D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
2 dolog jutott eszembe közben.
Az egyik amit te is írtál, hogy a lemezt snoop már belengette 2 éve, vagyis ő tuti tervezte, foglalkozott vele 2 évig.
A másik tény, tudjuk, hogy dre több lemezt nem adott ki kiadói, produceri karierrje alatt, mint amennyit kiadott.
|
2024.12.17. 21:52 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: 2 dolog jutott eszembe közben.
Az egyik amit te is írtál, hogy a lemezt snoop már belengette 2 éve, vagyis ő tuti tervezte, foglalkozott vele 2 évig.
A másik tény, tudjuk, hogy dre több lemezt nem adott ki kiadói, produceri karierrje alatt, mint amennyit kiadott. Igen, Snoop biztosan régóta rajta volt. Viszont Dre úgy meséli a sztorit az interjúkban, hogy ő kereste meg Snoop-ot azzal, hogy szeretne csinálni neki egy lemezt: ebből úgy tűnik, hogy ő kezdeményezett. Aztán nem tudjuk, ebből mennyi a kommunikáció, és mennyi a valóság. Az is lehet, hogy tényleg Dre indítványozta a projektet, de ha Snoop nem nyomatja, akkor rég megunta volna közben. Egyébként tegnap linkeltem egy Complex-es Snoop/Dre riportot, azt nagyon ajánlom mindenkinek! Nem mondanak benne extrákat, de tök jó pillanatokat vágtak össze a 32 éves közös karrierjükből, és a legjobb, hogy mutatnak behind the scenes felvételeket Dre stúdiójából, ahogy dolgoztak a lemezen. Azokon egyértelműen látszik, ahogy Dre mentorálja Snoop-ot, viszont olyan szinten mentorál, hogy gyakorlatilag ő diktálja neki sorról sorra, hogyan mondja a szöveget.  Márpedig ha még a sorok hangsúlyozását is Dre találta ki, az tényleg arra utal, hogy ez az album az ő alkotómunkája.
|
2024.12.17. 21:59 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ez klasszikus dre. xzibit mondta már interjúban, hogy a multiplay kezdő sorát vagy 500x (i been this way...) mondatta fel vele dre mire leokézta. Konkrétan megutálta a sort! https://www.youtube.com/watch?v=FgUhMU5MblI
|
2024.12.17. 22:04 |
|
 |
rapguruz88
|
Kinnt van A Missionary instru album verzióban is!! Snoop Dogg & Dr. Dre - Missionary Tracklist: [01:16] 01. Fore Play feat. BJ the Chicago Kid [01:38] 02. Shangri-La [02:40] 03. Outta Da Blue feat. Alus [04:14] 04. Hard Knocks [02:57] 05. Gorgeous feat. Jhené Aiko [03:06] 06. Last Dance with Mary Jane feat. Tom Petty & Jelly Roll [02:44] 07. Thank You [02:24] 08. Pressure feat. K.A.A.N. [03:27] 09. Another Part of Me feat. Sting [03:01] 10. Skyscrapers feat. Method Man & Smitty [03:43] 11. Fire feat. Cocoa Sarai [03:34] 12. Gunz N Smoke feat. 50 Cent & Eminem [03:09] 13. Sticcy Situation feat. K.A.A.N. & Cocoa Sarai [03:19] 14. Now or Never feat. BJ the Chicago Kid [02:57] 15. Gangsta Pose feat. Dem Jointz, Stalone & Fat Money [02:23] 16. The Negotiator [01:16] 17. Fore Play (Instrumental) [01:38] 18. Shangri-La (Instrumental) [02:40] 19. Outta Da Blue (Instrumental) [04:14] 20. Hard Knocks (Instrumental) [02:57] 21. Gorgeous (Instrumental) [03:05] 22. Last Dance with Mary Jane (Instrumental) [02:44] 23. Thank You (Instrumental) [02:24] 24. Pressure (Instrumental) [03:28] 25. Another Part of Me (Instrumental) [03:01] 26. Skyscrapers (Instrumental) [03:43] 27. Fire (Instrumental) [03:34] 28. Gunz N Smoke (Instrumental) [03:09] 29. Sticcy Situation (Instrumental) [03:19] 30. Now or Never (Instrumental) [02:57] 31. Gangsta Pose (Instrumental) 02:23] 32. The Negotiator (Instrumental) https://m.turbobit.net/2kkfklu8nonv.htm ... in=tbit.to
|
2024.12.18. 08:57 |
|
 |
doggfather
|
ez meg egy bootleg kev interjú: https://www.youtube.com/watch?v=JfnxtT1bNAYcsípem a csávót, jókat tud kérdezni.
|
2024.12.18. 09:31 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2024.12.19. 09:09 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Snoop Dogg - Fire ft. Cocoa Sarai (Official Visuals) https://youtu.be/d-pxXyslz4I?si=J4ADOPCrwwDO2ZNv
|
2024.12.19. 23:37 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ez vicces!  Várakozások alatt vannak eddig az albumeladások (amibe valahogy a streaming-et is beszámítják, de nem tudom, hogy...): 20. helyen debütált a Billboard-on a Missionary a jópár hete megjelent Kendrick album mögött... Lehet, hogy ezért is érezték úgy, hogy jól jönne egy kis promo Eminem-től. Hozzáteszem, a legtöbbet az segítene szerintem, ha csinálnának egy rendes klipet a Thank You-hoz vagy a Mary Jane-hez, és elkezdenék ezerrel nyomatni. Nem értem, miért nincs még egy tisztes klip se az albumról... Ezt a Fire klipet ugyanis nem nevezném tisztesnek... Komoly, hogy Dah Dah csinált egy klipet a Missionary-hez...?? Ezen ki vagyok akadva most... A Dah Dah klipek amatőr színvonala méltatlan a Missionary-hez. Ebben is csak a szokásos fantáziátlan képek követik egymást néhány igénytelenül bevágott részlettel a Missionary short filmből. Tök low budget. Nem értem egyszerűen, hogy az Interscope miért nem adja meg az albumnak a szükséges támogatást a videoklipek terén is, amikor ezt leszámítva profi marketingkampány volt mögötte.
|
2024.12.20. 22:34 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Ez vicces!  Várakozások alatt vannak eddig az albumeladások (amibe valahogy a streaming-et is beszámítják, de nem tudom, hogy...): 20. helyen debütált a Billboard-on a Missionary a jópár hete megjelent Kendrick album mögött... Lehet, hogy ezért is érezték úgy, hogy jól jönne egy kis promo Eminem-től. Hozzáteszem, a legtöbbet az segítene szerintem, ha csinálnának egy rendes klipet a Thank You-hoz vagy a Mary Jane-hez, és elkezdenék ezerrel nyomatni. Nem értem, miért nincs még egy tisztes klip se az albumról... Ezt a Fire klipet ugyanis nem nevezném tisztesnek... Komoly, hogy Dah Dah csinált egy klipet a Missionary-hez...?? Ezen ki vagyok akadva most... A Dah Dah klipek amatőr színvonala méltatlan a Missionary-hez. Ebben is csak a szokásos fantáziátlan képek követik egymást néhány igénytelenül bevágott részlettel a Missionary short filmből. Tök low budget. Nem értem egyszerűen, hogy az Interscope miért nem adja meg az albumnak a szükséges támogatást a videoklipek terén is, amikor ezt leszámítva profi marketingkampány volt mögötte. Dre-nek valószínűleg a klippekbe semmi beleszolasa sincsen??
|
2024.12.20. 23:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Ez vicces!  Várakozások alatt vannak eddig az albumeladások (amibe valahogy a streaming-et is beszámítják, de nem tudom, hogy...): 20. helyen debütált a Billboard-on a Missionary a jópár hete megjelent Kendrick album mögött... Lehet, hogy ezért is érezték úgy, hogy jól jönne egy kis promo Eminem-től. Hozzáteszem, a legtöbbet az segítene szerintem, ha csinálnának egy rendes klipet a Thank You-hoz vagy a Mary Jane-hez, és elkezdenék ezerrel nyomatni. Nem értem, miért nincs még egy tisztes klip se az albumról... Ezt a Fire klipet ugyanis nem nevezném tisztesnek... Komoly, hogy Dah Dah csinált egy klipet a Missionary-hez...?? Ezen ki vagyok akadva most... A Dah Dah klipek amatőr színvonala méltatlan a Missionary-hez. Ebben is csak a szokásos fantáziátlan képek követik egymást néhány igénytelenül bevágott részlettel a Missionary short filmből. Tök low budget. Nem értem egyszerűen, hogy az Interscope miért nem adja meg az albumnak a szükséges támogatást a videoklipek terén is, amikor ezt leszámítva profi marketingkampány volt mögötte. Dre-nek valószínűleg a klippekbe semmi beleszolasa sincsen?? Jó kérdés, de meglepne, ha nem lenne... Aftermath kiadványról beszélünk, és Dre a kiadó főnöke. Persze az Aftermath is az Interscope alá tartozik, szóval valószínűbb, hogy az Interscope miatt van. Abban biztos, hogy Snoop akar klipeket: mindig csinál egy csomót, és most se bírta ki, hogy ne csináltasson egyet Dah Dah-val. A kérdés az, hogy Dre és/vagy Jimmy Iovine miért nem akar klipet. Snoop-nak le kéne tiltani a klipcsináltatást, és kezükbe kéne venni az ügyet.
