Szerző |
Üzenet |
dub7
Adminisztrátor
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: dub7 írta: Soha ne gondold, hogy nincs már lejjebb... Dopeman a magyar hip-hop legszánalmasabb jelensége. Eszemben sincs vitatkozni ezzel a kijelentéssel, de ez a video még tőle is trollkodás, nem? Legalábbis én egyértelműen akként értelmeztem, mert ennyire hülye se ő, se a kormány nem lehet. A "Magyar Nemzeti Hip-Hopot" egy paródia volt a Belga részéről, ilyen névvel nem lehet komoly alapítványt csinálni.  Nála már nehéz megítélni, mert amit komolyan gondol, az is vicc kategória.
|
2025.01.18. 09:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://youtu.be/f2iQfEcO39AMajka - csurran cseppen erdekes az egesz
|
2025.01.18. 09:44 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
doggfather írta: Dogg-Pound írta: Valaki megy innen a koncertre? én még most sem tudom, hogy őszinte legyek. nekem sose volt eltartott kisujjam, az első 3 lemezük (főleg a jégre teszlek) hatalmas kedvenc volt, a shut em down mellett a második/első cd amit megvettem, de valahogy elmentünk egymás mellett. nem az, hogy szarok lettek volna, de valahogy kinőttem őket a gyilkosság rt után. a greatst shit cd még megvan (addig az összes), de utána nem is hallgattam őket, nemhogy vegyem. Olyan öreg még nem vagyok, hogy akkora legyen a nosztalgia a gimis évek után, hogy automatikus legyen, hogy menni kell. De az interjúk amiket eddig láttam (telex, ricscast) azok tetszettek, szóval még lehet, hogy 17-én ha lesz ticketswap valami jó áron, jó helyen akkor elmegyek. Annyira nem tudtam, hogy mit akarok, hogy tegnap este 18kor még se jegyem, se kedvem. Apám, anyám mondta, hogy egyszer 30 évesek, a nejem meg, hogy menjünk na, így mentünk el. Úgy értünk oda, hogy 20.20 éppen elköszönt essem/curtis... 20.30kor pontosan kezdtek...  Kifelé jövet egy fiatalember fogalmazta meg tökéletesen: "A katarzis elmaradt, de ha kimaradt volna bántam volna!" Hazafelé arról beszélgettünk a nejemmel, hogy profi és nagyon jó buli volt, fénnyel, füsttel, sok vendéggel, köztük nem egy zsivánnyal (mindjárt), és tömény 2 órával. Tényleg meg kellett nézni, az aréna teltház se semmi (többen voltak, mint a második 50 centen!), ugyanakkor mind a közönség 30-tól felfelé, bőven 50+osokkal, és többségben a 40 fölöttiek, mind a zenekar megöregedett mostanra és ez azért látszik is. (sámson, meg big daddy nagyon szarul néznek ki, de olyan súlyos betegségen túl lévően szarul). És itt egy kis kitérő, mert 2 órán keresztül úsztunk a tesztoszteronban valószínűleg ezért nem volt katarzis... Ugye Zolee sose volt ríl... De miért? Első perctől fogva elmondta, hogy a gengszterkedés egy szerep, ő, ők elsősorban zenészek. Ettől ne lennének rílek, lófaszt, Cube főiskolás volt mikor kijött comptonból. Ice-T ex katona aki színészkedni kezdett és rögtön rendőrt játszott. Azért volt a hate és nem rílség, mert Zolee mielőtt elkezdett rappel bohóckodni már rocksztár volt. És csajozott. Mi akik hallgattuk, igen, a sok AC táboros is hallgatta, még ott tartottunk a fejlődésben, hogy a lányok már nem tetvesek, de megszólítani még nem ertünk egyet se. Zolee meg arról szövegelt, hogy ötösével csinálják meg őket a branccsal és ez nem túlzás volt, tényleg így éltek a sex action-nel. Ez egyrészt menő volt, meg vagány 30 évvel ezelőtt, de mikor tol 60 évesen egy ilyen szöveget, majd felhívja a tizen/huszonéves lányát gitározni a néhány jó dologba ott azért picit