Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 14:27

Hozzászólás a témához  [ 3991 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259 ... 267  Következő
 Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Reggie írta:
Yodaragorn írta:

Köszi! Nem voltam soha Will Smith rajongó, de ezt kíváncsiságból meg fogom hallgatni, olyan rég volt már új lemeze.

Sajnos számomra csalódás volt. Az intro-n mondjuk elmosolyodtam, a You lookin for me, még egész ígéretes. A Rave the wasteland nagyon lendületes, de engem nem kapott el. Szerintem ez után jön a lemez egyik legjobb track-je a Buletproof, amiben az énekes arcnak is nagyon brutál, karakteres hangja van. Aztán van itt minden, a latin pop-tól elkezdve az újhullámos cuccokig, de valahogy egyik sem volt rám hatással. Még a Joyner Lucas-os Tantrum tetszett, annak a beat-je berántott, aztán kb ennyi. Engem sok veszteség nem ért volna, ha Will nem csinálja meg ezt a lemezt. :D Még mindig a Big Willie Style a kedvenc lemezem tőle, meg a Fresh Prince cuccok.

Hát, akkor valószínűleg nem ettől a lemeztől fogok Will Smith rajongóval válni... :)

nem gondoltam volna h igy raugrik mindenki will-re
jo mondjuk a konyve be van tarazva nalam.
mondjuk a big willi-n eleg neves producerek vannak

Te csíped a régi Fresh Prince cuccait, nem? Abból gondolom, hogy mekkora Jazzy Jeff fan vagy.

Nem :) egyben nem hallottam meg lemezuket bar kacerkodom veluk.
jazzy jeff-et nagyon kedvelem, de anno csak azert kerult kepbe nalam, mert meglattam a BBE records kiadvanyt, addig azt hittem kis konnyu hippi hoppit jatszik. kesobb futottam bele egy live tape-be..

Akkor bocs, nem tudtam, hogy nem jön be minden Jazzy Jeff-től. :)

@dogg: Kösz a kritikát, ez az első pozitív, amit olvasok! Így jobban érdekel a lemez.

2025.04.01. 21:47

Ye - Bully V1

Nem egyszerű specifikálni, hogy mit is értünk ez a lemez alatt, ugyanis Kanye több verziót is publikált belőle különböző tracklisttel: én azt tudom értékelni, amit hallottam, és ez az a verzió, amit rapguruz linkelt.
Lehet rosszakat gondolni Kanye-ről emberileg, teljes joggal, de az a helyzet, hogy ez a lemez is nagyon erős! Nem annyira, mint a Jesus Is King vagy a Vultures 1-2, ez nem lesz valószínűleg top 3-as nálam, mint azok voltak (a Vultures 2 nem, csak az 1), de a top 10-re jó esélye van, és azok a Kanye kiadványok közé tartozik, amin egyértelműen kijön a zsenije.
Az is hihetetlen, hogy a közelmúltbeli megnyilvánulásai alapján Kanye kb. rosszabb mentális állapotban lehet, mint valaha, ez a lemez viszont kifejezetten nyugis zeneileg, és a rapekkel együtt is olyan benyomást kelt, mintha egy kiegyensúlyozott, higgadt alkotó készítette volna. (Tartalmilag nem mindig ilyenek a szöveg, de az előadásmód egyértelműen érett.)
Zeneileg Kanye is ráült a drumless vonatra: úgy érezte, hogy neki is meg kell csinálnia a saját verzióját egy olyan lemezből, amin a zenék nagy részében nincs dob, vagy ha van, akkor csak visszafogottan. És Kanye verziója már megint egész más lett, mint mindenki másé, tök egyedi, amit ez a csávó tud! Jobban belegondolva, már régebben is voltak neki drumless probálkozásai: ilyen volt a Jesus Is King-en a Use This Gospel (aminek a végén ugyan bejön a dob, de anélkül is teljes értékű lett volna) vagy a Vultures 1-en a Problematic. És Kanye valahogy mindig meg tudta csinálni úgy a drumless zenéket, hogy teljesek legyenek a dob nélkül is, sose hiányoltam belőlük. Most is sikerült neki! Egy-két szám van, amin talán tudna dobni egy ütősebb, hangsúlyosabb dob, de azokból se hiányzik kirívóan.
Maga Kanye most már teljesen természetesen vegyíti a rapet az őrá jellemző sajátos dallamvezetésű énekkel, de talán többet reppel ezen a lemezen. Az ének se zavaró tőle, egy-egy extrémebb hangmagassággal próbálkozik be itt-ott, de azok is inkább csak fűszerek a zenében, nem tartja fenn túl sokáig az extrém magasságot.
Az általam hallott verzión egyetlen feat van, Peso Pluma, aki valami kubai vagy latino énekes lehet. Ő egyébként pont a kedvenc számomban, a Last Breathe-ben működik közre, ami megint csak valami tök egyedi, amit soha senkitől nem hallottam még: Kanye a kubai zenével ötvözi a saját hangzásvilágát, még spanyolul is szövegel: nagyon különleges, nagyon jó. Ezt a zenét pl. meghallgatnám egy ütősebb dobbal, de így is viszi a prímet nálam, teljes így is. A Preacher Man-ben rögtön Kanye védjegyével kezdünk: az énekhangot használja végig hangszerként. A Circles-ben van a leghatározottabb ütem a lemezen, az frankón boombap, ez önmagában kiemeli. A Highs and Lows sajnos túl rövid, és ebben kísérletezik néhol extrém magas énekhanggal Kanye, de még pont belefér, és a második legjobb számnak érzem a lemezen: itt is egy énekhang-sample adja végig a dallamot, ahogy Kanye-nél gyakori.