|
2024.12.21. 19:34 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Death Row All Stars - Christmas on Death Row (Official Music Video) https://youtu.be/oCdvEscIaXg?si=aS_lqD7cMpNf3WVp
|
2024.12.22. 01:32 |
|
 |
doggfather
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Ez vicces!  Várakozások alatt vannak eddig az albumeladások (amibe valahogy a streaming-et is beszámítják, de nem tudom, hogy...): 20. helyen debütált a Billboard-on a Missionary a jópár hete megjelent Kendrick album mögött... Lehet, hogy ezért is érezték úgy, hogy jól jönne egy kis promo Eminem-től. Hozzáteszem, a legtöbbet az segítene szerintem, ha csinálnának egy rendes klipet a Thank You-hoz vagy a Mary Jane-hez, és elkezdenék ezerrel nyomatni. Nem értem, miért nincs még egy tisztes klip se az albumról... Ezt a Fire klipet ugyanis nem nevezném tisztesnek... Komoly, hogy Dah Dah csinált egy klipet a Missionary-hez...?? Ezen ki vagyok akadva most... A Dah Dah klipek amatőr színvonala méltatlan a Missionary-hez. Ebben is csak a szokásos fantáziátlan képek követik egymást néhány igénytelenül bevágott részlettel a Missionary short filmből. Tök low budget. Nem értem egyszerűen, hogy az Interscope miért nem adja meg az albumnak a szükséges támogatást a videoklipek terén is, amikor ezt leszámítva profi marketingkampány volt mögötte. Dre-nek valószínűleg a klippekbe semmi beleszolasa sincsen?? Jó kérdés, de meglepne, ha nem lenne... Aftermath kiadványról beszélünk, és Dre a kiadó főnöke. Persze az Aftermath is az Interscope alá tartozik, szóval valószínűbb, hogy az Interscope miatt van. Abban biztos, hogy Snoop akar klipeket: mindig csinál egy csomót, és most se bírta ki, hogy ne csináltasson egyet Dah Dah-val. A kérdés az, hogy Dre és/vagy Jimmy Iovine miért nem akar klipet. Snoop-nak le kéne tiltani a klipcsináltatást, és kezükbe kéne venni az ügyet. sztem ez engem igazo, miszerint nem dre/aftermath cucc ez, hanem snoop album és a death row tette bele a pénzt, vette meg drét, mint kreatívot. ettől még snoop cucca, ő dönt mit csinál, hol miként promóz. shame on me, de én csípem dah dah videóit. sose volt egyik se nagy megfejtés, de enm is vártam olyat tőle. Sztem snoop zenéi, szövegei nem igényelnek mást. Illetve így 2024-re mikor az a divat, hogy fognak egy 4k-s telefont, mindenki rendező oszt a videó az, hogy állnak egy sarkon végig mégis milyennek kéne lennie egy videónak??
|
2024.12.22. 09:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Ez vicces!  Várakozások alatt vannak eddig az albumeladások (amibe valahogy a streaming-et is beszámítják, de nem tudom, hogy...): 20. helyen debütált a Billboard-on a Missionary a jópár hete megjelent Kendrick album mögött... Lehet, hogy ezért is érezték úgy, hogy jól jönne egy kis promo Eminem-től. Hozzáteszem, a legtöbbet az segítene szerintem, ha csinálnának egy rendes klipet a Thank You-hoz vagy a Mary Jane-hez, és elkezdenék ezerrel nyomatni. Nem értem, miért nincs még egy tisztes klip se az albumról... Ezt a Fire klipet ugyanis nem nevezném tisztesnek... Komoly, hogy Dah Dah csinált egy klipet a Missionary-hez...?? Ezen ki vagyok akadva most... A Dah Dah klipek amatőr színvonala méltatlan a Missionary-hez. Ebben is csak a szokásos fantáziátlan képek követik egymást néhány igénytelenül bevágott részlettel a Missionary short filmből. Tök low budget. Nem értem egyszerűen, hogy az Interscope miért nem adja meg az albumnak a szükséges támogatást a videoklipek terén is, amikor ezt leszámítva profi marketingkampány volt mögötte. Dre-nek valószínűleg a klippekbe semmi beleszolasa sincsen?? Jó kérdés, de meglepne, ha nem lenne... Aftermath kiadványról beszélünk, és Dre a kiadó főnöke. Persze az Aftermath is az Interscope alá tartozik, szóval valószínűbb, hogy az Interscope miatt van. Abban biztos, hogy Snoop akar klipeket: mindig csinál egy csomót, és most se bírta ki, hogy ne csináltasson egyet Dah Dah-val. A kérdés az, hogy Dre és/vagy Jimmy Iovine miért nem akar klipet. Snoop-nak le kéne tiltani a klipcsináltatást, és kezükbe kéne venni az ügyet. sztem ez engem igazo, miszerint nem dre/aftermath cucc ez, hanem snoop album és a death row tette bele a pénzt, vette meg drét, mint kreatívot. ettől még snoop cucca, ő dönt mit csinál, hol miként promóz. shame on me, de én csípem dah dah videóit. sose volt egyik se nagy megfejtés, de enm is vártam olyat tőle. Sztem snoop zenéi, szövegei nem igényelnek mást. Illetve így 2024-re mikor az a divat, hogy fognak egy 4k-s telefont, mindenki rendező oszt a videó az, hogy állnak egy sarkon végig mégis milyennek kéne lennie egy videónak?? Olyannak kéne lennie, mint a Missionary short film elején az Outta Da Blue kliprészletnek: az egyértelműen egy professzionálisabb minőség nagyobb költségvetésből, speciális effektekkel, sokkal több ötlettel. Egy átlag Snoop album esetén egyébként nekem sincs bajom a Dah Dah videókkal: jónak nem tartom őket azok esetén se, de ott kisebb a kontraszt az album és a videók minősége között. Snoop csinálja a mennyiségi termelést közepesen jó dalokkal, és kapunk melléjük mennyiségileg termelt videókat, ez tiszta sor. Ahogy te is írod, Snoop zenéi, szövegei alapesetben nem igényelnek mást. A Missionary viszont nem egy átlag Snoop album: a zenék és a produkció minősége, a hozzá kapcsolódó marketing hype, az Interscope támogatás, a short film mind egy magasabb polcra helyezik. Mindehhez képest egy Dah Dah videó már nagyon kilóg lefelé. Azt pedig ismét hangsúlyoznám, hogy azt, hogy ez egy Dr. Dre / Aftermath album, én szigorúan az alkotómunka szempontjából írtam: Dre és a csapata végezték az alkotást, amibe egy (fontos) elemként bevonták Snoop-ot. Hogy üzletileg kinek a lemeze, az már más kérdés: nehezebben látunk bele az üzleti háttérbe, azt pláne nem tudjuk, hogyan osztották meg a költségeket, hogyan osztják meg a bevételeket, de simán el tudom képzelni én is, hogy az üzleti részébe nagyobb beleszólása van Snoop-nak. Ez a Fire klip mindenképpen ezt támasztja alá. Az pedig, hogy a Christmas on Death Row előbb kapott klipet, mint a Missionary legjobb számai: no komment... Persze itt is amatőr, hogy a Dogg Pound és az Eastsidaz el se ment a klipforgatásra, így kár volt megcsinálni a klipet.
|
2024.12.22. 14:09 |
|
 |
rapguruz88
|
Úgy gondolom hogy ma már a videoklippeknek egyáltalán Nincs akkora jelentoseguk mint régebben, sőt... De ez látszik is a legtöbb videó színvonalan ahogyan azt dogg is írta..
|
2024.12.23. 12:59 |
|
 |
doggfather
|
simán el tudom képzelni, hogy snoop elégette az interscope promóra szánt pénzét a short filmre. de nem kell egyébként olyan halatmas pénz jó videóra ma már sztem. a 3az1ben eastsidaz milyen jó már mind. nem? pedig nem bonyolultak, csak stílusosak.
|
2024.12.23. 13:51 |
|
 |
|