Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 14:29

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
durva lenne ha begyurozodne az UG-ba a penzert feat

Eckü és a Hősök az UG? Jelenleg szerintem nem (bár talán jobban, mint 8 éve). Ezért voltam bizonytalan, hogy vajon kér-e pénzt.
Mondjuk ez a Son Szabi feat tényleg eléggé UG nóta, szóval ezért engem is meglepne. Az viszont nem lepne meg, ha mondjuk a Maradjatok gyerekek! feat-ért kapott volna a Kelemen Kabátban-tól.

Apropó:

HŐSÖK - Korsó a kútra (közr. FRANKO) 2025 | Official Music Video
https://www.youtube.com/watch?v=2MH2BPkq_aA

Itt az attitűd UG, a zene nem.
Felbátorodtak ők is a politikai klíma változásán. :) Persze Eckü pár éve még köztévés szórakoztató műsorokban szerepelt...

2025.04.04. 21:24

Yodaragorn írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Eckü és a Hősök az UG? Jelenleg szerintem nem (bár talán jobban, mint 8 éve). Ezért voltam bizonytalan, hogy vajon kér-e pénzt.
Mondjuk ez a Son Szabi feat tényleg eléggé UG nóta, szóval ezért engem is meglepne. Az viszont nem lepne meg, ha mondjuk a Maradjatok gyerekek! feat-ért kapott volna a Kelemen Kabátban-tól.

Apropó:

Felbátorodtak ők is a politikai klíma változásán. :) Persze Eckü pár éve még köztévés szórakoztató műsorokban szerepelt...

nekem a zene is bejon. ug-s
franko tetszik :D

2025.04.04. 22:58

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Apropó:

nekem a zene is bejon. ug-s
franko tetszik :D

Nekem olyan újvonalas lüktetése van a zenének, de amúgy abszolút reppes a feeling. Franko valóban frankó. :D Egyedül a Bayer Zsolt-os sort érzem durvának Eckütől: ha ugyanolyan stílusban szól be neki, mint ő szokott kb. mindenkinek, aki nem ért egyet a kormánypárti állásponttal, akkor semmivel se lesz különb tőle.

Meghallgattam amúgy ma a teljes EP-t:

Hősök - Kazi

Nagyon kellemes meglepetés nekem ez az anyag! Szoktam kritikával illetni a Hősöket: én mindig is túlértékeltnek tartottam őket azzal együtt, hogy vannak számaik, amiket bírok. Amikor elmentek populárisabb irányba, akkor pedig nem tudtak olyan minőséget produkálni, mint pl. a Punnany vagy a Wellhello.
Most viszont gyakorlatilag visszatértek a hip-hop gyökereikhez, és nagyon jól áll nekik! A 2000-es évekbeli Hősök szellemiség köszön vissza egy egészségesen modernizált köntösben: jó egyensúlyt találtak az UG hip-hop gyökerek és a korszerű hangzás között. Kíváncsi lennék, hogy mi motiválta ezt a fordulatot. Lehet, hogy rájöttek, hogy a popos vonallal nem tudtak akkora sikereket elérni, mint a hazai poprap királyai, ezért úgy voltak vele, hogy akkor csináljuk, ami szívből jön? Lehet, hogy látják, hogy a Pogány Induló boombappel is meg tudja tölteni az Arénát, ezért rájöttek, hogy nem is kell annyira populárisnak lenni? Lehet, hogy mindkettejük megcsinálta a megélhetését polgári melóból, ezért kisebb rajtuk a nyomás, hogy jól eladható zenét csináljanak? Lehet, hogy mindezek együtt? Nem tudom, de a végeredménynek nagyon örülök!
Az biztos, hogy a 2013-as Hősök lemez óta (aminek a címe már nem jut eszembe, de az volt az utolsó, amin még rajta volt Brash) nem volt ennyire erősen hip-hop anyaguk. Sőt, még az is lehet, hogy ez még annál is reppesebb. A Kazi címet viszont nem teljes értem: abból a szempont oké, hogy tényleg valamennyire visszatérnek a régi stílusukhoz, de azért old schoolnak nem mondanám a zenéket, a Kazi cím pedig azt sugallja, mintha azok lennének.