Összességében azért nem Jesus Is King és Vultures szint, mert túl rövid: az album is és az egyedi számok is, és nekem kicsit túl minimálak a zenék. Persze ezt a minimal hangzást top színvonalon hozza Kanye, de a Vultures gazdagabb zenei világában könnyebben lehetett nagyot alkotni. Így is jó eséllyel top 10-es kiadvány nálam.

2025.04.05. 22:12

Nagyon örülök hogy osszessegeben tetszett ez az album (?)

Ami elmaradt az a péntekre ígért WW3 Albuma, érdemes ralesni a tracklistjere! :D

2025.04.06. 22:47

KRS-One - Temple Of Hip Hop Global Awareness
.
Zeneileg is jobb, mint az utóbbi évek KRS anyagai és a lemez tematikája is jobban eltalált. Olyan tribute/live freestyle stílusban tolják végig. A skitek egy az egyben tribute jelleget adnak az albumnak, a zenék felvezetése, outrói pedig lyanok,mintha egy dj csak pakolná az alapokat az mc pedig tolja rá mikor érzi, addig amíg érzi.

Ha a koncert is ilyen lesz már jó lesz nekünk!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2025.04.07. 14:01

doggfather írta:
KRS-One - Temple Of Hip Hop Global Awareness
.
Zeneileg is jobb, mint az utóbbi évek KRS anyagai és a lemez tematikája is jobban eltalált. Olyan tribute/live freestyle stílusban tolják végig. A skitek egy az egyben tribute jelleget adnak az albumnak, a zenék felvezetése, outrói pedig lyanok,mintha egy dj csak pakolná az alapokat az mc pedig tolja rá mikor érzi, addig amíg érzi.

Ha a koncert is ilyen lesz már jó lesz nekünk!

Én is meghallgattam hétvégén, és teljesen egyetértek.

Nagyon pozitív élmény volt ez az album: a 2017-es The World Is Mind óta egyértelműen a legjobb KRS-One kiadvány. Azóta két lemeze jött ki, és mindkettőn szörnyű volt a produceri munka. Ezen se világmegváltó, de ez már abszolút élvezhető, minőségi boombap alapokkal van tele. Arról sajnos nem találtam infót, hogy ki volt a producer, de biztos más, mint az előző két lemezen.
KRS-nek pedig a flowja továbbra is a világ egyik legerősebbje, elviszi a hátán az albumot. Pedig ha arra figyelsz, hogy miről reppel, nem egy nagy eresztés, minden szám ugyanarról szól: újra itt a boombap, életben tartjuk a kultúrát, nem érdekelnek a kommercializált zenék, hozom az utcai tudást. Kb. ennyi. :) De olyan energiával és a maga egyedi hangszínével adja elő, hogy kb. bármiről szövegelhet, élvezni fogom. :)
Közreműködő azt hiszem, nincs is a lemezen. Helyette interlude-ok vannak, amelyekben más hip-hop legendák róják le a tiszteletüket KRS-One előtt, és foglalják össze, hogy mitől nagy rapper ő. Kicsit öntömjénező ilyenekkel telepakolni az ember saját lemezét, viszont tényleg mondott róla frappánsakat B-Real, Ed Lover, Scarface és Bun B.
A legjobb szám szerintem a 2-es, The Sound You Miss, aztán az album a közepére picit ellaposodik, majd a végére kerültek megint olyan kiemelkedő nóták, mint a Street Rap és a 50 More Years of Hip-Hop.

