Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15479 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
BP Underground: A hiphop lüktetése a szívverés ritmusához közel van https://www.youtube.com/watch?v=3AqoNT5R7Lc
|
2025.08.11. 13:34 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8792 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: jol belelendultel nalam ott verzik el, hogy nem tunik hitelesnek azzal h lop  , attol meg lehet csibeszkedett stb. a repp zene meg. eloszor a luktetes, a vibe fogott meg. a szoveg perszer nehol fura nem tudok azonosulni vele ,de a nap vegen nem az nwa a kedvencem hanem common, kweli vagy a collective efforts. a rep kb mint a filmek. azert mert megnezed a kommandot swarcitol nem fogsz szetpukkantani mindenkit. persze az elmenek nem biztos h jo h ilyeneket nezel, de ez mar mas kerdes a 8 keruleti mese meg szemelyes okai miatt is nagy fav mert ahogy mondtam doppal szemben nottem fel a klippek helyszinei, szereploi ismerosok az uccarol  Gondolkodom pár napja a kérdésen, és erre jutottam.  Azt ugye írtam is, hogy oké, hogy a hitelessége nincs meg Dopeman-nek, hiszen pl. nem lop, de ugyanez a kritika érvényes lehet az amerikai gangsta rapperekre is, mert ők is csomó mindenről reppelnek, amit valójában nem csinálnak. Persze tudom, hogy neked ők se a kedvenceid, de azért vagyunk itt páran, akik bírjuk az amerikai gangsta rapet, Dopeman hasonló tartalmú szövegeit viszont nem. Ezt az ellentmondást próbáltam feloldani. Lényeges különbség szerintem, hogy ugyan az amerikai gangsta rapperek is szerepet játszanak, viszont ők testközelből ismerik azt a világot, amiről szövegelnek, ezért hitelesen tudósítanak róla. Eközben Dopeman-hez már csak az amcsi gangsta rappereken keresztül jutott el ez a világ, és az "áttétel" miatt elvész a hitelesség belőle. És egyébként nem csak Dopeman-nel szemben állnak fenn ezek a kritikáim, hanem pl. Ganxsta Zolee-val, Mr. Busta-val és minden magyar gangsta rapperrel szemben. Viszont a Ganxsta színvonalasabban csinálja, amit csinál, mint a Dopeman, ezért őt egy fokkal feljebb rangsorolom. @dogg: Láttam én is, hogy felkerült a BP Underground YouTube-ra. Azt nem értem, miért most, lassan 7 évvel a premier után, de jobb későn, mint soha.  Aki nem látta még, feltétlenül pótolja, nagyon jó film az 1990-es/2000-es évek budapesti underground hip-hopjáról!
|
2025.08.11. 14:05 |
|
 |
rapguruz88
|
De Ganxsta akármennyire is jobban csinálja (??) mint Dopeman, ő még hiteltelenebb a gazdag művész családi szarmazasa miatt.. Szerintem. Amúgy nem tudom emlékeztek e a sztorira mikor Coolio itt volt Budapesten és Dopeman körbevezette a "Gettoban".. 8ker..Coolio megszolalt, ez lenne a Gettó? De hát egy helikopter se ment el felettünk.. 
|
2025.08.11. 18:12 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8792 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: De Ganxsta akármennyire is jobban csinálja (??) mint Dopeman, ő még hiteltelenebb a gazdag művész családi szarmazasa miatt.. Szerintem.
Ezzel teljesen egyetértek! Dopeman legalább tényleg abból a nyolcadik kerületi közegből jön, amiről reppel. Persze abban közegben se volt akkora gengszter, mint amilyennek előadja magát. Ganxstát és Dopemant én egyaránt nem kedvelem, de ha választanom kell, akkor Ganxsta szerintem jobban reppel technikailag, jobb a flowja. Az utóbbi időben zeneileg is jobb. Csak ezért rangsorolom kicsit előrébb. Arra emlékszem, hogy volt egy ilyen haverkodása Coolio-val, de a konkrét sztori nem volt meg.  Úgy emlékszem, 50 Cent-tel is találkozott az első, 2007-es budapesti koncertje kapcsán. De az előzenekar biztosan ő volt.
|
2025.08.12. 13:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15479 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Dopeman is tanult zenélni, járt usaban tiniként rokonoknál. Kapott lemezeket. Semmivel se autentikusabb a 8, mint a 13...
|
2025.08.12. 15:05 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Annyi hozzászólás volt már ebben a Dopeman témában, hogy nehezen tudom elkapni a fonalat. Yoda vitaindító kérdésére általános válasz, amit kábé itt már mindenki leírt: gagyi koppintás, olcsó utánzat stb... Sohasem hallottam végig egyetlen Dopeman lemezt se, szerintem egy számát se elejétől a végéig (volt gyenge pillanatom, amikor próbálkoztam). Tehetségtelensége nagy önelégültséggel párosul, ez azért elég rossz kombó, most ezzel a megélhetési politizálással végleg elásta magát szerintem nem csak nálam. Nincs ritmusérzéke, erőltetett, szarul megírt szövegei vannak, 0 technikával. A Kartel hátán beúszott, ez hozott neki ismertséget a viva nézők közül, de hip-hop körökben nem hiszem, hogy sokan hallgatták volna. Egy szánalmas suttyó, aki miatt nekem pl szekunder szégyenérzetem van, ha abba a kategóriába sorolják, ami nekem az életem meghatározó része gyerekkoromtól. Szóval, mint hip-hop nekem zéró, mint gengszter szintén hiteltelen. Egyébként is ez az erőltetett "mekkora gengszter vagyok" bizonygatás nekem már eléggé vicces. Ha az is lenne, attól még nem feltétlen hiteles rapper
|
2025.08.12. 17:41 |
|
 |
doggfather
|
dub7 írta: Egy szánalmas suttyó, aki miatt nekem pl szekunder szégyenérzetem van, ha abba a kategóriába sorolják, ami nekem az életem meghatározó része gyerekkoromtól. nekem a majka ilyen...
|
2025.08.12. 20:25 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Dopeman is tanult zenélni, járt usaban tiniként rokonoknál. Kapott lemezeket. Semmivel se autentikusabb a 8, mint a 13... Ezt nem tudtam, bocs. Annyit tudtam, hogy az apja nyolcadik kerületi zenész volt, ami elég autentikusnak számít Józsefvárosban. Tehát azt elhiszem róla, hogy a 8. kerületről hitelesen tud tudósítani, és ha Zolinak mint tősgyökeres 8. kerületinek tetszik a Nyolcadik kerületi mese című szám, akkor ez valószínűleg így is van. Ettől még persze a gengszterkedése/striciskedése nem lesz hiteles... Ehhez képest a Ganxsta Zolee családi hátterének még annyi köze sincs ahhoz, amiről reppel, mint a Dopemanének. De azt elhiszem neki, hogy ő is megfordult kemény társaságokban és környékeken az élete során, szóval összességében annyi fedezete lehet, hogy van neki is, mint a Dopeman-nek. Nem is ezen az alapon érdemes szerintem különbséget tenni kettejük közt, hanem inkább a számaik színvonala alapján: bár Ganxstat se tartom jó rappernek, de a Dopeman-nél szerintem érezhetően jobban reppel technikailag és flowban. @dub: Maximálisan adom, amit írsz! És végül, ha már dogg bedobta Majkát is: őt se sorolnám magasabb kategóriába rapperként, de ő legalább tud jó számokat csinálni szerintem. Vannak olyan számai, amik zeneileg, klipileg, körítésben nagyon profik. Azon persze lehet vitatkozni, hogy hip-hop vagy pop: az biztos, hogy organikus kötődése semmi sincs a hip-hop szcénához, még annyi se, mint a Ganxsta-nak és a Dopeman-nek. De mindegy is, hogy hip-hop, pop, vagy bármi más: a lényeg, hogy szerintem zeneileg az ő számai a legszínvonalasabbak a három előadóéi közül, ezért nálam ő van legelöl. De még ez se jelenti azt, hogy a kedvenceim közé tartozna. 
|
2025.08.13. 14:10 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Érdekes, Majka nekem sem az a vállalhatatlan karakter. Tény, hogy a pénzért sok mindent bevállal, de mondjuk a rapjei nem annyira gázak, mint Dopeman erőlködései. Sőt, mainstream produktumként teljesen rendben van. Még ilyen nagy kritikus úgé füllel, mint az enyém sem mondanám rossznak. Van egy ismerősöm, aki régen Ózdon lakott és Majka gyerekkori haverja volt, az ő elmondásai alapján Majka rajta volt a rap dolgon egész fiatalkorában, szóval nem a valóvilágos egymásratalálásból jött a rap dolog nála.
|
2025.08.13. 18:55 |
|
 |
doggfather
|
Majka első lemezét Dopeman írta.
Aztán kettőt Tyson.
Aztán BLR és Curtis
Majd Curtis.
Nem mondom, hogy nem tud dalt írni, de azt igen, hogy még nem próbálta...
|
2025.08.13. 19:17 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Majka első lemezét Dopeman írta.
Aztán kettőt Tyson.
Aztán BLR és Curtis
Majd Curtis.
Nem mondom, hogy nem tud dalt írni, de azt igen, hogy még nem próbálta... A Dopemanes lemezét nem is nagyon ismerem, anno egyik haverom mutatta a Nuthin but a G thang koppintást, onnantól kezdve nem voltam rá kíváncsi. A Tysonos dolgai rendben voltak szerintem, bár nem hallgattam rendszeresen akkor sem, főként a klippes zenéi maradtak meg. A BLR-es sztorit meg ismerjük...
|
2025.08.13. 20:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Majka első lemezét Dopeman írta.
Aztán kettőt Tyson.
Aztán BLR és Curtis
Majd Curtis.
Nem mondom, hogy nem tud dalt írni, de azt igen, hogy még nem próbálta... Oké, de én csak annyit írtam, hogy tud jó számokat csinálni, nem azt, hogy ő is írja ezeket a jó számokat.  Mondjuk a "csinálás" szó félreérthető, de ezt úgy értettem, hogy ő az, aki üzletemberként, producerként összefogja, menedzseli a produkciót. Ez vitathatatlanul az ő érdeme, mert elsősorban üzletember. Hogy kivel íratja meg, az is az ő üzleti döntése. Egyébként a klipjei alatt mindig fel van tüntetve Majoros Péter szövegíróként. Persze ez önmagában nem jelent semmit, de mióta nincs mellette Curtis (és annak most már jópár éve), tényleg nem tudom, ki más írná meg a szövegeit, ha nem ő maga. Ha más írja, akkor az jogdíjat biztosan nem kap a dalok után, mert hivatalosan nem tüntet fel mást szövegíróként. Régen is szerintem úgy zajlott a szövegírás náluk, hogy a Curtis megírtja a javát, de biztos a Majka is bele-beleszólt, hogy csinálja. dub-bal nagyon egy hullámhosszon vagyunk most ebben a témában!  Nagyon más világ: Gerinc - Ne ugass (közr. Fattyúk) [Videóklip]https://www.youtube.com/watch?v=Y-6u1xg ... azOfficialEz most egy jó kis M-Squad zene szerintem. Nem kiemelkedő, de nekem tetszik. A szöveg standard keménykedés, viszont ami meglepett, hogy Rizkay keverte is a számot! Ilyet tudtommal nem csinált korábban, de korrektül szól.
|
Tegnap, 14:59 |
|
 |
doggfather
|
Mióta nincs Curtis új lemeze se jelent meg.
Csak 1-2 száma 1-2 évenként!
|
Tegnap, 15:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
lassan megerdmlunk egy het ban-t h a real hip hop forumon dopeman meg majka a tema dopeman: nem tudom h voltak e bunos dolgai vagy sem. az sem mervado , hogy nem lattam a teren, mert mikor en logtam a teren 2-3-4 -es koromban valszeg nem delutan 4-5 kor vadultak kesobb mar az elsport miatt nem voltam a teren. amikrol reppel a 8. keruleti mese real dolgok, vagy lattam az arcokat vagy hallomas, mint a rakoczi ter, oda soha nem mertem menni. meg ahol a bumm a fejbe klipp is porog az a jozsef utca vegen levo, nem tudom mi a neve ter. legandas hely. a joysef utca meg kornyeke tele volt kurvaval, volt h rangattak beh gyere dugjunk en meg huzta ki a kezem a kocsibol a strigok meg szallt mar ki. ja a jozsef utcabol nyilt egy utca ahol kapitanysag volt. szerencses voltam, mert nem a korzetibe jartam igy elkerultem a surujet. foleg a fazekas kb 5 percre volt tolunk aminek a gimije elit az alt iskola meg hires volt es budsarol is hordtak oda a gayerekeket. anno vittek keruleti bajnoksagra sulival. nyertunk de nem akartak tovabb vinni, mert eleg kemeny arcok voltak kesobb. soha nem feltem a 8-ban angyalfold veszelyesebb volt nekem, ott meg aakrtak keslni, mert vmi edzo meccsen a haverom veletlenul megrugott vkit. a 8.kerultei mese, sztem jol reppel benne, jo a ritmika es a szoveg is. amugy belehallgattam a fordult a kockaba, 97-es cucc, de vmi fortelmes 91-92 nyulas. es amugy tudnak zenelni, jo cuccok van, hangszereles de a vegere olyan foss lesz az osszkep h ihaj. vagy azert mert nagyon egyedit akartak csinalni ves szar lett vagy ennyire nincs fuluk. az orszaghaz fantomjaba is belehallgattam. ugyan az. szoval dopeman gagyin csomagolja be azt ami lop es szarul is nez ki ha kicsomagolod. es elerte a celjat, itt beszelnuk rola. majka az elso cuccain hallatszik a dopeman hatas ami ugyebar dopemannel is nyulas. copy copija. kesobbi szamaiban meg jobban reppel, jobbak a szovegek. nekem nincs bajaom vele. soha nem mondtah ko repp. amugy zolee: o minding is mondta h jo csaladban szuletett de logott le a szar alakokkal. mi ez a blr-es cucc majkaval?
|
Tegnap, 17:49 |
|
 |
|