átformálja, zárójelezi a korai zenéket. És a közönség ugyanez. Azóta, hogy 30 éve ezek a dumán hű, meg ha voltak mostanra mindneki látott már nőt meztelenül már nem olyan nagy dolog ilyenről nyíltan sem szövegelni. De ez csak zárójeles rész, talán egy magyarázat arra miért maradt el a katarzis. Mert a buli alapján meg kellett volna, hogylegyen, mert odatették magukat. A két óra gerince, olyan 70-75 százaléka az első 10 évük lemezei volt, az igazi sikerkorszak, a maradék oldskool lemez meg némi bohóc, de volt olyan album amiről semmit sem játszottak. És a közönségen is látszott, hallattszott, hogy a régi zenékért jöttek, volt amit szó szerint üvöltöttek, volt amit csendben hallgattak. A másodrapperek jöttekmentek, Lory, Dope, Siska is tudták, hogy miért is zolee és a kartel a banda neve és itt, tegnap este senki sem másodrapper, hanem mindenki side, meg hype man volt csak. Ők jöttek mentek a szinpadon fel, se le ahogy az ő részük volt, mikor olyan szám jött amibe nem szerepeltek ott se voltak. Steve kövér, és pont olyan halott mikrofon volt, mint mindig is, az se biztos, hogy be volt kapcsolva ami nála volt mikrofon. Zolee-t ünnepeltük. Az oldskoolos számokkal azonban kiderült, hogy siskával jött egy tényleg szöveget írni és előadni tudó rapper végre a bandába. Nem egy sokszor kiforduló beborult, mint lory, nem egy csak amcsit magyarítani tudó, de sose egy saját ötlettel elő nem álló dope, nem egy szövegírásilag, vagy rappelésileg totálisan amatőr, mint Laca. Az őáltala írt szövegek tényleg meg vannak írva, azokat elő lehet adni. A vendégek... Megnyitni Harsányi Levente nyitotta meg. Szasza is meg van öregedve rendesen. Csőre Gábor és Janklovics Péter elszavalták (!) a ki a fasza gyereket, ez hatalmas volt, nagyon zsivány hallani versben, szavalva úgy, hogy bizonyos sorokat a fullház aréna is üvölt! A zenék jók voltak, bár volt aminek a zenekari átirata nem az igazi, kellettek volna Pircsi szintipop szarai. Blow feld vagy a szerb határ felé a szövegekig nem is voltak felismerhetőek. Ennyi volt röviden. Ha lesz ebből 30 éves turné elmegyek szerintem legalább egyszer. Ha lesz ebből live dvd/cd azt tuti megveszem.
|
2025.01.18. 12:42 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Én is ott voltam  Nehezen de tudtunk szerezni kiemelt állóhelyre jegyet... A koncert előtt pár nappal Zolee oldalán láttam hogy megnyitottak még két ülő szektort, meg korlátozott állóhelyre lehetett még kapni jegyet, de szerintem egy óra alatt el is kapkodták őket.. 19:00-kor pontban kezdődött DJ Gerryson aki szinte csak gengszter rapet játszott.. 2Pac, Eazy, Ice-T, stb.. Jó kis szettet nyomot! 20:00- Curtis és Essemm: Jó választás volt hogy ők voltak az "előzenekar", együtt léptek a színpadra, lement a Feldobott Érme, Újpest a Negyedem, Bűnbe Esnék, Pezsgő Kaviár Kurvák, Kevesek Vagytok, Magam Miatt, Füttyős.. Jó hangulatot csináltak, de úgy vettem észre hogy Essemm-et jobban bírta a közönség!! Ekkor még nem volt teltház.. Aztán jöttek Zoliék: doggfather ezt a részét nagyon jól megfogalmazta!! A látvány, fűstgép, tűz, táncos csajok, kivetítőn amiket leadtak, mind 10/10-es volt!! Látszott hogy felkészült a Kartel erre a koncertre.. Nem hibáztak (legalábbis én nem halottam) és itt a Fekete Vonat Aréna koncertje jutott eszembe.. Azon is szívesen ott lettem volna, de az egész koncert tele volt hibákkal.. Én amit itt "hibának" neveznék max annyi hogy mikor elkezdődőt egy-egy szám, hirtelen nem tudtad