Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 19:01

Hozzászólás a témához  [ 1832 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 123  Következő
 Hírek a nagyvilágból 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
nike wu tang collab
knicks sztarokkal

https://twitter.com/Nike/status/1849814 ... KMR4A&s=19

Köszi! Vicces, ahogy a csávó nem tekinti new yorki csapatnak a Brooklyn Nets-et. :) (Bridges ugye onnan igazolt a Knicks-hez.)

kozben ice truck allt az msg elott.
nike wu

dj clark kent elhunyt

2024.10.27. 08:25

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
nike wu tang collab
knicks sztarokkal

https://twitter.com/Nike/status/1849814 ... KMR4A&s=19

Köszi! Vicces, ahogy a csávó nem tekinti new yorki csapatnak a Brooklyn Nets-et. :) (Bridges ugye onnan igazolt a Knicks-hez.)

kozben ice truck allt az msg elott.
nike wu

dj clark kent elhunyt

Nyugodjon békében!

2024.10.27. 13:19

Még többen vádolják P. Diddyt: 10 éves kisfiút is elkábíthatott és kihasználhatott:

https://www.blikk.hu/sztarvilag/nemzetkozi-sztarok/p-diddy-10-eves-kisfiu-szexualis-eroszak/1g76k0w

Ma mindenhol csak az új Dre album megjelenéséről szóló postot dobál fel nekem a net, ami December... Pontos dátum nincs egyikbe se írva csak hogy Decemberbe jön (ha volt róla szó akkor bocsi, elkerülte a figyelmem)

2024.10.29. 10:10

Dogg-Pound írta:
Még többen vádolják P. Diddyt: 10 éves kisfiút is elkábíthatott és kihasználhatott:

https://www.blikk.hu/sztarvilag/nemzetkozi-sztarok/p-diddy-10-eves-kisfiu-szexualis-eroszak/1g76k0w

Ma mindenhol csak az új Dre album megjelenéséről szóló postot dobál fel nekem a net, ami December... Pontos dátum nincs egyikbe se írva csak hogy Decemberbe jön (ha volt róla szó akkor bocsi, elkerülte a figyelmem)

Komoly zárása lenne ennek a bitangeros évnek!

2024.10.29. 11:18

Dogg-Pound írta:

Mármint az új Snoop albumra gondolsz, aminek Dre a producere, ugye?
Snoop postolta instán, hogy december, meg is lesz az karácsony előtt még szerintem. Nélküle is 2024 lenne minden idők egyik legerősebb éve a hip-hop történelemben, de ha megjelenik, és hozni fogja a tőle elvárt szintet, akkor még az all-time legerősebb év címére is méltán fog pályázni nálam az idei...

2024.10.29. 14:57

https://youtu.be/KJTCzt3LoIc?si=lleLNqzCi8yq5P1q

fat joe a yankeew elott.
fu de szar

es meg a baseball nem annyira hiphop
cube es joe

2024.10.30. 00:32

Zoli, MP írta:
https://youtu.be/KJTCzt3LoIc?si=lleLNqzCi8yq5P1q

fat joe a yankeew elott.
fu de szar

es meg a baseball nem annyira hiphop
cube es joe

Chuck D baseball-os lemeze óta tudom, hogy az tévedés volt. :)

Viszont Cube valóban sokkal jobb volt, LA ebben is veri NY-t. :P :D
Nem is értem, hogy miért akkor vágják félbe a Lean Back-et, amikor beindulna...

2024.10.30. 15:04

buckshot ot megtamadtak es korhazban van..

2024.11.05. 09:07

Nem igazán hír, és amúgy nem is Trump újraválasztása miatt találtam meg, egy pár hónapos talán op-ed/think piece anyag ami tök érdekes dolgokat ír le.

What Happened to Ice Cube: He once meant everything to Black kids like me. His descent in the Trump years is a grim reminder of what we’ve lost.
https://slate.com/culture/2024/08/ice-c ... rogan.html

2024.11.06. 19:29

Sixfeet írta:
Nem igazán hír, és amúgy nem is Trump újraválasztása miatt találtam meg, egy pár hónapos talán op-ed/think piece anyag ami tök érdekes dolgokat ír le.

What Happened to Ice Cube: He once meant everything to Black kids like me. His descent in the Trump years is a grim reminder of what we’ve lost.
https://slate.com/culture/2024/08/ice-c ... rogan.html

Nincs most időm alaposan végigolvasni, de nagyjából képben vagyok a sztorikkal, amiket ír, és valóban elgondolkodtató Cube viselkedése az utóbbi időben.
Fogalmam sincs, miért megy ennyire szembe a régi önmagával, csak egy teóriámat tudom megosztani: Cube mindig lázadó típus volt, aki szeretett szembemenni az éppen aktuális főárammal. Manapság mindenki más demokrata meg nagyon PC a környezetében (feketék között, a zene- és filmiparban, showbizniszben, stb.), és szerintem személyiségéből adódóan nem tud ellenállni a csábításnak, hogy szembemenjen velük...
Illetve a covid alatt nehezen viselte a szabadság korlátozását, meg is nyilvánult az akkor intézkedésekkel szemben: ez is radikalizálhatta.
Persze fogalmam sincs, mi van valójában a háttérben: lehet, hogy csak lefizették, de azt nehezebben képzelem el.

Mindez teljesen független attól, hogy az új száma, az It's My Ego nekem nagyon tetszik, és ha jó lesz az új albuma, az is tetszeni fog, mert a zene meg a politikai álláspont két külön dolog.

2024.11.06. 22:48

Igazából két dolgot ír le: egyrészt azt, hogy Cube alapból sem volt túl konzisztens ami a politikai nézeteit illette, az AmeriKKKa's Most Wanted politikai vonala után sokaknak hülyén adta ki magát hogy St. Ides reklámban szerepelt, majd egy 5 éves elég nagy kihagyás után azzal hogy belépett a filmiparba az üzeneti vonalán elkezdett tompítani.

A másik, hogy mostanában inkább ezt az üzletember vonalat tolja, nagyrészt szerintem pontosan azért mert a korabeli nagy előadók közül, Jay-Z, Dre, stb., úgy tudták az életmódjukat biztosítani, hogy valami másba fektettek a zene helyett.

Cube ezzel kapcsolatban később "világosult" meg, abból az opportunista generációból származik ahol a felszínesen apolitikus hozzáállás egy működőképes dolog, miközben amúgy tényleg el tudom képzelni hogy csak a saját malmára akarja terelni a vizet, és azokhoz fordul üzleti tanácsokért, azoknak a platformjára megy pártpolitikától függetlenül, akik platformot biztosítanak vagy akár lehetőséget, hiszen mindegy kitől jön a pénz ha végül a lényeg hogy jöjjön.

Ergo teljesen fogalmatlan a politikai kommunikációs mechanizmusait illetőleg, vagy ha van fogalma igazából ezen a ponton az is lehet szarik rá magasról hogy egy narratívára bele tudják húzni őt ami az amerikai intézményesített jobb szekérudvarába bele tudja csatornázni mint szereplőt.

Hogy hazai példát hozzak, itthon a bizonytalan közönség, illetve a célirányosan apolitikus vagy centrista hozzáállású közönség megcélzását tűzte ki célul a kormány a régi Index felvásárlásával, vagy akár most a Meruk Marciék féle Köztérrel, és a közszereplőkkel, hazai rapperekkel akik szerepelnek benne. Saiid kapcsán pl. tök helytálló párhuzamot lehetne vonni, ha kizárólag a zeneipari struktúrákat és az abban betöltött szerepüket tartjuk szem előtt. A kormány pedig gyakran pepitába azokat a tömegkommunikáció ipari átszervezéseket és kommunikációs taktikákat használja mint ami már működött az amerikai intézményesített jobbnak, ld. Finkelstein és Soros terv.

Nyilván azzal az egyértelmű különbséggel, hogy tőkés kulcsemberek helyett az egész államháztartás rendelkezésükre áll mint erőforrás bázis, de nem is hiába van az, hogy amúgy az intézményesített jobb oldal kifejezetten imádja és követendő üdvöskéjeként tartja számon Orbánt, hiszen ők is azt a totalitást szeretnék létrehozni végcélként mint amit Orbán tudott nálunk, így van egy kölcsönös értékközösség és tudásátadási viszony közöttük.

Nyilván ehhez látni kell ezeket az összefüggéseket. Azok az emberek viszont akik nem veszik tudomásul ezt az útvesztőt, benne vannak a sűrűjében, és vagy nem vesznek tudomást róla, vagy az egyszerűbb opportunista emberek részéről úgy vesznek valamelyest tudomást, hogy igazából nem is nagyon érzik problémának amíg hasznukra válik. Itthon egy bizonyos KKV rétegre ez tök jellemző túlnyomórészt. Odakint meg már egy jó ideje Cube-ra.

2024.11.07. 09:12

Ez is lehet egy valid magyarázat. Egyedül az lep meg a gondolatmenetedben, hogy én azt hinném, a szórakoztatóiparon belül kifizetődőbb demokrata párti kapcsolatokkal rendelkezni, mint republikánus pártiakkal. Hiszen erősebb pozícióik vannak a demokratáknak a film- és a zeneiparban is.
De nem látok bele mélységében Ice Cube üzleti beágyazottságába: lehet, hogy nem maradt más választása, mint a republikánusokkal barátkozni.

Alátámasztva, hogy valóban mennyire inkonzisztens Cube, itt egy friss nyilatkozat tőle. Arról beszél, hogy miért vont párhuzamot önmaga és Kendrick Lamar között az új számában, az It's My Ego-ban:
“An artist that said what I felt, put it all out there, very critical of the system and the government and what we have to go through as Black people in this country. I think he’s the same kind of artist: a thought-provoking artist. I was that before he was,”
https://www.yahoo.com/entertainment/ice ... Ye87oNUahv

Persze kérdés, hogy itt melyik "government"-re gondol Cube, de mivel Kendrick-kel von párhuzamot, és Kendrick demokrata, nagyon úgy hat, mintha ellentmondana a korábbi, Trump-pal és Tucker Carlson-nal haverkodó megnyilvánulásainak.

Más, de ide kapcsolódik: Snopp Dogg üzlettársa, a Death Row társtulajdonosa, Harry O (aki egyébként börtönviselt bűnöző) felszólalt Trump egyik kampányrendezvényén:
https://www.youtube.com/watch?v=U9mc8qZ ... VtcA%3D%3D
Linket nem tudok most adni, de valahol ezt olvastam ennek kapcsán, hogy még maga Snoop is úgy nyilatkozott, hogy neki soha semmi baja nem volt Trump-pal.
Ehhez képest Obama alatt még nagy demokrata párti volt, sőt, halvány emlékképeim vannak arról, hogy talán még Trump-pal szemben is megnyilvánult a 2016-os vagy a 2020-as kampány során.
Szóval konzisztenciáról itt se nagyon beszélhetünk... :)

2024.11.07. 22:15

Igazából pont ezt is akartam sugalmazni amit írsz a DEM-GOP párhuzamban, de talán nem annyira hangsúlyoztam ezt a részét: van valami amit valaki (esetünkben Cube) próbál eladni, igazából mindegy neki ki a közönsége hisz nem annyira válogat benne (valószínű mert későn szállt be ebből a buliba, nem pozicionálódott a megfelelő időben jól, illetve nem igazán akarják kisegíteni minden esetben azok se akikkel régebben együtt dolgozott), viszont a republikánusok és az intézményes jobb pedig mostanában kifejezetten előszeretettel ugrik rá azokra, akik apolitikusak és/vagy kétségbeesettek annyira, hogy nem válogatnak abban hogy ki a célközönség, és milyen a reputációja annak a platformnak amely a sajtóturnéjuk egy része, mivel inkább az a fontos nekik, hogy legyen bármilyen promóció ami eljuttat valahova. Ebből a felállásból pedig következik, hogy inkább piaci szemmel nézik azt, hogy egy szekértábort behúznak, ahol a demográfiai sajátosságokkal járó asszociációk nem számítanak amíg fizetőképességgé konvertálódik.

Abszolút nem egy dicsőséges pozíció, a "mi történt Cube-al" kérdés és a megkérdőjelezhetősége ott lehet merül fel amikor már a saját narratívájában is potenciálisan a republikánus szekértábor fasiszta szárnyának szerepét mismásolja el, csak azért mert platformot biztosítanak neki.

2024.11.08. 13:27

Yodaragorn írta:
még maga Snoop is úgy nyilatkozott, hogy neki soha semmi baja nem volt Trump-pal.
Ehhez képest Obama alatt még nagy demokrata párti volt, sőt, halvány emlékképeim vannak arról, hogy talán még Trump-pal szemben is megnyilvánult a 2016-os vagy a 2020-as kampány során.

Ha nem volt baja Trump-pal, miért "lövi" fejbe a klipjében, meg szerencsétlennek miért nem adnak a cigiből?? :lol:
Nehéz Snoop-on kiigazodni....

https://youtu.be/E4i3bAtEuJE?feature=shared

2024.11.09. 16:14

Dogg-Pound írta:
Yodaragorn írta:
még maga Snoop is úgy nyilatkozott, hogy neki soha semmi baja nem volt Trump-pal.

Ha nem volt baja Trump-pal, miért "lövi" fejbe a klipjében, meg szerencsétlennek miért nem adnak a cigiből?? :lol:
Nehéz Snoop-on kiigazodni....

https://youtu.be/E4i3bAtEuJE?feature=shared

Tényleg, ezt a klipet már el is felejtettem... :lol: Így pláne gáz a mostani kijelentés, de hát Snoop aztán pláne komolyan vehetetlen volt mindig is: azt mondja, amit éppen az üzleti érdekének gondol.

Más: megvannak a 2025-ös Grammy díjátadó jelöltjei, és azt kell mondjam, egész jók!
https://www.grammy.com/news/2025-grammy ... inees-list

Ami minket érint:

Best Rap Performance

"Enough (Miami)" — Cardi B
"When The Sun Shines Again" — Common & Pete Rock Featuring Posdnuos
"NISSAN ALTIMA" — Doechii
"Houdini" — Eminem
"Like That" — Future & Metro Boomin Featuring Kendrick Lamar
"Yeah Glo!" — GloRilla
"Not Like Us" — Kendrick Lamar

Best Rap Song

"Asteroids" — Marlanna Evans, songwriter (Rapsody Featuring Hit-Boy)
"Carnival" — Jordan Carter, Raul Cubina, Grant Dickinson, Samuel Lindley, Nasir Pemberton, Dimitri Roger, Ty Dolla $ign, Kanye West & Mark Carl Stolinski Williams, songwriters (¥$ (Kanye West & Ty Dolla $Ign) Featuring Rich The Kid & Playboi Carti)
"Like That" — Kendrick Lamar Duckworth, Kobe "BbyKobe" Hood, Leland Wayne & Nayvadius Wilburn, songwriters (Future & Metro Boomin Featuring Kendrick Lamar)
"Not Like Us" — Kendrick Lamar, songwriter (Kendrick Lamar)
"Yeah Glo!" — Ronnie Jackson, Jaucquez Lowe, Timothy McKibbins, Kevin Andre Price, Julius Rivera III & Gloria Woods, songwriters (GloRilla)

Best Rap Album

Might Delete Later — J. Cole
The Auditorium, Vol. 1 — Common & Pete Rock
Alligator Bites Never Heal — Doechii
The Death Of Slim Shady (Coup De Grâce) — Eminem
We Don't Trust You — Future & Metro Boomin

Ezeken kívül mindenképp meg kell említeni, hogy Kendrick-től a Not Like Us jelölt az általános Record of the Year és Song of the Year kategóriákban is: biztos nem fogja megnyerni őket, mert ott már Beyoncé-ket meg Taylor Swift-eket kéne legyőzni, de már a jelölés is nagy szó, ritkán jut el idáig egy rapszám!
André 3000 jelölt az Album of the Year kategóriában, de gondolom, ezzel a furulyázós lemezével...
Doechii a TDE-ből a Best New Artist kategóriában jelölt, DJ Mustard pedig a Producer of the Year kategóriában, tehát az általános kategóriákban is egész nagy arányba fértek be hip-hop arcok, ami kellemes meglepetés.

Egy-két komment:
- Eminem-et úgy tűnik, rehabilitálták. :) Mióta 2018-ban Kamikaze albumán élesen kritizálta a Grammy-t, látványosan mellőzték őt a jelöltek közül és magáról a gáláról is. Most viszont a Houdini és a The Death of Slim Shady album is kapott jelölést. Lehet, hogy annak köszönhető, hogy tavaly óta új elnöke van a Recording Academy-nek, és ő tiszta lapot kíván nyitni.
- Tök jó, hogy Common és Pete Rock lemeze is jelölt a Best Rap Album kategóriában: nem gondoltam volna, hogy egy ilyen klasszik boombap albumnak lesz még erre esélye azok után, hogy volt egy időszak a 2010-es évek végén, 2020-as évek elején, amikor nagyon eluralta a trap a kategóriát.
- J. Cole és Doechii nevét is jó látni a Best Rap Album kategóriában, de én mindkettejük lemezeiről lemaradtam szégyenszemre: nem is hallottam róla, hogy jött ki albumuk az elmúlt egy évben... :oops:
- Összességében már a 2024-es gálán is elkezdett egy jó irányba elindulni a Grammy az új elnök kinevezésével: kevesebb volt a provokatív, identitáspolitizáló performansz, jobbak voltak a jelöltek és a díjazottak. Úgy néz ki, hogy ez a tendencia folytatódhat.

Végül nem rap, hanem R&B, de érdekes lehet nekünk is: Anderson .Paak és Knxledge, vagyis a NxWorries új lemeze, a Why Lawd? jelölt a Best Progressive R&B Album kategóriában, Marsha Ambrosius Wet című száma pedig a Best Traditional R&B Performance kategóriában.
A legjobban az bánt, hogy Marsha Ambrosius Casablanco album viszont nem kapott jelölést a Best R&B Album kategóriában: pedig annyira Grammy kompatibilis lemez, hogy biztos voltam benne, hogy legalább a jelöltek közt ott lesz... És szerintem az év albuma eddig ebben a brutál erős 2024-es évben, eszméletlen igényes produceri munkával Dr. Dre részéről. De nem promótálták valamiért, és ennek meg is van az eredménye...

2024.11.09. 22:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1832 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 123  Következő