Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 13:39

Hozzászólás a témához  [ 135 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő
 Hazai ütemgyárosok 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai ütemgyárosok
CPTCity írta:
Egy csokornyi beat random egybefűzve, várom a véleményeket. ;)
https://soundcloud.com/sixfeet-stacks/sets/beats

Nálam a 7 és a 10 track a befutó!
Egyébként régóta foglalkoztat már a gondolat, h abban a nem túl sok szabadidőmben néha összepötyögnék egy-két beattet.
Meg tudnád mondani mi kell egy ezekhez hasonló alap elkészítéséhez.
Milyen programm + eszközök?
Én eddig a Reason-t próbálam, de vahogy nem talált.

Köszi

2013.12.07. 09:15

Kössz srácok. ;)

Unda írta:
Egyébként régóta foglalkoztat már a gondolat, h abban a nem túl sok szabadidőmben néha összepötyögnék egy-két beattet.
Meg tudnád mondani mi kell egy ezekhez hasonló alap elkészítéséhez.
Milyen programm + eszközök?
Én eddig a Reason-t próbálam, de vahogy nem talált.

Köszi

Először is, rohadt sok szabadidő. :lol: Rengeteg drumkitet, breaket és mintát halmoztam fel a gépemen amikből sokat szinte már el sem lehet érni mert letörölték őket azokról a fórumokról meg oldalakról ahonnan leszedtem őket. Amikor mintákból dolgozom (esetek 90%-a), akkor Sony ACID-al felvagdosom a mintát vagy éppen ha úgy van ott igazgatom a breaket is, aztán FL Studioban megy hozzá a bassline, a dob, néha a filterezés, utóbbit általában Adobe Auditionben csinálgatom, de az már akkor ha van teljesen kész van a sequencing a beathez, és elég későn szokott lenni. Az Adobe Audition-ös megoldás leginkább a hangkártyám miatt van, a minta nélküli beateknél tapasztalom bemegy 4-5 plugin aztán a zene az jó lenne csak az egész elkezd recsegni. Pluginokból meg annyi van, meg se merem számolni, pont most barátkozom a Kontakttal is... :lol:

dub7 írta:
a 8,9-et én kipróbálnám másik snare-rel + a visszhangjukból is levennék egy kicsit. Fülessel csinálod?
de egyébként csak így tovább. Nyomassad! ;)

Azokon én is gondolkoztam hogy valahogyan még nem nagyon állnak a fülemre, meglátom majd hogy mit tehetek. Fülessel általában az esti órákban csinálom amikor már nagyon elege van itthon mindenkinek belőlem. :lol:

2013.12.07. 10:27
Adminisztrátor

CPTCity írta:
dub7 írta:
a 8,9-et én kipróbálnám másik snare-rel + a visszhangjukból is levennék egy kicsit. Fülessel csinálod?
de egyébként csak így tovább. Nyomassad! ;)
Azokon én is gondolkoztam hogy valahogyan még nem nagyon állnak a fülemre, meglátom majd hogy mit tehetek. Fülessel általában az esti órákban csinálom amikor már nagyon elege van itthon mindenkinek belőlem. :lol:

A füles sokat csal. A zenét térben kell hallani, akkor hallasz mindent. Egy-két kísérletem nekem is volt fülessel, de hamar rájöttem, hogy az nem járható út. Csak nagy hangerőn! Melyik Fruityt használod?

2013.12.07. 11:57

Ezt én is észrevettem, viszont ami az érdekes hogy egyszer kipróbáltam az egyik zenét a mobilomon meghallgatni ugyanezzel a fülessel és szinte kristálytisztán adta vissza azt a hangzást. Amúgy a 11-est használom.

2013.12.07. 12:08
Adminisztrátor

Ha ugyanazt a fülest használod, akkor nyilván nincs különbség, de ha nem fülessel készíted el a zenét, akkor nem érhet később meglepetés. Még ott is van ugye az a tényező, hogy milyen erősítőd van, milyen hangfalaid vannak, de egy középkategóriával és jó füllel ott már megvan az amit hallani szeretnél.
Én a Fruity 3-mal kezdtem és annál is maradtam. A későbbiek nem győztek meg, már a 4-nek is sokkal gépebb hangja van. Ha nem használtad, javaslom, hogy próbáld ki.
A hangmintahalmozással én is így voltam, közel 100 giga cucc volt már a gépemen. Az utóbbi időben szelektálást tartok, törlöm azokat, amiket a büdös életben nem használnék + egy csomó idő végignézni mindent, ha egy jó dobot keresek.

2013.12.07. 12:39

Ollé!

