Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 21:32

Hozzászólás a témához  [ 1832 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 123  Következő
 Hírek a nagyvilágból 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
nem is vettem "vitanak"
csak reflektaltam megosztottam a gondolataimat;-)

2013.12.31. 18:04
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
En a magyar reszrol azert nem hallgatok sok mindenkit mert vagy nem tetszik cagy ismerem es nem hiteles.
Ezen is szoktam gondolkodni, hogy vajon a magyar előadókkal szemben azért vagyunk "szigorúbbak", mert közelebb állnak hozzánk, és jobban érezzük, hogy nem hitelesek? Holott biztos egy csomó amerikai előadó ugyanennyire nem hiteles, vagy ugyanennyire gáz, mégsincs velük bajom. Persze ezt csak a magam nevében tudom mondani.

Hát én is sokszor éltem meg azt, hogy meghallottam magyar zenét és azt mondtam "Ez aaaz!" azután, amikor megismertem őket (vagy csak megláttam) eltűnt a varázs. A hitelesség nagyon fontos szempont szerintem is. Eleve az sem elfogadható (az én értékrendem szerint), hogy valaki, aki csak felületesen ismeri a hip-hopot az mindjárt mikrofont ragad. Túl sok példa van sajnos magyar vonalon, hogy elreppelik, hogy mekkora rílek és az életüknek igazából nem is része az egész. Gyakorlatilag az előadó az aki egy stílus arca, ő alakítja a stílust olyanná amilyen és ha szar előadók vannak elszaródik a stílus is. Ugyanez a gengszterkedős vonal is, amivel nincs bajom, ha hiteles, de olyanok, akik anyutól kapják a pénzt a hétvégi bulira, azért ne szövegeljenek az utcaéletről, meg ne osszanak világmegváltó jó tanácsokat.
És itt bejön az, hogy lehet, hogy szükség van jó kezekben lévő kiadókra is, hogy azért ne minden próbálkozás lásson napvilágot. Kell(ene) egy szűrő, hogy olyan arculatot kapjon a magyar hip-hop is, amire mi is szívesen és büszkén néznénk... Na mindegy, ez megint nehéz téma...

2014.01.01. 12:32

dub7 írta:
Hát én is sokszor éltem meg azt, hogy meghallottam magyar zenét és azt mondtam "Ez aaaz!" azután, amikor megismertem őket (vagy csak megláttam) eltűnt a varázs.

Erre nyomnék egy lálykot.

2014.01.01. 13:59

a szuro te magad vagy!
ezt az egeszet nem kell komolyan venni.a legtobb zenevel foleg hiphop zenevel nem is tudsz azonosulni.Szorakoztat, erzeseket valt ki es kesz.
Hiphop:engem nem ez a kultura tett azza ami vagyok bar biztos formalt de nem miatta nen vagyok rasszista pl.:-)
Nem is mondom magam hiphoppernek vagy h mondjak.

Itthoni kultura.a magyar topikban kifejtett mar.Nem erzem meg a magyar izt.Lassan biztos kialakul talan bar ha a trendeket nezzuk...
Engem irrital mikor rapsztarok kuuurva lazan mutogatnak itthon a fenykepen kameraba.Vicc es meno ha azt mondod vaaagod!

Szemelyes velemeny ez is de ha lattatok mar backstage videokat eletkepeket a kulfoldi rapsztarokrol kiderul nagy szazalekukrol h iszonyat nevetseges szinten vannak:-( ok is.

2014.01.02. 08:17

Dub-nak én is dobok egy pacsit az előző kommentért. Valóban, én is voltam úgy magyar előadókkal, hogy tetszettek számaik elsőre, de miután több mindent hallottam róluk, már nem olyan szívesen hallgatom őket.

Zoli is nagy true-t írt, hogy attól, hogy rapet hallgatsz, még nem feltétlenül az formálja a személyiséged. Rajtam még külsőre se látszik, egyáltalán nem öltözöm hip-hopposan, nem érződik a beszédstílusomon, meg semmin. Ezért aztán az ismerőseim mindig meg szoktak lepődni, mikor megtudják, hogy nagy rapfan vagyok, mert ki nem nézték volna belőlem. És akkor szokták felhozni, hogy hát de ott ilyen bunkó gengszterek vannak, meg drogosok, stb. És akkor erre szoktam azt mondani, hogy egyrészt nem mind ilyen, ez sztereotípia, másrészt ha hallgatok is ilyeneket, az se jelenti azt, hogy az nekem példaképet jelent, hogy olyanná akarnék válni. Jó a zene, és kész.

