Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 01:33

Hozzászólás a témához  [ 2373 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159  Következő
 D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips) 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
rapguruz88 írta:
Úgy gondolom hogy ma már a videoklippeknek egyáltalán Nincs akkora jelentoseguk mint régebben, sőt... De ez látszik is a legtöbb videó színvonalan ahogyan azt dogg is írta..

Egyetértek, hogy nincs akkora jelentőségük, mint a zenetévék korszakában, de azért marketing hype-ot lehet csinálni egy jó klippel ma is. Egyértelműen látszik, hogy YouTube-on, hogy a klipes dalokat gyakrabban játsszák, mint a klip nélkülieket. Ezért szerintem biztos segített volna a hallgatottsági számokon valamennyit, ha csinálnak egy-két frankó klipet.

@dogg: Egyetértek, hogy az Eastsidaz 3 az 1-ben klip az frankó. Nem az a csúcsminőség az se, mint amit a Missionary-hez várnék, de számomra lényegesen jobb, mint egy Dah Dah video, és egyetértek, hogy tűnik sokkal drágábbnak se.

2024.12.23. 15:29

Daz Dillinger - The Adventures of Dilly tha Dogg

Daz úgy gondolta, hogy megpróbál a Missionary farvizén elúszkálni, és két nappal azután ő is kiadott egy szólóalbumot. Ami ráadásul jó is lett, meghaladja a várakozásaimat!
Végig klasszikus, a '90-es éveket idéző G-Funk nóták követik egymást a lemezen, azon belül többféle variációt is hallhatunk, hogy ne váljon unalmassá. Maga Daz felelős az összes zenéért Ivan Johnson-nal közösen, akivel több közelmúltbeli anyagán is dolgozott már együtt, és biztos vagyok benne, hogy nagyban felelős azért, hogy ezek a lemezek kifejezetten élvezhetőre sikerültek. Persze nagy újdonságot nem mutatnak így 2024-ben, de a klasszikus G-Funk stílust igényesen hozzák: aki szereti az ilyen zenéket, annak ezek is tetszeni fognak.
A szövegekről már kevesebb pozitívumot lehet elmondani: a szokásos sablonos, technikailag primitív Daz szövegeket hallhatjuk, de tőle nem is kell nagy megfejtéseket várni. A flowja továbbra is megvan, és a zenékhez passzol.
Néhány énekes feat mellett rapperként egyedül Kurupt tűnik fel a lemezen, ő is csak a Mind on My Money című számban reppel, a Who Do U Think U Are esetén ugyan fel van tüntetve közreműködőként, de csak egy levezető szöveget pofázik bele a végére. Különösen örültem ugyanakkor Big Pimpin' szereplésének a Top Down című számban: az ő hangulatszövegei továbbra is remekül passzolnak a G-Funk dalokhoz, tök jó, hogy sikerült tőle előbányászni egy poszthumusz szöveget. Az viszont kár, hogy pont a Top Down az egyik leggyengébb szám a lemezen...
Vannak viszont kiemelkedő nóták is: Don't Waste My Time (feat. Daryl Allen), U A Buster (feat. Fingazz), Mind on My Money (feat. Kurupt & Ku4real), My Life. Ezek olyan igényes G-Funk dalok zeneileg, hogy egy '90-es évekbeli Dogg Pound, 2Pac vagy Warren G lemezen is megállnák a helyüket (nem slágerekként, inkább közepes dalokként, de akkor is).

Összegezve: nem gondoltam, hogy hasonló szintű szólóanyagot fog összerakni Daz, mint a tavaszi Dogg Pound album (ami ezzel ellentétben Death Row támogatással készült), de sikerült neki. Kb. egy polcra helyezném a kettőt, sőt, a Daz szóló legjobb számai még talán jobbak is, mint a DPG lemezen bármi.
Ez azt jelenti, hogy nem top 10-es szintű anyag, de a klasszikus westcoast műfajban remek munka, a stílus kedvelői (mint amilyen én is vagyok) biztos szeretni fogják.

