Szerző |
Üzenet |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Értem, ezek szerint amikor ők emlegetik, akkor nem valami hiphop specifikus dologra értik, hanem globálisan...
De annak ellenére, hogy jó is meg rossz is, nekünk, kicsiknek, elvész a remény, hogy változtathatunk bármit is, hogy amit lenyomnak a torkunkon az vajon tényleg jó-e, vagy szándékos agymosás.... Ha már zene, tegye föl a kezét, akinek még sosem tetszett meg zene, vagy vésődött az agyába azért, mert rongyosra játszották a média...
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2014.01.20. 17:24 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Pont ez lenne a lényege az agymosásnak is (az összeesküvéselméletek szerint), hogy az tudatosuljon az átlagemberben, hogy nem képes befolyással lenni a világ történéseire, sőt fel se merüljön benne az igény, hogy ezt megtegye. Én nem tudom elfogadni, hogy ne tudjak hatással lenni a dolgokra, mindenki hatással tud lenni a közvetlen környezetére, ami része a makrokörnyezetnek és máris megvan a kapocs. És a legkisebb dolgokra kell gondolni. Ha mondjuk januárban nem veszed meg a teszkóban a paradicsomot, akkor már tettél valamit. 1:nem vagy partner a megmérgezésedben (génmanipulált, gyorsérlelővel, tartósítóval bekent műkaja, amit a népességszabályozás vagy a gyógyszerbiznisz miatt etetnek veled), 2: nem tömöd a multi zsebét, 3: nem borítod fel a biológiai egyensúlyt (az ember a természet része, együtt élünk a természettel a paradicsomot akkor kell enni, amikor az a természetes körülmények között terem). És ha legyintünk erre, hogy rajtam úgysem múlik, akkor persze miért is várjuk a változást. És ez csak egy hétköznapi példa volt, amit ha végiggondoltok eszetekbe jut még három hasonló, de holnap már tíz és nem kell sok idő, elérni azt a szintet, hogy ezek teljesen magától értetődő dolgok legyenek. És tényleg nem kell túlmisztifikálni a dolgot. A másik nagyon fontos, amit Zoli említett, hogy nem használjuk ki a képességeinket. Írni, rajzolni, gondolkodni KELL. Nem felejthetjük el. Ahogy írta Zoli is ez vitte előre az emberiséget. Ne érjük be azzal, amit a média nyújt nekünk (ami nem feltétlenül rossz, csak egyszerűen más is kell az ember optimális "működéséhez"). Az agy olyan, mint az izom, ha nem használod elsorvad. Kell gondolkodni, újat kitalálni, alkotni... Na megint jó hosszú voltam. A konklúzió: rajtunk múlik 
|
2014.01.20. 18:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
ahhoz kepest h nem nagyon erdekelnek ezek a dolgok jol osszefoglaltad.
nem 100%-ban kapcsolodik ide de erdekesseg es valahol relevans is.
mindenki dontse el jo e vagy rossz e a kovetkezo.. pl. Spanyolok,angolok gibraltariak.Elkepszto rengeteg csipsz,csoki,szensavas uccsi.meg mèg tobb csipsz. csoki amit fogyasztanak...es persze az alakjuk nem manokennek valo.
masik pl az egyik londonbol jott kollegam meselte h azert jott el mert hidegek a londoni emberek.nem torodomseg van. Kb o az egyetlen aki erdeklodott h pl mo milyen is elet szempontjabol.
Ha
|
2014.01.20. 20:43 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nem is az, hogy nem érdekel, csak azért a precízen tálalt elméletek, általában logikai bukfencekbe torkollnak (pl amit az előbb említettem a médiaszereplésről). Ha azt vesszük alapul, hogy semmi sem az aminek látszik, akkor ez az egész illuminati hisztéria akár lehet a Vatikán műve is - az emberek elfordultak a vallástól (-> csökkent a hatalmuk, a befolyásuk az érdekeik érvényesítéséhez), inkább a szórakoztatóipart pénzelik, ahelyett, hogy a perselyt dobnák teli euróval, ezért ráhúzzák az egyébként népszerű előadókra, hogy sátánisták, hozzáteszik a pénzügyi/gazdasági vezetőkkel való kapcsolatot (akik ugye mindig csak a rosszak lehetnek  pláne világválság után ez még hihetőbb) a megszeppent tömegek egy része (és nem csak az aki vallásilag érzékeny) visszatér a vallásos életmódhoz, így visszaáll az ő szemszögükből annak tartott rend. Persze ehelyett a rögtönzött gondolatmenet helyett ezer másikat is ki lehetne találni, aztán ha minél jobban cáfolják annál gyanúsabb az egész... Szóval ennek a fenenagy információkornak az az egyetlen hátulütője, hogy nem tudjuk ellenőrizni a forrásokat. + a neten vérremenően vitatkozó tizenévesek (vannak nyugdíjasok is  ), egy félórás videó megnézése után úgy gondolják, hogy mindent tudnak a világról és messzemenő következtetésként tolják a világmegváltó gondolataikat +mindenkit lehülyéznek aki nem ért velük egyet. Aztán lehet, hogy ugyanilyen tizenévesek a világ másik pontján csapkodják a térdüket a nevetéstől, hogy hogy be sikerült hülyíteni felnőtt embereket... És tényleg Zoli, honvágy v ilyesmi? Jópár ismerősöm vol/van kint az angoloknál, volt aki pár év után úgy jött haza, hogy inkább csóróskodik, de ott nem akar élni.
|
2014.01.20. 23:27 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
dub7 írta: Pont ez lenne a lényege az agymosásnak is (az összeesküvéselméletek szerint), hogy az tudatosuljon az átlagemberben, hogy nem képes befolyással lenni a világ történéseire, sőt fel se merüljön benne az igény, hogy ezt megtegye. Én nem tudom elfogadni, hogy ne tudjak hatással lenni a dolgokra, mindenki hatással tud lenni a közvetlen környezetére, ami része a makrokörnyezetnek és máris megvan a kapocs. És a legkisebb dolgokra kell gondolni. Ha mondjuk januárban nem veszed meg a teszkóban a paradicsomot, akkor már tettél valamit. 1:nem vagy partner a megmérgezésedben (génmanipulált, gyorsérlelővel, tartósítóval bekent műkaja, amit a népességszabályozás vagy a gyógyszerbiznisz miatt etetnek veled), 2: nem tömöd a multi zsebét, 3: nem borítod fel a biológiai egyensúlyt (az ember a természet része, együtt élünk a természettel a paradicsomot akkor kell enni, amikor az a természetes körülmények között terem). És ha legyintünk erre, hogy rajtam úgysem múlik, akkor persze miért is várjuk a változást. És ez csak egy hétköznapi példa volt, amit ha végiggondoltok eszetekbe jut még három hasonló, de holnap már tíz és nem kell sok idő, elérni azt a szintet, hogy ezek teljesen magától értetődő dolgok legyenek. És tényleg nem kell túlmisztifikálni a dolgot. A másik nagyon fontos, amit Zoli említett, hogy nem használjuk ki a képességeinket. Írni, rajzolni, gondolkodni KELL. Nem felejthetjük el. Ahogy írta Zoli is ez vitte előre az emberiséget. Ne érjük be azzal, amit a média nyújt nekünk (ami nem feltétlenül rossz, csak egyszerűen más is kell az ember optimális "működéséhez"). Az agy olyan, mint az izom, ha nem használod elsorvad. Kell gondolkodni, újat kitalálni, alkotni... Na megint jó hosszú voltam. A konklúzió: rajtunk múlik  Tökéletesen értem, és nem is mondtál újat, de akkor is bennem van, hogy egy fecske nem csinál nyarat... Kicsit már pillangó-hatásba ment át az okfejtés, de szerintem még mindig tömegekre lenne szükség bármihez is....