2014.01.02. 16:14

hová süllyed a Source?? Van még ennél lejjebb? Jó, hogy nem Drake van a címlapon...:

To kick off the new year, Macklemore finds his way on the cover of The Source Magazine for their ‘Man Of The Year‘ issue — a much deserved placement for the Seattle artist. In the featured story, Mack talks about the controversy over his ‘Best Rap Album’ Grammy nomination and the criticism he gets for being “anti-hip hop”.

2014.01.08. 00:11

kiraly viktor feat DMC

http://m.origo.hu/quart/interju/2014011 ... l#comments

2014.01.10. 19:30
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:

nem találok szavakat...
DMC csak úgy átugrott?! Csak reménykedem, hogy nem lesz túl stílusidegen DMC-től ez az egész.

2014.01.10. 20:00

Már egy ideje hallgatható a szám: http://www.youtube.com/watch?v=GmvN4xyYWqk
Egy nem rossz popszám (bár annyira nem is esik hasra tőle az ember, de ennél sokkal szarabbak vannak szerintem), sajnos DMC-től eléggé stílusidegen...

Viszont az interjúban nagyon szimpatikusakat mond!

2014.01.11. 16:10

:?

2014.01.11. 17:50
Adminisztrátor

Hát, ha nem tudom, hogy DMC, akkor lehet, hogy sok idő kellett volna, hogy rájöjjek...
Az interjú viszont tényleg tartalmas. Sajnálom, hogy más apropó nem lett a látogatásból.

2014.01.11. 19:45

Grammy jelöltek a rap kategóriákban:
http://www.grammy.com/nominees?genre=28

Tudom, hogy a Grammy csak a main streamre koncentrál, de engem azért szokott érdekelni. Mindig megnézem az egész díjátadót, mert szoktak lenni nagyon színvonalas produkciók minden zenei műfajból.
Nagyon remélem, hogy Kendrick tarol idén, elég sok jelölése van. Sajnos komoly a veszélye, hogy a legjobb albumért a Yeezus be fog előzni, azt nagyon futtatják...

2014.01.16. 20:45

Hát vicc lesz, ha nem K. nyeri a legjobb album kategóriát..de igazából nem is foglalkozok vele..

2014.01.16. 21:21
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
..amugy ha mar a pro era kapcsan feljott az illuminati dolog.Jay z az egyik legnagyobb illuminati..mar eleve ez a kezjel...meglepodnek egy joey badass jay z kozoson:-)
CPTCity írta:
Az illuminati dolog alapvetően hülyeség ha azt az értelmét vesszük ahogyan az emberek szokták a hétköznapokban, de az mindenképpen érdekes egybeesés volt amikor Jay-Z hívta a Roc Nationbe ő meg elutasította... :lol:
[n/a]k!ngp1n írta:
Hát nem feltétlen egyezik a véleményünk, bár én kívülálló vagyok.
Mellesleg jay-z meg aki hiphop körökben mondogatja, utal rá, mire érti? Valami hiphopon belüli dologra, vagy világszinten?
Zoli, MP írta:
foglalkozom eme kerdesekkel mert tul sok fura dolog van a vilagon.viszont nem ugy elem az eletemet-meg?!
Offolni nagyon nem akarok de a zeneipar is csak egy szektor.
tupac miket mondott.Michael jackson sem vollt hulye.Eleg john lennont is megnezni...
De ha "nyitom" a kamerat akkor villanykorte osszeeskuves
Es abba gondoljunk meg bele h mennyire hidegulunk el egymastol.Online minden..
No abszolut kedvenc.Mikor hasznaltatok a kezeteket?Butulunk el mar csak tapizunk nyomkodunk.irni rajzolni az uj generacio nem is nagyon fog tudni..mi vitt minket elore az eletben?az eszunk a gondolataink amit kesobb kezzel letrehoztunk.
Homogen kozeg?minden egyforma lesz ugyanolyan izek vannak mar szinte mindenhol meki burger king stb..a zene is igy mosodik ossze.minden egyutt....a hatarok eltunnek.