Produceri oldalról Joeker 3 zenét jegyez a 8-ból, de ezek közül az egyik csak az intro, ami full instrumentális. Ő hozza a jó kis boombapet, de azért frissnek hatnak a zenéi, nincs olyan érzése az embernek, hogy a 15-20 évvel ezelőtti önmagát ismétli. Az akkori Joeker zenékre jellemző franciás beütésnek nyoma sincs. Aztán 3 zenét csinált valami Meed Studio by Csorbics Máté, akiről most hallok először, de sokat köszönhetnek neki a srácok, szerintem ő alapozta meg leginkább az EP hangzásvilágát. Az övé a Korsó a kútra zenéje, ami jól reprezentálja a, milyen zenéket csinál: nyers, reppes, de modern, újvonalasba hajló ütemekkel. Egy zenéje van Bunkómennek (rá még visszatérek) és egy Diaz-nak. Utóbbiról már zengtem ódákat külön az Ismersz rég című szám kapcsán: sokévnyi Wellhello pop után Diaz újra csinált egy hip-hop alapot, ami emlékeztet a 2014 előtti zenéire. Persze ez is populárisabb hip-hop, de nem pop, és én imádtam az ilyen zenéket tőle.

A rapek terén Menthát és Ecküt továbbra is technikailag közepes MC-knek tartom, az egyedi flowjuk legalább változatlanul megvan. Főleg Mentha flowját bírom, Ecküé inkább idegesít. Amiben viszont nagyot fejlődtek, az a tartalom! Megkockáztatom azt is, hogy tartalmi szempontból a valaha volt legerősebb Hősök szövegeket hallhatjuk ezen az EP-n. A szövegek egy része a magyarországi közállapotok tarthatatlanságára hívja fel a figyelmet (nem feltétlenül csak politikai értelemben, mint a Korsó a kútra), másik részük pedig érett, 40-es éveikben járó férfiak élettapasztalatainak megosztásáról szól, és nem csak közhelyes megmondásokra kell itt gondolni, hanem sokszor érezhetően mély mentális-pszichológiai munka tanulságaira. Különösen tetszik ezekben, hogy nem irrealisztikusan pozitívak, mint a poprap számok szövegei közül sok (persze ez az egész EP nem is poprap), hanem egyértelműen rámutatnak az élettel való megküzdés nehézségeire. Mégsem válnak depresszívvé, hanem azt hangsúlyozzák, hogy érdemes ezt a küzdelmet végigcsinálni, és tanácsokat is adnak, amelyekre építve gazdagodhat a hallgató a küzdelemből.
Ez a fajta érettség a 40 évesnél fiatalabb Hősökben még nem volt meg, és ezzel most egyértelműen nőttek a szememben - MC-ként is.

Nagyon jók a featek is, és nem csak Franko. Az Ismersz rég-ben magához képest még a Tibbah is egész jó, persze csak magához, de Deego refrénjéért szokás szerint oda vagyok. A Blokkok című számban Tkyd működik közre egy kreatív szöveggel. A Mit tennél?-t feldobja CéAnne éneke.
De a legesleginkább Bunkómen és Gyöker featjét emelném ki a Teafilterek című számból! Aki esetleg nem ismeri őket: a Budapest Open Mic tehetségkutatóban tűntek fel, két fiatal srác, talán még 20 évesek sincsenek, de kőkemény boombapet tolnak bőgyatyában, full capben, egy az egyben hozzák a régi magyar UG attitűdöt. Anakronisztikusan is hatnak kicsit, hogy 2025-ben fiatalok, mégis mintha egy-egy 2005-ös fiatal bújt volna a testükbe. :) Ennek megfelelően egy igazi kő-boombap alapra (amit Bunkómen csinált) reppelnek a Hősökkel elvárások nélkül, ami épp jön belőlük, a legszebb UG hagyományok szerint. Ja, és majdnem elfelejtettem, hogy veszprémiek! Tehát a veszprémi hip-hop két generációja egyesült ebben a trekkben, nagyon szép a Hősöktől, hogy megadták a lehetőséget ezeknek a fiataloknak.

A legjobb szám nekem az Ismersz rég: a Diaz alap, a Deego refrén és az érett szöveg miatt, de amúgy ez a legpopulárisabb a lemezen, pedig még ezt se nevezném poprapnek. De kiemelendő még előbb már ecsetelt Teafilterek (feat. Bunkómen és Gyökér), a Blokkok (feat. Tkyd), amiben a régi külföldi hip-hop inspirációk előtt tisztelegnek, tovább a szöveg miatt a Korsó a kútra (feat. Franko) és a Mit tennél? (feat. CéAnne). Előbbi a közéleti jellegű szövegek közül a legerősebb, utóbbi pedig a befelé fordulós, pszichologizálós szöveg közül.

