.

2024.09.17. 20:41

Ganxsta Zolee, Dopeman és Big Daddy Laca az Afterben
https://www.youtube.com/watch?v=cuHa6mw ... YWZ0ZXI%3D

Januárban összeállnak a nagy beefelések után egy 30 éves jubileumi koncertre.
Én sose bírtam egyikük zenéjét se, de azért szórakoztató hallgatni őket így együtt sztorizgatni.

2024.09.23. 18:22

Yodaragorn írta:

Én sose bírtam egyikük zenéjét se, de azért szórakoztató hallgatni őket így együtt sztorizgatni.

szamomra mindig szorakoztatoak.
jegre teszleket szarra hallgattam de miutan megismertem az igazi reppet hat vakartam a fejem.

az orsis feates sztori oriasi

2024.09.24. 12:31

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

jegre teszleket szarra hallgattam de miutan megismertem az igazi reppet hat vakartam a fejem.

Én is azon a sztorin szórakoztam a legjobban. :)

Azt nem gondoltam amúgy, hogy még rólad is kiderül, hogy hallgattad őket, de te legalább nem beefeltél velük. :) Sokan vannak a 2000-es évek undergroundjából, aki anno szidták a Ganxsta Zolee-ékat, most meg már mindről kiderült, hogy mekkora Kartell fan volt. Ott van pl. Siska, aki most már tagja is a csapatnak. :lol:

Én amikor ismerkedtem a hip-hoppal a 2000-es évek elején, akkor már azért lehetett látni klipjeket a zenetévékben, és azok alapján egyáltalán nem jött meg a kedvem, hogy meghallgassam bármelyik lemezüket is. De a Jégre teszleket most már komolyan fontolgatom, hogy meg kéne, ha már ekkora klasszikusként emlegeti mindenki...

2024.09.24. 20:55

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Én is azon a sztorin szórakoztam a legjobban. :)

Azt nem gondoltam amúgy, hogy még rólad is kiderül, hogy hallgattad őket, de te legalább nem beefeltél velük. :) Sokan vannak a 2000-es évek undergroundjából, aki anno szidták a Ganxsta Zolee-ékat, most meg már mindről kiderült, hogy mekkora Kartell fan volt. Ott van pl. Siska, aki most már tagja is a csapatnak. :lol:

Én amikor ismerkedtem a hip-hoppal a 2000-es évek elején, akkor már azért lehetett látni klipjeket a zenetévékben, és azok alapján egyáltalán nem jött meg a kedvem, hogy meghallgassam bármelyik lemezüket is. De a Jégre teszleket most már komolyan fontolgatom, hogy meg kéne, ha már ekkora klasszikusként emlegeti mindenki...

a korosztalyom talalkozhatott azzal a problemaval mint en.nekem nem yo mtv raps hanem Z+ es Yo fej musor ahol 97 kornyeken az euro rap beindulasaval ilyen klippek mentek mint, pl sorrend:
2pac, nana, dre dre, ganxsta, nas, papa bear, cypress, c-block es talan arral szemben.
ebbol hamozd ki mi az eredeti

a jegre teszlek nem annyira reppes hangzas de sztem jol osszerakott.viszont nem hallottam mat vagy 26 eve

pl a fekete lo meg mindig jo most h rakerestem
https://youtu.be/BD2BX5zrcZM?si=epVFxlxBd7podIsf

2024.09.25. 09:26

Zoli, MP írta:
a korosztalyom talalkozhatott azzal a problemaval mint en.nekem nem yo mtv raps hanem Z+ es Yo fej musor ahol 97 kornyeken az euro rap beindulasaval ilyen klippek mentek mint, pl sorrend:
2pac, nana, dre dre, ganxsta, nas, papa bear, cypress, c-block es talan arral szemben.
ebbol hamozd ki mi az eredeti

Az durva. :D De abszolút meg tudom érteni, hogy az elején keresi az utat az ember. Én pl. az elején pár évig azt hittem, hogy jó magyar rap nem létezik, mert én is csak a Z+-ról, illetve én már inkább Viva+-ról tájékozódtam. Ott pedig mi ment? Ganxsta Zolee, Dopeman, Animal Cannibals. Egyik se tetszett. Egy kivétel volt, a Sub Bass Monster, neki meg is voltak a lemezei, de úgy gondoltam, hogy rajta kívül nincs senki más.
Aztán 2003 vége felé, mikor lett internetünk otthon, rákerestem a "hip-hop" kulcsszóra, és így akadtam rá teljesen véletlenül a hiphop.hu-ra. Elsőre nagy csalódás volt, mert csupa ismeretlen előadó nevével találkoztam, ezért le is vontam azt a következtetést, hogy ez egy komolytalan oldal. :D Egyedül a FankaDeli neve volt ismerős, mert tőle a Veletek klipjét játszotta a Viva, de azt se szerettem igazán.
Az viszont mégis meglepett, hogy ilyen sokan rapelnek Magyarországon, amit nem gondoltam volna, ezért kíváncsiságból letöltöttem egy EP-t, amit elég központi helyen reklámozott az oldal: ez MC Gőz Szóló EP-je volt. És onnantól megnyílt egy új világ, és rájöttem, hogy van jó magyar rap. :)

Ez csak arról jutott eszembe, hogy írtad, mennyire félre tudta vinni akkoriban a mainstream média az embert a magyar rappel kapcsolatban.

Ez a Fekete ló zeneileg tényleg egész kellemes, jazzes, de a szöveg tartalmilag prosztó, technikailag primitív, bénák a rímek szerintem. Persze a '90-es években általában is primitívebb volt a magyar rap, de azért ennél voltak jobban már akkoriban is: elég egy Árral Szembent, Firmát, NKS-t, Sub Bass-t meghallgatni '97 környékéről.

2024.09.25. 21:11

Hibrid - Numero Uno

https://youtu.be/QgWG8AjpsHM?si=luLUuaYUNtYSKD_6

2024.09.26. 21:30

kz funkadelic írta:

Köszi, nagyon jó! Nem az utóbbi években megszokott tipikus Luigi alap, de fasza ez is, és jó volt DJ Dugót újra látni/hallani.

Érdekes továbbá, hogy ez a klip nem a Bedlam csatornára került fel, mint az utóbbi Hibrid klipek...

2024.09.26. 22:18

Még egy Hibrid. A Bítprojekt alap szokás szerint top színvonal, kiváló partyzene. És Hibrid rapje is jó, a másik kettőé szerintem kevésbé.

Hibrid & Razo & Figi - Minden jó (OFFICIAL MUSIC VIDEO) 2024
https://www.youtube.com/watch?v=TL9bN1-DBzo

Itt pedig az első track Antal, Day és Geriskillz triójától, a Shogun-tól. Basszus, Geri bitang zenéket tud pakolni még mindig. :o És a flowja is a régi, nagyot reppel. Remélem, ez annak a jele, hogy maga mögött hagyta a függőségét, és mostantól gyakrabban hallhatjuk őt.

Shogun - Shogun [Videóklip]
https://www.youtube.com/watch?v=i7Yt6Xf1D-4

Teljesen véletlen egyébként pont a napokban hallgattam újra a Raptorz Második harapás albumát, rég hallottam már. Mindig is az egyik kedvenc magyar raplemezem volt, de még ráadásul jól is öregedett. 18 év távlatából még jobban értékelem, hogy mennyire igényesen össze volt rakva az a lemez a kor hazai színvonalához képest. Geriskillz kimagasló producer volt akkor a hazai mezőnyben. Rapek terén nem volt annyira kimagasló a csapat, mint a produkció színvonalában, de azért rendben voltak a rapek is. Abban talán Ryzo emelkedett ki közülük.

2024.09.28. 22:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 180  Következő