felismerni, csak akkor mikor elkezdtek rapelni!! Zoli: Végig tolta és piázta az egész koncertet, nem látszott rajta hogy fáradna..Mikor egy bozótvágóval (machete) hadonászott, mellényben rajta amire "bombák" voltak erősítve komolyan nézet ki Dopeman: Én egyszer láttam élőben amikor az Arénába Snoop lépet fel!! Ő meg az öccse volt az előzenekar.. Na az nagyon gáz volt. Most viszont hozta szerintem a régi formáját, ő is többször öltözött át.. Mindegyik ruha szettje a 90-es évekhez volt köthető.. Fehér kalap, vagy ép kigombolt ing, vagy fehér atléta.. Indul a Menettel kezdték.. Lory: Nagyon tehetséges a mai napig, de amikor olyan számot adtak elő amibe Lory káromkodik, azt a káromkodást más vette át, vagy Dope, vagy Siska, aztán lökte tovább a saját részét, de volt olyan is mikor a káromkodás helyett más szöveget nyomott. Én nekem kevés volt Lory része, nyomhatta volna több számban is.. Persze az is jogos hogy miután kiszállt a Kartelből, Dope aztán Siska vette át a helyét!! Így ha minden régi számban amiben közreműködött Lory, részt vett volna benne, Dope meg Siska nem kellettek volna nagyon. Big Daddy: Valóban szarul néz ki, volt valami az epéjével.. Sok pia meg a fűszeres kaják, ezért kórházban is volt elég sok időt, ezért is van lefogyva.. Viszont a színpadon odatette magát, csak a kinézete változott.. Oj Sámson: Na vele nem tudom hogy mi történhetett.. Betegség vagy a sok fű, passz, de jól le van fogyva ő is.. Steve: Kb annyit nyomott mint a Kartel lemezeken amikor még benne volt.. "semmit".. Halott Mikrofon volt a színpadon is  Amikor meg megszólalt akkor a Zoli nevetve nézte Siska: Látszott hogy ő a legfiatalabb a kartelbe.. Végig pörögte az egészett!! Jó választás volt bevenni a csapatba, és már mondhatni hogy illik is bele!! Végén mikor lementek a színpadról és vissza tapsolták őket, akkor Siska felment, és annyit mondott hogy a következő dalnál tiétek lesz a refrén: Ekkor jött a: Ha Lemegy a nap szám.. Kb az egész Aréna ordította.. Big Daddy és Zoli gyerekei szerintem egész tehetségesek.. Nem nagyon voltak zavarba, hiába teltház, rendesen játszottak mintha egy kis koncerten lettek volna.. Közönség: Semmi bajom a tinikkel, a fiatalokkal, de ez a koncert valóban 30, 40+os volt inkább, akik végig nyomták a kartel számokat.. Aktív volt a közönség nagyon, és látszott mindenkin hogy élvezték!!!! Volt egy "bolt" ahol Kartel pólókat, pulcsikat, bögrét, sapkákat, cd-ket lehetett kapni elég normális áron!! Volt még egy bolt ahol csak Big Daddy saját márkáját lehetett kapni.. Na ott azért húzósabb árak voltak!! Mindkét helyen hosszú sorok voltak.. Egyedül a mosdók nem jöttek be.. 5-perc volt mire bejutottál csak a helységbe, még 5-perc mire sorra kerültél.. 20-30- férfi tolongott egy közepes helyen, és volt aki már nem bírta és a csapba folyatta Összegezve: Picit féltem hogy olyasmi lesz mint a Fekete Vonat, de NEM!! Ez egy nagyon jó koncert volt, egy nagyon jó közönséggel!!! Ha lesz még ilyen, azon is ott szeretnék majd lenni!!
|
2025.01.18. 15:24 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
tuti nem lehetett egyszerű a lory szituáció...
egy ilyen bulira (szerintem) hónapokon keresztül próbálnak, aztán egyszercsak hetekkel ezelőtt benyögte, hogy mégis jönne. na amit szétdobtak (szöveg+gázsi is) az ezzel kuka, újratervezés.
Egyvalakit nem ismertem fel, shame on me.
ki volt az a kertésznadrágos, de félmeztelen csávó aki vagy 2 számon keresztül ugrált a háttérben?