Remélem, hogy nem lesz az év magyar lemeze, születtek azért ennél jobbak az elmúlt években is. De az biztos, hogy számba kell majd venni az év legjobbjai között, és tőlem nagy szó, hogy ilyet mondok egy Hősök kiadványra.

@Zoli: ezt mindenképp hallgasd meg, szerintem neked tetszeni fog! Az Ismersz rég nem reprezentatív az EP-re nézve, a Korsó a kútra inkább az, de még annél is reppesebb, annáli s UG-bb számok vannak rajta. A Teafilterek és a Blokkok különösen tetszeni fog, én úgy tippelem.

2025.04.05. 21:24

Kalo Bone X Vzs - Forgalom |Official music|

https://youtu.be/Y7DYsq_aDKI?feature=shared

Kalo része kb 3 régi számból van összevágva, de így se rossz

Essemm - Nem akarok (ft. Nuevo) (Official Visualizer)

https://youtu.be/6tK2Tkl8750?si=zzD3sxYPLMDTpYwS

2025.04.06. 20:30

Dogg-Pound írta:
Kalo Bone X Vzs - Forgalom |Official music|

https://youtu.be/Y7DYsq_aDKI?feature=shared

Kalo része kb 3 régi számból van összevágva, de így se rossz

Essemm - Nem akarok (ft. Nuevo) (Official Visualizer)

https://youtu.be/6tK2Tkl8750?si=zzD3sxYPLMDTpYwS

Köszi, az Essemm baromi jó már megint! Különleges ütemet pakolt alá D26. A scratch a végén pedig óriási pluszpont! Eleve ritkán hallani manapság scratchet bármilyen rapszámban, de ha valamiben mégis, az valami nagyon klasszik boombap szokott lenni. Ez viszont nem az! Itt egy újvonalas ütemre került rá a scratch, így sokkal különlegesebb. Nem is értem, miért nem használnak több scratchet trap és drill előadók, tök jól lehet ezekre is scratchelni.

A Kalo se rossz, de az nem ennyire extra.

Más:

BUDASIDE CLIQUE - BUDASIDE CHICKS (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=yGD2ijgIdIM

Na, ezzel most tényleg sikerült elkapni valami tipikusat a budai életérzésből, konkrétan a nagyzoló budai csajokat. :) A zene is nagyon jó kis westcoastos.

2025.04.06. 21:26

Bigmek - Gettó Monopoly [Videóklip]
https://www.youtube.com/watch?v=lAO8hg-uVsk

Zene: Meed studio by Csorbics Máté. Ő csinált az új Hősök EP-re is három zenét. Ügyes, van stílusa. És Bigmek is frankón tekeri a szójátékok, talán még magához képest is különösen jól.

Gerinc - Főnix [Videóklip]
https://www.youtube.com/watch?v=7JDacq6QRcs

Gerincről pedig jó rég hallottam, és most is egyedül jött vissza, nem az Illusion-nel. Úgy tűnik, a Káva óta divat lett Főnix címmel csinálni visszatérő trackeket. :) (Mondjuk a Kávának sajnos az lett egyben az utolsó száma is.)

2025.04.08. 22:08

https://youtu.be/3QlDpOYW3MU?si=bPBesHzrqy6GzOyK
Szójátékok bűvkörében ft. 6363 (Gege) | Arany-köpés

2025.04.09. 19:53

Zoli, MP írta:
https://youtu.be/3QlDpOYW3MU?si=bPBesHzrqy6GzOyK
Szójátékok bűvkörében ft. 6363 (Gege) | Arany-köpés

Akartam én is linkelni! Ott voltam személyesen a helyszínen, a végén volt kérdés/hozzászólás blokk, amiben hozzá is szóltam, de úgy látom, az már nem került be a YouTube videóba.