Beleszólok én is.
Tényleg sok idő kell hozzá. Néha 2-3 óra elmegy és közben nem csináltál semmit.
Sajnos lassan 1.5 éve nem csináltam beatet. Az utolsó zenéimre már büszke vagyok kezdtem meglelni a stlisumoat bár nem tudatosan, de törekedtem egyéni stílusra lehet majd egyszer megosztom veletek,de még nem tudom mi legyen a sorsuk.
FL-t és soundf használtam, viszont a gépem kb 2-3 vst után beakadt, szóval a fantáziámnak korlátot szabott a technika.
Ami viszont nagyon hiányzik. Az ft2-ben és a modplugban olyan szépen lehetett vágni loopolni egy egyből behelyezni.
Sajnos hasonló programot, kiegészítőt nem nagyon találtam.

Pár ütemem amit egyedül fejeztem be vagy rusi egészített ki vagy eleve együtt kezdtünk neki itt-ott meghallgatható.

2013.12.09. 15:38

dub7 írta:
a 8,9-et én kipróbálnám másik snare-rel + a visszhangjukból is levennék egy kicsit.

CPTCity, told chu! :D

2013.12.09. 23:26

nekem biztos nem! :lol:

2013.12.10. 18:37

http://www.hiphopdx.com/m/index.php?s=news&id=26567

Vhogy illik ide.
Havoc megosztja a hangjait.
A hell on earth album top3
az cikkben elmondja miert ilyen a hangzas.

2013.12.11. 00:15

Zoli, MP írta:
http://www.hiphopdx.com/m/index.php?s=news&id=26567

Vhogy illik ide.
Havoc megosztja a hangjait.
A hell on earth album top3
az cikkben elmondja miert ilyen a hangzas.

Én nagyon nem szeretem amikor kiadják a beatmaker/producerek a drumkit-jük, sokszor ezek jelentik a sikerük kulcsát (mint a jelen esetben is). De ez a legkisebb gond a mai világban.

A hangzás amit leír az a default volt a legtöbbjének akarva-akaratlanul abban az időben, a vinyl és a 12bit megtette a hatását. Úgyhogy konkrétan nem írja le mitől lettek olyan különlegesek a hangjai.

Itt elő lehet rendelni.

2013.12.11. 01:15

igaz kb mindenkit ez a kornyezet vette korul.
Hav zeneket csak a 96-98 koruli lemezeken ismerem fel.utana sztem nagyon szepen haladt a korral viszont nem mondtam meg volna elsore h havoc.Bar ahogy tudom nem is nagyon csinal mas embereknek muzsikot?!
Kit ide vagy oda ok funk lemezekrol szedtek a dobokat mi meg rep lemezek kiallasaibol csiptunk le par cint pergot es labdobot.:-)

par napja eszembe jutotz h
A neptunest nem nagyon nyultak hangzasilag:-)
Kb ok az egyetlenek aki egyediek.poppok is es talan egy-ket probalkozas volt csak stiluslopasr.

2013.12.11. 19:25

Zoli, MP írta:
par napja eszembe jutotz h
A neptunest nem nagyon nyultak hangzasilag:-)
Kb ok az egyetlenek aki egyediek.poppok is es talan egy-ket probalkozas volt csak stiluslopasr.

Most, hogy így írod, ebben igazad lehet. Minden tiszteletem a Neptunes-é, de szerintem amúgy ők azok, akik próbáltak megújulni és közben megőrizni valamit a régi hangzásból, ennek ellenére nem igazán jött össze nekik. Kb. 2000-2004 között lehettek a csúcson, de szerintem azóta se tudták elérni azt a szintet, pedig azért nem mondhatjuk, hogy ne dolgoznának.

2013.12.12. 14:55

visszaterve...csakis fules nelkul nagy hangeron szaba zenelgetni..persze kell egy igen korrekt monitorhangfal hozza.Amugy a keveresnel erdemes tobb fele kutyun letesztelni:-)

2013.12.13. 21:24

Zoli, MP írta:
Hav zeneket csak a 96-98 koruli lemezeken ismerem fel.utana sztem nagyon szepen haladt a korral viszont nem mondtam meg volna elsore h havoc.Bar ahogy tudom nem is nagyon csinal mas embereknek muzsikot?!

Ezek csak amit úgy hirtelen összerántottam youtuberól:
http://www.youtube.com/watch?v=Auj8dy-tntw
http://www.youtube.com/watch?v=qLFsS4Om5tw
http://www.youtube.com/watch?v=NiD9j78IJ_Y
http://www.youtube.com/watch?v=kZ1q3BZ_jnQ
http://www.youtube.com/watch?v=wzTZWMuXV_0
http://www.youtube.com/watch?v=bvbMAnt6UFE

2014.01.08. 09:33

ok Brosy gyoztel:-)
a mondanivalom azon resze megdolt.

2014.01.10. 08:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 135 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő