Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Francia hip hop
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=ra2KG3LWk6o Rap Français - Le Cercle De La Haine Documentaire ketes hiru doksi a la brigad tollabol. sok zenevel/"klippel" sok politikus ezt okolja a 05-os zavargasok miatt. sok hires francia is megjelenik mint kool shen, de van benne royce da 5 9 es Gerard depardiue vagy h irjak  Köszi! Nem ígérem, hogy megnézem, mert úgyse értem, de belepörgettem: hihetetlen, hogy csak a zenék alapján olyan, mintha 2000-es évekbeli magyar UG számokat hallgatnék...  Ennyire meghatározó volt akkoriban a francia rap hangzásvilága a magyar rap számára. A címnek amúgy van valami köze a La Haine filmhez, vagy csak véletlen egybeesés? amugy en nem erzem annyira a 2000-es evek MO zeneit franciasnak 
|
2025.04.19. 21:19 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=ra2KG3LWk6o Rap Français - Le Cercle De La Haine Documentaire ketes hiru doksi a la brigad tollabol. sok zenevel/"klippel" sok politikus ezt okolja a 05-os zavargasok miatt. sok hires francia is megjelenik mint kool shen, de van benne royce da 5 9 es Gerard depardiue vagy h irjak  Köszi! Nem ígérem, hogy megnézem, mert úgyse értem, de belepörgettem: hihetetlen, hogy csak a zenék alapján olyan, mintha 2000-es évekbeli magyar UG számokat hallgatnék...  Ennyire meghatározó volt akkoriban a francia rap hangzásvilága a magyar rap számára. A címnek amúgy van valami köze a La Haine filmhez, vagy csak véletlen egybeesés? amugy en nem erzem annyira a 2000-es evek MO zeneit franciasnak  A két klasszikus példa, a Hősök és a Minimal Project mellett Deego, SP, Fluorid, FankaDeli, Artoscsabának is voltak bőven franciás beütésű zenéi... Nem azt mondom, hogy mindegyik felsorolt előadó csak franciás zenéket csinált, sőt, van köztük olyan, aki többségében nem. De mindegyiktől tudnék hozni legalább egy olyan jelentősebb dalt, amin egyértelműen érződik a francia hatás. De ha kutakodnánk, tudnánk gyűjteni olyan másodvonalas magyar UG előadókat is, mint pl. Yugo, aki full franciás volt.
|
2025.04.20. 13:52 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=ra2KG3LWk6o Rap Français - Le Cercle De La Haine Documentaire ketes hiru doksi a la brigad tollabol. sok zenevel/"klippel" sok politikus ezt okolja a 05-os zavargasok miatt. sok hires francia is megjelenik mint kool shen, de van benne royce da 5 9 es Gerard depardiue vagy h irjak  Köszi! Nem ígérem, hogy megnézem, mert úgyse értem, de belepörgettem: hihetetlen, hogy csak a zenék alapján olyan, mintha 2000-es évekbeli magyar UG számokat hallgatnék...  Ennyire meghatározó volt akkoriban a francia rap hangzásvilága a magyar rap számára. A címnek amúgy van valami köze a La Haine filmhez, vagy csak véletlen egybeesés? amugy en nem erzem annyira a 2000-es evek MO zeneit franciasnak  A két klasszikus példa, a Hősök és a Minimal Project mellett Deego, SP, Fluorid, FankaDeli, Artoscsabának is voltak bőven franciás beütésű zenéi... Nem azt mondom, hogy mindegyik felsorolt előadó csak franciás zenéket csinált, sőt, van köztük olyan, aki többségében nem. De mindegyiktől tudnék hozni legalább egy olyan jelentősebb dalt, amin egyértelműen érződik a francia hatás. De ha kutakodnánk, tudnánk gyűjteni olyan másodvonalas magyar UG előadókat is, mint pl. Yugo, aki full franciás volt. jo, meggyozhto vagyok 
|
2025.04.21. 20:07 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: jo, meggyozhto vagyok  Ez azt jelenti, hogy győzködjelek még?  Összeszedhetünk egy ilyen franciás beütésű magyar greatest hits-et a 2000-es évekből.
|
2025.04.22. 15:08 |
|
 |
kz funkadelic
|
2025.05.21. 13:22 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi! Nem tudom, lesz-e rá időm, de tényleg el kéne olvasni.