A Rapülőket vettem amúgy kicsit védelmembe, de erről vitatkoztunk már itt a fórumon is. Szerintem azért tűnt fel ennyire rossz színben a Rapülők ebben a műsorban, mert túlzottan magas lécet akartak velük megugratni. A másik négy szám, amiről szó volt, más ligában játszik, a magyar dalszövegírás legeslegmagasabb szintjeit képviselik. És ami legfontosabb: underground alapállásból induló, a Pajor kivételével egyértelműen hip-hop produkciókról van szó. Ezzel szemben a Rapülők nem egy hip-hop produkció, bármennyire is megtévesztő, hogy benne a nevükben a "rap" szó, meg egyébként reppel is a dalokban a Geszti. De mind a zeneisége, mind az előadói attitűd, mind az általános feeling ugyanannyira pop, mint a mai poprap produkcióknál (pl. Halott Pénz, Wellhello).
És mivel a popligában játszott a Rapülők, szerintem úgy fair, ha a többi popprodukcióhoz viszonyítjuk. Azok között pedig szerintem kifejezetten erős. Gondoljunk bele, milyen magyar popelőadók voltak az 1990-es években a Rapülőkön kívül: UFO, Emergency House, a Kozsó-féle csapatok, Baby Sisters, stb... Ezekhez képest felüdülés volt a rádióban egy Rapülők számot hallani, és kifejezetten az volt a benyomása az embernek, hogy végre van valaki a hazai popszakmában, akinek van kreativitása a szövegíráshoz.
Nyilván sehol sincsenek a Rapülők szövegek a minőségi hip-hop számok szövegeihez képest, de hány olyan popelőadó van, aki olyan szintű szövegeket ad elő, mint a hip-hop előadók?

Remélem, ezzel már kedvet csináltam a műsor megtekintéséhez, de azért még beírom, hogy melyik dalok szövegeit elemezték:
- Rapülők: Túr dö Flanc
- Pajor Tamás: Szeretem Pestet
- Akkezdet Phiai - Völgyeim és utaim
- 6363 - Fonál
- Mikee Mykanic - Tűz van

Utóbbi egyébként az én javaslatomra került be a műsorba. :)

Ja, és jó volt látni egy mini Rímbiózis reuniont Artone-nal és Gegével a színpadon. Sőt, a közönség soraiban ott volt még LoT is! Artone-nal és LoT-tal mindig szoktam dumálni a műsor után (ők ugye a Rédai testvérek), de most volt szerencsém Gegével is váltani néhány szót, tök jófej, közvetlen volt.

2025.04.09. 21:45

Shogun - Húszévesen [Lyric Video]
https://www.youtube.com/watch?v=W1Ba5IhDfsA

Gerinek továbbra se kéne énekelni, de amúgy fasza track. Főleg az alap kiemelkedő megint Geritől.

2025.04.11. 20:49

Pogány Induló 2025 04 12

Tegnap megvolt életem első koncertje amint a fofellepo magyar előadó volt! :D

Sima, gyors bejutas az ulohellyel rendelkezőknek (az allohelyesek panaszkodtak hogy nagyon lassú volt a beengedes, sokan 8utan értek be - lehet ezért is kezdett Pogi fél 9kor a meghirdetett 8ora helyett)

Semmi elofellepo nem volt (ez mondjuk furcsa) csak egy DJ játszott 2oran át, ami a pozitívum volt hogy talán ő élvezte, mindenki unottan nézte ahogy játszott..

Fél 9kor kezdett tehát Pogány, kereken másfél órát játszott, az összes híres számát eloadva, 3reszre osztotta a koncertet, közben kisfilmeket vetítve, míg megpihent.
Energikus volt (a feléig kB) utána látszott hogy nagyon elfáradt, talán sok volt neki egy ekkora koncert, nem bírta szuflaval a végére.
A színpadon fellepett még Ekhoe és természetesen a Parno Graszt is.
Ami a legfurcsabb volt, az a vége, a visszatapsra se jött vissza Marci, de érezni lehetett hogy nem fog 2oran keresztül tartani.
Mostanában a magyar politikusok szoktak szamhaboruzni hogy melyik párt melyik rendezvenyen mennyien vannak, en is beszallok! :D
12500 a Budapest Sportarena telt ház. Én egy 10000-re saccolnek.
Mindent ossszevetve nem bántam meg hogy elmentem, nekem megerte a 14ezer forintos jegyet.

2025.04.13. 08:22

rapguruz88 írta:
Pogány Induló 2025 04 12

Sima, gyors bejutas az ulohellyel rendelkezőknek (az allohelyesek panaszkodtak hogy nagyon lassú volt a beengedes, sokan 8utan értek be - lehet ezért is kezdett Pogi fél 9kor a meghirdetett 8ora helyett)

Semmi elofellepo nem volt (ez mondjuk furcsa) csak egy DJ játszott 2oran át, ami a pozitívum volt hogy talán ő élvezte, mindenki unottan nézte ahogy játszott..

Fél 9kor kezdett tehát Pogány, kereken másfél órát játszott, az összes híres számát eloadva, 3reszre osztotta a koncertet, közben kisfilmeket vetítve, míg megpihent.
Energikus volt (a feléig kB) utána látszott hogy nagyon elfáradt, talán sok volt neki egy ekkora koncert, nem bírta szuflaval a végére.
Ami a legfurcsabb volt, az a vége, a visszatapsra se jött vissza Marci, de érezni lehetett hogy nem fog 2oran keresztül tartani.
Mostanában a magyar politikusok szoktak szamhaboruzni hogy melyik párt melyik rendezvenyen mennyien vannak, en is beszallok! :D
Mindent ossszevetve nem bántam meg hogy elmentem, nekem megerte a 14ezer forintos jegyet.

az elo dj milyen zeneket tolt?

2025.04.13. 08:42

Zoli, MP írta:
rapguruz88 írta:
Pogány Induló 2025 04 12

az elo dj milyen zeneket tolt?

Régebbi zenék, de általam sosem hallottakat.. Nem pörgött fel tőle a közönség és a DJt láthatóan ez nem is zavarta.. Azon gondolkoztam hogy azért neki csak "dolga" rezonalni a közönséggel, ha ennyire nem hozzá lázba azok a cuccok amiket rak akkor valószínűleg nem a közönség a hibás.

Egyáltalán nem ismertem az előadókat, egy KRS-One nóta volt csak amit hallottam, a vége felé már annyira untatott hogy az elkepeszto...

2025.04.13. 12:08

rapguruz88 írta:
Pogány Induló 2025 04 12

Köszi a beszámolót!! (felkészültem rá hogy egy kisebb regényt írsz majd róla, de ez most rövidre sikerült..Pedig olvasgattam volna)
Tiktok tele van a koncertről készült videókkal, és egy picit sajnálom is hogy nem mentem...
Bár a pogózást nem értettem soha egy rap koncerten, meg biztos ki is kiszültem volna ha ott állok és elkezd a tömeg pogózni :) de ilyen fiatalon egy ilyen koncertet lenyomni...Csak gratulálni tudok neki!!

itt is van egy kisebb beszámoló képekkel:

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/pogany-indulo-papp-laszlo-arena-koncert/dkfh8gg?os_ps=1

2025.04.13. 12:55

Dogg-Pound írta:
rapguruz88 írta:
Pogány Induló 2025 04 12

Köszi a beszámolót!! (felkészültem rá hogy egy kisebb regényt írsz majd róla, de ez most rövidre sikerült..Pedig olvasgattam volna)
Tiktok tele van a koncertről készült videókkal, és egy picit sajnálom is hogy nem mentem...
Bár a pogózást nem értettem soha egy rap koncerten, meg biztos ki is kiszültem volna ha ott állok és elkezd a tömeg pogózni :) de ilyen fiatalon egy ilyen koncertet lenyomni...Csak gratulálni tudok neki!!

itt is van egy kisebb beszámoló képekkel:

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/pogany-indulo-papp-laszlo-arena-koncert/dkfh8gg?os_ps=1

"5 ezer ember előtt nyugodtan szoronghat az ember, de nem kell, mert akármit csináljon is, Pogány Induló nem tud rosszat tenni a rajongók szemében. Olyannyira nem, hogy még azt is elpanaszolta a közönségnek, hogy a „szar új törvények” miatt sok barátját elvitték és bezárták.

Éppen ezért csak

halkan kérdezem meg, hogy rendőr meg ne hallja: szívtatok ma eleget?"

https://index.hu/kultur/2025/04/13/poga ... pper-zene/

2025.04.13. 14:34

rapguruz88 írta:
Pogány Induló 2025 04 12

Köszi a beszámolót! Pedig nagyon mondja, hogy életmódváltás volt, jár edzeni meg minden, de annyira még nem sikerült ezek szerint kompenzálni a sok önpusztítást. Az persze fasza, hogy ezzel együtt is jó volt!

2025.04.13. 19:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180  Következő