|
2025.01.18. 21:24 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Soha ne gondold, hogy nincs már lejjebb... Dopeman a magyar hip-hop legszánalmasabb jelensége. Eszemben sincs vitatkozni ezzel a kijelentéssel, de ez a video még tőle is trollkodás, nem? Legalábbis én egyértelműen akként értelmeztem, mert ennyire hülye se ő, se a kormány nem lehet. A "Magyar Nemzeti Hip-Hopot" egy paródia volt a Belga részéről, ilyen névvel nem lehet komoly alapítványt csinálni.  Nála már nehéz megítélni, mert amit komolyan gondol, az is vicc kategória. Abszolút!  Zoli, MP írta: https://youtu.be/f2iQfEcO39A Majka - csurran cseppen
erdekes az egesz Valóban! Majkának volt már politikai témájú szám, pl. 2 éve a Molnár Tamással, de az olyan volt, hogy a kormány és az ellenzéki oldallal szemben is fogalmazott meg kritikákat. Ugye a TV2-n volt, Szijjártóval haverkodott, ezért nekem az volt a benyomásom, hogy próbálja előadni, hogy ő ilyen politikai feletti, a politika világával szemben általánosságban kritikus figura, de valójában inkább a kormányoldalnak előnyösek az ő megnyilvánulásai. Ezzel a képpel nagyon ellentétes ez az új dal. Hangsúlyozom, hogy ez számomra mindenképpen pozitív, hiszen Majka elkezdte az autonómia jeleit mutatni. És ugye időközben átmenet a TV2-től az ellenzékibb beállítottságú RTL-hez, ami szintén alátámasztja ezt a pálfordulást. Remélem, nem csak arról van szó, hogy az új munkaadója egy kormánykritikusabb attitűdöt vár el, ő pedig aszerint nyilvánul meg, amiért fizetnek. De egyelőre nincs okunk ezt gondolni. Az érem másik oldala, hogy azért ez a szöveg is még pont annyira nem direkt, hogy tudhassa azt mondani, hogy ez nem is Orbán Viktorról szól, hanem általában a korrupt politikusokról. Így aztán aki Orbánt szeretné belelátni, az beleláthatja, de aki nem, az meg mondhatja, hogy ez nem is az Orbán. Közben pedig Majka minden politikai oldalról bezsebelheti a lájkokat. Ezért lennék én óvatos, de hangsúlyozom ismét, hogy ilyen mértékben még sose ütött meg Majka kormánykritikus hangokat, és ezt minden egyéb körülménytől függetlenül jegyezzük meg. Talán okosabbak leszünk a mögöttes szándékokat illetően, ha majd meglátjuk, hogyan fog viszonyulni a kormánypárti média ezek után Majkához. A Kartell koncertről pedig köszi szépen a beszámolót mindkettőtöknek! @dogg: Nagyon jól felvázolt, hogy milyen problémák merülnek fel, amikor idősebb előadók a fiatalkorukban írt szövegeiket adják alá. Hasonló a helyzet, amikor Lukács Laci énekli a Tankcsapda koncerteken, hogy "nem rak rendet" a szobájában.  Szerintem egyedül Újonc oldotta meg kifogástalanul a problémát: egyszerűen nem hajlandó előadni a régi szövegeit. Ezzel persze kénytelen volt feloszlani Akkezdet Phiai sokak (köztük én) nagy sajnálatára, de kétségtelen, hogy így nem kell kényelmetlen helyzetbe kerülnie azzal, hogy 40+-osan, komoly költőként azt reppeli a színpadon, hogy "már csak pár csepp házipálesz választja el attól, hogy a faszán a fanszőrt szőkére fesse".  @Dogg-Pound: az kissé röhejes, hogy Lory helyett mások mondták be a káromkodásokat...  Azok a szövegek nem azért voltak ellentétesek a keresztény értékrenddel, mert káromkodott bennük, hanem a tartalmuk miatt. Tehát ha annyira tartani szeretné magát ahhoz, hogy más ember lett, akkor nem az a megoldás, hogy kihagyja a káromkodásokat, hanem hogy nem adja elő azokat a szövegeket. Pajor Tamás se adott elő egy Neurotic számot se azóta, hogy megtért. 
|
2025.01.18. 21:36 |
|
 |
Zoli, MP
|
Dogg errol az ice cube diplomas nem gangszter dolog meg zoliek sem gangszterekrol az jutott eszembe, hogy 95-96-97 sot utana sem volt sok info Ice -rol vagy nem nagyon lehetett elerni, szoval amint tobb infot kaptunk ugy formalodott at sztem az UG viszonya is Zoleekhoz.Meg Zoli is vallalta h igen lopas, igen forditas
Kb mint a Wu tang romantikaja, semmit infonk nem volt aztan , ment a pletyka h 9 mc baratok es milyen durva kozben kiderult h RZA ugy valasztotta ki oket mint kozso a shyguyst es meg a enter fotozasra sem tudtak megjelenni es vmi statiszta ugrott be a cover-re
|