2024.12.29. 13:24

Újévi Death Row compilation, főleg R&B:

Death Row Revue

[03:50] 01. Jenn Em - I'm Ready
[03:20] 02. Point 5ve - Just Keep Movin
[03:31] 03. Charlie Bereal - Wife Soul
[03:33] 04. Tha Engineers - I Can't Waste My Time
[03:42] 05. Tonio Armani - Sooner or Later
[04:17] 06. Philosophy - You Don't Even Know Me
[04:11] 07. King George & Snoop Dogg - Unbelievable
[05:37] 08. Danny Boy - Special Kind of Fool
[01:52] 09. Julian Torres y Mariachi Cenzontle - La Posada
[05:21] 10. Death Row All Stars, Tha Dogg Pound & Jane Handcock - Christmas on Death Row
[05:14] 11. Butch Cassidy, Lena Irving & Lisa Carmichael - Finally Free
[03:33] 12. Jane Handcock & Charlie Bereal - I Can't Recall It

https://filecrypt.co/Container/D05CDC1334.html

2025.01.03. 15:56

Lement az uj snoop.

amugy az elmult kb 20 lemezet nem is hallottam.
ertem, hogy miert tetszik annak akinek tetszik
snoop profi, zenek profi bar fura volt 4-5-6 ujrahasznalt mintat hallani, bar mashogy elkeszitve, de nekem par nota iszonyat pop hangzasu
tudom ahogy irtatok vilaghip hop vagy mi, de en hianyolom belole vhogy a core hip hop feelinget. mikor method man megszolalt a featben hejj mondom ez rap!

2025.01.10. 21:50

Zoli, MP írta:
Lement az uj snoop.

amugy az elmult kb 20 lemezet nem is hallottam.
ertem, hogy miert tetszik annak akinek tetszik
snoop profi, zenek profi bar fura volt 4-5-6 ujrahasznalt mintat hallani, bar mashogy elkeszitve, de nekem par nota iszonyat pop hangzasu
tudom ahogy irtatok vilaghip hop vagy mi, de en hianyolom belole vhogy a core hip hop feelinget. mikor method man megszolalt a featben hejj mondom ez rap!

Tény, ez egy populáris raplemez. Én szeretem az igényes popzenét, ezért nincs bajom vele, de elsősorban ezért gondoltam, hogy nem fog tetszeni neked, és be is jött. :) Már azt is eredményként könyvelem el, hogy egyáltalán meghallgattad. :)

Van azért "core hip hop feeling": a Sticcy Situation pl. szerintem nagyon hozza a klasszikus westcoast érzést. Nyilván az is dallamos, na de a westcoast a '90-es években is dallamos volt. A Thank You is eléggé hip-hop, persze az se annyira, mint az eastcoast, de westcoast mércével az. Illetve a Hard Knocks első fele! Nem is értem, miért nem az jutott először eszembe: az rap!
De ennél sokkal többet nem tudnék felsorolni, tehát valóban nem az ilyen "reppes" nóták dominálják a lemezt.

2025.01.11. 22:01

Akkor kezdjük meg 2025-öt!

Death Row Revue

A Death Row egy R&B compilation albummal indította 2025-öt. Igaz, Snoop Dogg mint az album házigazdája úgy fogalmaz, hogy "zárjuk le 2024-et", szóval ők még lehet, hogy oda sorolják. :)
Snoop minden számba belepofázik, de ettől még ez valóban egy klasszikus R&B album olyan R&B előadókkal, akiket Snoop összeszedett a kiadójába. Nem vagyok annyira benne az R&B világában, hogy meg tudjam ítélni, mennyire nagy nevek ők: én korábban csak Danny Boy-ról és Butch Cassidy-ről (mint régi motorosokról), valamint Jane Handcock-ról és Jenn Em-ről hallottam, de róluk már korábbi Snoop kiadványok kapcsán. Egyedül a Christmas on Death Row című számban van nagyobb mennyiségű rap, amit a Death Row All Stars ad elő benne a Dogg Pound-dal és az Eastsidaz-al (és persze magával Snoop-pal). King George "Unbelievable" című számában reppelget még minimálisan Snoop. Van viszont egy mariachi szám a lemezen Julian Torres jóvoltából! :o Vele nem tudom, mire gondolt Snoop, nagyon kilóg a sorból. Noha lehet, hogy jó a maga a műfajában, ezt nem tudom megítélni.
Összességében igényes R&B számok követik egymást a lemezen, én élveztem, de kb. mind ugyanolyan, összemosódnak, ezért nem is fognak mély nyomot hagyni. Talán Philosophy "You Don't Even Know Me" című száma és Danny Boy "Special Kind of Fool" című száma emelkedett ki kicsit, azok kevésbé követték ugyanazt a sablont, mint a többi. Talán nem véletlen, hogy mindkettőnek Soopafly a producere. És persze a Christmas on Death Row is jó, valamint Butch Cassidy-nek az édesanyját gyászoló "Finally Free" című száma (feat. Lena Irving & Lisa Carmichael) ütött még el kicsit a többitől, bár az kevésbé tetszett. Talán nem véletlen, hogy utóbbi kettőnek pedig egyaránt Dae One a producere.