Top 10-re azért nem veszélyes, mert ha valaki azt mondaná nekem, hogy ez az album 1998-ban jelent meg, gondolkodás nélkül elhinném. És a '90-es évek stílusát se annyira kimagasló módon hozza, hogy az innovativitás hiánya ellenére is eldobjam az agyam tőle. De ez egyáltalán nem baj, hiszen KRS-One-tól ezt várja az ember: végre sikerült megoldania a producer-problémáit, ezért hallhattam tőle egy olyan lemezt, amit az elejétől a végéig nagyon élveztem. Ennél többre nem vágytam KRS-től.

@rapguruz: Az eleve durva, hogy Kanye ennyire ontja az új zenéket most. Megnéztem ennek a WW3-nek a tracklistjét... :o Na, lehet, hogy ez lesz az a Kanye album, amit már én se fogok tudni végighallgatni... Emlékszem, a FankaDeli-ről is akkor jöttem le végleg, amikor 2010-ben a Magyarok nyilai albumán elkezdte nyomni a szélsőjobbos dumáit, de ez a tracklist még annál is sokkal keményebbnek néz ki. Engem egészen addig nem érdekel, hogy egy előadó mennyire vállalhatatlan a magánéletében, amíg a művészetét értékesnek és élvezhetőnek tartom. És Kanye esetén eddig nem kavart be a magánéleti betegsége az utóbbi két szempontnak. (Vagy amikor igen, akkor se a szövegek gázsága miatt, hanem azért, mert túl elborult zenéket csinált.) Ezen a WW3 lemezen viszont tartok tőle, hogy már a művészi érték és élvezhetőség rovására fog menni a hülyesége... (Szövegek terén is.) Szomorú. :(
Egyébként az algoritmus feldobott nekem valami bulvároldalt, ahol a Bianca című számról írtak. (Könyörög benne Bianca-nak, hogy jöjjön vissza, meg ilyenek...) Ezek szerint valaki kellett, hogy hallja már az anyagot a nyilvánosságból.

2025.04.07. 17:54

Bianca nóta már kinnt van Yoda!

https://youtu.be/S2Q8hVhoCKU?si=1sdkoQC3NEFQDolL

Annyira Tipik Kanye, nekem nagyon bejon!

Amúgy lehet csak trollkodik a címekkel és nem lesz benne olyan szöveg tartalom amire elsőnek gondolnánk.. De el se tudom képzelni hogy mondjuk felraknak Spotifyra pl ezekkel a címekkel az albumot.

Ez a kettő van még fennt (iGaz elvileg Bullys nóták, de a fene tudja már követni!)

Melrose

https://youtu.be/hlyN_QGKD9o?si=N5MiJNMfRjyfnYlw

Losing Your Mind

https://youtu.be/zJMjhciXoNA?si=Ef87Kx6xQNWx9YxX

Ezek abszolut jók, az utolsó mintha egy Tarantino movie zenéje lenne! :D

Ezt a 3at mindenkeppen ajánlom!

2025.04.07. 22:50

Wow, köszi! :o

Hát, a Bianca című szám nekem nem jött be: túl van pitchelve Kanye hangja és a zene is. Abból a szempontból tényleg tipik Kanye, hogy tényleg szoktak neki ilyen formabontó erőlködései, amikről ő azt hiszi, hogy zseniális, de én ezt nem tudom élvezni. Viszont ez legalább nem náci dalszöveg, pedig WW3-ről van.

A két Bully-s nóta viszont bejön! Főleg a Melrose, az óriási! Azon a verzióján nem volt rajta a Bully-nak, amit én hallottam, pedig kb. a legjobb szám az anyagról. Viszont kilóg a sorból: egyáltalán nem olyan nyugis dal, mint a többi, hanem sokkal energikusabb ezzel a rockos zenei alappal. Egyedül Playboy Carti-t lehetett volna kihagyni belőle: nem értem, miért erőlteti őt annyira Kanye...
A Losing Your Mind nekem kicsit túl éneklős, de amúgy jó.

Itt meg egy jó kis új Redman közreműködés:

Futuristic90s - Proper Respect (feat. Redman)
https://www.youtube.com/watch?v=PtQ1nCWwWSY

Ez a Futuristic90s, gondolom, a producer lehet. Ha jól gondolom, akkor találó a művészneve, mert tényleg modernizáltan hozza a '90-es évek hangzást.

2025.04.08. 21:04

Lords Of The Underground & Snowgoons – So Legendary (2025)

Kép

01. Cycle Of Life
02. Cook ‘Em
03. Every Man
04. Another Zone
05. Keep On Rockin
06. Out Of Body
07. Absolution
08. U Can Get It
09. Insomniac
10. What’s Up (Feat. Onyx)

https://mega.nz/file/uyAjTC5R#zKvFwO3fs ... HKC0eJzFvY

https://youtu.be/FO5aASHTToI

2025.04.10. 19:25

Wow!