2025.01.19. 23:15 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Siska Finucsi: Remélem, nem nagyképűség, de kurva büszke vagyok a péntek este miatt! Nem magamra. A zenekaromra! A stábra, a managementre, a családra, barátokra és a közönségünkre. Annyira kibaszottul jól sült el. Igy utólag visszanézve, kielemezve, persze én is látok, hallok 1-2 hibát, de baszd meg, ez egy 30 éves sokszor leírt és hánytatott sorsú banda, akiket nem játszik se tévé, se rádio. És ez a zenekar egy több mint 2 órás koncerten végig lázban tartott és szórakoztatott 12 000 embert! Én kibaszott hálás és boldog vagyok! Anno a legjobb barátaim kinevettek amikor azt mondtam, hogy rapper leszek. (Máig a fülemben cseng: Siska! Te sosem leszel rapper!) '95-ben a középiskolából hazaérve, ledobtam a táskám, bekapcsoltam a tévét és emlékszem, hogy először láttam a Ganxsta Zolee és a Kartel - Boom a fejbe címü videóját. Most meg egy tömött Arénában Lory B megosztotta velem ennek a dalnak a versszakát. Dopeman-nel, Steve-vel, Sámsonnal és Big Daddy-vel osztoztam a színpadon, mert a Ganxsta Zolee bizott a tehetségemben amikor felkért, hogy hivatalosan is legyek az ország legmenőbb bandája, a Kartel tagja. A zenekarunk alázatos és vérprofi. Takács Vilkó, Kovács Dávid és Potesz Balázs nálam a legjobbak a szakmában. Annyira boldog vagyok, hogy az elmondhatatlan. És tudod mit, most hogy ezt leírtam és visszaolvastam, nem leszek álszerény: kibaszott büszke vagyok magamra is!! Boldog 30. születésnapot Kartel!  Tele van a net most velük nagyon, és mindenhol csak pozitívat írnak róluk: Mindenki térdre, Döglégy a legnagyobb! https://www.musicbackstage.hu/hu/koncert/2025/01/19/mindenki-terdre-doglegy-a-legnagyobbBrutál nagyot robbantottak Ganxstáék az Arénában: https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/ganxsta-zolee-es-a-kartell-koncert-jubileum/1098t9ddoggfather írta: Egyvalakit nem ismertem fel, shame on me.
ki volt az a kertésznadrágos, de félmeztelen csávó aki vagy 2 számon keresztül ugrált a háttérben? Na őt én se vágom de amikor megláttam, egyből Lory jutott eszembe.. Az volt ilyen forma 95-96-körül  de szerintem megmondják a többiek, mert valami tehetségkutatót is nyert, ő az: https://vm.tiktok.com/ZNeEdWotD/
|
2025.01.20. 00:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Dogg-Pound írta: doggfather írta: Egyvalakit nem ismertem fel, shame on me.
ki volt az a kertésznadrágos, de félmeztelen csávó aki vagy 2 számon keresztül ugrált a háttérben? Na őt én se vágom de amikor megláttam, egyből Lory jutott eszembe.. Az volt ilyen forma 95-96-körül  de szerintem megmondják a többiek, mert valami tehetségkutatót is nyert, ő az: https://vm.tiktok.com/ZNeEdWotD/Ő Lekvárherceg: ő nyerte most november/december környékén a Budapest Open Mic tehetségkutatót, amit én követtem végig YouTube-on, és teljes joggal nyerte meg! Nem ő volt a legkorszerűbb a versenyzők között, de egyértelműen neki volt a legegyedibb stílusa, benne van a legtöbb potenciál. Ganxsta Zolee volt a mentora a verseny alatt, nyilván így került a koncertre.
|
2025.01.20. 19:12 |
|
 |
doggfather
|
köszi, így már világos!
Akkora party volt, hogy augusztusban budapest park újrázás!
|
2025.01.20. 21:14 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2025.01.21. 16:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi! Ez is hasonlóan óriási, mint a 4 ütem Eminem verzióban! 
|
2025.01.21. 21:24 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=SZO3mctf1zski a fasza gyerek amugy ebben disseli az egesz magyar UG-t a bassza meg a dzsenesz resz meg itt vannak korrekt infok https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-ke ... u-szamabanaz ODB-s resz meg en ugy tudom ODB felhergelte a nezoket h futyuljek ki Zoliekat mert elvileg elozenak volt vmilyen okbol kifolyolag kozos kep. https://www.instagram.com/zanazoltan/p/BbH-RXGHVKu/
|
2025.01.22. 11:21 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi! A gyakori kérdéseken azt írja valaki, hogy a Kartell volt az előzenekar Bécsben ODB előtt, de Dzsenesz kiment, valahogy tudott beszélni ODB-vel, elmondta neki, hogy mi a gáz a Zoliékkal, erre föl ODB ellenük hergelt a színpadon. Persze én ezzel full nem vagyok képben, azt se tudtam eddig, ki az a Dzsenesz... (Azt hittem, a Trogaz egyik tagja, de az Dzsénosz.  )
|
2025.01.22. 21:08 |
|
 |
doggfather
|
|
2025.01.22. 22:44 |
|
 |
|