Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 14:28

Hozzászólás a témához  [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 87  Következő
 Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Régi zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Masta Ace Incorporated: Sittin' on Chrome
.
Nemhogy előre, de visszalépés ez a második lemez. A nutin but a g thang (eredetije, tudom) legalább kétszer van samplingelve! Masta annyira rácsavarodott a westcoast gangsta stílre, hogy semmi eredetit nem tudott belevinni.
Ahhoz képest, hogy később milyen jó, és mennyire brooklyn lemezeket tudott összehozni ezt a két "csapat"lemezét nem tudom hova tenni. Kuriózum mind a kettő, de csoda, hogy nem lett karriergyilkos bármelyik is.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.09.30. 10:13

doggfather írta:
Masta Ace Incorporated: Sittin' on Chrome
.
Nemhogy előre, de visszalépés ez a második lemez. A nutin but a g thang (eredetije, tudom) legalább kétszer van samplingelve! Masta annyira rácsavarodott a westcoast gangsta stílre, hogy semmi eredetit nem tudott belevinni.
Ahhoz képest, hogy később milyen jó, és mennyire brooklyn lemezeket tudott összehozni ezt a két "csapat"lemezét nem tudom hova tenni. Kuriózum mind a kettő, de csoda, hogy nem lett karriergyilkos bármelyik is.

pedig ez a ket lemeze szarkisztikus mert tele lett a toke 93ban h a gangsta repp lett a meno. es igy is jol fogyott h ilyen a lemez.wikin van rola info

2024.09.30. 14:15

egyel olvass vissza!

Kép

2024.09.30. 14:50

doggfather írta:
egyel olvass vissza!

jaja az megvan,csak gondoltam a felteteles modra rasegitek

2024.09.30. 15:49

jaja, köszi, köszi!

Kép

2024.09.30. 18:03

Jay-Z: Magna Carta... Holy Grail
.
Úgy látszik Jay diszkója nekem egy luk egy fa...
Az előző (kettő) a kanye-s trónos, vagy a blueprint 3 nem jött be, de ez valamiért nagyon. Lehet a címe meg a borítója is hatott a sznob lelkemre, de inkább Timbaland végig érezhető ujjai, keze ami jobban bejött. Hiába Justin Timberlake 3 számban is voklozik, írta, közreműködött, és hiába Timbo popos vonala, mégis erősen rap album lett, valahogy nekem minimális pop érzéssel. Minden számban van társproducer, pontosabban mindenbe Timbaland a társ ezért a sok eltére stílus mellett is egységes album lett, nincs sok közreműködő, sokukat hangban is samplingelték csupán, de nem is baj. A "kötelező" beyonce-s nóta is jó ezúttal.

doggfather írta:
DMX EXODUS
.
Nagyon vártam a tragikusan elhunyt rapper első posztumusz lemezét (mert lesz még pár az tuti, ld Pac), mert ezt elvileg még elkészítette, de legalábbis majdnem készen lett mire elment, de sajnos nem lett túl erős. Amolyan tribute, vagy közreműködik DMX lett, semmint igazi lemez.
A közreműködők sok számban jobbak, mint dmx maga, illetve van több olyan aki egyszerűen nem passzoll sztem X stílusához.

Ez így évek távlatából se lett jobb nekem sajnos.

Kép

2024.10.01. 10:51

doggfather írta:
Jay-Z: Magna Carta... Holy Grail
.
Úgy látszik Jay diszkója nekem egy luk egy fa...
Az előző (kettő) a kanye-s trónos, vagy a blueprint 3 nem jött be, de ez valamiért nagyon. Lehet a címe meg a borítója is hatott a sznob lelkemre, de inkább Timbaland végig érezhető ujjai, keze ami jobban bejött. Hiába Justin Timberlake 3 számban is voklozik, írta, közreműködött, és hiába Timbo popos vonala, mégis erősen rap album lett, valahogy nekem minimális pop érzéssel. Minden számban van társproducer, pontosabban mindenbe Timbaland a társ ezért a sok eltére stílus mellett is egységes album lett, nincs sok közreműködő, sokukat hangban is samplingelték csupán, de nem is baj. A "kötelező" beyonce-s nóta is jó ezúttal.

Továbbra is jelentős véleménykülönbségek vannak köztünk a Jay-Z diszkográfia számos darabjának megítélésében, de pont ettől érdekes a dolog. :) Persze jó lemez ez is, de szerintem a diszkográfiája hátsóbb szegmensébe tartozik. Bármennyire is kedvelem Timbaland zenéit, talán ez volt az első olyan album, amelyen kicsit elmaradt az elvárásaimtól. Amik persze nagyon magasak voltak, hiszen baromi nehéz lett volna még egyszer akkorát dobni, mint a 2000-es évek közepén. Én legalábbis nem éreztem, hogy akkorát dobott volna, és hiába csinált jó zenéket erre a lemezre is, a korábbi kimagasló munkáihoz képest mégse tűnt fel annyira jó színben.

