Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 13:01

Hozzászólás a témához  [ 50 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő
 Real Trill MusiC 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Real Trill MusiC
a legújabb RTM-nóta,
Mr.Busta feat. Hibrid - Rapszakma 4

http://www.youtube.com/watch?v=evPc_jmwsQk

2013.06.03. 20:28

Hozzászólás Re: Real Trill MusiC
szerintem ezt nem kéne itt erőltetnünk, bár ez csak az én véleményem... :lol:

2013.06.03. 20:55

CPTCity írta:
szerintem ezt nem kéne itt erőltetnünk, bár ez csak az én véleményem... :lol:

gondoltam, megpróbálom, hátha....

;)

2013.06.03. 21:24

Miért nem kéne erőltetni?

2013.06.04. 17:00

Ja, hát ez is rap, hol beszéljünk róla, ha nem egy hip-hop fórumon? :) Én Hibridet bírtam régen, senki sem hozta Magyarországon olyan jól a westcoast stílust, mint ő. Busta viszont tehetségtelen szerintem, még akkor is, ha zeneileg vannak jó számai a produceri munka miatt.
Ebben a számban viszont mindketten komolytalanok. Ez a káromkodós, fantázia nélküli teljes rapszakmát beoltó rapszám már lejárt lemez, de amikor nem volt az, akkor is gáz volt szerintem.

2013.06.04. 20:04

Tudtam, hogy meg fogja osztani a téma a kedves fórumtársaimat...Őszinte leszek veletek, napi szinten követem a legújabb megjelenéseket (album és mixtape is) főleg az amcsi rap-et..ez nem kevés időt vesz el, ezért csekély időm marad az európai rap követésére..Az itthoniak közül sem sok előadót ismerek, elismerek, de az RTM nálam a magyar hip hop zászlóshajója, ezt tartom jelenleg a legjobbnak itthon, minőségi alapokkal..

2013.06.04. 20:58

AK26 - Az Utolsó Ütem Official Music Video

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... FiATbnyFAg

2013.06.04. 21:24

rapguruz88 írta:
az RTM nálam a magyar hip hop zászlóshajója

Talán a hip-popé. Az RTM egyszerűen csak divatzene. Vagy divatzenét csinál, vagy "gengszter rappet" ami abból áll, hogy megtestesíti az összes a hip-hop számára degradáló sztereotípiát amivel beszokták azonosítani a külföldi elkorcsosult előadókat. Az igazi minőségi hip-hopnak számomra első sorban Funktasztikus számít magyar közegben, mint egyfajta MVP. Vannak utána is, de őt színvonalban nem lehet űberelni, és nem csak egyszerűen a szövegeiben. Akik felfigyelnek a zenéire amik közül sok ráadásul a saját keze munkája, azok hamar rájöhetnek, hogy azért ő tényleg úgy csinálja az egészet, hogy olyanoknak csinálja legfőképp a zenéjét, akik tényleg hip-hopon nőttek fel, és nem csak holmi átmeneti tinédzser divathóbortot képviselnek. Busta egyféle lebutított 50, 50-t se szerettem őszintén soha, de Bustát még annyira se, ami azért tényleg egy alsó határt jelent.

2013.06.04. 22:20

Én meg alapból nem is ismerem :) Csak azért kérdeztem, mert hát rap ez is, itt lehet helye, max kevésbé lesz népszerű a topik.

2013.06.05. 05:18

CPTCity írta:
Busta egyféle lebutított 50, 50-t se szerettem őszintén soha, de Bustát még annyira se, ami azért tényleg egy alsó határt jelent.

Lényeges különbség, hogy a Fifty-nek (függetlenül attól, hogy szereti-e az ember) saját stílusa van, a Busta pedig az én meglátásom szerint csak majmol. Illetve ugyan Fifty-t se a szövegeinek a magas színvonala miatt hallgatok, de a Busta szövegei egyszerűen technikailag rosszak. Sokszor nem jön ki a ritmus, erőltettek a rímek, pedig már nem ma kezdte. Tartalmilag van, hogy beletalál, de sajnos nagyon sok az ilyen tartalmilag is minősíthetetlen szám, mint ez a "Rapszakma 4".
Zeneileg nagyon profi az RTM, pl. a Busta Pitbull című lemezéről én több számot is hallgattam sokat, mert zeneileg nagyon jól össze voltak rakva, ilyen pl. az Én vagyok az, meg a Dobd a W-t fel az égbe. Ez az AK26 szám is teljesen jó zeneileg, de más jót sajnos nem tudok róla mondani.
Egyetlen arc van, aki az RTM körül mozgolódik (nem tudom, hogy tag-e), és bírom, ő pedig a Beat, a Fekete Vonat egykori tagja. Őket régen is nagyon bírtam, mai napig előveszem a lemezeiket, mert egy abszolút egyedi stílust tettek le az asztalra, ami az akkori mezőnyben minőségi volt (ma már nem biztos, hogy az lenne). A Beat a mai napig ezt viszi tovább, az ő dolgai bejönnek.

Összegezve: Hiába jók zeneileg a számok, Magyarországon ez sose fog igazán működni, mert nem magyar, hanem egy amerikai stílus utánzása. Az igazán jó magyar előadók szerintem hozzátesznek valami olyan egyedit a raphez, mint műfajhoz, ami csak a magyar hip-hopra jellemző. Ilyen szempontból szerintem legjobb példa az én favoritjaim, a Punnany Massif, de hogy kevésbé megosztó nevet mondjak, Akkezdet Phiai is minden szempontból minőséget hoznak egyedi stílussal. De egyetértek, hogy a Funktasztikus is mindenképp ide sorolható. (Érdekes, hogy ő pont Busta-val tolta együtt a Kamikaze-ben. :) )
És nem azért írtam most ennyit, hogy bárkinek az ízlésébe belekössek, mert annak semmi értelme, mindenki azt hallgat, amit akar. Biztos közületek se tetszik sokaknak, hogy a Punnany-val példálóztam, akik sokak szerint már inkább pop, mint rap, ráadásul a Viva játssza a klipjeiket, meg egyébként is fúj. :) De így van ez rendjén, hogy mindenkinek más jön be, és azért vagyunk itt, hogy ezt megvitassuk, én szeretek ilyesmiről vitatkozni. :) Szóval no offense az RTM fanoknak, ez is rap, én abszolút megértem, hogy mit lehet benne szeretni, tehát mindenképp van tere ezen a fórumon.

2013.06.05. 17:34

"És nem azért írtam most ennyit, hogy bárkinek az ízlésébe belekössek, mert annak semmi értelme, mindenki azt hallgat, amit akar. Biztos közületek se tetszik sokaknak, hogy a Punnany-val példálóztam, akik sokak szerint már inkább pop, mint rap, ráadásul a Viva játssza a klipjeiket, meg egyébként is fúj. :) De így van ez rendjén, hogy mindenkinek más jön be, és azért vagyunk itt, hogy ezt megvitassuk, én szeretek ilyesmiről vitatkozni. :) Szóval no offense az RTM fanoknak, ez is rap, én abszolút megértem, hogy mit lehet benne szeretni, tehát mindenképp van tere ezen a fórumon."

Pacsi ezért, jó gondolatok!

;)

Újabb "beef" van kialakulóban...Dopeman-Mr. Busta...

Dopeman-nel ti hogy álltok? Ő is elég megosztó személyiség itthon, mindenkinek van róla véleménye..

:)

2013.06.05. 19:20

Miért, te hogy állsz vele? :)

Szerintem ha már az a kérdés, hogy Dopeman vagy Mr. Busta, akkor sokkal inkább a Busta, ő legalább nem celebeskedik meg suttyóskodik a médiában. :D Meg ő azért tényleg eléggé vágja a west coast hip-hopot, Dopeman-ből ezt nem nézem ki, bár ki tudja.
Dopeman-nek nem nagyon ismerem a munkásságát, csak az ilyen népszerűbb számait, de azokban az a rossz, hogy egy az egyben koppintások sokszor. (E.G., Nincsen arra szó, Dolgok: ezek Ice-T, Puff Daddy és Dr. Dre számok magyarítva tulajdonképpen.) De ami nem ilyen szám, azok se jönnek be: szövegek gyengék, zene semmi extra szerintem.

2013.06.06. 14:51

Yodaragorn írta:
Miért, te hogy állsz vele? :)

Szerintem ha már az a kérdés, hogy Dopeman vagy Mr. Busta, akkor sokkal inkább a Busta, ő legalább nem celebeskedik meg suttyóskodik a médiában. :D Meg ő azért tényleg eléggé vágja a west coast hip-hopot, Dopeman-ből ezt nem nézem ki, bár ki tudja.
Dopeman-nek nem nagyon ismerem a munkásságát, csak az ilyen népszerűbb számait, de azokban az a rossz, hogy egy az egyben koppintások sokszor. (E.G., Nincsen arra szó, Dolgok: ezek Ice-T, Puff Daddy és Dr. Dre számok magyarítva tulajdonképpen.) De ami nem ilyen szám, azok se jönnek be: szövegek gyengék, zene semmi extra szerintem.

Egyértelműen Busta...fényévekkel jobb..Dopeman már régen kiégett..Olyan, mint egy hajótörött, aki kapálózik a tengerben, csak idő kérdése, hogy mikor merül el végleg a víz alatt...

2013.06.06. 15:33

A legújabb Busta-Essemm kollabó:

Mr.Busta és Essemm - Ez A Mi Utunk | Official Music Video |

http://www.youtube.com/watch?v=kKugFDGov58

2013.06.07. 08:23

:D :D

Az igazság a Westendes story-ról. (Paja-G vs Bukta és a testőrök)

http://www.youtube.com/watch?v=S6WDGDGqLdk

Dopeman: exkluzív interjúja Buktával :D

http://www.youtube.com/watch?v=RfnI-HcQni0

2013.06.20. 09:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 50 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő