Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:10

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
screwball írta:
asa írta:
Yodaragorn írta:
De legalább tudnak egy konstans minőséget most már, régen ez se volt feltétlenül elmondható.

Ezzel ilyen formában nem értek egyet, meg azzal se hogy sokan tartják hogy fejlődött a hazai közeg..szerintem meg pont hogy egyre jobban visszafejlődik. Volt itt már NC szétbomlás, SP/Fluor buzulás, most meg ez az érthetetlen RTM hájp....Szóval nagyon híg a mai felhozatal, egyedi új arcot nem tudnék mondani...egyedül a régi jól bevált nevek forognak szóban itt is, ők többnyire tényleg fejlődtek is az évek alatt (Siska,Tibbah...). Nem mondom hogy régebben (10-11 évvel ezelőtt) toppon volt a hazai hip-hop, de maga a közeg és a hallgatók hozzállása is másabb volt. Szerintem sokkal karakteresebb előadók voltak, ArtosCS.Ryzo,Fürkésző Elmek,régi Hősök, Wacum,Minimal P,Testament Rec..ők valamit képviseltek is, a mostani előadók nagy részéről ez nem mondható el és szövegeben, vagy rímtechnikában se látok valami nagy fejlődést...De cáfoljon meg valaki ha nem így van!

Már majdnem 2 évtizede próbálok MAGYAR RAPPET hallgatni,pont ma probálkoztam a DAY-nek az uj cuccával, de egyszerüen nem fog meg, valami nagyon hiányzik a MAGYAR RAP zenéből de sajnos erre nem tudok rájönni,de talán majd egyszer.

Mert a magyar nyelv eléggé szar nyelv. :lol: Viccet félretéve, az angol sokkal rítmikusabb nyelv, meg azért még is csak az a mérce amit a tengerentúlon csinálnak..

A magyar rap sose volt igazán jó, még a környező országok is többnyire előttünk járnak, engem maga a hallgató közeg megváltozása zavar.

2013.08.06. 22:54

asa írta:
Yodaragorn írta:
De legalább tudnak egy konstans minőséget most már, régen ez se volt feltétlenül elmondható.

Ezzel ilyen formában nem értek egyet, meg azzal se hogy sokan tartják hogy fejlődött a hazai közeg..szerintem meg pont hogy egyre jobban visszafejlődik. Volt itt már NC szétbomlás, SP/Fluor buzulás, most meg ez az érthetetlen RTM hájp....Szóval nagyon híg a mai felhozatal, egyedi új arcot nem tudnék mondani...egyedül a régi jól bevált nevek forognak szóban itt is, ők többnyire tényleg fejlődtek is az évek alatt (Siska,Tibbah...). Nem mondom hogy régebben (10-11 évvel ezelőtt) toppon volt a hazai hip-hop, de maga a közeg és a hallgatók hozzállása is másabb volt. Szerintem sokkal karakteresebb előadók voltak, ArtosCS.Ryzo,Fürkésző Elmek,régi Hősök, Wacum,Minimal P,Testament Rec..ők valamit képviseltek is, a mostani előadók nagy részéről ez nem mondható el és szövegeben, vagy rímtechnikában se látok valami nagy fejlődést...De cáfoljon meg valaki ha nem így van!

Hát igen, neked is igazad van. Én arra értettem a minőségi javulást, hogy ma már nem kell azon fennakadni, hogy szarul szól egy lemez, vagy hogy bénák a beatek, a szövegek. (Nem is olyan sok évvel ezelőtt ez még komoly probléma volt.) Ezen sikerült túljutni, de cserébe kevesebb a kiemelkedő előadó, ahogy te is írod. Meg én is azt írtam az előbb, hogy az a baj, hogy egy csomó előadó egy kaptafára megy. Szóval ilyen szempontból tényleg nincs javulás.

Amúgy én is mostanában elővettem ezeket a 2000-es évek közepén készült magyar zenéket, pont amiket soroltál, nagy kár, hogy sokan eltűntek közülük. Ennek kapcsán akadtam egy-két ilyen gyöngyszemre YouTube-on, mint pl. néhány Saláta adás. Érdemes belehallgatni, hogy milyen zenéket nyomtak, meg pl. ezen a 2005-ös adáson eleve szakadok, hogy a Gőz, a Siska, az Artoscsaba meg a Fanka mit műveltek a stúdióban. :D https://www.youtube.com/watch?v=rTeGEZaN0AA

2013.08.07. 14:21

Nem számítok nagy öregnek, de 10 évet biztos lenyomtam bulikban fellépőként is.
Azt meg kell jegyeznem, hogy igazából az elmúlt 4 évben egyszer voltam magyar repp buliban.

Szöveg: Anno sokan a reppről a hiphop-ról és ahol reppeltek, hogy reppelnek?!
Zenék: annyira nem voltak rosszak a korhoz képest.

Manapság a témák jobbak, a zenék fejlődtek, eladhatóbb lett a hiphop viszont tényleg sokan "tökegyformák".hasonló hangstílus, rímképlet, TELEP.

Artoscsaba nekem all tájm févőrít. Személyes jó barátom és kollégám is (volt). Igazi példakép az élete. Ha tehetitek egyszer beszélgessetek el vele komolyabb témákról. Múltról, jelenről, jövőről.

+Phoenix: vele nem tudom most mivan
Landi: Ő más "szakmát" választott.
Manuel: Róla sem nagyon hallottam mostanában.

Dj-k:
Dobee
KoolKasko
Hmad aka Dj Higany

De sajnos vagy nem sajnos szinte mindenkit ismertem, ismerek és nem nagyon tudtam elvonatkoztatni a zenéjét a személyétől....

2013.08.07. 17:35
Adminisztrátor

Én rendszeresen hallgatok magyar rapet, ha nem is minden nap, de azért odafigyelek az itthoni dolgokra. Annak idején, amikor még én is rapszupersztár voltam ( :D ), a '90-es években instrukra nyomta mindenki. Az akkor itthon elérhető PC-k bénán szóltak, komolyabb cucc meg elérhetetlen volt. '94-ben egy szintis ürgével csináltatunk egy 10 trekkes demót, ami nagy szónak számított, hogy saját zene. Később ugyanúgy visszatértünk a kinti előadók instrujainak használatára, mindenki ezt csinálta. Aztán az ezredforduló környékén elérhető volt a technika az értékelhető zenék készítéséhez. Véleményem szerint ebben fejlődtünk talán a legnagyobbat. Erre talán mondhatjuk, hogy utolértük a nemzetközi szintet és már a minőséggel is meg lehetünk elégedve.
A szövegek meg a '90-es években általában véve gyengék voltak. Mindenki próbálta kitalálni a látott videóklippekből, a megértett szövegfoszlányokból, hogy hogyan is kéne, miről is kéne rappelni. Sokat lehet mosolyogni ezeken a próbálkozásokon. A Warnin' Shotz szövegeit tartom kiemelkedőnek abból az érából.
Utána fejlődött ez az egész, 2000 után egyre jobbak lettek a szövegek, a kiadványok is egész elfogadható formátumban jelentek meg - itt a Rapmotelt tartom mérföldkőnek.
Ma meg egy nagy katyvasz ez az egész, jött ez a hatalmas gengszterkedős dolog, amiből egyszer már megjöttünk, de hát ugye ez már egy másik generáció. A tizenötévesek még elhiszik...
De persze azért van pozitív is, az NKS, akikre mindig odafigyelek, flowban, tartalomban és nagyjából zenékben is nálam ők a top. Ketioz a Jam Balayából is iszonyat jó szerintem, vicces, tartalmas, pont. Essem szintén nagyon jól adja, jó szövegek, a zenék haladnak populárisabb irányba, de még jók.
Hát nagyjából ennyi...

2013.08.08. 12:19

Abszolút egyetértek azzal,amit előttem többen is leírtatok-a zenék abszolút jók, úgy Gondolom, hogy amiatt nincs okunk a szégyenkedésre...Szerintem Essemm flowja nagyon ott van, hamarosan AnoniM MC-ről is újra hallhatunk...Nekem ő az egyik kedvenc hazai előadóm!

2013.08.08. 13:46

Zoli, MP írta:
Azt meg kell jegyeznem, hogy igazából az elmúlt 4 évben egyszer voltam magyar repp buliban.

Nincsenek is magyar repp bulik szerintem! Vagy ha vannak, akkor nagyon rossz a promójuk, mert én nem hallok róla, hogy lennének. 2000-es évek közepén még azért olyan előadói csoportosulások MC-jei, mint pl. Bloose Broavaz, Wacuum, Kriminal Night Child, vagy akár ti a Minimal Projecttel, stb. havi szinten bőven fellépegettek itt-ott. Még nálunk Baján is voltak rendszeresen rapbulik (előtte az ROD idejében meg főleg voltak), most már jópár éve semmi.
Persze az olyan előadók, mint Punnany Massif, Hősök, Akkezdet Phiai fellépnek most is sokat, de fesztiválokon meg olyan bulikban, ami nem az a kifejezett reppbuli, mert őket már mindenki hallgatja.

Szóval mi lehet ennek az oka? Kiment a divatból a reppeskedés? Ellustultak az előadók, van jobb dolguk? Vagy csak én vagyok tájékozatlan, és igazából vannak repp bulik? :)

2013.08.08. 15:20
Adminisztrátor

Én úgy látom, hogy inkább felhígult. +amikor sok rapbuli volt az embereket már annyira nem mozgatta. Annó a '90-es években nem volt annyi buli, de azon ott volt minden rap arc az ország minden részéből (nyafogás nélkül képesek voltunk levonatozni Kőszegre, Szombathelyre, Pécsre vagy bárhová) + nem szervezték egymásra. Ha két buli volt egy hónapban, akkor azt már sűrűnek lehetett nevezni.
És igen, a promózás, Doggal beszélgettük, hogy még a külföldieket se promózzák normálisan, az, hogy pár nappal a koncert előtt csinálnak egy fészbuk eseményfalat, az elég kevés. A vicces az, hogy adott minden lehetőség, világháló meg minden és nem terjed az infó... Annó borítékokban küldték szét a fénymásolt szórólapokat, plakátokat. Én is mindig kaptam egy csomót, hogy az én ismerőseimnek továbbítsam. Így ment ez. Na mindegy, nem nosztalgiázok.
A mai buliba járó közönségnek (beszéljünk most a J-Live-ról, mert ez volt az utolsó) jó ha 20-30%-a hip-hop fan. A többiek lejöttek, mert buli van és mert a Kolor amúgy is jó hely és a hip-hop is trendi. Tulajdonképpen nem baj, ha szélesebb közönség is kíváncsi egy J-Live-ra vagy akárkire (a rengeteg csaj meg inkább pozitívum :D ), csak tényleg vicces, hogy (jóval) több a "civil". A rapszupersztárjaink közül se sokat látni koncerteken, ha épp nem lépnek fel. Itt is pozitív kivételként tudom megemlíteni Noschezt az NKS-ből, aki mindig egy halom vynilt szorongatva hóna alatt várja a koncert utáni dedikálásokat. Ez is megerősíti az ő hitelességét a szememben.

2013.08.08. 15:56

Az NKS-t én is nagyon bírom. Pár éve voltam Békéscsabán az egyik bulijukon, és ugye másnap csak hajnalban ment a vonat vissza oda ahol lakok, úgyhogy muszáj volt elfoglalnom magamat. Pár taggal kint dumáltunk az utcán, kissé hűvös volt, és egyszer csak észrevesszük, hogy kijönnek kiakadva, és elküldik a hely tulajdonosát az édes anyjába mivel kirúgták őket mert nagyban részegeskedtek. :lol: Hajnal négykor még ugyanúgy nyomogatták a szövegeket, meg dumáltak a rajongókkal kint az utcán, volt egy jó feelingje a dolognak. Azt tudom, Kasko tessékelte volna be őket a kocsiba, éppen indulni akartak volna, de mind a ketten letojták magasról, Chezi az ugyanúgy dumálgatott, Zenk meg leállt könnyíteni magán a Szabadság tér közepén, és pont a másik oldalon jöttek a rendőrök, ő meg annyira kész volt, hogy csak akkor vette őket észre amikor már ott voltak mellette fél méterre... :lol:

2013.08.08. 17:46

a ketezres evek kozepe jo volt
voltak nagy fellegvarak bulikkal.pecs ahol soha sen leptunk fel.Veszprem miskolc gyor szekszard..szinte presztizs volt ott fellepni.
Debreceni rh ahol sokaig csak kriminal meg mi leptunk fel....

Technikailag adott lenne minden egy jo promohoz!
Higult?Tutti, a repp trendi tul trendi.

2013.08.08. 22:25

hiphop.hu s big wheeles partyrol nem is beszelve.
Ja vki le tudna irni anno mi tortent szegeden a microfon partn?
megarazzia volt mivel az egesz varost szetfestettek meg a rendorseget is..ez igaz?

2013.08.08. 22:31
Adminisztrátor

Én Kecskeméten is láttalak benneteket egyszer.

2013.08.09. 00:03

igaz voltunk ott is.a mondanivalom lenyege az lett volna h kulonbozo varosokban voltak partyk rendszeresen..persze pesten nem volt.
anno minden ki rendezvenyszervezo volt:-)

2013.08.09. 01:06

Mostanság a kolorban van minden héten Monday SeSSion, amin általában vannak magyar előadók is...Kb. nulla promóval...

2013.08.09. 02:35

Gotti Feat MRW Újpest Bulldogs INDULO + Dalszöveg 2013

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... AQOM#at=35

Na ez már tetszik RESPECT GOTTINAK!!!!!

ÚJPEST HOOLIGANS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013.08.09. 16:02

screwball írta:
Gotti Feat MRW Újpest Bulldogs INDULO + Dalszöveg 2013

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... AQOM#at=35

Na ez már tetszik RESPECT GOTTINAK!!!!!

ÚJPEST HOOLIGANS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol:

2013.08.09. 18:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 180  Következő