|
2014.01.21. 05:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
en alapvetoen a "standard" dolgokban hiszek. gyogyszeripar,autoipar,olaj stb... nekem egyenlore nehez azt elfogadni h bizonyos emberek vs vilag.6-7milliardan vagyunk.koztuk pl arabokkal akik elkepesztoen fanatikusok.Afrika?tok erdekes h a mai fejlett vilagban mennyire elmaradottak.?felnek toluk? felfoghatatlan meg a sick jacken muggs lemezen hallhato gyikemberes skit. bar a foldonkivuli lenyek letezeseben hiszek mivel pl a piramisok es a husvet szigeteki szobrok elkepesztoek. mier az a "kivalasztott "orszag"pl mirt nem a nemetek vagy a... stb?haarp muhold?!ezek nekem meg ertelmezheetlenek. Nem tudom h a masik topikban lattad e a valaszom mikor kerdezted. Del spanyolban,andaluzia legdelebbi reszen elek.Gibraltar a britt kozosseghez tartozik.atsetalsz az utca masik oldalara es ott a hatar +mas "orszag". A gibraltariak brittnek valljak magukatde alapvetoen spanyolul szolalnak meg de a hivatalos nyelv angol.(igazabol ketnyelvuek) angliaba nem akartunk menni kulonbozo okok miatt. A szamitasainkat megtalaltuk szoval nincs igazi honvagy mert a munkankat szeretjuk elvezzuk.Nagyban befolyasol tenyezo h mivel foglalkozol kulfoldon.rohadt Nehez volt de sikerult jobb allast talalni mint az otthoni volt.persze ehhez kellett a megfelelo elhatarozas kitartas es tudtok miert ez a hely kell nekunk. hosszu lett:-) remelem lesz rap buli apr 1 es 12kozott mert mo-n leszunk. 
|
2014.01.21. 08:39 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Jó kis buli lehetett a Beats Music LA Show. A '90-es évek legnagyobb hip-hop slágereit adták elő az előadók. http://aftermathmusic.com/cms/2014/01/e ... c-la-show/Érdemes megnézni a set-listet, elég jó volt a felhozatal: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
|
2014.01.26. 17:51 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Yodaragorn írta: Grammy jelöltek a rap kategóriákban: http://www.grammy.com/nominees?genre=28Tudom, hogy a Grammy csak a main streamre koncentrál, de engem azért szokott érdekelni. Mindig megnézem az egész díjátadót, mert szoktak lenni nagyon színvonalas produkciók minden zenei műfajból. Nagyon remélem, hogy Kendrick tarol idén, elég sok jelölése van. Sajnos komoly a veszélye, hogy a legjobb albumért a Yeezus be fog előzni, azt nagyon futtatják... Hát nem a Kendrick tarolt, hanem a Macklemore-ék... http://www.grammy.com/nominees?genre=28
|
2014.01.27. 17:07 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Yodaragorn írta: Grammy jelöltek a rap kategóriákban: http://www.grammy.com/nominees?genre=28Tudom, hogy a Grammy csak a main streamre koncentrál, de engem azért szokott érdekelni. Mindig megnézem az egész díjátadót, mert szoktak lenni nagyon színvonalas produkciók minden zenei műfajból. Nagyon remélem, hogy Kendrick tarol idén, elég sok jelölése van. Sajnos komoly a veszélye, hogy a legjobb albumért a Yeezus be fog előzni, azt nagyon futtatják... Hát nem a Kendrick tarolt, hanem a Macklemore-ék... http://www.grammy.com/nominees?genre=28és ez jó? vicc..
|
2014.01.27. 23:28 |
|
 |
Yodaragorn
|
Még a Macklemore szerint is a Kendrick-nek kellett volna nyerni, írta neki twitteren. http://www.dubcnn.com/2014/01/27/kendri ... my-awards/
|
2014.01.28. 19:49 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2014.02.05. 21:00 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Állj állj állj... A címben szereplő hatásvadász szövegtől felfordul a gyomrom. A bíróság ítélete volt a jogos, de hát ugye a fent nevezett személyt megpróbálták besározni rendesen. Nyugodtan utána lehet olvasni az egész történetnek, hogy ki is volt a bűnös, hogy miért történt... És hogy a zimmermanról miért régi, lepukkant, elhízott képeket nyomnak a médiában (ahogy a jogerős ítélet után ennél a vs videóban még mindig), a feka srácról meg gyerekkori, jóhogynem ártatlan kisbaba képeket.
Bicskanyitogtató, amikor egy környéken köztudott bűnöző, de fiatal gyerek rátámad valakire, előkapja a fegyverét és mégis őt lövik le, és a média által szándékosan megtévesztett tömegek állnak be mögé, közte az elnök is...
Érted, egy fegyveres bűnözőtől nem véd meg a rendőrség/állam, de ha te megvéded magad, egy országot uszítanak rád... áhh....
Most meg ezzel a senkiházival celebboxolni, nem értem... Értem én, hogy charity, de olaj a tűzre...
|
2014.02.06. 05:57 |
|
 |
kenájkikit
|
[n/a]k!ngp1n írta: Állj állj állj... A címben szereplő hatásvadász szövegtől felfordul a gyomrom. A bíróság ítélete volt a jogos, de hát ugye a fent nevezett személyt megpróbálták besározni rendesen. Nyugodtan utána lehet olvasni az egész történetnek, hogy ki is volt a bűnös, hogy miért történt... És hogy a zimmermanról miért régi, lepukkant, elhízott képeket nyomnak a médiában (ahogy a jogerős ítélet után ennél a vs videóban még mindig), a feka srácról meg gyerekkori, jóhogynem ártatlan kisbaba képeket.
Bicskanyitogtató, amikor egy környéken köztudott bűnöző, de fiatal gyerek rátámad valakire, előkapja a fegyverét és mégis őt lövik le, és a média által szándékosan megtévesztett tömegek állnak be mögé, közte az elnök is...
Érted, egy fegyveres bűnözőtől nem véd meg a rendőrség/állam, de ha te megvéded magad, egy országot uszítanak rád... áhh....
Most meg ezzel a senkiházival celebboxolni, nem értem... Értem én, hogy charity, de olaj a tűzre... ez az a bizonyos népbutítás, nemde?
|
2014.02.06. 15:47 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Az is. Orruknál fogva vezeti a média az embereket.
Nem szoktam minden ilyet megjegyezni, de ez az eset megmaradt bennem... Gondoljatok bele. Te vagy a környék neighbourhood watch-ának vezetője(?), és az autódból egy közismerten rosszarc 17 éves srácot az eső kellős közepén látsz egy házat nézni, felhívod a rendőrséget, hogy mit látsz. Csávó elszalad, te kocsiból ki, utánafutsz, aztán bevárva téged leüt, és a földön verekedsz egy kisportolt 17 éves sráccal, te vagy alul. Egyértelmű a vert helyzeted, de a dulakodás közben kivillan a főszereplő önvédelmi fegyvere (megjegyzem egy nagyon olcsó, szerényebb vagyonúaknak készült darab), erre a 17 éves srác előkapja a saját (illegális of course) fegyverét a "most kinyírlak" felkiáltással, de neked sikerül előbb lőni. Zimmermann teste tele zúzódással, törött orr, csávókán egy lövésnyom, meg hát ugye halott. No comment... Erre jön a média, hogy gyerek volt még 5 éves képeket mutatva, milyen rasszista tett, felvonulnak emberek tömegei ellened tüntetve, Obama olyat mond a srácra, hogy akár az ő fia is lehetne, vagy akár ő is lehetett volna 35 évvel ezelőtt....
Hál istennek az esküdtszék jól döntött. Ezt az a család is úgy gondolja, akiket autóbalesetből a fent nevezett felmentett személy kimentett pár héttel a tárgyalás után...
|
2014.02.06. 17:38 |
|
 |
rapguruz88
|
[n/a]k!ngp1n írta: Az is. Orruknál fogva vezeti a média az embereket.
Nem szoktam minden ilyet megjegyezni, de ez az eset megmaradt bennem... Gondoljatok bele. Te vagy a környék neighbourhood watch-ának vezetője(?), és az autódból egy közismerten rosszarc 17 éves srácot az eső kellős közepén látsz egy házat nézni, felhívod a rendőrséget, hogy mit látsz. Csávó elszalad, te kocsiból ki, utánafutsz, aztán bevárva téged leüt, és a földön verekedsz egy kisportolt 17 éves sráccal, te vagy alul. Egyértelmű a vert helyzeted, de a dulakodás közben kivillan a főszereplő önvédelmi fegyvere (megjegyzem egy nagyon olcsó, szerényebb vagyonúaknak készült darab), erre a 17 éves srác előkapja a saját (illegális of course) fegyverét a "most kinyírlak" felkiáltással, de neked sikerül előbb lőni. Zimmermann teste tele zúzódással, törött orr, csávókán egy lövésnyom, meg hát ugye halott. No comment... Erre jön a média, hogy gyerek volt még 5 éves képeket mutatva, milyen rasszista tett, felvonulnak emberek tömegei ellened tüntetve, Obama olyat mond a srácra, hogy akár az ő fia is lehetne, vagy akár ő is lehetett volna 35 évvel ezelőtt....
Hál istennek az esküdtszék jól döntött. Ezt az a család is úgy gondolja, akiket autóbalesetből a fent nevezett felmentett személy kimentett pár héttel a tárgyalás után... Ez egyértelmű akkor, ahogy itt leírtad..
|
2014.02.06. 21:26 |
|
 |
|