Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 09:19

Hozzászólás a témához  [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Következő
 A Hip Hop és Te #2 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: A Hip Hop és Te #2
hogy megosztó xzibit az nem is furcsa, inkább az, hogy mindannyian másik lemezét írtuk legjobbnak. :mrgreen:

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2013.10.19. 08:31
Adminisztrátor

Az, hogy jó MC az egyértelmű, én szeretem, ha van egy egyedi flow és a annak ereje is van - nála ez teljesen rendben van.
Zeneileg meg elég nehéz dolog egyszerre megfelelni a kiadónak, rádióknak és a hip-hop arcoknak is... újat is nyújts + maradj is "real hip-hop"...

2013.10.19. 08:59

dub7 írta:
Xzibit az akinek nem sikerült egy 100%-os albumot összepakolni, annak ellenére, hogy kiemelkedő MC. A nagy sláger mindig megvolt, de az albumok elég laposak voltak. A Full Circle talán a legjobb munkája, de ott is lemaradhatott volna 3-4 track.

Na, ilyet se hallottam, hogy valaki szerint a Full Circle a legjobb Xzibit lemez, szerintem az az egyik leggyengébb, de hát látszik itt is, hogy mindenki mást emel ki tőle. :)
A Restlesst pl. senki sem említette, pedig szerintem egyértelműen a legerősebb albuma, nálam klasszikus-közeli. A Man vs. Machine sincs messze tőle, illetve most a Napalm is elég jól sikerült. Valóban az At the Speed of Life volt még jó tőle, de azt azért teszem hátrébb, mert ahogy sokaknál a 90-es évek, úgy nálam az 1999-2002 közti időszak volt az aranykor, úgyhogy nem véletlen, hogy a Restless meg a Man vs. Machine van előrébb. Persze ezek teljesen szubjektív dolgok. :)

2013.10.19. 14:23

Nekem a Pharcyde jut eszembe kapásból, akiknek az ilyen legjobban hallgatott slágereik szinte mind bejönnek, de albumot hiába próbáltam végighallgatni tőlük mert egyszerűen csak lapos volt.

2013.10.19. 14:28

Yodaragorn írta:
dub7 írta:
Xzibit az akinek nem sikerült egy 100%-os albumot összepakolni, annak ellenére, hogy kiemelkedő MC. A nagy sláger mindig megvolt, de az albumok elég laposak voltak. A Full Circle talán a legjobb munkája, de ott is lemaradhatott volna 3-4 track.

Na, ilyet se hallottam, hogy valaki szerint a Full Circle a legjobb Xzibit lemez, szerintem az az egyik leggyengébb, de hát látszik itt is, hogy mindenki mást emel ki tőle. :)
A Restlesst pl. senki sem említette, pedig szerintem egyértelműen a legerősebb albuma, nálam klasszikus-közeli. A Man vs. Machine sincs messze tőle, illetve most a Napalm is elég jól sikerült. Valóban az At the Speed of Life volt még jó tőle, de azt azért teszem hátrébb, mert ahogy sokaknál a 90-es évek, úgy nálam az 1999-2002 közti időszak volt az aranykor, úgyhogy nem véletlen, hogy a Restless meg a Man vs. Machine van előrébb. Persze ezek teljesen szubjektív dolgok. :)

a restless messze nem olyan jó, mint amilyen hype-olt. tipikus aftermath lemez lett és ez nem áll olyan jól X-nek.

Kép

2013.10.19. 14:58
Adminisztrátor

CPTCity írta:
Nekem a Pharcyde jut eszembe kapásból, akiknek az ilyen legjobban hallgatott slágereik szinte mind bejönnek, de albumot hiába próbáltam végighallgatni tőlük mert egyszerűen csak lapos volt.