Köszi.

Kép

2025.04.10. 20:17

DJ Kartel - DOLLARS (feat. Snoop Dogg, The Game & Rah Digga)
https://www.youtube.com/watch?v=u73ca-RXuiY

Erős trió, frankó zenei alap.

De La Soul - "Rock Co. Kane Flow" (feat. MF Doom)
https://www.youtube.com/watch?v=uad-PLysGb4

Nagyon jó, pure hip-hop.

2025.04.10. 20:40

Lords Of The Underground & Snowgoons – So Legendary
.
Meglepően jó lemez lett majd 20 évvel az utolsó LOTUG album után. A Snowgoons már az MOP-vel is jó lemezt csinált, az Onyx-ot konkrétan átvitte, átmentette egy újabb évtizedbe hosszas agónia, pihenő után és most úgy tűnik, hogy a LOTUG-ba is tud új vért pumpálni, de legalábbis aktuálissá tenni az évenkénti, évi kétszeri EU turnéjukat. Nem hosszú az anyag, és nem is minden száma friss (az Onyx-os majd 5 éves videóval fut), de az anyag egyben van, és jól szól.

Ui.:

A cooke em elején a prünytögés mintha majka mindenki táncol prüntyögése lenne, nem?

Kép

2025.04.15. 08:17

Krohme - Mustard Gas (feat. Kurupt, Apathy & Bub Styles)
https://www.youtube.com/watch?v=MqvVdMongUk

2025.04.16. 20:44

Onyx – Lower East Side
.
Nagyon hosszú éve az első Onyx album amit tényleg vártam már hónapokkal ezelőtt. Ennek az okát mondjuk nem tudnám megmondani, de valahogy várós volt az anyag. Csalódás éppen nem lett, de csak azért, mert hogy őszinte legyek elég régen nem mozgatott meg igazán egyik albumuk se, sőt van amit megjelenéskor felejtettem el kb egy életre...
A lemez egyben van ezt el kell ismerjem, egyproduceres, szóval a hangzás egységességével nincs baj. Témában, szövegekben a címhez hűen nagyon keleti, sőt nagyon new yorki az egész ez még szintén nem lenne baj. Ha bajom van vele az az, hogy olyan, mint a többi lemezük. Különösképpen a snowmads volt olyan, hogy félig alibi, félig új, félig demó verziók egyben örömzenéléssel, próbatermi, koncertes próbálkozásokkal és rengeteg visszanyúlás a saját korai anyagaikhoz. Mintha amolyan félszívvel adnák ki a nem ritkán évi 2-3 anyagukat, de 5 éve az évi egyet minimum. És ez akkor csak a csapatlemezek, erre jönnek szólók, side projektek (Fredro produceri cuccai)...
Egyszerűen sok(k). Nincs bennük ennyi, lehet ne is volt sose ezt nem tudni...

Kép

2025.04.17. 10:50

doggfather írta:
Onyx – Lower East Side
.
Nagyon hosszú éve az első Onyx album amit tényleg vártam már hónapokkal ezelőtt. Ennek az okát mondjuk nem tudnám megmondani, de valahogy várós volt az anyag. Csalódás éppen nem lett, de csak azért, mert hogy őszinte legyek elég régen nem mozgatott meg igazán egyik albumuk se, sőt van amit megjelenéskor felejtettem el kb egy életre...
A lemez egyben van ezt el kell ismerjem, egyproduceres, szóval a hangzás egységességével nincs baj. Témában, szövegekben a címhez hűen nagyon keleti, sőt nagyon new yorki az egész ez még szintén nem lenne baj. Ha bajom van vele az az, hogy olyan, mint a többi lemezük. Különösképpen a snowmads volt olyan, hogy félig alibi, félig új, félig demó verziók egyben örömzenéléssel, próbatermi, koncertes próbálkozásokkal és rengeteg visszanyúlás a saját korai anyagaikhoz. Mintha amolyan félszívvel adnák ki a nem ritkán évi 2-3 anyagukat, de 5 éve az évi egyet minimum. És ez akkor csak a csapatlemezek, erre jönnek szólók, side projektek (Fredro produceri cuccai)...
Egyszerűen sok(k). Nincs bennük ennyi, lehet ne is volt sose ezt nem tudni...

Ez nem hangzik rosszul, köszi! Meg fogom hallgatni én is.

2025.04.17. 21:22

Godfather of Harlem, Swizz Beatz, Pusha T, Jadakiss - Danger Danger (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=asVmpLRVk-A

Erős kombó, erős track, erős klip.

2025.04.19. 12:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3991 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259 ... 267  Következő