Összességében tehát kellemes anyag volt egyszer meghallgatni, de ilyen névtelen és mérsékelten ismert R&B előadókkal nehéz lesz Snoop-nak világhírre vinnie ezt az új Death Row Records-t.

2025.01.11. 22:57

Kokane - Attack You With This Game ft. Kurupt [Official Music Video]

https://www.youtube.com/watch?v=xdsEwsw5-Zo

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2025.02.01. 18:18

doggfather írta:
Kokane - Attack You With This Game ft. Kurupt [Official Music Video]

https://www.youtube.com/watch?v=xdsEwsw5-Zo

Köszi, nagyon kellemes westcoast nóta!

2025.02.02. 18:19

Jenn Em - I'm Ready (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=zBRJbHem_h4

A Death Row Revue compilation-ről. Nem tudom, szándékosan forgattak-e ködös időben Venice Beach-en, de így nem olyan feelinges, mint napsütésben. :)

2025.02.13. 21:48

Snoop Dogg: Noochie’s Live From The Front Porch
https://www.youtube.com/watch?v=MaHhFH3dCiU

45 perces Snoop koncert élő zenekarral. Ami alapvetően jó, de mégis zavar kicsit, amikor határozottan máshogy szólnak a zenék, mint a stúdiófelvételen, és itt ez a helyzet.

2025.03.04. 22:26

ezek a front porch fellépések, videók sztem mindig jók!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2025.03.05. 10:24

doggfather írta:
ezek a front porch fellépések, videók sztem mindig jók!

Én nem ismertem eddig ezt a Front Porch-ot. Nekem is tetszett egyébként, jó szinergia volt a zenekar és Snoop között, érezhetően élvezték kölcsönösen. Csak vannak olyan koncertzenekarok, akik közelebb tudnak kerülni a stúdiófelvétel hangzásához. Én azt jobban szeretem, de itt lehet, hogy a cél is volt, hogy kicsit más legyen.

2025.03.05. 22:57

Új Snoop feat:

ERNEST - Gettin' Gone (feat. Snoop Dogg) (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=3RYxP9W-V7U

Country szám, nekem bőven elég volt egyszer meghallgatni...

2025.04.10. 20:41

Yodaragorn írta:
Új Snoop feat:

ERNEST - Gettin' Gone (feat. Snoop Dogg) (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=3RYxP9W-V7U

Country szám, nekem bőven elég volt egyszer meghallgatni...

Ez most nekem se adja.. Egy fos lett :)

Egyik kedvenc Daz albumom a Retaliation, Revenge and Get Back.. Elvileg jön a második része nyáron, remélem nem lesz csalódás:

Kép

Kidobott nemrég a yt egy Snoop vidit ami 5éve készült. Azelőtt nem halottam ezt a "feldolgozást" tőle, viszont simán megcsinálhatta volna ezt teljes verzióba mert nem rossz!!

ESPN “Rapper’s Delight” Remix | Snoop Dogg

https://youtu.be/ktlTF5h_qK4?feature=shared

2025.04.10. 21:14

Dogg-Pound írta:
Kidobott nemrég a yt egy Snoop vidit ami 5éve készült. Azelőtt nem halottam ezt a "feldolgozást" tőle, viszont simán megcsinálhatta volna ezt teljes verzióba mert nem rossz!!

ESPN “Rapper’s Delight” Remix | Snoop Dogg

https://youtu.be/ktlTF5h_qK4?feature=shared

Köszi, ezt én se vágtam eddig. :)

2025.04.11. 20:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2373 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159  Következő