|
2025.05.21. 22:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Köszi! Nem tudom, lesz-e rá időm, de tényleg el kéne olvasni. nem nagyon tudok belekotni, tobb a tudasa a ironak, mint nekem azonban ha mar felhozta a mainstreamet es a kevert zenet s sopranot is akkor kiemelhette volna, hogy soprano full UG-bol megapoppppppp lett full stadionokat toltott meg de neha visszakacsint a rapbe. sopranot csak a "dirty south" miatt emlitette mikor az a lemeze inkabb egy ujragondolt boombap
|
2025.05.23. 22:47 |
|
 |
Zoli, MP
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Köszi! Nem tudom, lesz-e rá időm, de tényleg el kéne olvasni. nem nagyon tudok belekotni, tobb a tudasa a ironak, mint nekem azonban ha mar felhozta a mainstreamet es a kevert zenet s sopranot is akkor kiemelhette volna, hogy soprano full UG-bol megapoppppppp lett full stadionokat toltott meg de neha visszakacsint a rapbe. sopranot csak a "dirty south" miatt emlitette mikor az a lemeze inkabb egy ujragondolt boombap ADALEK szepen leirja a cikk, h elobb volt kb repp parizsban , mint TEXASBAn es a kezdetektol kezdve a kritikus vonal eros volt a franciaknal (es most ne dopeman korai rendszerellenes cuccaira, megnyilvanulasaira gondoljatok) kiemeli, hogy azok a csapatok akik a "tv"-ben szerepeltek azok is sokszor kritikus hangnemet utottotek meg sok dologgal kapcsolatban rendorseg, politika stb. es mindeezt magas szinten: kivalo zene, szoveg, flow. lasd ntm, iam. es a szojatekok sem alltak az eloadoktol tavol. szoval mint mondtam mindig. az USA elbujhat MO-n meg a tv repp csak poppos, vagy semmilyen volt ahol dezso balage meg pierott szolgaltatta a reppes beateket. a francia ismerosom mondta a mainstreamre, hat jo ezek mainstreamek. ahogy a cikk is irja. barcsak ilyen lett volna nalunk orok kedvenc https://www.youtube.com/watch?v=qZJziNwfAxMOxmo Puccino feat Diam's - L'Enfant Seul Live FullHD tv, gyereksereg es oxmo egy kibaszott mely notat ad elo, elo zeneszekkel. A gyerek egyedül a cime. diams az eredetiben nincs benne, o csak besetal es tolja a refrent. "Lehajtott fej, szív a gyomorban A gyomrom a térdemre szorul, a szomorúságomnak nincs párja Mint a magányos gyermek csendes kitörése Senki ne számoljon" itt az erdeti klipp https://www.youtube.com/watch?v=d40sUi3oW_o99-et irunk. milyen klipp, igenyesseg level 100000
|
2025.05.29. 23:46 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: kiemeli, hogy azok a csapatok akik a "tv"-ben szerepeltek azok is sokszor kritikus hangnemet utottotek meg sok dologgal kapcsolatban rendorseg, politika stb. es mindeezt magas szinten: kivalo zene, szoveg, flow. lasd ntm, iam. es a szojatekok sem alltak az eloadoktol tavol. szoval mint mondtam mindig. az USA elbujhat
Biztos így van, de sajnos mi csak "érezni" tudjuk, hogy jó a szöveg, érteni, és így teljes mértékben értékelni nem.
|
2025.05.30. 19:13 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: kiemeli, hogy azok a csapatok akik a "tv"-ben szerepeltek azok is sokszor kritikus hangnemet utottotek meg sok dologgal kapcsolatban rendorseg, politika stb. es mindeezt magas szinten: kivalo zene, szoveg, flow. lasd ntm, iam. es a szojatekok sem alltak az eloadoktol tavol. szoval mint mondtam mindig. az USA elbujhat
Biztos így van, de sajnos mi csak "érezni" tudjuk, hogy jó a szöveg, érteni, és így teljes mértékben értékelni nem. mondjuk a google fordito sokat segit manapsag
|
2025.05.30. 23:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: kiemeli, hogy azok a csapatok akik a "tv"-ben szerepeltek azok is sokszor kritikus hangnemet utottotek meg sok dologgal kapcsolatban rendorseg, politika stb. es mindeezt magas szinten: kivalo zene, szoveg, flow. lasd ntm, iam. es a szojatekok sem alltak az eloadoktol tavol. szoval mint mondtam mindig. az USA elbujhat
Biztos így van, de sajnos mi csak "érezni" tudjuk, hogy jó a szöveg, érteni, és így teljes mértékben értékelni nem. mondjuk a google fordito sokat segit manapsag Igen, de az nem ugyanaz, mint amikor aközben is érted a szöveget, miközben hallod. A Google Fordító nem tud akkora hatást kiváltani, mint maga az előadó.
|
2025.05.31. 21:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
taps, taps, parades https://www.youtube.com/watch?v=zPpHGs0 ... rt_radio=1Oxmo Puccino - Plus loin que soi (Clip Officiel)
|
2025.06.20. 12:46 |
|
 |
Yodaragorn
|
Királyság! Topigényes zene.
|
2025.06.20. 18:37 |
|
 |
Zoli, MP
|
minoseg Iam - demain c'est loin au vélodrome 2025 https://www.youtube.com/watch?v=MDy8Q9f ... rt_radio=1hatalmas pssoe tracket csinaltak belole kb 20 mc
|
2025.06.29. 20:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
Szép, csak sajnos nem a legélvezhetőbb hangminőség.
|
2025.06.29. 20:57 |
|
 |
|