Na igen, a Pharcyde. Nagyon rá voltam kattanva még a Yo! MTV korszakban, akkor csak a klippes zenéiket ismertem, pár évvel később, amikor az albumot sikerült megszerezni (akkor még így ment ez, nem ám megjelenés előtt már ismertük a lemezeket...), rájöttem, hogy minden ami fontos már hallottam tőlük. Az első lemezről a Passing Me By, 4 Better Or 4 Worse, Otha Fish, Pack The Pipe voltak a legnagyobbak, azok viszont olyan cuccok, amiket a legfontosabb hip-hop trackek közé sorolok, a másodikról a Runnin' és a She Said szintén ez a kategória, nem rossz az a lemez se csak mégsem sikerült a maximumot kihozni magukból albumszinten. Az előbb említett számok bizonyítják, hogy páratlanul tehetséges MC-k, akinek kimaradt, az mindenféleképpen pótolja!
A későbbi cuccaik sajnos szintén a felejthető kategória...

2013.10.19. 15:28

Na most jön az akasztás, ahogy olvasgatom mit írtatok Xzibitről (aki nekem is nagy kedvenc), nekem egy ember neve ugrott be: 2Pac.

2013.10.20. 08:18

2pac zeneileg nalam nem rug labdaba.a flowja idegesito.a lemezeinek a hangzasa tavol all tolem.

A vilagkepe meg ok de a magatartasa....

2013.10.20. 16:19

Hopp, igaz, egy nevet mondtam az is rossz, mert kedvenceim közé nekem se tartozott soha.

2013.10.20. 16:47

Nekem meg abszolút a ToP 2Pac...nálam ő az "Isten"...

2013.10.20. 17:36

doggfather írta:
a restless messze nem olyan jó, mint amilyen hype-olt. tipikus aftermath lemez lett és ez nem áll olyan jól X-nek.

Ízlések és pofonok. ;) Nekem 2006-ban egy haverom átmásolt egy halom raplemezt, többek közt Xzibit összest, akinek max. 1-2 számát ismertem korábban. Meghallgattam őket, és a Restless jött be a legjobban. Utána még hosszú ideig eltartott, míg minden előadónak utána tudtam olvasni a neten, hogy kinek melyik lemezéről mit gondol általában a közvélemény. Többek közt egyszer csak az Xzibit kapcsán is olvastam valahol, hogy a Restlesst hype-olják a legjobban. Itt most véletlenül pont találkozott a vélemény az általánosnak tartott véleménnyel, ez nem mindig szokott így lenni. Lényeg, hogy nem azért tetszik a Restless, mert azt írják róla, hogy az a legjobb. Persze semmi bajom nincs azzal, ha másnak más tetszik jobban, ez csak az én ízlésem. :)

2Pac: Nálam ő nagy kedvenc, szerintem az életében megjelent lemezei közül mindegyik kiváló. Zeneileg lehet találni jobbat, de nálam is ő ott van a legjobbak közt, szövegek technikájában is vannak jobbak, de vele sincs gond. Amiben viszont szerintem abszolút top-kategória a 2Pac, az a szövegek tartalmi mélysége.
Hát a magatartása az meg olyan, amilyen... :D

2013.10.20. 17:41

Yodaragorn írta:
doggfather írta:

Ízlések és pofonok. ;)

Persze, bocsi nem voltam egyértelmű. Nálam minden hsz a saját vélemény, nem kinyilatkoztatás. ;)

Csak nem kezdem minden hszt azzal, hogy szerintem.

Kép

2013.10.21. 08:17

doggfather írta:
Yodaragorn írta:
doggfather írta:

Ízlések és pofonok. ;)

Persze, bocsi nem voltam egyértelmű. Nálam minden hsz a saját vélemény, nem kinyilatkoztatás. ;)

No problem. ;) Csak tisztázásképp írtam.

2013.10.21. 20:47

doggfather írta:

Afene, azt hittem az én nevemben írsz mindig :(

2013.10.22. 16:51

visszaterve...
Nalam meg van par eloado akit csipek.igazi feat mcknek hivom.
Planet asia, Guilty S.

Amugy DMXben is tobb van sztem.

Ezeket a "problemakat" ugy vedem ki h. discpgraphy lejon aztan sajat best of max updatelem idovel.
Van dmx busta rhymes royce planet asia jay z killah priest(kivetel a heavy mental az egyben nagyon kemeny lemez)....szoval van par.
:-)

2013.10.23. 22:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 483 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Következő