A Watch the Throne viszont óriási kedvenc nálam, pont nyáron hallgattam újra, és még mindig oda vagyok érte. A Blueprint 3 nem akkora kedvenc, de valamivel azt is a Magna Carta... Holy Grail elé helyezném. A Watch the Throne-t viszont nagyon sokkal elé helyezem.

2024.10.01. 21:00

Nas: Street's Disciple
.
Annyira nem olvasni erről a lemezről sehol, mikor Nas albumai kerülnek szóba, hogy úgy mentem neki biztos gyenge szar lesz, de csalódtam, nem is kicsit.
Összességében semmivel se marad el az előző gods son lemeztől, amolyan felemás, közepes album nem rosszabb. Mivel hosszabb így több benne a jobb nóta is, meg a számomra töltelék ízű is.

Na ezen bevezető után:

Disc 1.:

Kettő közül ez a halványabb, ha választani kellene akkor ezt hagytam volna ki, le egészében is akár, bár vannak rajta jó nóták is. A szokásos lemezein szereplő producerek mellett itt van Q-Tip és Buckwild nóta is, mind a kettő jól áll Nas stílusának, ahogy a közreműködők is passzolnak. A „szokásos” producerei Salaam Remi és L.E.S. hozzák a kötelezőket. Kellően ucca, kellően szociális, kellően tanító rajta végig Nas.

Disc 2.:

Na ez viszont erős album. Rögtön van rajta két szám aminek Nas volt a producere is, és mind a kettő jól sikerült. Ezen érdekességek mellett a többit azok producerelték akik az első lemezt is ezen a duplán. A közreműködők, Luda, Busta Rhymes, Nas apja mind jó választások voltak. The Makings of a Perfect Bitch annyira nem jött be, sokkal jobb Fredro Starr hasonló tematikájú nótája, mint ez. Ezen az „oldalon” is van személyes nóta is, a házassága, új felesége, gyermekére is emlékezik, feléjük is írt ódát, vagyis az album személyessége is megvan, amit Nas egyébként szokott hozni ugye.
Szóval összességében nem rossz a két lemez, de ha kapott volna filmnyelven szólva egy rendes vágót, illetve az exec producernek lettek volna tökei, akkor a felét kivágja elég lett volna egy erősebb Nas albumra, még így túl lett művészieskedve…

De hát figyelj már, hiszen létezik ez a lemez amiről beszélsz, hiszen ott van a

Nas – Street's Disciple II: Fourteen Songs!
.
Na igen, de erről az EU piacra szánt lemezről még kevesebben, konkrétan senki sem beszél!
Mikor először hallgattam azt mondtam, hogy olyan, mint Nelly sweat/suit lemeze, a két ugyanaznap megjelent album válogatása, kimazsolázása eggyé. Aztán eszembe jutott, ugrott Jay-Z Blueprint 2.1 albuma! Még jobb hasonlat. Egy tényleg duplaként megjelent album egylemezes verziója.

Akkor egy Nas vs Jay-z ismét…

Mind a két lemez kb ugyanakkor 2003-2004-ben jelent meg, érdekes a beef szempontjából ez a kis adalék, mégha a kiadókat nem is feltétlenül motiválta semmiben.

A 2.1 nagyon nem jött be, nagyon lenyúlásnak éltem meg, erről írtam is korábban. Azzal szemben ez az album bejött, ténylegesen úgy éreztem, hogy a dupla összefoglalója, annak csúcsa(i) lett(ek) összegyűjtve. Tömörebb, sűrűbb, de összeszedettebb, rendezettebb is, mint az volt. A számok sorrendje is más, de ettől sem lett rosszabb, sőt! Picit össze is keverték a két disc-et, mikor egybe kerültek, de ez is jól áll neki!
Szóval a beef ezen „körét” nálam Nas nyerte.

Az előtt pedig minden szempontból értetlenkedve állok, hogy ez a válogatás miért nem kap semmi promót? Még wiki oldala sincs, szemben a 2.1-gyel!

doggfather írta:
doggfather írta:
doggfather írta:
Jay-Z: The Blueprint 2: The Gift & The Curse
.
Ma a The Gift szól, szóval arról...
Ezzel a pop-rap lemezzel lett Jay z nemzetközi szupersztár. Volt egy korábbi kislemeze is a Hard Knock Life (Ghetto Anthem) ami ment mindenhol tv-ben a világon, de erről az első kijött single a '03 Bonnie & Clyde napi, sőt óránként rotációban volt, még itthon is a zenetv-ben ami finoman szólva se volt rapfan...
Aztán jött a harmadik single és videó ami szintén sűrűn lement nappal is az Excuse Me Miss.
Hatalmas változás a Blueprinthez képest, hogy azon 1 eminem feat volt, itt ezen az első lemezen is 12, és Pharrell-t bele se számolja a booklet sem! A 12-ben pedig pop és rap hírességek vannak, nem roc-a-fella felfedezettek, saját crew-beliek, mint korábban. Kanye és Just Blaze mellé ide már bevette a Neptunes-t, Timbalandot, illetve Dr Dre is odaadta a watchert, hogy folytassa, remixelje, nem is tudom mit csináljon vele (nem igazán szeretem az ilyen part 2 számokat, a b please 2 se igazán jön be az MMLP-ről).
A lemez gyenge pontja nálam rögtön az első szám, Biggie verzéje egy újrahasznált amihez se Faith Evans, se Jay-Z nem tudott hozzátenni, a végeredmény pedig nagyon közepeske lett.
Összességében ami meglepő, hogy második rész lett a lemez, pedig full más, mint a blueprint.
Holnap hallgatom a The Curse-ot!

Jay-Z: The Blueprint 2: The Gift & The Curse
.
Szóval The Curse...
Ez a lemez, ez az oldal viszont egy baromi erős raplemez lett, semmi poppal, még úgysem, hogy timbaland, és neptunes rákerült erre is! A lemez felét Just Blaze csinálta, ezzel sokkal egységesebb lett, és sokkal roc-a-fellásabb szerintem. Ebből nem tudok gyengébb számot mondani, mind bejött. A közreműködők is jobban tetszenek, mint az első lemeznél.
Összességében a dupláról:
Kevesebb több lett volna, és a gift-et elhagyhatták volna.
Készült egy 2.1 ugye ami ebből a két lemezből szemezget, illetve + nótákat is hozzátesz, hát meg kell hallgassam, hogy sikerül e valami kohéziót összehozni ebből a két nekem nagyon más lemezből?!

Akkor most a Jay-Z: Blueprint 2.1
.
Hát ennek a lemeznek a létjogosultsága kb nulla sztem. Szimpla pénzlehúzás volt ez már mikor kijött akkor is. Fogtak 6-6 számot a két lemezről abból csináltak 1et, adtak mellé 3 bónusz számot és kész is. Meglepő módon a popos féllemez simán működik az uccaféllel egyébként, illetve a bónusz számok közül a la la la még bitang erős is (tud a neptunes rendes rappet is nem csak olyn udvarlósat, mint az Excuse Me Miss). A stop swizz beatz, és jó szám, de az utolsó a Panjabi MC eredeti nótáját is utáltam, mint a szart, nem tudott rajta javítani jay-z hiába próbálta...
Arra azonban jó volt ez a verzió, hogy kihangosította a u dont know remixet amihez az MOP annyit hozzátett, hogy végig egyfajta ante up flessem volt miközben hallgattam.

Kép

2024.10.07. 13:12

the Carters: Everything Is Love
.
Az egy szem still dre feldolgozáson kívül erről a lemezről azt tudom elmondani, hogy Beyonce többször énekli, hogy fuck...
Egyébként meg majd 40 perc arról, hogy mennyire boldogok tehetős, családos feketeként hosszú. Még egy egy (szokásos) közreműködés, meg közös szám oké, de egy egész albumnyi?
Nekem sok volt. Főleg, hogy az anyagot erősen Beyonce dominálja, és lényegében egy B és Jay album ez, nem igazán közös. Zeneileg nem rossz, az anyag nagyobbik részének ők maguk a producerei és nem kezdők na.
Valahogy Jay-Z duó albumai nekem nem jönnek be, kevés az amire azt mondom okés, és a jobb szólóihoz képest nem visszalépések.

Kép

2024.10.17. 13:11

doggfather írta:
.
Az egy szem still dre feldolgozáson kívül erről a lemezről azt tudom elmondani, hogy Beyonce többször énekli, hogy fuck...
Egyébként meg majd 40 perc arról, hogy mennyire boldogok tehetős, családos feketeként hosszú. Még egy egy (szokásos) közreműködés, meg közös szám oké, de egy egész albumnyi?
Nekem sok volt. Főleg, hogy az anyagot erősen Beyonce dominálja, és lényegében egy B és Jay album ez, nem igazán közös. Zeneileg nem rossz, az anyag nagyobbik részének ők maguk a producerei és nem kezdők na.
Valahogy Jay-Z duó albumai nekem nem jönnek be, kevés az amire azt mondom okés, és a jobb szólóihoz képest nem visszalépések.

Zeneileg nagyon igényes szerintem, ahogy írod is, hogy a zene neked is adta. Ez nekem önmagában elég volt egy 2. helyre a 2018-as top 10-emben. :)
Az igaz, hogy emlékezetes sláger nincs rajta, de nem is ez volt a cél szerintem, hanem inkább egy közös örömzenélés, amivel újat is mutatnak a korábbi munkásságukhoz képest. És ezt a célt sikerült is elérni.
Plusz ugye fel voltak építve az előzmények: indult Beyoncé Lemonade albumával, amin betámadta Jay-Z-t a megcsalásaival. Utána jött Jay-Z-től a 4:44, amin bocsánatot kért. És ez a közös lemez zárta a "trilógiát", ami pedig a békülés. Ugyanakkor ennek volt a legkisebb visszhangja a három közül.

2024.10.17. 20:15

Gnarls Barkley: St. Elsewhere
.
Ez a lemez (leszámítva a crazyt ami fura mód nem tetszik, de lehet csak a sok hallgatás miatt) valami brutálisan jó, erős soul, új soul, gospel, déli remekmű! Cee-Lo a korábbi szólói alapján fölöslegesen hagyta ott a Goodie Mob-ot, de itt érezni, hogy egyedül is, egy jó producerrel olyat tud csinálni ami egyszerre való templomba, gyerekkorának helyeire, és minden idők stadionjaiba is.

Yodaragorn írta:
doggfather írta:
.

Zeneileg nagyon igényes szerintem, ahogy írod is, hogy a zene neked is adta. Ez nekem önmagában elég volt egy 2. helyre a 2018-as top 10-emben. :)
Az igaz, hogy emlékezetes sláger nincs rajta, de nem is ez volt a cél szerintem, hanem inkább egy közös örömzenélés, amivel újat is mutatnak a korábbi munkásságukhoz képest. És ezt a célt sikerült is elérni.
Plusz ugye fel voltak építve az előzmények: indult Beyoncé Lemonade albumával, amin betámadta Jay-Z-t a megcsalásaival. Utána jött Jay-Z-től a 4:44, amin bocsánatot kért. És ez a közös lemez zárta a "trilógiát", ami pedig a békülés. Ugyanakkor ennek volt a legkisebb visszhangja a három közül.

elfogadom, hogy trilógia záródarabnak jó, de önállóan halvány...

És nem gondolom, hogy túl nagy igény lenne egy lemeztől, hogy magában is jó legyen, működjön, nem?

Kép

2024.10.18. 11:21

doggfather írta:
Yodaragorn írta:
doggfather írta:
.

elfogadom, hogy trilógia záródarabnak jó, de önállóan halvány...

És nem gondolom, hogy túl nagy igény lenne egy lemeztől, hogy magában is jó legyen, működjön, nem?

Szerintem jó magában is. :) Persze nehéz megítélni, hiszen hallottam előtte a másik két albumot, így fogalmam sincs, hogy tetszett volna, ha nem ismerem azokat.

2024.10.18. 19:21

Gnarls Barkley: The Odd Couple
.
Ez az album sokkal visszafogottabb, személyesebb, csendesülősebb, mint az első. H az templomi/stadionos ez klubkoncertes, csendesülős. Se zeneileg, se szövegileg nem marad el attól egyébként, csak valahogy összességében meghittebb.

doggfather írta:
Gnarls Barkley: St. Elsewhere
.
Ez a lemez (leszámítva a crazyt ami fura mód nem tetszik, de lehet csak a sok hallgatás miatt) valami brutálisan jó, erős soul, új soul, gospel, déli remekmű! Cee-Lo a korábbi szólói alapján fölöslegesen hagyta ott a Goodie Mob-ot, de itt érezni, hogy egyedül is, egy jó producerrel olyat tud csinálni ami egyszerre való templomba, gyerekkorának helyeire, és minden idők stadionjaiba is.

Kép

2024.10.21. 15:09

Ed O.G. & da Bulldogs: Life of a Kid in the Ghetto
.
Nem rossz album, sőt debütálásnak erős is ami bajom vele az az, hogy sokkal newyorkibb, mint bostonibb. Valahogy nem hallottam az autentikát benne ami később, ma, benne van edo g-ben. A csapat persze azért van, hogy ne féljen egyedül a színpadon kb, egy idő után el is engedi őket. Olyan kb, mint a Kartel Ganxsta mellett...

Kép

2024.10.24. 13:12

Edo.G – Wishful Thinking
.
Kompakt, nem hosszú, mintegy fél órás album, de ez tiszta boston. Nincs rajta sok közreműködő (Már formálódik a Special teamz!), Edo viszi az egész lemezt a hátán, de nagyon erősen.

Kép

2024.10.25. 12:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1296 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 87  Következő