Most jártam utána kicsit ennek az Illuminati témának, annyian beszéltek róla, hogy már tényleg kezdett érdekelni (alapból ezeket az összeesküvés elméleteket kihagyom az életemből).
Ami a véleményem: hatalom mindig volt,van,lesz, ennek része a pénz/vagyon. Akik a hatalom birtokában (=vagyon birtokában) vannak azok nyilván akarják ennek az előnyeit élvezni (mer' amúgy semmi értelme nem lenne a hatalomnak).
Ami a közelmúlt (közeljövő!) problémája az a gazdasági/pénzügyi válság, túlnépesedés, környezetszennyezés (és az ennek következtében beállt változások) stb... Ezeknek a dolgoknak vannak vesztesei, gyakorlatilag mindenki megérezte, ha csak annyiban is, hogy újra kellett kalkulálni a családi költségvetést. Tömegeknek jelentenek ezek a világesemények megélhetési/létproblémát (harmadik világ országai vagy akár (nem csak) nálunk a bedőlt devizahitelek). Az elkeseredett embernek kell ellenségkép, hogy valamit/valakit lehessen hibáztatni a sorsukért (elenyészően kevés devizahiteles szájából lehet hallani, hogy "az én hibám, hogy nem körültekintően hoztam döntést a pénzügyi dolgaimmal kapcsolatban") és természetesen ilyenkor jönnek az összeesküvéselméletek: zsidók, szabadkőművesek, illuminátik, sátánisták meg a faszom tudja még ki... Csak úgy lehet harcolni a világ ellen, ha van ellenségkép (pszichológia).
Persze van logika ezekben a dolgokban (az összeesküvéselméletek egyik fő jellemzője, hogy borzasztó logikusak) és természetesen nem minden alap nélküliek, mert valós problémákra válaszul születtek ezek az elméletek, de nem kell ezt annyira túlmisztifikálni (szerintem), vannak erre sokkal egyszerűbb magyarázatok (lásd fenn pénz=hatalom=előnyös élethelyzet teóriámat).
A könnyűzenébe is ezért férkőzhetett be (aki sikeres és sok pénzt csinál a sikeréből az már sátánfattya), amit nagyrészt savanyúszőlő effektusnak tudhatunk be. És most már ott tartunk, hogy Rihanna, Jay-Z stb... sátánkövetők, Beyonce gyereke a sátántól van... stb
Aztán, ha mégis én járnék tévúton és elméleti síkon belemegyek abba, hogy ha hamarosan színt vall ez a brigád, hozva a nagyszarvú patás főnöküket, akkor azért én hiszem, hogy az emberek többségében megvan a jó (hívhatjuk akár Istennek is) iránti vágy és elutasítja az ilyen jellegű hatalmat. (és kábé elméleti síkon is ezzel letudhatjuk)
És igen Tupac is feszegette a dolgot, Jacko is, a '90-es években a Wu-Tang is, NORE is + egy csomóan még mostanában Vinnie Paz, Talib Kweli, Lupe Fiasco... Kérdés, ha a média is az illuminatik kezében van, hogy tudnak ezek az előadók a médiába kerülni?

2014.01.20. 13:56

Bonyolult és összetett dolgok ezek.Ahogy írtad, yin és yang, nincs rossz jó nélkül.
Engem érdekelnek az összeesküvés elméletek,de pont annyira hiszek bennünk mint amennyire nem, na jó jobban hiszek bennük, ahogy írtam. (a devizahitel egy kis része.
Abba gondoljunk bele, h mi miket használunk pl. google earth, street view.. Akkor képzeljük el, miket használhatnak miket tudhatnak a "fejesek".Újlenyomató olvasós mobil, gesztust érzékelő xbox kamera...?

Az h miként jönnek képbe.hogy kapnak szerepet?
Úgy ahogy Hofi is anno.Úgy ahogy egy nyíltan USA ellenes dokufilm is világra jön, de mint tudjuk a negatív reklám is reklám.
Nem akarok nagyon belemenni, mert akit érdekel az tényleg belemászik jobban a témába.

Azt hiszem mai:)
http://www.hiphopdx.com/index/news/id.2 ... in-hip-hop

2014.01.20. 15:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1832 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 123  Következő